Michiel Kramer: ‘Ik wil een stukje positiviteit creëren rond mezelf’

Maandag, 11 februari 2019 om

De ontmoeting tussen FC Utrecht en PSV in de Galgenwaard zondagmiddag werd een aantrekkelijk schouwspel waarbij beide teams een helft wisten te domineren. Na negentig minuten stond er 2-2 op het bord en werden de punten gedeeld. Na afloop van het duel sprak Voetbalzone met verschillende hoofdrolspelers waaronder Michiel Kramer die op voorspraak van Dick Advocaat naar FC Utrecht is gekomen.

Bekijk de video hieronder of abonneer en kijk op ons YouTube-kanaal.


Justus Dingemanse is fulltime presentator en verslaggever van Voetbalzone en levert bijdrages in de vorm van artikelen, columns, interviews, programma’s en reportages.

Poll

Vind je het een goede van FC Utrecht dat ze Kramer hebben aangetrokken?


Gerelateerd

15 reacties (laatste reactie door speedyafc)

Ik ben nooit een fan geweest van Kramer, ergerde me altijd aan zijn geniepige maniertjes op het veld en laconieke houding in de media, maar ik moet zeggen, dat ik in dit interview een hele andere Kramer lijk te ontwaren, dan de Kramer van voor zijn transfer naar Israël. Hij komt me nu een stuk serieuzer en volwassener over, dan eerder. Hopelijk is het kwartje bij hem gevallen en richt hij zich bij Utrecht volledig op voetbal als een professional dat beaamd te doen.

11 februari 2019 om 09:23

Leuk om te izen dat (sommige) mensen ondanks hun (voor)oordeel toch openstaan.
Ik had zo'n beeetje hetzelfde, maar heb wel zoiets van; "eerst zien dan geloven"

11 februari 2019 om 11:04

Het team speelde veel beter mede door Kramer omdat de bal in de ploeg bleef, bij Venema is dat een ramp dat hebben wij tegen AZ en Willem 2 gezien, dan kan het team nooit aansluiten omdat Venema niet kan voetballen en geen bal bij zich kan houden

Prima spits voor Utrecht dit, maar hem gisteren opstellen vond ik toch wel een tactische fout. Utrecht ging vanaf het beginsignaal vol voor de counter. Waarom je dan Kramer boven Venema verkiest is mij een compleet raadsel. Kramer is er amper aan te pas gekomen en dat kun je hemzelf amper verwijten. Voor een countertactiek is hij verre van geschikt. Kies dan voor Venema die met zijn snelheid Kerk kan bijstaan.

11 februari 2019 om 09:24

Het idee zal geweest zijn "ballen vasthouden", maar daarin blinkt Kramer ook niet uit.

11 februari 2019 om 10:49

Haha nee inderdaad. Ik heb hier vaak voorbij horen komen dat Kramer een soort aanspeelpunt was voor het spel van Feyenoord. Gezien zn postuur zou je dat misschien ook verwachten, maar Kramer kan dat helemaal niet. Die 'verstopt' zich tot het allerlaatste moment, om pas helemaal aan het eind van de aanval het laatste zetje te kunnen geven. Eigenlijk sta je met Kramer bijna met 10 man te voetballen.
Als je niet dominant bent en op de helft van de tegenstander speelt, heb je vrij weinig aan hem. Doe je dat wel, dan heb je voor Eredivisiebegrippen een effectieve spits in huis die ook met voorzetten overweg kan.

11 februari 2019 om 16:50

het idee is geweest Kramer wedstrijdritme geven zodat hij er strak staat tegen clubs waar Utrecht de punten moet halen

Venema was een ramp op de counter tegen AZ geen bal geraakt en terecht na 45 min gewisseld toen, en tegen Ajax kwam het er ook niet echt uit en als invaller tegen Willem 2 ook geen bal geraakt onze Venema

Prima interview, zou Kramer naar Van Persie hebben gekeken? Dat arrogante en ogeïnteresseerde lijkt er een beetje af te zijn, hoop dat hij dit volhoudt en een beetje sympathie kan kweken.

Voelt nu nog een beetje als Jan Roos, die we opeens serieus moesten nemen als politicus nadat ie jarenlang als irritante reporter door het leven ging.

Ik schrik van mij eigen beeldvorming over Kramer. Kramer positief? Op drugs gebruik zeker?! Oké, hij is nog lang geen bad boy, maar dat broodje kroket weten we over 50 jaar nog. Hij moet het nu echt wel gaan laten zien.

iedere voetballer eet wel eens een snack, het zegt meer over mensen dat ze daar hun beeldvorming over een voetballer op basseren

ik kijk naar zijn goals..

11 februari 2019 om 11:14

Ik denk niet dat de beeldvorming pas is ontstaan bij het broodje kroket. De beste man heeft een boekwerk aan onverkwikkelijke hoofdstukken opgebouwd in zijn eigen verleden. Weinigen baseren hun beeld waarschijnlijk enkel op het eten van een snack.

Maar los daarvan: iedere voetballer eet wel eens een snack, maar degenen, die dat in de rust van een professionele voetbalwedstrijd voor het oog van de camera’s doen, zijn natuur zeer zeldzaam te vinden. 😉 Niet zo vreemd dat mensen dat ietwat eigenaardig vinden.

vertel eens dat boekwerk? 2 rode kaarten horen in een voetballeven dat hebben zo veel spelers

iemand die lui lijkt of kijkt of arrogant kijkt vind ik geen maatstaf.. wel zijn goals voor ADO , Feyenoord mede daardoor kampioen geworden en Sparta

veel betere spits en voetballer dan Gortler en Dessers bij elkaar.

11 februari 2019 om 12:03

Google ‘ns op de man. Hij sprak zich al jaren geleden uit in interviews over de zinloosheid om inzet te tonen op trainingen, zocht openlijke confrontaties met zijn coaches, schikte zich vol misbaar niet in reserverollen, was niet vies van een elleboogje of tikje meer of minder, liep door op op de grond liggende keepers zonder een bal in de buurt, en ga zo maar door. Met Kramer in de gelederen had je altijd een potentiële splijtzwam in je selectie.

Kramer heeft zijn eigen boek geschreven, dat hebben anderen niet voor hem gedaan. Er zijn genoeg clubs die zijn misdragingen tot hier zaten en hem de deur wezen. Kramer had nogal wat autoriteitsproblemeempjes en kwam er letterlijk voor uit niet in de pas te willen lopen. Op vaak een puberale wijze. Dat broodje kroket in de pauze werd door velen beschouwd ala ludiek, maar zei alles over zijn non-professionele instelling.

Zijn rebelse en recalcitrante gedragingen staan verder los van zijn voetballende kwaliteiten. Kramer is een echte pinchhitter, een lange spits die oorlog maakt in de zestien, vaak goed is voor een belangrijk doelpunt en (mitsie normaal doet) een heel nuttige selectiespeler kan zijn voor trainers.

Kramer wordt door velen niet gepruimd om zijn meermaals bedenkelijke karaktertrekjes, zijn onvolwassenheid en geniepige streken op het veld. Als die jongen dat achterwege kam laten, dan is hij niet minder dan een René Eijkelkamp, Youri Mulder of John vam Loen in het verleden en zal hij sec op zijn voetbalkwaliteiten beoordeeld worden. Het is verder aan hem om te aan te tonen dat hij vooral een profvoetballer wil zijn.

Het viel me op dat hij tegen psv buitengewoon positief gedrag vertoonde. Bij een overtreding tegen hem of door hem gemaakt, geen fratsen maar gewoon acceptatie en een handje als dat op zijn plaats was. Op bepaalde momenten suste hij zelfs wat potentiële opstootjes van teamgenoten.

Ik zeg, kramer goed bezig

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.Vitesse4714
8.Willem II44-6
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
O. TannaneAanvaller151
N. VenemaAanvaller134
D. JensenDoelman300
N. MarsmanDoelman00
T. NijhuisDoelman00
M. PaesDoelman10
E. BergströmVerdediger71
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Utrecht.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina FC Utrecht.

18 fans
Aanvaller, 30 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 FC Utrecht 8 1 0 0
2018/2019 Maccabi Haifa 4 0 1 1
2017/2018 Sparta Rotterdam 8 2 0 1
2017/2018 Feyenoord 8 0 0 0
2016/2017 Feyenoord 17 4 0 0
Laatste voetbalnieuws

Van Seumeren had bedenkingen: ‘Hij heeft niet de meest slimme dingen gedaan’

FC Utrecht versterkte zich in januari met Michiel Kramer, die werd overgenomen van Maccabi Haifa. De dertigjarige spits was tot dusver goed voor één doelpunt en één assist in acht Eredivisie-wedstrijden...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 22 april
In de zomer van 2020 gaat Real Madrid een concrete poging ondernemen om Kylian Mbappé los te weken bij Paris Saint-Germain. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren