‘Die late doelpunten van PSV zijn kwaliteit, het is niet opgeven en doorgaan'

Maandag, 11 februari 2019 om

De ontmoeting tussen FC Utrecht en PSV in de Galgenwaard zondagmiddag werd een aantrekkelijk schouwspel waarbij beide teams een helft wisten te domineren. Na negentig minuten stond er 2-2 op het bord en werden de punten gedeeld. Na afloop van het duel sprak Voetbalzone met verschillende hoofdrolspelers waaronder Denzel Dumfries. Hij werd onder meer gevraagd naar het nieuwe record van PSV: 15 goals na de 85e minuut dit Eredivisie-seizoen.

Bekijk de video hieronder of abonneer en kijk op ons YouTube-kanaal.


Justus Dingemanse is fulltime presentator en verslaggever van Voetbalzone en levert bijdrages in de vorm van artikelen, columns, interviews, programma’s en reportages.

Poll

Vind jij Denzel Dumfries de beste rechtsback uit de Eredivisie?


Gerelateerd

49 reacties (laatste reactie door desteek77)

Als je mentaliteit als een kwaliteit ziet dan is dat zo ja. Mogen ze bij mijn club wel wat van leren, de absolute wil om te winnen zie je bij psv veel sterker dan bij ajax.

11 februari 2019 om 01:21

Precies dit, PSV speelde een slechte pot ... uiteraard parkeerde Utrecht ook meteen de bus na die 1-0. Ze speelden 5-4-1 op papier maar godsamme in de praktijk was dit een 9-1 opstelling met Kramer die 1 zijnde. Verder was het ook alle ballen op Kerk op een gegeven moment. Toch wel knap dat PSV zich op karakter wist terug te knokken naar 2-2 ... arbitrale dwalingen ter zijde. Tsja Ajax kent toch meer 'mooi weer' voetballers en tel daarbij het niet hebben van een plan B op en je hebt een garantie voor puntverlies als het even tegenzit. PSV had meerdere wapens: lukte domineren niet, kwam de lange bal (doodzonde bij Ajax), lukte dat niet werden er ballen vanuit de zijkant de 16 in gepompt (bij Ajax komen de vleugels altijd naar binnen en gaan vervolgens voor eigen succes) en lukt dat ook niet naar wens ging PSV over tot vecht voetbal. Ze hebben er alles aangedaan om het maximale eruit te halen, dat kun je ze niet ontzeggen.

11 februari 2019 om 06:47

Ik ben toch wel benieuwd hoe je ´alle ballen op Kerk´ kan spelen in een 9-1 opstelling met Kramer als enige spits.

11 februari 2019 om 07:47

@Orwell Pfff hang nou niet de wijsneus uit ... omdat Kerk rechtsback stond en belachelijk snel is, de bal werd gewoon naar voren gepeerd in zijn ruimte en ja hoor daar kwam ie weer op de brommer. Heb jij de wedstrijd en onder andere de 2e goal wel gezien?

11 februari 2019 om 07:55

Man wat overdrijf jij zeg, heb jij de wedstrijd wel gezien?? Utrecht speelde 5-4-1 met Kerk rechtsmidden. De centrale middenvelders zakten in als Utrecht op hun helft kwam om het centraal dicht te spijkeren.

11 februari 2019 om 08:55

@Sverige4u Wat overdrijf ik ... Utrecht gooide alles dicht na de 1-0. Ik weet niet waar jij naar keek gister ahaha of heb jij Utrecht wel zien 'voetballen'? Kerk, 'rechtsmidden' wablief? In het domein van een rechtsback ja en waarom omdat de verdediging bijna in het eigen goal stond. Pretendeer nou niet alsof Utrecht niet twee bussen parkeerden en normaal spel speelden ... zoals ik eerder al zei OP PAPIER 5-4-1 maar letterlijk op het veld niet. Op uitzondering van Kramer stond iedereen in de eigen 16 en jij noemt Kerk dan rechtsmidden ahahaha ok wat jij wilt hoor

11 februari 2019 om 13:52

Savano, het is grappig dat je nu kritiek hebt dat Utrecht enkel de bus parkeert en op de counter gokt. Wil je weten hoeveel goals PSV wel niet uit de counter heeft gescoord?
PSV wordt bij die 2de goal verslagen met eigen wapens, normaal is dat een typische PSV goal, namelijk vanuit de omschakeling snel toeslaan.

11 februari 2019 om 17:48

@savano
Mooi verwoord. Zou je dit eens met Overmars willen bespreken? Die ziet dit niet. Al jaren hetzelfde probleem.
Dan kan je op papier de beste spelers hebben maar als je dit systeem heilig verklaart en alleen voetballers in je selectie hebt die een balletje leuk hooghouden dan kom je er niet. Zie vijf jaar al helemaal niets en 3 trainers verder

Ga toch weg. Altijd die dooddoener: ''als het vaak gebeurt is het geen toeval meer''.. Dat moet je per situatie bekijken, om het enkel aan te nemen puur omdat het vaak gebeurt is onzinnig.
Tuurlijk is niet opgeven belangrijk, maar als iemand eenmaal een late goal scoort hoor je dat altijd: ''ja we gaven niet op en bleven ervoor gaan''. Lekker makkelijk.
Zelfs al doe je dat moet je alsnog aardig veel kansen creëren, of heel effectief met die ene kans omgaan. Je gaat echt niet tig kansen creëren in de laatste 5-10 minuten, als je dat doet valt er wat voor te zeggen dat het geen toeval is en dat je het verdiend. Maar als dat niet het geval is moet je mazzel hebben dat die ene kans net goed valt
Kijk naar die 2-2, Dumfries krijgt die bal met mazzel mee, die Utrecht speler schiet hem van nog geen halve meter tegen zijn borst aan en hij rolt net perfect voor hem door. Je kan zeggen dat PSV goed druk zet, prima (maar ieder team zal op dat moment proberen druk te zetten lijkt me), maar alsnog blijft dat je veel mazzel hebt dat je hem zo mee krijgt. Dat was volgens mij een van de weinige mogelijkheden die PSV in de 85+ minuut (plus blessuretijd) nog kreeg en die ging er dan net in, je gaat me echt niet vertellen dat dat een kwaliteit is als je naar die goal kijkt.

11 februari 2019 om 01:27

@Timothy 1) wat is het dan volgens jou? Geluk dus ... ooit gehoord van 'geluk dwing je af ... hoe? Precies já ... 'door niet op te geven'. Je redeneert alsof die die goals PSV zijn komen aanwaaien ofzo. Utrecht stond met 9 a 10 man voor de goal, wat een wezenlijk verschil was met bijvoorbeeld een Heracles bij Ajax want die voetbalde nog gewoon mee en begonnen niet in de 20ste minuut al met tijdrekken. Tsja als dit geen 'tevreden resultaat naar inzet' is weet ik het ook niet meer. Naar mijn mening kun je beter de situatie oordelen ipv quotes tot in het letterlijke te gaan ontleden. Met vriendelijke groet,

11 februari 2019 om 01:45

Nee hoeft niet per se geluk te zijn maar dat het nou een klasse en kwaliteit is omdat het nou eenmaal vaak gebeurd is onzin, hoeft helemaal niet zo te zijn natuurlijk.
In dit geval kwam het PSV niet aanwaaien omdat ze daarvoor nogal wat kansen hadden als ik me niet vergis en een 2-2 wel verdiend geweest was, echter dat ie dan toch nog valt in de laatste 10 minuten uit vrijwel je enige kans in de slotfase, op de manier waarop ie viel is best fortuinlijk/mazzel ja. Betekent niet dat het niet verdiend kan zijn.
In andere wedstrijden kwam het PSV wel aanwaaien ja want toen verdienden ze het absoluut niet.
Ik snap ook niet precies waarom je de vergelijking maakt met de wedstrijd van Ajax, en dat PSV het meer zou verdienen ofzo omdat Utrecht meer verdedigde en tijd rekte dan Heracles. Daar zeg ik toch helemaal niks over?

''naar mijn mening kun je beter de situatie oordelen'' Dat is dus juist exact wat ik doe als je het niet gemerkt hebt, in plaats van enkel afgaan op ''het gebeurt zo vaak dus dan zal het wel geen toeval meer zijn''

11 februari 2019 om 07:28

Ik denk dat het een combinatie van mentaliteit en fitheid is. Wanneer je fitter bent dan je tegenstander dan kun je dus juist op het einde van de wedstrijd het verschil maken. Fitheid bij de tegenstander neemt af. Dus het tempo wordt minder, de omschakeling trager, het spel slordiger. En als jij met je team de fitheid nog wel hebt om te gaan kun je daardoor het verschil alsnog maken.

11 februari 2019 om 13:46

Daar valt wat voor te zeggen ja Atleti als je daadwerkelijk heel veel mogelijkheden creëert en de tegenstander constant bij de keel hebt en die er helemaal niet meer uitkomt. Maar daar was niet echt sprake van, volgens mij was die 2-2 de enige kans na de 85+ minuten plus blessuretijd. Dat die dan net binnenvalt, op de manier waarop, is gewoon fortuinlijk te noemen.
Utrecht had zelfs nog de beste kans op 3-2 in de slotfase (kerk 1 op 1 met Zoet)

11 februari 2019 om 13:53

“De tegenstander bij de keel hebt en die er helemaal niet meer uitkomt. Maar daar was niet echt sprake van” Daar was zo’n beetje de hele 2e helft sprake van..

11 februari 2019 om 14:25

Niet in de laatste 10 minuten, wat is waarop ik doel wanneer ik zeg dat vrijwel de enige kans in de laatste 10 minuten erin gaat. Atleti bedoelt namelijk dat de late goals van PSV geen geluk zijn omdat ze in zijn ogen zo ongelooflijk dominant en fit zijn in de absolute slotfase, wat onzin is.

Maar over de hele tweede helft gezien heb je gelijk dat de 2-2 wel verdiend was (al was het vooral balbezit wat PSV had, zo supergevaarlijk werden ze ook weer niet), echter betekent het niet dat het geen mazzel kan zijn als je nog laat wegkomt

11 februari 2019 om 17:27

Vind ik onzinnig, er werd nauwelijks normaal voetbal gespeeld in de laatste 10 minuten. Utrecht greep elk moment aan op tijd te rekken. Tuurlijk, Dumfries krijgt die bal gelukkig mee, maar de versnelling die hij nog kan maken, om hem vervolgens perfect klaar te leggen voor De Jong, daar zit weinig mazzel bij

11 februari 2019 om 21:17

Ja die versnelling is prima joh, daar zeg ik toch niks over. Maar als je dat al gaat gebruiken als argument dat het geen mazzel is..

Ik heb ook geen problemen met de 1-2 en 2-2 want die waren over het algemeen wel verdiend te noemen, maar wel met mensen die zeggen dat het geen toeval meer is als een late goal valt, vooral als je kijkt naar (het gebrek aan) kansen daaromheen en de manier waarop die goal valt. PSV kreeg kansen rond 60-80 minuut, maar in de slotfase kreeg Utrecht nog de beste kansen met die niet gegeven penalty en die 1op1 van Kerk met Zoet.

11 februari 2019 om 21:41

In de slotfase Utrecht de beste kansen, en PSV in minuten tussen 60-80? Knap hoe PSV dan scoort in de 86e minuut, dat lijkt mij de slotfase.. Waarom was die goal mazzel? Dan is elke goal toch mazzel? Mazzel dat de tegenstander een fout maakt, mazzel dat de keeper er niet bij kan. Hou op zeg, bij het penalty-moment, daar had PSV mazzel. Net zoals Utrecht dat had in de 1e helft.

11 februari 2019 om 12:52

Ga toch weg.
FC Utrecht had gewoon mazzel dat ze zo snel op voorsprong kwamen.
Die ´´dooddoener ´´ altijd maar weer dat alleen in de laatste minuten doelpunten mazzel zijn.

11 februari 2019 om 13:43

En PSV had de mazzel dat ie in de slotminuut niet op de stip ging. En kom dan niet aan van Ja maar PSV had ook een pingel etc., want dat doet er niet toe op het moment van de beslissing (dat een loepzuivere penalty niet gegeven wordt). Dat noem ik toch wel enig fortuin.

11 februari 2019 om 13:49

Het is niet dat late doelpunten an sich gelukkiger zijn dan vroege doelpunten, wel dat als je met beperkte tijd uit een beperkt aantal kansen toch nog scoort je behoorlijk fortuinlijk wegkomt omdat het vrijwel je laatste kans is, je hebt niet nog een hele wedstrijd voor je wat wel het geval is bij vroege doelpunten, en dat het afschilderen hiervan als 'kwaliteit' of 'klasse' doorgaans onzin is.

11 februari 2019 om 17:04

Welke loepzuivere penalty? Omdat het veld een modder/waterbende was? Je ziet duidelijk dat Dumfries uit was gegleden.

11 februari 2019 om 17:45

@buitenspelgoal, Dat hij uitglijdt ontkent toch ook niemand? Maar dat is toch totaal irrelevant?

12 februari 2019 om 09:46

@buitenspelgoal
Er worden vaak gele en rode kaarten gegeven waarbij een "dader" uitgleed, dus dat lijkt mij geen reden om een overtreding niet te bestraffen. Immers is en blijft het uitglijden de schuld van degene die het gebeurt (daar kun je gewoon niet omheen). Dit is gewoon marchanderen, omdat PSV zelf een penalty had moeten krijgen. Niet meer en niet minder.

Ajax kreeg er de bijnaam Lucky Ajax door, maar bij PSV is het een kwaliteit. Net als de uitspraken van PSVers in de afgelopen jaren, bij Ajax is dat arrogantie bij PSV is het zelfvertrouwen.

11 februari 2019 om 09:05

@bigpicture Leer het verschil kennen ... ik kan je zo quotables van Schone, Kluivert en Onana opnoemen maar kun jij dat ook van PSV'ers in de zin van 'we hakken Ajax in de pan' 'zolang ik bij Ajax speel verliezen we niet meer van PSV en Feyenoord!' 'Over mijn mijn lijk dat PSV tegen ons kampioen wordt' moet ik verder gaan? ... ik kan me geen Psv'ers of andere clubs heugen die zo bluffen (arrogantie). Jij wel dan? Dat is blufpraat 'in de zin van dit varkentje wassen we wel even' wat uiteindelijk niet waar werd gemaakt. Verder wordt Ajax Lucky genoemd omdat het meezat in zo'n wedstrijd hetzij door een arbitrale dwaling zoals een Wamberto kilometers buitenspel bijvoorbeeld (schiet me nu even te binnen) waar het bij PSV en andere clubs meer op inzet is, niet altijd natuurlijk maar in de meeste gevallen wel. Feyenoord kent ook Kuip voordeel en die ontkennen dat niet eens, je weet heus wel dat een bijnaam niet zomaar komt aanwaaien. Toch?

11 februari 2019 om 13:50

Wel sterk om een voorval van meer dan 10 jaar geleden erbij te pakken. Dat zet je statement nogal kracht bij! Aan je reactie te lezen heb je nogal aversie jegens Ajax. Dat kan en dat mag! Ik heb dat in ieder geval bij geen enkele club.
En ja, Ajax kan wel geluk hebben en de rest niet? Kom op, dat is toch verre van realistisch.

11 februari 2019 om 16:12

@Savano, ja zeker quotes van Jetro Willems, Luuk de Jong, Hendrix om er nog maar een paar op te noemen, altijd met Ajax bezig. ‘Wij worden zeker kampioen, Ajax gaat zeker punten verspelen, ze praten veel maar wij zijn beter’ etc etc. Als zulke quotes vanuit Ajax komen staat iedereen op z’n achterste poten. Leuk ook jouw niet-arrogante toon met ‘Leer het verschil kennen’. Altijd maar dat ‘Ajax is arrogant’ creeer je een tendens mee, die niet meer van deze tijd is. Of vind jij het knulletje Kluivert arrogantie uitstralen dan? Of van de afgelopen tien jaar bepalende spelers van Ajax zoals Eriksen, Siem de Jong, Cilessen, Frenkie de Jong, De Ligt, vd Beek, Daley Blind, Huntelaar, Schone, Vd vaart, Vertonghen, Alderweireld, coach F de boer, etc etc arrogantie uitstralen? Juist helemaal niet, ik zou ze allemaal als schoonzonen willen. Straalden ze maar wat meer ego/arrogantie uit dan zouden we wat meer wedstrijden op winnaarsmentaliteit over de streep trekken. De tijden van de Amsterdamse bluf zijn allang voorbij, tijden van Sjaak Swart tot aan de jaren 90. Af en toe komt er nog eens een geforceerde uitspraak van een Schone of een Veltman, maar als je je daardoor geprovoceerd voelt.. Het is gewoon lekker om een gemeenschappelijke vijand te hebben. En voorheen was Ajax altijd de club die het meest kampioen werd en de grootste successen had, en die krijgen altijd de meeste vijanden. Het enige wat ik triest vind vanuit Ajax kant is de leuze ‘wij zijn Ajax wij zijn de beste’ krijg daar echt kippenvel van schaamte door. En noem nog eens 3 voorbeelden dan waarbij Ajax lucky is geweest de afgelopen 10 jaar? In de CL uitgeschakeld worden na 2 onterecht afgekeurde doelpunten tegen Madrid en een complot in Zagreb. Niet kampioen worden op een doelpunt. En waar we wel kampioen werden, waar is Ajax dan lucky geweest? Allemaal uit verleden tijd.

11 februari 2019 om 17:17

"Dit was de kampioensoverwinning" ~ Dries Mertens

11 februari 2019 om 17:48

Haha ik wist dat die zou komen. Volgens mij werden hem die woorden in zijn mond gelegd en bedoelde hij eigenlijk zulke wedstrijden moet je winnen om kampioen te worden

11 februari 2019 om 18:13

Alle bijnamen zijn gebaseerd op een ver verleden en zijn tegenwoordig pure marketing en papegaaiengedrag. De opsomming van BigPicture zegt genoeg. Zet van PSV Depay, alle Mexicanen, Bergwijn, Van Bommel, Willems, Pieters, etc ertegenover en we zien allemaal naar welke kant de balans uitslaat.

De zogenaamde 12e man bij Feyenoord en de mythe dat de Kuip elke pot tot het einde vol zit en het publiek de boel oorverdovend opjut is eveneens een heeeeeele grote wassen neus. Ik ben in principe voor Ajax maar heb voor werk 3jr lang bijna elke thuiswedstrijd van Feyenoord in de Kuip meegemaakt. Weet dus wat ik zeg. Tegen de nummers 1,2,3 is het prachtig maar tegen de rest muisstil en half vol. Media schrijven het graag omdat het lading geeft aan een bericht.

Dat Ajax arrogant wordt genoemd heeft dus vooral te maken met de platte Amsterdammer die een bepaald accent en woordgebruik heeft. Maar de platte Amsterdammer speelt niet bij Ajax en woont al decennia niet meer in Amsterdam...

11 februari 2019 om 19:10

mees

"dit voelt alsof dit weleens de kampioenswedstrijd kan zijn geweest" - Dries Mertens.

Als je iemand citeert, doe het dan zoals hij dat heeft gezegd en niet zoals jij wilt dat die gezegd is.

11 februari 2019 om 19:18

Steekie

" Aan je reactie te lezen heb je nogal aversie jegens Ajax. "

Aan de reactie van bigpicture te lezen heeft hij nogal een aversie tegen Psv. Althans, hij is heel erg met PSV bezig. Maar dat is ook direct weer zijn verwijt aan Psv'ers. Heel gek, ....

Los daarvan, en even op de man af als generatiegenoten, ajaxsupporters die zich druk lopen te maken over wat supporters van andere clubs allemaal zeggen en doen, dat is toch echt wel een beetje treurig of niet dan? Ik bedoel, jij weet net als ik dat eenajaxfan 15-20 jaar geleden zich totaal niet druk zou maken om dat soort teksten van een Feyenoordfan of van een PSV supporter? Die zouden zich eerder bescheuren om dergeljike teksten en in hun vuistje lachen na weer een titel of prijs. En ze zouden alle mensen in de provincie heel veel succes en sterkte wensen en zich al helemaal niet verlagen tot het niveau van een bigpicture:
'wat Ajax is arrogant, je bent zélf arrogant!', .... Kom nou toch eens op zeg!

Waar is de Amsterdamse trots en het zelfvertrouwen? Beetje aangetast en afgebrokkeld of zoiets? Man, ben je nou fan van de grootste en beste club of ben je dat niet zeg? Kennelijk lukt er boven staan niet meer omdat Ajax dus gewoon nergens meer boven staat en gewoon een modaal clubje is geworden. Anders kan ik die kramp over wie nou arrogant is echt niet meer volgen.

" (nasale klank) Ajax arrogant? seker weten mann, en d'r sijn we ook heel trots op hiero, en nou oplaseren voordat ik je bek verbau!" Dát dus Steekie!11 februari 2019 om 19:21

Supervo

"dat Ajax arrogant wordt genoemd heeft dus vooral te maken met de platte Amsterdammer die een bepaald accent en woordgebruik heeft. Maar de platte Amsterdammer speelt niet bij Ajax en woont al decennia niet meer in Amsterdam..."

De platte Amsterdammer is ook geen supporter (meer) van Ajax. De Arena wordt tegenwoordig vooral bevolkt door provincialen.

Misschien, heel misschien is dát ook wel hét grote probleem op dit moment. Sinds de provincialen vooral de tribunes bezetten bij Ajax is de bluf, het gogme en de trots verdwenen en zijn ze niet meer trots op hun eigen arrogantie maar wijzen ze erop dat de fans van de andere club arrogant zijn! Ajax fans gedragen zich echt provinciaals momenteel. Tijd om je trots terug te pakken!

11 februari 2019 om 19:39

Constant kante... Die provinciaal waar jij het over hebt is nazaat van de Amsterdammer alleen wonen ze nu grotendeels in de plaatsen rond Amsterdam. En de Amsterdammers die Ajax dat zgn gogme bezorgde speelden voetbal in een tijd waarbij elk team nog werd gevuld met locals. Dat is heel romantisch en zat mensen geloven erin dat alles toen beter was...maar in werkelijkheid heeft de globalisering er natuurlijk voor gezorgd dat teams worden gevuld met spelers van overal. Het niveau is vele malen hoger.

En dat terugpakken van trots is natuurlijk onzin. Althans wel als je dat koppelt aan succes en vervolgens identiteit op basis van succes. Bayern, Milan en ManU/Liverpool hoeven ook de bedenkelijk status van arrogantie toch?

11 februari 2019 om 20:16

"constant kante... Die provinciaal waar jij het over hebt is nazaat van de Amsterdammer alleen wonen ze nu grotendeels in de plaatsen rond Amsterdam. "

Jij hebt het waarschijnlijk daarover maar de provinciaal waar ik het over had is helemaal geen nazaat van de platte Amsterdammer uit Zaandam, Monnikendam of Almere, maar gewoon een inwoner van Loppersum, Tegelen, Tubbergen, Goes en Ligtevoorde.

12 februari 2019 om 09:53

@enig
Het ging zich mij meer om de term Lucky Ajax en zijn onderbouwing daarvan. Druk maak ik me er totaal niet om, maar ik vind het wel zo netjes om de feiten op een rijtje te zetten .

11 februari 2019 om 10:33

Dat mag je niet zeggen. Het is nu eenmaal zo dat als Ajax laat scoort het "lucky Ajax" is en wanneer PSV dit doet is het doorzettingsvermogen, fitheid etc.
Anders gezegd: als je 90 minuten lang probeert te scoren en in de slotminuut valt het balletje goed, dan is dat doorzettingsvermogen en fitheid, tenzij het Ajax of een Duitse ploeg gebeurt. Dan is het geluk.
Ik lig er niet wakker van, want voor mezelf weet ik wat de realiteit is. Geluk speelt in mijn optiek een veel grotere rol in voetbal dan velen zich beseffen.

11 februari 2019 om 17:50

Je hebt an zich wel gelijk over geluk. Maar als je ziet hoe ajax bij heracles speelt dan had je niet 't gevoel dit gaat ajax nog omdraaien. Bij psv had je vanaf begon 2e helft het gevoel dit kan nog wel goedkomen. Het is de manier waarop er gespeeld word. Op de manier hoe psv het doet is de kans groter dat je een goal krijgt dan hoe ajax dat zaterdag deed, dus een soort van kwaliteit.

Wat een negativiteit hier zeg. Als die jongen wel gewoon hier in gelooft en daardoor altijd blijft knokken en hoop houdt, dan moet je dat gewoon respecteren. Bovendien is hij de beste rechtsback in de Eredivisie en daarmee een potentiele Oranje klant. Dus moet je gewoon blij zijn dat Oranje dit soort spelers heeft. Met alleen hakjes hier en hakjes daar kom je er niet.....

Lozano zorgt constant voor diepte en dreiging op de vleugels ook, dat is lastig te verdedigen. Ajax heeft ook wel zo een type speler met Neres maar die speelt vreemd genoeg niet. dat is denk ik ook een groot verschil tussen het spel van Ajax en PSV

Naja deze statistiek is totaal uit zijn verband getrokken. Er zijn dit seizoen zeker doelpunten gemaakt in de laatste minuten die 3 punten hebben opgeleverd, maar ook veel doelpunten die de 3-0 4-0 5-0 of 6-0 waren. Dat soort doelpunten tellen dus ook mee in zo een statistiek. Daarnaast is “geluk” ook een kwaliteit. Volgens mij las ik ook eem interview van De ligt, dat als Ajax achterkomt in de competitie, ze het om een of andere reden, niet kunnen omzetten in 3 punten. Ik persoonlijk denk gewoon dat dit mede te maken heeft met de speelstijl. Ajax wilt altijd voetballend situaties oplossen ongeacht of het wel of niet kan. PSV daarintegen kan gewoon veel oppurtunistischer voetballen, waardoor het gewoon veel paniek kan creeren bij tegenstanders. En dit is toch een heerlijk interview! Moet hij zeggen dat ze geen kampioen worden?! Ook is hij gewoon respectvol naar de directe concurrent, door te zeggen dat ze alleen met zichzelf bezig zijn. Geen sneren, of lachen voor/na een wedstrijd als de concurrent punten verspeeld. En over de penaltys, ja ze hadden allebei gegeven moeten worden. Maar ik irriteer me er wel een beetje aan als er mensen zijn die zeggen dat de laatste situatie bepalender was. PSV kon namelijk ook bij de situatie van De Jong op 1-1 komen, dat natuurlijk ook een wereld van verschil is dan met 2-0 de rust in gaan.

Had dat maar gedaan vanaf min 1 en niet vanaf min 45,had je nu een voorsprong gehad van 8 punten

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7779
2.PSV7768
3.Feyenoord5929
4.AZ5221
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
L. de JongAanvaller3127
H. LozanoAanvaller2917
D. MalenAanvaller288
C. GakpoAanvaller131
M. RomeroAanvaller10
J. ZoetDoelman310
A. BehichVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

6 fans
Verdediger, 23 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 PSV 31 4 4 0
2017/2018 sc Heerenveen 35 4 8 0
2017 sc Heerenveen 0 0 0 0
2016/2017 Sparta Rotterdam 31 1 9 1
2015/2016 Sparta Rotterdam 31 1 8 0

In de wandelgangen

Maandag 22 april
In de zomer van 2020 gaat Real Madrid een concrete poging ondernemen om Kylian Mbappé los te weken bij Paris Saint-Germain. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren