Mbappé doneert tienduizenden euro’s voor zoektocht naar vermiste piloot

Zondag, 10 februari 2019 om

Kylian Mbappé heeft dertigduizend euro gedoneerd aan de actie om een nieuwe zoektocht naar het lichaam van David Ibbotson op touw te zetten. De Engelsman was de piloot van het vliegtuig dat Cardiff City-aanwinst Emiliano Sala bijna drie weken geleden van Frankrijk naar Wales bracht, voordat het in de avond van 21 januari in Het Kanaal stortte.

Het Piper Malibu-toestel werd vorig weekend na een lange zoektocht teruggevonden op de zeebodem. Eerder deze week werd bekend dat het lichaam van Sala zich nog aan boord van het toestel bevond, waarna het stoffelijk overschot van de voormalige spits van FC Nantes werd geborgen en naar het vasteland werd gebracht.

Van Ibbotson ontbreekt vooralsnog echter ieder spoor en zijn familie heeft nu een crowdfundingsactie opgezet om de zoektocht naar zijn lichaam te hervatten. Paris Saint-Germain-aanvaller Mbappé heeft hier met dertigduizend euro een bijdrage aan geleverd en hij is niet de enige bekende naam die geld heeft gedoneerd. Gary Lineker doneerde ook ruim duizend euro en deelde een link naar de actie op zijn Twitter-pagina.



Gerelateerd

35 reacties (laatste reactie door sirius)

Wat een prachtige jongen! Wauw, wat een mooi gebaar! Hopelijk volgen meer voetballers hem. Respect naar zijn ouders toe, die hebben hem hoogstwaarschijnlijk zo opgevoed. Een groot gebaar van een jonge jongen!

10 februari 2019 om 23:34

Hulde

10 februari 2019 om 23:47

Laten we niet overdrijven... dit is natuurlijk mooi en er zijn genoeg mensen die hier een voorbeeld aan kunnen nemen maar 30.000 euro is helemaal niets hè. Relatief gezien komt dit overeen met een normaal persoon met zen gemiddeld inkomen die 35 euro doneert. Met als verschil dat mensen met zo’n gemiddeld inkomen die 35-40 euro waarschijnlijk net iets beter kunnen gebruiken dan Mbappe zijn zakgeld. Overigens laat ik voor deze vergelijking al zijn inkomsten buiten het salaris bij PSG dan nog buiten beschouwing

10 februari 2019 om 23:48

Wat zit je nou te zeuren? Volgens mij is 35.000 een enorm bedrag. Ongeacht of hij het kan missen of niet.

10 februari 2019 om 23:56

Gaat om het gebaar niet om de hoeveelheid, hoogstwaarschijnlijk hebben ze maximum zoveel geld nodig om verder te gaan.. 35.000 euro is simpelweg veel ongeacht zijn inkomen hij moest dit niet doen. Hier kan je simpelweg niet over klagen noch een discussie over starten..

10 februari 2019 om 23:57

Krijgen we deze dooddoener weer. Natuurlijk is 30.000 euro relatief niet veel voor deze jongen, maar je moet het alsnog maar over maken. Van die 30.000 had hij ook andere dingen kunnen doen. Wat had hij dan moeten overmaken om jou te bekoren, 300.000?

Ik vind het klasse dat hij dit doet, net zoals ik het klasse vind van een persoon met een gemiddeld inkomen dat hij 25 euro overmaakt aan een goed doel. Hoezo moeten er gelijk allerlei rekenformules uit de kast worden getrokken om aan te geven dat dit Mbappe helemaal geen pijn in zijn portemonnee doet. Het gaat er toch om wat er met dit geld gedaan kan worden en niet of het de schenker wel of geen pijn doet?

Daarbij ben ik overigens wel heel benieuwd wat jij allemaal over maakt aan goede doelen, gezien deze reactie moet dat ook om flinke bedragen gaan neem ik aan?

11 februari 2019 om 00:24

@Rugu, hij bedoelt volgens mij alleen dat Medalofhonor overdrijft. Of reageer jij ook altijd zo als je hoort dat een maat van je 25 euro heeft gedoneerd aan een goed doel? Kijk, tuurlijk is het mooi en goed wat Mbappé hier doet, toont zijn menselijke kant. Maar dit maakt hem nou ook geen supermens, of een held...

11 februari 2019 om 00:24

"ik vind het klasse dat hij dit doet, net zoals ik het klasse vind van een persoon met een gemiddeld inkomen dat hij 25 euro overmaakt aan een goed doel. Hoezo moeten er gelijk allerlei rekenformules uit de kast worden getrokken om aan te geven dat dit Mbappe helemaal geen pijn in zijn portemonnee doet. Het gaat er toch om wat er met dit geld gedaan kan worden en niet of het de schenker wel of geen pijn doet?"

Ik denk dat het hem er vooral om gaat dat je van die laatste groep dan niet direct een artikel zal zien op welk forum dan ook. M.a.w. relatief zelfde bedrag, maar deze jongen krijgt publiekelijke waardering en dan is ook nog de vraag of ie het uit hem zelf komt of het om marketing technische redenen doet (al gebeurt dat ook onder de "normale" burger). Waarbij je bij het laatste ook nog af kan vragen of de beweegredenen er toe doet, want het geld is in ieder geval daar en dat is mooi.

11 februari 2019 om 00:26

Gast, wat is dit weer voor een dom gelul dat het Mbappe relatief niks kost? Maakt dat iets uit dan? Die 30.000 euro dekt al een groot gedeelte van de kostenpost en daar gaat het om en niet of het Mbappe financieel wel of niet iets doet.

11 februari 2019 om 01:34

Real8madrid Zelf al 35 euro overgemaakt voor de actie of niet?

11 februari 2019 om 02:38

En waar is jouw donatie van 35-40 euro dan Real8madrid? Wat een gezeik altijd weer. Die jongen doneert uit de goedheid van z’n hart een enorm bedrag maar natuurlijk is het niet genoeg ‘want het is zakgeld voor hem’. Moet ‘ie dan maar niet doneren? Of zoveel doneren dat hij het financieel voelt? Hypocricie ten top, eerst zelf maar eens doneren en dan praten.

11 februari 2019 om 07:13

Als ik bij een collecte aan de deur 25 euro geef en Medalofhonor komt ernaast staan en zegt: "wat een prachtige jongen! Wauw, wat een mooi gebaar! Hopelijk volgen er meer. Respect naar je ouders toe, die hebben je hoogstwaarschijnlijk zo opgevoed. Een groot gebaar van een jonge jongen!"
.... dan ben ik ook geneigd te denken; nou Medal, laten we ajb niet overdrijven he? 'het is een mooi gebaar, die lofzang mag je thuislaten.

11 februari 2019 om 07:40

@Ijsmuts,

Hoe vaak denk je dat het gebeurt dat iemand bij een collecte aan de deur 25 of zelf 35 euro in de bus stopt?

Reken maar dat je een uiterst dankbare collectant tegenover je krijgt te staan die zo'n bedrag niet verwacht te ontvangen.

Ik vind het ook wel mooi dat Mbappe dit heeft gedoneerd, bovenal omdat het om de piloot gaat en niet om de bekende voetballer. Dat dan iemand in sterke bewoording een lofzang geeft is dan toch absoluut minder erg dan dat iemand direct de noodzaak ziet deze liefdadigheid te begalliseren.

11 februari 2019 om 08:21

Voor mij hoeft hij de donatie inderdaad niet te bagatelliseren, maar dat hij de lofzang een beetje afzwakt snap ik best.

11 februari 2019 om 08:50

Man man, hoe je een en mooie gebaar af kunt branden! Steeds als ik denk dat mensen niet erger kunnen zijn staat er een nieuwe op...

11 februari 2019 om 10:23

Zooo jongens wat een reacties

Ik zeg toch zelf dat ik deze actie kan waarderen en genoeg mensen hier een voorbeeld aan kunnen nemen. Wil ook absoluut niets wegnemen aan het gebaar. Ik wilde enkel de reactie van Medal een beetje temperen door het in perspectief te plaatsen.

11 februari 2019 om 11:46

Real8madrid Dat is het niveau hier dezer dagen, wen er maar aan beter word het niet meer

11 februari 2019 om 11:59

Dan nog steeds is je reactie misplaats. Als je zoiets in perspectief wil plaatsen (waarom eigenlijk?) moet je dat vanuit het oogpunt van de ontvanger doen. Er wordt een streefbedrag gezet van 3 ton, als een donateur dan in zijn eentje 1/10e van het streefbedrag dekt, dan is dit voor de ontvanger een geweldig gebaar en ook een flinke motivatieboost om doel te behalen. Dus overdrijven? Nee, niet echt

10 februari 2019 om 23:50

30.000 is niet niks inderdaad, dat is een groot deel van de kostenpost. Ik hoop echter dat als er nog meer voetballers volgen dat ze het geld doneren aan de familie van de piloot , nu de piloot ze niet meer kan onderhouden. (Dus niet enkel voor de zoektocht of de evt begrafenis)

11 februari 2019 om 12:35

Uiteraard een mooi gebaar, maar laten we het wel in perspectief zetten. Het is alsof Jan Modaal ongeveer dertig euro doneert aan een goed doel. Het blijft inderdaad een mooi gebaar, maar ik vind het nogal overdreven om dan zijn opvoeding te roemen.

Prachtig gebaar. Hopelijk komt hij terecht.

Mooi gebaar van Mbappe en Lineker. Die piloot mag zeker niet vergeten worden. Helaas kreeg hij minder aandacht, maar uiteindelijk was hij ook maar een mens. Hopen dat ze hem terug kunnen vinden.

Ondanks z’n maniertjes op het veld is deze jongen heel goed opgevoed. Hij zei ook dat hij uit een bescheiden gezin komt. Doneert veel geld aan goede doelen alleen maar respect voor deze toekomstige Ballon d’Or winnaar.

10 februari 2019 om 23:48

Als mensen naar elke detail kijken heeft bijna iedereen wel maniertjes. Mbappe is gewoon een rustige jonge. Heel jong nog maar al volwassen.

10 februari 2019 om 23:51

Maniertjes op het veld ? Typisch om zoiets te benadrukken, als er iemand is die juist gewoon lekker zichzelf is gebleven dan is het Mbappe wel. Op een geven moment mag hij heus wel een klein beetje arrogantie tonen als je op 19 jarige leeftijd WK winnaar bent voor 180 miljoen ben getransfereerd en Goldenboy ben geweest.

Schitterend gebaar. Ik vrees wel voor het ergste. Als het al zoveel moeite kostte om dat vliegtuig te vinden, dan lijkt een enkel mensenlichaam wat dagelijks waarschijnlijk door allerlei stromingen wordt verplaatst me heel erg lastig te vinden. Hopelijk voor de familie gebeurt het onwaarschijnlijke.

Topgozer! Hulde voor Mbappe!

Respect. Dit geeft het goede hart weer van deze voetballer.

Blijf me verbazen over hoe volwassen hij over komt laatste tijden. Heeft echt nu al een groot aanhang van neutrale supports en veel respect overal. Lijkt een slimme jongen die zich niet gek laat maken door alle miljoenen dat hij verdiend. Hij is daarnaast erg goed opgevoed zo te zien.

11 februari 2019 om 01:14

Heel mooi inderdaad, heeft heel veel neutrale supporters. Lijkt een jongen die iedereen mag, hij is nog jong en dat kan snel veranderen maar Neymar was op zijn leeftijd al een jongen met een kort lontje. Op het WK liet Mbappé wel van zijn minste kantje zien, hier een schwalbe, discussies voeren met de Belgen enzo maar dat stopte ook gelijk.

11 februari 2019 om 01:35

Dat soort kleine dingen zie ik ook af en toe als ik zijn PSG matches kijk, maar dat hoort er nu eenmaal erbij. Zelfs grote spelers als Suarez en Salah maken continue schwalbes om penalties te versieren of kaarten aan te naaien.. Helaas is dat nu eenmaal onderdeel van 't spelletje en als je de scheids ermee weet te foppen kan het je wellicht een beker opleveren haha.

Top gebaar van Mbappe! Deed hij niet laatst nog zoiets als dit? Hieruit blijkt toch wel enige maatschappelijke betrokkenheid. Goeie gozer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Paris Saint-Germain

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Lille OSC6426
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
K. MbappéAanvaller2627
T. TuchelUnknown
MarquinhosVerdediger253
Thiago SilvaVerdediger250
Á. Di MaríaMiddenvelder259
J. DraxlerMiddenvelder253
T. KehrerVerdediger241
Voor de complete selectie: Clubpagina Paris Saint-Germain.

65 fans
Aanvaller, 20 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Paris Saint-Germain 26 27 5 1
2017/2018 Monaco II 0 0 0 0
2017/2018 Paris Saint-Germain 27 13 2 0
2017/2018 AS Monaco 1 0 0 0
2016/2017 Monaco II 2 2 0 0
Laatste voetbalnieuws

Tuchel wil geen ‘science fiction’ na suggesties over passeren Mbappé

Paris Saint-Germain liet woensdagavond de derde mogelijkheid liggen om het kampioenschap in de Ligue 1 veilig te stellen. Les Parisiens gingen op bezoek bij FC Nantes met 3-2 onderuit. Thomas Tuchel...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 19 april
Real Madrid is dicht bij de komst van Eden Hazard. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren