Keizer boekt met Sporting Portugal broodnodige zege op hekkensluiter

Sporting Portugal heeft een broodnodige overwinning geboekt op Feirense. De ploeg van trainer Marcel Keizer, die afgelopen tijd onder druk stond in Lissabon, was met 1-3 te sterk voor de hekkensluiter van de Liga NOS. Bas Dost deed bij de nummer vier de van de Portugese competitie negentig minuten mee, maar wist het net niet te vinden.

Na de 2-4 nederlaag tegen Benfica van vorige week heeft Sporting Portugal een pas op de plaats moeten maken in de Portugese titelstrijd. Os Leões gingen midweeks andermaal onderuit tegen de stadgenoot in de Taça de Portugal, waardoor de druk op Keizer behoorlijk is toegenomen. Om die reden was een overwinning in de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Feirense meer dan wenselijk voor de oefenmeester. In de eerste helft had Bas Dost een goede kans voor Sporting, maar zijn poging werd gekeerd door Feirense-doelman André Moreira.

De thuisploeg leek vervolgens via Marco Soares op voorsprong te komen. Zijn treffer werd echter geannuleerd na inmenging van de videoscheidsrechter, wegens een overtreding van de middenvelder op Sporting-doelman Renan Ribeiro. Op slag van rust kwam de formatie van Keizer op voorsprong in Santa Maria da Feira. Cristian Borja leverde de bal panklaar af voor het doel, waar Wendel klaarstond om het leer achter Moreira te koppen.

Een kwartier na rust wist Sporting de marge te verdubbelen. Een afgemeten voorzet van Abdoulaye Diaby bereikte Bruno Fernandes in het strafschopgebied, waar de middenvelder van dichtbij de 0-2 tegen de touwen kopte. Fernandes was amper tien minuten later andermaal trefzeker, nadat hij een vrije trap promoveerde tot doelpunt. Een kwartier voor tijd deed Feirense iets terug. Via Borja kreeg Steven Petkov de bal voor de voeten in het strafschopgebied, waarna hij met een soort halve omhaal de eindstand op 1-3 bepaalde.

Denk jij dat Marcel Keizer volgend seizoen nog aan het roer staat bij Sporting Portugal?