Dumfries: ‘Ik denk dat de scheidsrechter een lekkere wedstrijd gefloten heeft’

Maandag, 11 februari 2019 om

De Galgenwaard kende zondag een roerige middag toen FC Utrecht opnam tegen PSV (2-2). De Domstedelingen kwamen uitstekend uit de startblokken en ging met een voorsprong rusten, maar zagen de Eindhovenaren in de tweede helft langszij komen. In de slotfase leek FC Utrecht aanspraak te kunnen maken op een strafschop toen Denzel Dumfries een overtreding leek te begaan op Simon Gustafson in het zestienmetergebied, maar ook na tussenkomst van de VAR kende scheidsrechter van dienst Pol van Boekel geen strafschop toe. Na afloop gaven de hoofdrolspelers van beide zijden hun mening over het incident voor de camera van Voetbalzone.

Bekijk de video hieronder of abonneer en kijk op ons YouTube-kanaal.


Justus Dingemanse is fulltime presentator en verslaggever van Voetbalzone en levert bijdrages in de vorm van artikelen, columns, interviews, programma’s en reportages.

Poll

Ben jij het eens met Pol?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door marrekie)

Hahaha, ja ik snap dat hij dat vindt. Trouwens niemand heeft het meer over die overtreding van Lozano. Schandalig dat Boekeltje daar geen minimaal geel voor gaf

10 februari 2019 om 21:18

Volledig mee eens... hij komt er weer mee weg en vlak daarna wel geel geven aan Gustafson die een overteding (die lichter was) maakt op Lozano.

10 februari 2019 om 21:26

Lozano pakt volgende week geel en mis daardoor Feyenoord 🙃

10 februari 2019 om 22:12

Als ie zo speelt als vandaag zie ik liever gakpo als ik eerlijk ben dus graag

10 februari 2019 om 23:35

Ik dacht eerst ook dat Lozano een overtreding maakte, maar toen ik net nog wat herhalingen zag bij Studio Voetbal leek het er toch ook op dat hij de bal speelde.

10 februari 2019 om 23:38

"hij komt er weer mee weg"

Lozano dit jaar 3 x geel so far, vorig jaar 4 x geel en 2 rood.

11 februari 2019 om 12:01

Wat zegt dat over het aantal keer dat hij geel of rood had moeten krijgen? Want dat is belangrijker in deze discussie dan hoevaak hij wel een kaart heeft gekregen. Al zeggen die aantallen voor een aanvaller al veel natuurlijk.

Bij fox zei die het is geen pingel. Vroeg hans en als het bij jou gebeurt? Ja dan is het natuurlijk een pingel. Prachtige reactie.

10 februari 2019 om 21:28

Dat irriteert me dus.

Ik heb telkens het idee naar 2x11 acteurs te kijken,

11 februari 2019 om 10:51

In principe heb je gelijk. Maar ons Dumfries zei het meer met een lach. Geloof niet dat hij een oscarwaardig acteur is. Voor de rest ben ik helemaal voor een rugby-like respect voor de leidinggevenden.

11 februari 2019 om 11:22

Hoewel hij bij de concurrent speelt, vind ik die Dumfries zowel op het veld als voor de camera echt een prachtige vent. Op het veld geeft hij alles en is hij serieus met zijn vak bezig, maar de interviews neemt hij met een korreltje zout. Bij veel andere spelers is het juist andersom, wat een stuk meer irritatie opwekt.

Haha, zo kun je ook reageren. Vind het trouwens te veel gaan over de arbitrage. Bijna niemand heeft het over het allerbelabberste spel van PSV. Daar mag wat mij betreft wel wat meer de nadruk op worden gelegd. Sinds AZ thuis is het niet meer om aan te zien en heeft PSV het erg moeilijk. Vooral met zichzelf.

10 februari 2019 om 21:25

Vandaag is ook gewoon echt een rot wedstrijd. Utrecht komt 2 keer voor de goal en ze maken het 2 keer af, verder speelde ze natuurlijk gigantisch anti voetbal wat hun goed recht is. Toch is het daar dan moeilijk doorheen te komen, zeker als spelers als Lozano en Bergwijn een klein dipje hebben. Als ze volgende week van Heerenveen en daarna van Feyenoord winnen dan zie ik het niet meer misgaan.

10 februari 2019 om 21:35

Helemaal met je eens. Als je achterkomt tegen Utrecht op vrij ongelukkige wijze en deze zich zo ingravenis het erg lastig om er nog iets van te maken. Het scoreverloop zat PSV niet mee. Daarnaast vind ik dat PSV ondanks dat het vandaag niet liep karakter heeft getoond door ervoor te blijven gaan. Ik denk dat het tonen van karakter ook het grootste verschil is tussen PSV en Ajax, want normaliter vind ik dat Ajax beter voetbal heeft. Ben het trouwens ook eens met Sneekpsv. Ik vind met name de opbouw niet goed. Dumfries heeft gedurende de hele wedstrijd 5/10 meter breed naast Schwaab gestaan, waardoor het middenveld moeilijker werd bereikt.

10 februari 2019 om 21:51

Klopt, PSV heeft meer karakter in de ploeg dan Ajax. Dus zal kampioen worden

10 februari 2019 om 22:13

Ik snap ook niet dat niemand het heeft over het feit dat zoet gewoon allebei de goals had moeten voorkomen stond veel te ver naar links bij 2-0 en de corner viel ook gwn in de 5

Zou ik ook zeggen als je als speler extreem goed wegkomt nadat je een 100% overtreding hebt gemaakt die onbestraft bleef. de bal had gewoon in de slotminuten op de stip gemoeten

10 februari 2019 om 22:11

Maar hoe kan je nou als profvoetballer en scheidsrechter beweren dat een ongelukkige overtreding in de 16 geen penalty is. Een overtreding is toch een overtreding? Net zoals dat PSV een penalty had moeten krijgen. Van Bommel en Viergever verwoordden het prima. 'Staat los van elkaar en had ook een penalty moeten zijn'. Eerlijk toegeven dat het er een was, maar 'subtiel' ook wijzen naar de fout dat PSV er geen kreeg. Maar dit ontkennen als profvoetballer en scheids en neerzetten als ongelukkig? En zoals ik al eerder heb gezegd, you win some, you lose some en over het seizoen zal t gelijkwaardig zijn voor Ajax en PSV en beslist dit niet het kampioenschap. Maar dat je het als scheids niet toegeeft, net als toen bij Ajax-Heerenveen. Heel apart.

Die interpretatie van Van Boekel heeft niks te maken met dat het ongelukkig was want zo werkt de wereld niet, gewoon omdat jhij uit balans is en daardoor weg glijd betekent niet dat hij daardoor een 100% scorings kang kan ontnemen. Verder valt hij naarvoor, maar doet hij wel heel erg zijn best om met z'n armen op de hakken terecht te komen.
Dat Dumfries het geen penalty vindt is logisch, maar van Boekel durfde het niet aan na de gemiste strafschop voor Luuk De Jong, alleen wilde de VAR er toen niet aan en nu wel, drama scheid, wat een laffaard.

10 februari 2019 om 22:15

VAR wilde er toen ook aan. Alleen van Boekel niet. Ze moeten echt de hockeyregels qua VAR invoeren, want dat marchanderen van de scheids werkt ook echt niet. Dat ie gewoon mag kiezen om wel of niet te kijken. Dus gewoon twee momenten, VAR kijkt en beslissing VAR is defintief. Makkelie zal nu wel niet snel meer de VAR zijn bij Van Boekel, is twee keer keihard overruled. Lekker dan.

10 februari 2019 om 22:23

Ja het gaat nergens over, hij zegt ook het neemt d grote foutern eruit, maar hij zal dit geen grote fout vinden, maar meer een kleintje. Maarja, Vna Boekel komt ook uit Noord Brabant he

11 februari 2019 om 05:30

wat heeft provincie ermee te maken? gadverdamme mensen zoals Binny, dat minachtende, om te kotsen.

11 februari 2019 om 10:10

Wat heeft dit in hemelsnaam met minachting te maken? Binny claimt dat 'van Boekel in het voordeel van PSV fluit, omdat hij ook een Brabander is', tenminste: dat maak ik eruit op. Of dat feitelijk zo is doet verder niet ter zake, laten we er maar gewoon vanuit gaan van niet, het is immers een prof scheids. Maar waarom je dan met krachttermen moet gaan gooien, "gadverdamme, mensen als..", "om te kotsen", dat lijkt me dan weer erg overdreven.

11 februari 2019 om 11:14

... omdat Binny met zijn opmerking de suggestie wekt dat Van Boekel PSV bevoordeeld, omdat het een club is uit zijn provincie. Binnen de context van deze discussie (die gaat over een scheidsrechter die marchandeert) is dat een nare suggestie, die je in mijn ogen op één lijn kunt stellen met 'de media is op de hand van Ajax'. Beetje hele makkelijke kritiek dus.

Ik vind dat je gelijk hebt dat je over de woordkeuze van Nico valt, die had hij wat zorgvuldiger mogen kiezen. Maar zijn reactie snap ik donders goed.

Overigens, dat Van Boekel marchandeerde vind ik helemaal waar. Zonder dat 'luuk de Jong'-moment was die bal op de stip gegaan. En terecht ook.

11 februari 2019 om 11:06

Goed verhaal. Maare was je ook zo opgewonden toen Heerenveen geen penalty kreeg tegen Ajax? Of was dat geen lafaard?

11 februari 2019 om 14:54

Dat was zeker wel een laffaard, het is overuidelijk dat de topclubs vaker de VAR in het voordeel krijgen. Net als ik ook wil toevoegen dat de media vaker pro-Ajax is, alhoewel het best grappig is dat uitgerekend de Telegraaf , de media partner van Ajax, de club altijd zwart aan het maken is.
Hahahaha gadverdamme mensen zoals mij, omdat ik een beetje gefrustreerd ben en omdat meneer een half uurtje uit Eindhoven is opgegroeid???

11 februari 2019 om 11:19

binny

Van Boekel had een pingel moeten geven aan Utrecht. Ik denk dat verreweg de meeste mensen, PSV fans inclusief, het daar wel mee eens zijn.

Maar we zetten de klok eventjes terug naar 17 april 2016. Ajax - FC Utrecht. Utrecht stond in de laatste minuut met 1-2 voor en toen gaf ene schedsrechter Makkelie een strafschop cadeau aan Ajax, waarvan verreweg de meeste mensen, Ajax fans inclusief, waardoor Ajax alsnog met een gelijkspel wegkwam en, voor dat moment, op koers bleef om de titel te winnen.

You win some, and you lose some. That's football! Gewoon accepteren die handel.

11 februari 2019 om 14:58

Lieve schat, ik begrijp het heel goed dat het inderdaad een geval is van soms zit het mee en soms zit het tegen. En er is geen Ajacied die durft te zeggen dat dat toen een strafschop was voor Milik.
Alleen is dit toch heel anders want er is een videoscheidsrechter en die zou overduidelijk moeten constateren dat het een penalty was net als voor Luuk De Jong, alleen is het heel erg als de scheids zelf gaat kijken en hij dan een te grote schijtert is om te doen wat hij moet doen.
Wat ben ik blij dat iedereen hier nooit gefrustreert is.

Die van Boekel moet je toch gewoon voor 2 weekenden schorsen?! Hij had echt geen idee wat hij aan het doen was. Overtredingen die er geen waren, 2 beslissende momenten verkeerd beoordelen (de overtreding op psv waar de 2-0 uit kwam) en die 1000% pingel. Als het je is ontgaan dan begrijp ik het, maar hij heeft de beelden nog terug staan kijken (nadat de Var al aangaf dat het een pingel was). Dan ken je of de spelregels niet, of je wilt/durft hem gewoon niet te geven. Die overtreding van Lozano, veel belovende aanval van achteren en krijgt zijn laatste waarschuwing. Echt lachwekkend.

11 februari 2019 om 00:15

En was de VAR nu bij die dat shirt over het hooft trekken in de 16. Bij Vitesse - Heerenveen gaf die zelde VAR ( Makkelie) aan dat het een strafschop was en nu niet ? Dan ben je niet eerlijk bezig, dat hele VAR gebeuren maakt meer kapot dan je lief is. KNVB maak er werk van dat de arbitrage op één lijn komen en haal arbiters die een bepaalde voorkeur voor een club halen eruit anders gaat het toch wel een beetje ruiken naar ? het woird zal ik niet gebruiken.

11 februari 2019 om 10:48

De VAR zei penalty, scheids vond zelf van niet

11 februari 2019 om 12:50

Voorafgaand aan de 2 0 werd gewoon de bal gespeeld hoor, kijk de slowmo herhaling maar. Verder mee eens dat er dramatisch werd gefloten.

Van Boekel heeft gisteren twee loepzuivere penalty's niet gegeven. De eerste niet "omdat Luuk de Jong nou eenmaal moeilijk te verdedigen is" en de tweede niet "vanwege het veld". Een scheidsrechter die zo'n eigen draai aan de regels denkt te kunnen geven is volgens mij dringend toe aan een opfriscursus.

11 februari 2019 om 14:59

Ja zeker wat een malloot man, hij negeerde om gewoon naar de VAR te gaan bij die bal van de Jong. Bij de tweede is hij gewoon nog dommer

Dit was met een kilometer afstand de slechtste wedstrijd ooit die Vboekel gefloten heeft. En dan vind ik dit nog buiten de strafschopmomenten om. Het leek wel alsof die in een andere dimensie zat met zijn beslissingen
De VAR heeft overigens gewoon goed gewerkt. De eind verantwoording zou dan ook net zoals bij het hockey bij de VAR moeten liggen en niet bij de Vboekels van deze wereld. Jezus wat was die man slecht zeg....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.PSV3118
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. KerkAanvaller165
P. JoostenAanvaller70
S. MakienokAanvaller31
T. NijhuisKeeper00
M. PaesKeeper160
L. GuwaraVerdediger80
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Utrecht.

8 fans
Middenvelder, 24 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 14 december
Unai Emery wil niet meteen aan de slag na zijn gedwongen vertrek bij Arsenal. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren