FC Groningen stijgt dankzij nieuwkomers: ‘Voor hem kom je naar het stadion’

Zondag, 10 februari 2019 om

FC Groningen verzekerde zich tijdens de winterse transferperiode van de diensten van Thomas Bruns, Kaj Sierhuis, Mo El Hankouri, Paul Gladon, Ko Itakura en Iliass Bel Hassani en die impuls heeft de Trots van het Noorden goed gedaan. Na overwinningen op Heracles Almelo en Willem II werd zondagmiddag ook van Vitesse gewonnen en Sierhuis en El Hankouri waren de doelpuntenmakers tijdens de in 2-1 geëindigde wedstrijd.

FC Groningen staat nu twee punten boven de degradatiestreep en hoopt zo snel mogelijk verder afstand te kunnen nemen van de zestiende positie: “Dat hebben Ron Jans en Hans Nijland goed gedaan. We moesten gewoon een impuls hebben. We hadden voor de winterstop veel jonge jongens dus het is lekker dat je ook wat ervaren jongens erbij hebt die de jonge jongens weer beter maken”, reageerde aanvoerder Mike te Wierik na afloop van het duel met een grote grijns bij FOX Sports.

Met Sierhuis en El Hankouri waren het echter twee jonge spelers die voor de doelpunten zorgden en de van Ajax gehuurde Sierhuis maakte alweer zijn tweede in twee weken tijd. Feyenoord-huurling El Hankouri beleefde daarnaast zijn thuisdebuut en maakte meteen zijn eerste Eredivisie-goal ooit: “Ook nog in de slotfase én de winnende. Dat geeft een heel goed gevoel. Ik kijk ernaar uit om meer wedstrijden hier te spelen”, glimlachte hij. Ook trainer Danny Buijs was opgetogen: “Mo is een creatieve jongen met veel technische vaardigheden. Een jongen waar je voor naar het stadion komt. Ik ben ervan overtuigd dat hij gaat uitgroeien tot een volwaardig Eredivisie-speler.”

De oefenmeester kon tegen Vitesse overigens niet beschikken over Mimoun Mahi, die zich ziek gemeld heeft. De aanvaller wordt nog in verband gebracht met een vertrek uit Groningen, maar volgens Buijs moet er verder niets achter gezocht worden: “Er is nog een aantal markten open dus het is niet uit te sluiten dat er nog iets gebeurt met onze spelers. Maar zover ik weet is Mahi ziek en dat is ook wat de dokter mij verteld heeft.”


Poll

Denk jij dat FC Groningen het seizoen boven de degradatiestreep gaat eindigen?


Gerelateerd

15 reacties (laatste reactie door metaalverf)

Matchwinner el Hankouri viel overigens wel dramatisch in. Mooi voor iedereen dat hij die laatste bal er dan toch in schiet. Wat een ontlading man...

10 februari 2019 om 18:43

Met geluk passeerde hij twee man voor de goal. Voordat hij scoorde inderdaad een doorn in het oog, kwam geen normale pass/voorzet bij z'n voeten weg.

10 februari 2019 om 18:43

Hij heeft afgezien van zijn goal alleen maar balverlies geleden.. Ik zei op de tribune al dat buijs 'm gewoon weer moest wisselen. Ik denk dat dit ook de reden is dat ik geen trainer ben van een bvo.

Sierhuis en Reis absoluut de besten vandaag. Strijdlust getoond en telkens stap extra zetten. Iets wat el hankouri niet deed, en die werd hier op een gegeven moment op aangesproken door Danny Buijs in een erg mooi fragment, waarbij Buijs ook zijn strijdlust toonde.

10 februari 2019 om 20:44

Die reis wordt een grote

10 februari 2019 om 22:25

Ja, dat was geweldig. Hankouri treurde nog om z'n gemiste kans en lette daarom niet op. Buijs smijt z'n paraplu weg en flipt m totaal. Daar kon ik wel va genieten

10 februari 2019 om 22:45

Ik vind dat Handwerker deze week ook wel genoemd mag worden. Enige probleem in zijn spel is dat hij meer naar voren moet durven lopen.

Wat een onzin reacties. Vond hem juist lekker invallen. Speler met een aktie en niet bang deze te maken. Viel mij juist op dat hij hard werkte en veel mee verdedigde. Dat het dan wel eens misgaat zoals met de uitbraak met Doan hoort erbij. Heb veel vertrouwen in deze jongen.

10 februari 2019 om 22:02

Dan heb jij een andere wedstrijd zitten kijken. Het enige wat hij goed deed was de actie van de goal. Het publiek begon zelfs al te fluiten na een paar mislukte acties. Het mooiste daarbij was nog wel dat Buijs zijn paraplu op de grond smeet, zoals Hans Kraaij.

10 februari 2019 om 22:04

hier is goed te zien dat jij de wedstrijd totaal niet gezien hebt, hij werd zelfs uitgefloten toen hij op links weer een bal verspeeld en daarna totaal niet mee verdedigde.. toch wel raar dat je dan zoiets durft te zeggen

10 februari 2019 om 22:33

Ik zat in het stadion! Publiek dat een speler na een paar mislukte akties begint uit te fluiten neem ik sowieso niet serieus helaas zitten daarvan veel in het stadion. En heel mooi dat hij zich er niets van aan heeft getrokken en gewoon de 4e keer weer een aktie durfde te maken en daardoor het verschil kon malen. Grote klasse!!

10 februari 2019 om 22:42

Helemaal mee eens. Ja niet alles ging goed maar wat wil je dan? Allemaal van die standaard spelers zonder enig lef? Warmerdam was dramatisch. Zodra Hankouri de bal kreeg gebeurde er iets.

10 februari 2019 om 23:00

Natuurlijk, als je alle omstandigheden er omheen bij pakt moet je ook niet direct alles van verwachten. Nieuw bij Groningen, jong, natte omstandigheden en er in komen op een lastig moment in de wedstrijd. Probeert passeer acties en kan daar Groningen in de toekomst bij helpen. Maar je kan niet zeggen dat de negatieve reacties onzin reacties zijn. Tijdens zijn inval beurt lukte lang niet alles en zon 2-op-1 situatie moet eigenlijk uit gespeeld worden.

10 februari 2019 om 23:26

Het is een speler die het van akties moet hebben. Neem je dat bij hem weg dan kan je hem net zo goed niet opstellen. Dat betekent dat dit ook vaak niet goed gaat. Als publiek moet je dat begrijpen en niet direct fluiten. De laatste aktie bijvoorbeeld had ook kunnen mislukken met wederom een negatieve reactie van een deel van het publiek tot gevolg. Zonder Hankouri met Robben te vergelijken naar die werd ook in zijn periode bij Groningen erg vaak uitgefloten na een mislukte aktie. Ook toen vond ik dat al belachelijk. De 2 op 1 situatie met Doan was erg slecht van hem maar dat is iedereen wel met je eens.

11 februari 2019 om 00:06

Fluiten ben ik ook niet mee eens, al helemaal niet bij iemand die pas net komt kijken bij de club. Maar mijn punt ging meer om dat je de negatieve reacties omtrent het feit dat er wel erg veel mislukte niet onzinnig kan noemen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Willem II44-14
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. DoanMiddenvelder315
L. ReisMiddenvelder301
M. MahiAanvaller278
A. HrusticMiddenvelder190
T. van de LooiMiddenvelder180
S. PadtDoelman350
K. SierhuisAanvaller183
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

6 fans
Aanvaller, 21 jaar

In de wandelgangen

Zondag 19 mei
Chelsea wil als het transferverbod is opgeheven direct zaken doen en denkt aan Real Madrid-middenvelder Marco Asensio. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren