Van Ajax en Feyenoord gekomen aanvallers verblijden FC Groningen

Zondag, 10 februari 2019 om

FC Groningen heeft zondag in de blessuretijd een overwinning geboekt op Vitesse. Ajax-huurling Kaj Sierhuis opende al vroeg de score voor de noorderlingen, waarna Oussama Darfalou de stand in evenwicht trok. In de weinig hoogstaande tweede helft leek niet meer gescoord te gaan worden, maar de van Feyenoord overgekomen Mohamed El Hankouri deed dat in de blessuretijd toch: 2-1. Vitesse, dat voor de derde keer op rij niet won in de Eredivisie, staat vijfde; Groningen klimt naar de twaalfde plek.

Groningen kon voor het eerst sinds de Azië Cup weer beschikken over de Japanse smaakmaker Ritsu Doan, die een basisplek kreeg. Ook Ludovit Reis stond op het middenveld van Groningen en hij werd met zijn 18 jaar en 254 dagen de op twee na jongste speler ooit die 25 keer in de basis stond voor de club in de Eredivisie. Alleen Ronald Koeman en Arjen Robben waren nog jonger. Vitesse moest het stellen zonder de geschorste clubtopscorer Bryan Linssen. Na een minuut stilte voor de onlangs overleden Jurrie Koolhof, die voor beide clubs speelde in zijn loopbaan, drong Groningen aan.

Er kwam al vroeg een goede kopkans voor Julian Chabot, die de bal net over het doel van Eduardo knikte. Even daarna, in de dertiende minuut, schoot Sierhuis de thuisploeg op voorsprong. De huurling van Ajax ontving een strakke, lage voorzet van Tim Handwerker en schoof de bal binnen in de verre hoek. Het was zijn tweede doelpunt voor zijn nieuwe club. Er kwamen, mede door het slordige voetbal, daarna mogelijkheden aan weerszijden. Een tweede doelpunt liet ook niet lang op zich wachten: Darfalou zorgde op koelbloedige wijze voor de gelijkmaker.

Darfalou fungeerde als eindstation van een fraaie aanval, na een goede assist van Vyacheslav Karavaev. Zes minuten voor rust liep Navarone Foor een spijkerharde voorzet van Max Clark nog bijna binnen, maar het bleef voor rust bij 1-1. De tweede helft was een stuk minder aantrekkelijk. Beide ploegen leden makkelijk balverlies, maar er ontstonden niet veel kansen. Het duel leek dan ook zonder winnaar te eindigen, maar in de eerste minuut van de blessuretijd sloeg Groningen toe. El Hankouri, na vijftig minuten binnen de lijnen gekomen, werd vrijgespeeld aan de zijkant van het veld, trok naar binnen en bracht het publiek in extase door raak te schieten in de korte hoek. Het was zijn eerste doelpunt in de Eredivisie.


Poll

Verdiende FC Groningen de zege op Vitesse?


Gerelateerd

54 reacties (laatste reactie door schwarz)

Voorafgaand aan het seizoen dacht menigeen dat Vitesse wel 3e kon worden. Wat een matig team zeg.

10 februari 2019 om 16:38

Ja ongelofelijk slecht gespeeld van Vitesse maar besef wel dat we een paar blessures hebben en een coach die blijkbaar geen verstand heeft van voetbal. Blessures/schorsingen: Matavs - Linssen - Musonda - Butnner - Beerens - Thelander ect

10 februari 2019 om 16:40

Gewoon je volledige aanval en backup gebleseerd, dat voel je wel inderdaad.

10 februari 2019 om 16:46

DIe blessures teisteren Vitesse inderdaad al langer dit seizoen, maar Slutsky werd als een verlosser binnengehaald. Dat aura is inmiddels wel weggevallen.

10 februari 2019 om 17:07

Beerens en thelander mis je vrij weinig aan. Vooral de targetman voorin mis je. En Büttner, die Wil er in dit soort wedstrijden vaak wel op klappen

Rechterrijtje, here we come! Anti-voetbal, het was weer he-le-maal niks. En uiteraard weer in de laatste minuten een goal tegen. Het was weer een frustrerende middag zonder enige vorm van opwinding. Slutsky’s tactiek hoef ik niet meer te doen, weg met die zooi. Spelers staan stil, bewegen niet, geen goede aanval gezien afgezien van de goal. Alsjeblieft zet Sturing weer voor de groep… Afgelopen seizoen de laatste wedstrijden was het fantastisch om naar te kijken.
Dit. Kan. Echt. Niet. Meer.
Verschil met de nacompetitie is maar 9 punten, ik denk dat we over 3 weken in ieder geval dik in het rechterrijtje staan.

10 februari 2019 om 16:39

Schijtvoetbal de laatste weken, als je verliest maar je speelt met 110% hoor je niemand klagen. Maar dat gesjok over het veld zonder passie... kotsmisselijk word je er van.

10 februari 2019 om 17:53

Ik wil mezelf hier graag even aanvullen, wat praat die Slutsky een onzin zeg in zijn interview met de Nos. Tevreden met het spel vandaag? Je hebt Niks laten zien. Hoe kan deze man blijven zitten in de trainersseat? Sturing, kom er maar in.

10 februari 2019 om 18:02

Slutsky heeft het dan ook over in de huidige situatie waarin ze zitten met blessures en schorsingen hè. Hij weet heus wel dat dit beter moet, maar hij sprak zoals gewoonlijk weer realistische teksten.

10 februari 2019 om 18:08

Als je hier tevreden mee bent, kun je jezelf geen topcoach noemen... erg leuk dat hij bij Cska het zo fantastisch heeft gedaan, maar kom op... Je legt toch gewoon een dramatische pot neer. Begint een beetje op de uitspraken van Ferrer te lijken jaartje of 7 terug. 6-0 verlies, maar toch positieve punten gezien...

Ik vind dat de blessures en schorsingen hier eigenlijk niet eens zo veel van doen hebben. Als Linssen en Buttner meedoen ziet het er ook niet uit... Met het sterkst mogelijke elftal (op dat moment, en alle 'toppers' waren er bij die er vandaag niet waren) verloren we ook bij Fortuna zonder enige passie of strijd.

10 februari 2019 om 18:15

Die verlies je ook continu door individuele fouten waar geen enkele coach, of je nou Nederlands of Russisch bent, wat aan kan doen. Had ook zomaar 0-2 kunnen staan wanneer Foor die bal wel in een leeg doel kon krijgen toen bij Fortuna. Doelpunten maken is het voornaamste probleem nu Matavz er niet bij is.

10 februari 2019 om 22:33

@koni. Maar Slutsky moet toch ondertussen wel inzien dat met deze spelers, de door hem gewenste tactiek niet uitgevoerd kan worden. Anti voetbal is prima. Zolang er maar resultaten gehaald worden. Dit werkt gewoon niet. Dan hadden er van de zomer andere spelers moeten komen

10 februari 2019 om 22:49

Slutsky is helaas geen coach die van zijn visie afwijkt, dus ik betwijfel of hij dat inziet. Kan hem nog wel eens op gaan breken als de resultaten uitblijven.

Afbraak voetbal zonder resultaat. Ben wel klaar met Slutsky

Grappig dat ex-Ajacieden en ex-Feyenoorders het doen voor Groningen, mooi om te zien !

Mooi voor El Hankouri, hoop dat hij kan laten zien wattie waard is. Ook Sierhuis natuurlijk hoor

Haha wat een niveau,verschrikkelijk. Maar wel weer 3 hele belangrijke punten! Knappe goal maar wat viel die jongen verschrikkelijk slecht in.

Mooie uitslag bij een slechte wedstrijd. Groningen was op basis van de eerste helft ietsje beter,al was een gelijkspel ook te rechtvaardigen. Hankouri....waarom moest die in godsnaam weg bij Feyenoord?

10 februari 2019 om 16:29

Behalve het doelpunt was alles wat ie deed kut. Buijs flipte hem op een gegeven moment omdat ie niks stond te doen

10 februari 2019 om 16:30

Haha, das wel duidelijk

10 februari 2019 om 17:42

En toch heeft ie techniek...is snel, en kan toch wel wat. Zou bij Feyenoord toch niet misstaan.

10 februari 2019 om 18:23

Bakte er echt helemaal niets van. Bij een counterploeg zal hij beter zijn. Veel meer ruimte. Bij Feyenoord zou het nooit wat worden

Wel een lekkere spitsengoaltje van Sierhuis

Het was zeker niet goed , maar wat is het lekker als die 2-1 toch nog valt. Sierhuis valt mij elke week ook erg positief op , werkt hard , pikt zn goaltje weer mee ..

En zo staat Groningen opeens nog maar 6 puntjes van de 5e plek. Verschil tussen plek 5 en plek 16 is slechts 8 punten, kan een hoop gebeuren qua ranglijst de resterende wedstrijden.

Dit is natuurlijk gericht aan dovemansoren, aangezien ze bij Vitesse geen idee hebben wat de fans willen, maar het is nu toch wel gedaan. De bezem moet er doorheen bij Vitesse want ze zijn drastisch verkeerd bezig. Een beleid van likmevestje. Slutsky is wat mij betreft gedaan. Hij kan de selectie niet motiveren en daarbij tactisch dramatisch en dramatisch wisselbeleid. Marc van Hintum mag wat mij betreft ook oprotten hoor. Man man man dit kan niet zo langer. Flink doorselecteren en een trainer voor de groep die de spelers laat voetballen in plaats van dit antivoetbal.

10 februari 2019 om 16:40

Word tijd dat Vitesse weer van Vitesse word.

10 februari 2019 om 16:46

Volledig eens. Ik hou van Vitesse, maar niet van dit vitesse. Dit is niet vitesse hoe ik het ken. We hebben voor de overname natuurlijk jaren slecht voetbal meegemaakt en het is ook echt niet het slechte voetbal wat me weerhoudt, maar deze spelers lijken Het gewoon niet te willen. Ik herken mijn club niet in deze ploeg en dit bestuur en dat is wel een pijnlijk besef.

10 februari 2019 om 16:43

Edward sturing maar weer optrommelen🤣

Ik gun het die Danny Buijs wel en toch knap van Nijland dat hij rustig is gebleven en geen gekke dingen is gaan doen en de selectie toch redelijk heeft versterkt in de Winter. Ik blijf wel bij mijn kritische punten betreft Nijland en Ron Jans. Maar hier mogen beide heren ook complimenten voor krijgen rust bewaard en geej gekke dingen gedaan.

Ohohoh wat een slechte pot, na een sterk begin en een vroege voorsprong, vergaten we helaas door te drukken en verder te voetballen. Had eigenlijk al voor 't gelijkspel getekend maar goed we hebben de laatste tijd het geluk aan ons zijde. Één speler even toelichten Sierhuis wat maakt hij veel meters, en wat is hij doelgericht. Vergeleken bij Cassiera een verademing. Vond hem Man of the Match.

10 februari 2019 om 16:42

Speelt hij ook goed als aanspeelpunt? Dat zou hij met zijn fysieke kracht en gesteldheid goed moeten kunnen.

10 februari 2019 om 16:51

Als hij de bal onder controle heeft dan is het moeilijk voor de desbetreffende tegenstander om bij de bal te komen. Voetballend vind ik hem wel voor de top te kort komen. Maar hij is wel hongerig naar goals en tot nu toe maakt ie zijn kansen ook af

10 februari 2019 om 18:04

Voor mij was toch Ludovit de Man of the Match. Zat overal tussen en was leidend. Speelde echt weer een hele goede pot. Toch zonde dat zo'n jonge geen vaste basisplaats heeft.

Sierhuis is in vergelijking 30x beter dan Cassiera. Ongelooflijk lekker

11 februari 2019 om 01:39

Ludovit heeft in zijn laatste 10-11 wedstrijden 2 wedstrijden ingevallen, heeft toch wel basisplek in get elftal.

Zo zie je maar weer dat ik gelijk had. Ik zei dat Groningen na de versterkingen ging klimmen en dat komt toch aardig uit.

Serieus mensen. Is dit nu profvoetbal anno 2019? Wat doen die gasten de hele week? Ik kan me niet herinneren in mijn verleden dat het ooit zo slecht is geweest. En dan zijn er nog mensen die zich afvragen waarom de stadions niet vol zijn.

10 februari 2019 om 23:51

Dat het een beetje een zinloze dooddoener is om hier te gaan insinueren dat die gasten tijdens de week niets doen. Voetbal is altijd doorspekt geweest met foei- en foeilelijke potten. Het over het voetbal hebben in jouw verleden terwijl je amper oud genoeg bent om bijvoorbeeld het Ek'88 bewust te hebben meegemaakt kwam op mij wat vreemd over.

11 februari 2019 om 08:47

En dat bepaal jij dat het een zinloze dooddoener is? Dan reageer je toch lekker niet. Volgens mij gaat deze topic over Vitesse en niet over het Nederlands elftal? En ik bedoel dat ik het nog niet zo slecht heb meegemaakt dat ik me kan herinneren. Heb jij die wedstrijd gezien? Dan vraag ik me iid echt af wat die gasten doordeweeks doen ja. Mag ik?

Hoop dat Slutsky vandaag heeft ingezien dat hij wellicht een ander systeem moet gebruiken. Denk dat een 4-2-3-1 systeem beter bij dit materiaal zou kunnen passen of een systeem met twee spitsen, want Dauda maakte een aardige indruk in die korte invalbeurt met die steekbal.

10 februari 2019 om 17:13

Dauda heeft in zijn eerste pass meer gevaar gebracht dan Darfalou in 78 minuten. Dat zegt toch wel wat inderdaad en ben erg benieuwd naar Dauda. Misschien beter richting een 4-4-2 met een ruit (cam en Cvm) op het middenveld spelen?

10 februari 2019 om 17:24

Klinkt niet verkeerd. Dacht zelf meer aan een 4-4-1-1 waarbij je Odegaard als valse spits achter Dauda neerzet.

10 februari 2019 om 17:27

Probleem is dat het dan nog steeds erg verdedigend oogt. Er is amper diepte te zien en ze staan met 11 man constant op de eigen helft te voetballen... Ze zakken constant zo ver in, er moet een systeem komen waar je ook offensief kan gaan spelen.

10 februari 2019 om 18:10

Dan zou 3-4-3 het meest voor de hand liggen met dit materiaal. Veel spelers met diepte heb je niet op het middenveld, dus moet dat in de zomer gehaald worden.

10 februari 2019 om 18:15

Gezien het geschutter van de defensie zou ik wel graag de verdediging op 4 houden, haha Ik denk dat je met Bero en Foor redelijk aanvallende spelers kunt hebben, alleen in het systeem op dit moment rendeert het niet.

Ik zou Clark graag in de CVM-rol willen zien. Zo krijgt Serero meer ruimte en kan Clark het Engelse vechtvoetbal gebruiken én het spel verleggen (heeft hij tegen Heerenveen laten zien). Clark komt niet tot zijn recht als back...

10 februari 2019 om 18:26

Bero geloof ik nog wel, maar ik zit nu ook weken naar Foor te kijken en heb echt totaal niet het idee dat hij mee kan op het niveau waarop Vitesse na zou moeten streven. Dan mist hij voor open goal, dan doet hij onbegrijpelijke panenka's en voorzetten komen zelden aan. Clark stond natuurlijk uit nood linksback, maar vind hem idd wel goed passen als cvm.

10 februari 2019 om 20:02

Serero hoort thuis op de cvm positie, maar dan moet ie niet tussen de verdedigers komen. Clark begin ik steeds meer gecharmeerd van te raken. Foor mag wel even banken, dan wordt die jongen ook weer scherp.

Wat een vreselijk slechte wedstrijd van beide kanten zeg! Viel bijna in slaap man man leek wel een oefenpot waarbij beiden er totaal geen zin in hadden. Gelukkig maken wij nog de winnende met een goede actie en pakken we de o zo lekkere 3 punter maar eigenlijk had het geen winnaar verdiend. Wel een hele goeie goal van Sierhuis ben oprecht blij met hem hij heeft echt dat spitsen instinct en drang! Ook mooi voor Hankouri wat wel bevrijdend was na die vreselijk slechte bal op Doan! Zo scoorde hij ook ong 2x bij de beloftes dus dat is wel een extra wapen gelukkig.

Sierhuis is nu al 20x beter dan Cassiera.. Sierhuis werkt tenminste! Ene moment schiet ie op goal en 10 seconden later staat ie aan de andere kant van het veld een Vitesse speler op te jagen. Ook terecht de motm. Heeft de gunfactor en een prima goal gescoord.

Wij gaan volop meedoen om de degradatieplay offfs, zelfs dat moet ik nog maar zien dan. Je mist Matavz, Musonda teveel

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Willem II44-14
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. DoanMiddenvelder315
L. ReisMiddenvelder301
M. MahiAanvaller278
A. HrusticMiddenvelder190
T. van de LooiMiddenvelder180
S. PadtDoelman350
K. SierhuisAanvaller183
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

2 fans
Aanvaller, 21 jaar

In de wandelgangen

Zondag 19 mei
Chelsea wil als het transferverbod is opgeheven direct zaken doen en denkt aan Real Madrid-middenvelder Marco Asensio. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren