Aad de Mos looft tiener van PSV: ‘Hij is verder dan Ibrahim Afellay’

Zondag, 10 februari 2019 om

Mohammed Ihattaren groeide afgelopen maand met zestien jaar, elf maanden en veertien dagen uit tot de op drie na jongste debutant voor PSV. De middenvelder mocht een minuut meedoen in het thuisduel met FC Groningen (2-1) en daar kwamen vorige week nog eens 25 minuten bij tegen het bezoekende Fortuna Sittard (5-0). Aad de Mos volgt de tiener al langer. “Hij is echt van de buitencategorie”, zo verzekert de oud-trainer van onder meer PSV.

Het verhaal van Ihattaren, een Utrechtse straatvoetballer met Marokkaanse roots, lijkt op dat van spelers als Ibrahim Afellay en Ismaïl Aissati. Op zijn achtste, toen hij in de jeugd van SV Houten speelde, werd hij gescout door PSV. Henry Vermeulen was zijn trainer in Houten. “Anderen liepen door muren heen. Maar Mo’tje zocht altijd de ruimte op”, memoreert de jeugdtrainer in gesprek met de NOS.

“Hij is de baas over de bal en heeft een goed schot”, somt De Mos, die vaak op De Herdgang te vinden is, op. “Een balvirtuoos, een meester in de kleine ruimte met een hakbal of een steekpass. En hij heeft een mooie lengte. Hij heeft uitzonderlijke kwaliteiten. Ihattaren is verder dan Afellay op die leeftijd. Geraffineerder, mooier om te zien, sierlijker. Hij streelt de bal en ziet oplossingen die dodelijk zijn voor verdedigers.”

De superlatieven ten spijt, De Mos weet ook dat het nog veel te vroeg is om te voorspellen wat voor loopbaan een jeugdspeler tegemoet zal gaan. “Maar als het bij hem goed tussen de oren zit, komt het goed.” Een overstap naar een buitenlandse topclub vindt De Mos maar niets. “Laat die jongen eerst maar een paar jaar zijn stempel drukken in de Eredivisie”, doelt de trainer in ruste op de berichtgeving dat de verrichtingen van Ihattaren inmiddels door veel topclubs in de gaten worden gehouden.Gerelateerd

35 reacties (laatste reactie door t0mt0m18)

Ik dacht dat het een groot talent was, maar nu de Mos zo positief is begin ik mijn twijfels te krijgen. Over het algemeen loopt het verkeerd af met spelers waar Aad zo positief over is.

10 februari 2019 om 10:53

Haha inderdaad. Als ik mij niet vergis noemde hij Obispo vorig jaar een groter talent dan de Ligt. Ik heb Ihatarren wel wat vaker zien voetballen en die jongen is echt een geweldenaar dus ik denk dat hij wel verder is dan Affelay op die leeftijd was, alhoewel ik Affelay niet heb zien spelen op die leeftijd.

10 februari 2019 om 11:19

Nou, niet zo negatief. Aad had 6 jaar geleden voorspeld dat Glenn Claes de nieuwe ster van het Belgische voetbal zou worden. Je moet hem wel nageven dat het Belgisch elftal zonder Claes niets waard is tegenwoordig.

10 februari 2019 om 12:09

Ondanks die vergelijking is Obispo wel een zeer groot talent dat wel in de buurt gaat komen van wereldtop denk ik. Wat een beest is dat. Zelfde postuur als de ligt.

10 februari 2019 om 10:56

Over het algemeen loopt het verkeerd af met alles waar Aadje positief over is

Meestal als Aad iemand een gouden toekomst voorspelt, gebeurd het tegenovergestelde. Hetzelfde wanneer Aad een uitslag voorspelt, gebeurd het tegenovergestelde. Ik ben daarom bang dat de carrière van deze Jongen snel afgelopen zal zijn, helaas. Als Aad een analyse heeft, kun je ervan uitgaan dat juist het tegenovergestelde gebeurd helaas.

10 februari 2019 om 12:34

Je hebt 3x hetzelfde gezegd zonder het te merken.

Ik ben zo benieuwd naar deze gozer. Grootste talent sinds Depay wellicht. 16 jaar en nu al zoveel rust, scorend vermogen, techniek en overzicht. Ongekend. Hoop dat hij zich blijft ontwikkelen en zijn kopje koel kan houden. Dit kan een sensatie worden.

10 februari 2019 om 10:57

Grootste talent sinds Depay? Dus deze jongen is nu al beter dan Bergwijn, aangezien je Bergwijn niet noemt als groot talent

10 februari 2019 om 11:01

Bergwijn is zeker een groot talent, Ihattaren heeft denk ik wel een hogere piek en was verder op vergelijkbare leeftijd.

10 februari 2019 om 11:07

Bergwijn won beste speler op EK u17 (Oranje verloor EK finale toen) op deze leeftijd maar was toen qua positie nog zoekende en moest fysiek nog stap zetten, ook toen was Bergwijn een heel groot talent imo.

10 februari 2019 om 11:17

Woltrex: Bergwijn viel wellicht iets minder op toen omdat zijn hele leeftijdscategorie bonkte van grote talenten. Ik vond hem persoonlijk de grootste talent na Nouri. Maar goed, anderen vonden Slabbekoorn beter of Ould Chikh van Twente.

10 februari 2019 om 11:25

Deels mee eens, '97 groep was enorm getalenteerd maar dat is de '02 groep ook. Vond Bergwijn met Nouri ook de meest getalenteerde van '97, '02 heeft buiten Ihattaren ook Gravenberch met daarachter spelers als Hoever, Taabouni en Taylor. '97 en '02 zijn naar mijn mening dan ook de meest getalenteerde jaren laatste tijd.

10 februari 2019 om 11:27

Bergwijn staat er nu een jaar. Op 16-jarige leeftijd nog absoluut niet bij 1. Speelt nu op 21 jarige leeftijd een jaar echt goed. Bergwijn is dus zeker een groot talent, maar niet zo groot als Ihattaren.

10 februari 2019 om 11:45

Nee zeker, '02 is een sterke groep, maar '97 vond ik nog een stuk getalenteerder toen ze 17 waren. Er waren posities 2, 3 keer bezet met echt heel mooie talenten. Vind '03 trouwens ook een leuke groep met Unuvar en Simons. Wel jammer dat ze nu uit elkaar zijn gehaald door de Knvb.

10 februari 2019 om 12:25

Simons is 2004 toch? En wat bedoel je met uit elkaar gehaald? Spelen ze niet meer samen dan, dat is niet erg slim als je wolt dat een groep op elkaar ingespeeld raakt

10 februari 2019 om 12:33

Xavi is '03 inderdaad maar die 2003 groep zijn Rensch en Ünüvar van doorgeschoven naar Oranje o17, dat zal hij bedoelen denk ik.

10 februari 2019 om 12:43

'02 heeft ook geen zwakke plek in het elftal denk ik. Troost vind ik een interessante keeper, Hoever, Kasanwirjo, Bogarde, Maatsen en Salah-Edinne bevallen mij wel als verdedigers. Op het middenveld heb je Taylor, Gravenberch, Taabouni, Proper en Ihattaren rondlopen en voorin Bannis, Hansen, Brobbey, Braaf maar ook iemand als Allouch en Zamani hebben potentie. Naar mijn mening is '02 als ze compleet zijn beter dan groep die vorig jaar EK u17 won.

Hoewel ik deze jongen zelf ook een erg groot talent vind lijken is het denk ik handig alles even rustig af te wachten. Niemand heeft er iets aan om nu al allemaal voorbarige conclusies te gaan trekken. Bovendien, wist Aad ook niet te melden van Obispo veel beter zou zijn dan De Ligt? En volgens mij heeft Aad in het verleden wel meer vrij opportunistische conclusies getrokken over spelers.

Laten we het dus rustig afwachten, in elk geval heel leuk om te zien dat deze jongen op de deur klopt bij Psv.

Buitencategorie? Ja joh, zeg anders gelijk dat hij de toekomstige Ballon d’or winnaar is. Sjonge jonge, hoe belachelijk overhypen we spelers in Nederland wel niet.

Ik vind Ihattaren ook een groot talent, maar sinds oom Aad hem ook goed vind moet ik hem even opnieuw evalueren.. Het is echt indrukwekkend hoe vaak Aad helemaal naast zit als het om de jeugd gaat.

Los van Aad even. Heerlijke speler, technisch en fysiek steekt hij goed in elkaar, snapt het spelletje ook nog eens. Ben wel van mening dat het te snel met hem gaat vooralsnog, hij heeft net (geen?) 20 wedstrijden A-jeugd gespeeld en geen seconde KKD, dat is het niveau waarop het juist iets sneller gaat, hogere intensiteit en fysiek er meer van je gevraagd zal worden. Lijkt me niet optimaal dat bijna volledig over te slaan. Maar enfin, dat zal de club wel allemaal zo goed mogelijk managen. Ihattaren gaat zich lachend PSV 1 inspelen als hij meer rendement gaat koppelen aan zijn spel, dat ontbreekt nog beetje bij hem. Met zijn kwaliteiten en manier van spelen zou hij met goals en assists tegen de 1 op 1 kunnen (moeten?) lopen in de o17 en o19, daar kan hij nog stappen in zetten imo.

WoW wat een bijgeloof allemaal. Ihattaren is het type speler dat heel veel mensen graag in Frenkie de Jong zien. Dat is wel grappig. En hij kan op 26 jarige leeftijd al mee met PSV 1

10 februari 2019 om 11:33

Het is allemaal heel voorbarig. Maar het is een middenvelder met drang vooruit, speelt heel dwingend en heeft een geweldige (steek)pass. Dus snap ergens je punt wel.

Ik kijk wel weer met veel plezier naar Psv, wetende dat er allerlei talenten kunnen invallen waar je oprecht benieuwd naar bent.

Nog niet zo lang geleden was dat helemaal niet zo, en was er soms eigenlijk niet éã©n speler/talent waar je echt enthousiast van werd. De jaren dat je voorin soms met Lens, Narsingh en Luuk de Jong speelde, met oa Josefzoon als back-up, bijvoorbeeld.

Nu geniet ik van Bergwijn en Lozano, wetende dat Gakpo er ook aan komt. En dan hebben we nog deze jongen, waarschijnlijk het spannendste en grootste talent van allemaal. Ook Aboukhlal is er trouwens eentje om in de gaten te houden, 18 jarige rechtsbuiten. En ook Malen wil ik nog niet afschrijven.

Het ziet er positief uit. Zou toch mooi zijn als Afellay zich volgend jaar even over deze jongen komt ontfermen. De volgende dubbele bezetting is toch niet mis (dromen mag):

Hendrix Guti
Rosario Sadilek
Afellay Ihattaren

Robben Aboukhlal
Lammers Piroe
Bergwijn Gakpo

En ik maar denken dat het hypen alleen bij ajax-talenten gebeurde 😂 leuke speler met mooi potentieel, maar laat m zich lekker in alle rust ontwikkelen aad. Affelay liet het toen al zien in een sterker team en competitie. Obispo is ook nergens meer te bekennen. Aisatti was er destijds ook eentje, maar was na zn 18e ook niet meer geweest wat t zou moeten zijn volgens de legende.

10 februari 2019 om 12:43

En Labyad en Bakkali

Benieuwd voor welke nationale ploeg hij eventueel gaat spelen.

10 februari 2019 om 12:30

Heeft geloof ik alle jong elftallen van Nederland doorlopen maar dat zegt natuurlijk niets. Ik hoop dat hij zich Nederlands voelt en voor het Nederlands elftal kiest.

10 februari 2019 om 12:45

Nou dat antwoord kan ik je wel geven, dat wordt natuurlijk Marokko. Zo werkt dat voor velen Marokkanen gewoon. Druk van vrienden en familie. In Marokko als God worden gezien, hier wordt je niet altijd gedragen. Ik vind het overigens wel vreemd, je hebt hier alles doorlopen etc, maar ja zo werkt het nu eenmaal.

10 februari 2019 om 16:40

In Nederland zijn we gewokn eem hogere standaard gewend. Hier lopen we geen polonaise als we de poulefase bereiken, laat staan als we ons niet kwalificeren. Maar als Oranje presteert word je net zo goed op handem gedragen. De meeste jongens kijken gewoon naar het sportieve. De laatste jaren kwalificeert Marokko zich wel en wij ons niet, terwijl je bij Oranje alsnog minder snel een kans krijgt. Dan kies je natuurlijk voor Marokko. Maar nu het weer draait, klopt het hart weer gewoon zogenaamd voor Nederland.

Ik vraag me af of de mos wel weet wat die echt zegt deze jongen heeft pas 1 inval beurt gehad terwijl affelay/aissatie op deze leeftijd gewoon heel AC Milan weg speelde in de CL en dat was een heel ander Milan dan deze tijd. Affelay en ik zeg expres ook aissatie er bij waren op dat moment echt de grootste talenten op de Nederlandse velden van deze jongen heb ik nog helemaal niks gezien wat dat zelfde bewijst.

10 februari 2019 om 14:17

Afellay was ten tijde van die wedstrijden tegen AC Milan al 19 jaar en 7 maanden he, Ihattaren is nog niet eens 17. Scheelt ruim 2,5 jaar..

Heerlijk , niet alleen Aad maar bijna iedereen heeft zo zijn eigen subjectieve inzichten. De Macedonische Maradona, de Indische Ince, de Arabische Ronaldo, de Marokkaanse Messi......wekelijks passeren ze de revue.

Zelfde verhaal als bij Big rom lukaku destijds bij anderlecht. Was ook een ruwe diamant die zijn status heeft waargemaakt en wekelijks schittert in de premier league...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8687
2.PSV8372
3.Feyenoord6534
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
L. de JongAanvaller3428
D. MalenAanvaller3110
H. LozanoAanvaller3017
C. GakpoAanvaller161
M. RomeroAanvaller10
J. ZoetDoelman340
A. BehichVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

257 fans
Middenvelder, 33 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Stoke City 6 0 1 0
2016/2017 Stoke City U23 1 0 0 0
2016/2017 Stoke City 12 0 0 0
2015/2016 Stoke City 31 2 3 1
2014/2015 Olympiacos 19 4 2 0
Laatste voetbalnieuws

Afellay: ‘Als het mooiste wat er is jou ontnomen wordt, is dat heel frustrerend’

Ibrahim Afellay is voor even teruggekeerd bij PSV. De 33-jarige aanvallende middenvelder, die in januari zijn contract bij Stoke City liet ontbinden en sindsdien zonder werkgever zit, werkt in de jeugdafdeling...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 19 mei
Chelsea wil als het transferverbod is opgeheven direct zaken doen en denkt aan Real Madrid-middenvelder Marco Asensio. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren