Frenkie de Jong moet antwoord schuldig blijven: ‘Het is al een tijdje zo’

Zondag, 10 februari 2019 om

Vier dagen voor het treffen met titelverdediger Real Madrid in de achtste finales van de Champions League blameerde Ajax zich tegen Heracles Almelo (1-0). De misstap van het team van Erik ten Hag in het Polman Stadion is het zoveelste bewijs dat de Amsterdammers geen schim meer zijn van het team van voor de winterstop.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

76 reacties (laatste reactie door hoe li kan)

Ik kijk met angst naar woensdag. Dat wordt echt 0-6 hoor op deze manier. Koop in de zomer aub een hele goede 6 met leiderschapskwaliteiten.

10 februari 2019 om 10:37

Zou dat ventje die jullie aan de graafschap hebben verhuurd niks kunnen zijn. Balletje afpakken en inleveren bij 1 van de andere middenvelders.

10 februari 2019 om 11:53

Matusiwa is dat, kan later wel een goeie 6 worden maar nu nog niet goed genoeg voor Ajax 1 imo

10 februari 2019 om 11:58

Voor ons, De Graafschap is het een goede speler. Ik denk dat hij voor Ajax nog teveel foutjes maakt die je bij ons nog wel vaker ziet.

Verder zit het bij Ajax meer in de hoofden, spelers zien dat Frenkie voor een recordbedrag verkocht wordt zonder, laten we eerlijk zijn, een onbetwiste basisspeler of constante uitblinker te zijn in de eerste seizoenshelft. Dat gaat onbewust meespelen bij sommige medespelers die ook op een vervolgstap zitten te wachten, maar waarvoor er nog geen clubs concreet zijn geworden. De wederopstanding van Oranje werd ook grotendeels toegeschreven aan Frenkie, maar als je ziet wat er verder is veranderd dan is het onmogelijk om hem alle credits te geven. We spelen met alleen maar bewegelijke fysieke aanvallers, hebben eindelijk een goede stofzuiger op het middenveld (De Roon), de verdediging is beter dan de afgelopen jaren met Van Dijk, De Ligt en ook wel Dumfries die misschien technisch niet de beste is maar wel heel veel energie en de wil om te winnen brengt.

10 februari 2019 om 12:05

Woensdag zie je een heel ander Ajax, geloof me. Elke speler is in zijn hoofd bezig met mogelijke transfers, hoe kan het dat Frenkie wel weggekocht wordt en ik nog niet? Dan krijg je dat iedereen zelf wat wil laten zien en dat gaat ten koste van het teambelang. Tegen Real Madrid weten alle spelers wel dat moeilijk gaat worden en dat ze alles moeten geven om resultaat te halen of om niet met een 0-4 te worden weggespeeld. Dan kunnen de spelers ineens wel samenspelen, het teambelang is dan wel belangrijk.

Want wees eerlijk, als speler zijnde, waar is meer eer te behalen? Uit tegen Heracles wat een beroerde serie heeft neergezet of thuis tegen Real Madrid, de club die de Champions League de afgelopen 5 jaar 4 keer heeft weten te winnen. Die spelers zijn allang bezig met Real. Thuis 0-0 spelen tegen Real is een grotere prestatie dan om bijvoorbeeld met 0-4 te winnen uit bij Heracles. Scouts kijken er ook zo naar.

10 februari 2019 om 13:12

Eer is te behalen als je met die schaal staat alleen dat schijnt maar niet tot die botte koppwn door te dringen

10 februari 2019 om 12:12

Neeuu, real is een veel betere ploeg dan Heracles. Ajax zal niet de bovenliggende partij zijn en dat is altijd makkelijker voetballen. We zullen zien.

Als zelfs schone niet meer over een kampioenschap praat weet je al hoe laat het is. Ben benieuwd wie er geslachtofferd wordt.

10 februari 2019 om 10:07

Het zullen wel de usual suspects zijn, Ik heb niet het gevoel dat ETH durft in te grijpen waar het hoort. Juist zijn dragende spelers geven niet thuis; Schone, Tadic, Ziyech, Blind (zelfs De Jong) ... Hij staat gewoon niet boven deze groep.

Hij zal Kristensen en vd Beek wel wisselen.

Edit: Blind toegevoegd; hoort echt bij dat rijtje.

10 februari 2019 om 10:18

ETH heeft heel weinig respect van deze groep en de resultaten verbloemden dat. Over twee weken liggen we uit de CL, de beker en de titel. Einde ETH.

10 februari 2019 om 10:54

En wie moet er dan voor de groep gaan staan? Reiziger die dan na een slechte wedstrijd meteen het verwijt krijgt niet genoeg bagage te hebben? Want buiten dat zie ik zo midden in het seizoen geen geschikte optie. Alle trainers die van het niveau zijn dat Ajax wil nastreven zijn niet haalbaar.

10 februari 2019 om 11:26

Wie het dan moet gaan doen daar heb ik niet het goede antwoord op. Echter is het wel zo dat ten Hag bang is voor de ego's van Ziyech en Tadic. Tuurlijk zijn zij grote namen binnen Ajax, en ook ik ben blij met zulke spelers. Maar als het niet loopt moeten ook zij gewisseld kunnen worden. Alles voor het teambelang. Dat durft ten Tag niet. Bosz, van Gaal zijn namen die bij mij opkomen echter niet realistisch. Dus ik zou het ook niet weten.

10 februari 2019 om 12:01

Het moet echt een ervaren trainer worden waar de spelers ontzag voor hebben zoals Van Gaal. Anders gaan de spelers de baas spelen over de trainer zoals met Ten Hag nu het geval is.

10 februari 2019 om 12:41

Advocaat is nog beschikbaar

De vele frenkie artikelen krijgen ineens een ander toontje, zie ik. Ik denk dat hij niet fit genoeg was om te spelen gister. Dramatisch, zoals bijna iedereen van Ajax gister.

10 februari 2019 om 12:04

Hij was inderdaad niet fit. Moest er ook eerder af omdat hij weer last kreeg. Ten Hag had hem niet op moeten stellen maar moeten sparen voor woensdag.

10 februari 2019 om 12:07

Als dit echt zo is dan is het inderdaad een onbegrijpelijk grote fout. Het was namelijk nou ook niet bepaald zo dat Frenkie hiervoor lekker stond te ballen. Waarom dan risico nemen met een licht geblesseerde speler in een wedstrijd op kunstgras met een topwedstrijd in het vooruitzicht?

Frenkie de Jong was gewoon Frenkie de Jong .... deze jongen heeft Ajax nog nooit op sleeptouw genomen, of een wedstrijd beslist. Zodra de weerstand in fysiek opzicht toeneemt , blijft er niet meer over dan een hele matige speler die het verdedigend niet kan belopen. Frenkie de Jong kan prachtig voetballen van zijn eigen 16 meter tot aan de middenlijn, als de tegenstander zich terug trekt en hij dus de tijd en ruimte krijgt. Veel meer is het niet , topverkoop van Marc Overmars.

10 februari 2019 om 10:08

Als je dit zegt heb de De Jong echt nooit zien spelen. Waan van de dag.

10 februari 2019 om 10:21

Een keer of 30 ongeveer , en ik heb hem echt nog nooit de ploeg op sleeptouw zien nemen. En ik heb hem ook nog nooit dominant in de laatste fase van het veld zien spelen.

10 februari 2019 om 10:33

Kijk anders even de CL wedstrijden terug. Of de wedstrijden van oranje tegen Frankrijk toen hij de wereldsterren op dat middenveld in zijn broekzak had. Hem nu de schuld geven omdat Barca 85 miljoen betaald is zo vreselijk simpel.

10 februari 2019 om 10:54

Geef toch ook aan dat hij onder de juiste condities prachtig kan voetballen. Maar je wil het dan ook een keer zien als het echt nodig is. Verder moet iedereen voor zichzelf weten wat ze met 85 miljoen doen, maar ik was iets anders met dat geld gaan doen.

10 februari 2019 om 11:09

Hiermee nuanceer je je vorige stuk direct. De Jong is 21 en zal bij Barcelona vast wel opbloeien wanneer zijn voetballende kwaliteiten de boventoon kunenn voeren en hij niet op de ' 6' wordt opgesteld, dat is hij niet. Daar mist hij inderdaad het fysiek en de verdedigende kwaliteiten voor.

10 februari 2019 om 11:36

Moet wel zeggen. De jong voor de winterstop en na de winterstop is een wereld van verschil. Hij neemt minder risico's, wilt te graag waardoor hij meer balverlies lijd. Wilt natuurlijk niet geblesseerd raken ivm zijn transfer. En hij speelt toch op een cruciale positie. Hij zette in de eerste seizoens helft de lijnen uit naar voren. En als dat wegvalt komt ajax niet aan voetballen toe. Balverlies en overal te laat. Als het dan op duels aankomt is ajax gwn ook tegen heracles de onderliggende partij.

10 februari 2019 om 10:22

75 mil voor een speler die werkelijk waar nog nooit iets beslissends heeft gedaan is de grootste prestatie van dit seizoen.

10 februari 2019 om 10:22

Nog even de wedstrijden van het Nederlands elftal terugkijken misschien, nam hij het team toch aardig op sleeptouw. En daar lopen minder koekenbakkers dan bij Ajax.

Wat me opviel is dat heel Ajax gister geen stap teveel zette, en zich niet vrijliepen. Frenkie werd maar door iedereen aangespeeld met het idee van: ''zo, zoek jij het nu maar lekker uit''. Iedereen wou het probleem van de bal bij iemand anders leggen, maakt niet uit of diegene in een ongunstige/gedekte positie stond. Hierna probeerde Frenkie steeds maar door iedereen heen te dribbelen, logisch dat dat niet lukt. Hij moet gewoon lekker achter de 10 blijven, iets minder proberen het spel te maken. Barcelona heeft geen 86 miljoen betaald voor een nummer 10.

10 februari 2019 om 12:09

Ga je echt die wederopstanding van Oranje geheel toeschrijven aan Frenkie?

10 februari 2019 om 11:02

Gelukkig is dat ook niet zijn taak. Je hebt geboren leiders zoals de Ligt en je hebt jongens zoals de Jong die je niet moet aanwijzen om de ploeg op sleeptouw te nemen. Er zijn honderden toppers geweest die hun ploeg niet (vaak) op sleeptouw nemen, neemt niet weg dat het wel toppers zijn. Bij een de Jong moet je als team zorgen dat hij optimaal kan renderen, dus zorgen dat hij kan doen waar hij goed in is. Goed voorbeeld is Pogba, die bij Mourinho als 1 vd 2 cm's in het veld stond en enorm veel moest doen. Nu staan er 2 cm's achter hem en nu kan hij uitblinken, nu kan hij doen waar hij goed in is.

10 februari 2019 om 11:24

Gefeliciteerd, de meest lachwekkende debiele reactie die ik hier ooit heb gelezen. En dat is een wereldprestatie, ik spreek je graag zo rond de kerst van dit jaar nog eens over dit onderwerp.

10 februari 2019 om 16:56

@consy

toch vind ik Frenkie De Jong ook te vaak onzichtbaar in de grote wedstrijden. tegen Frankrijk was hij geweldig maar tegen Feyenoord, Psv, Bayern en Duitsland heb ik hem niet gezien

10 februari 2019 om 12:05

@baradona Jij hebt volkomen gelijk! en iedereen die tegen jou reageert moet even de ogen openen. Frenkie de Jong is een erg overschatte speler en een enorme goede zaak om hem te verkopen voor 75 mil. Ik kan 3/4 andere spelers opnoemen die echt wel meer waarde hebben voor ajax dan Frenkie (zoals tadic, zyech en de Ligt). er is echt helemaal niks speciaals aan zijn spel, het is een tikkie breed en tikkie terug, eigenlijk speelt hij als wijnaldum bij Liverpool (alleen is hij zonder bal veel sterker en heeft fysiek voordeel).

Enja goh de wedstrijden van het Nedelands elftal... jongesn propper maakte het spel ook beter? tuurlijk speelde hij goed tegen Frankrijk, maar cmon. En de argumenten dat hij in de cl goed speelde??? ehmm vond ajax tegen Bayern ijzersterk spelen, maar tegen Benfica en AEK was het qua balbezit redelijk slordig en stak Frenkie er echt niet bovenuit. Ohja zijn fout tegen Bayern wist ik nog wel. Nee, maar zonder gekheid, Frenkie is redelijk maar nooit op het niveau nog van een ene pirlo of xavi, want zo wordt frenkie nu een beetje gebracht. hij heeft nog super veel te leren!

12 februari 2019 om 10:03

75 miljoen of niet in deze selectie zijn het De Ligt, Blind, Tadic en Ziyech die zogenaamd de leiders zijn in deze selectie. De grootverdieners. Die moeten de ploeg ip sleeptouw nemen en de oorlog winnen voor Ajax, maar ze komen te kort. Tadic is een mooi weer voetballer. Ziyech leeft in eigen wereld. Blind is te lief en De Ligt overdonder door wat er op hem af komt. Iedereen valt nu over Frenkie heen en hij speelt ook minder. Maar het is juist wel goed dat hij het simpel houd en hetzelfde probeert te blijven doen. Gaat met ups en downs maar hij heeft die transfer naar Barca echt afgedwongen. Wil alleen niet zeggen dat hij nu ineens de ploeg moet dragen terwijl dat in 1e seizoenshelft ook niet zo was. De big boys moeten in eerste instantie de ploeg dragen.

10 februari 2019 om 12:42

Als jij dat denkt dan moet je gauw een andere hobby nemen want dat slaat echt helemaal nergens meer op.

10 februari 2019 om 13:15

En jij kijkt zeker alleen Ajax? Geen wonder dat je zo snel iemand overschat. Als jij toch iets vaker naar Premier League, Primera Division, Bundesliga en Serie A kijkt, dan snap je ook wat beter wat er gevraagd wordt op dat niveau. Gelukkig is voetbal inderdaad mijn hobby en kijk ik ook over de grens. Enja, het slaat wel ergens op dat Frenkie in balbezit als een wijnaldum speelt, moet je maar even goed opletten als je een keer wonderbaarlijk genoeg wel wat anders kijkt dan Ajax.

Ach laten we hopen dat frenkie woensdag even goed kijkt naar modric en even het besef krijgt dat hij er nog lang niet is.

Zolang de tegenstander van Ajax er vol in klunen. Denken ze bij Ajax eerder aan hun benen als de winst. Zijn gewoon geen mannen meer. En zoals de Ligt zei:"We zijn er met de kop niet bij."

Man, man, de schrijver van dit artikel '' Blameerde ''? Als ajacied om moe van te worden. Precies de reden dat onze mooiweervoetballers als jaren niets winnen. Lekkere mindset. Ajoh, t zijn die tukkers maar. Die pakken wij ook op een slechte dag nog. Mijn hemel. Van Heracles kun je gewoon verliezen. Ploeg hoort gewoon bij de beste 12 ploegen van het land. Daar van verliezen is geen blamage.

10 februari 2019 om 10:21

Nou.... het sterren ensemble, de ploeg van 300 miljoen, "kan gewoon verliezen van Heracles"?

Klopt, bewezen gisteren.

10 februari 2019 om 10:36

@FR_JC, Wat zeg je nou eigenlijk precies? Want verder dan een soort provocatie kom ik niet. Je zegt hetzelfde wat ik zeg, enkel met een steek onder water.

10 februari 2019 om 11:07

@DR.Mario,
Totaal geen provocatie. Jij schrijft dat Ajax 'gewoon' kan verliezen van Heracles. Dat is natuurlijk zo, als bewezen gisteren maar is pure kwats. Een ploeg als Ajax mag never nooit niet verliezen van met alle respect Heracles. Ik benoem dat en is provoceren? 300 mln op het veld, beste spelers, etc etc en dan het kampioenschap vergooien...

Maw, tis een feit, mentaal zijn t jongetjes die grote schoenen nog niet passen.

10 februari 2019 om 11:12

Als een ploeg van 300 miljoen verliest van een ploeg van 10 miljoen is het gewoon een blamage. Als Real wordt uitgeschakeld door Ajax is dat toch ook een blamage voor Real?

10 februari 2019 om 11:13

Dan verschillende we daar van mening over. Ajax kan best eens verliezen in Almelo. Kwalitatief natuurlijk niet, maar laten we niet doen of Heracles een café-elftal is. Zo kan Feyenoord ook best eens uit in Zwolle verliezen en loopt PSV ook vast wel eens ergens tegen een zepert aan. Dat kan, dat schaar ik niet onder de noemer '' mag nooit gebeuren ''. Dan heb ik je reactie verkeerd gelezen. Dat enkele zinnetje kwam over als een steek onder water. My bad, in dat geval. Interpretatie.

10 februari 2019 om 11:16

@4fRedondo, Laten we het houden op interpretatie. Als Ajax door Roda uit de beker was geknikkerd had je can een blamage kunnen spreken. Uit in de competitie verliezen tegen een middenmotor schaar ik niet onder blamage. Netzomin wanneer Real van Ajax zou verliezen. Mag nooit gebeuren, maar laten we niet doen of Ajax, en Heracles voor Ajax, een café-elftal is

10 februari 2019 om 11:36

Het kan inderdaad gebeuren, maar gister werd Ajax op alle fronten afgetroefd en dan blameer je jezelf. Je kan je vast nog wel die wedstrijd herinneren dat Alderweireld na 10 minuten van grote afstand tegen Feyenoord scoort en er vervolgens éénrichtings verkeer was op Ajax doel, maar het bleef 0-1. Was dat gisteravond geweest dan geef ik je gelijk. Maar in combinatie met het vertoonde spel vind ik dat Ajax zich blameerde.

10 februari 2019 om 10:31

Wat een vergelijking. Plek 10, 11 en 12 zijn dan gewoon rechterrijtje, daar mag je nooit van verliezen wil je kampioen worden. Ik denk dat je juist met die instelling nooit kampioen wordt.

10 februari 2019 om 10:33

De juiste mindset lijkt mij dan ook: "1e helft flink gas geven, 3 in het netje leggen en rustig uitspelen mbt woensdag."

10 februari 2019 om 10:37

Mwa, dit soort nederlagen als blamage wegzetten is nog veel schrijnender. Want Ajax is niet zo goed dat een overwinning op Heracles een vanzelfsprekendheid is. Natuurlijk mag je hier mbt je titelaspiraties nooit verliezen, maar het betitelen ls blamage gaat mij te ver.

10 februari 2019 om 11:14

4 - 4 Heerenveen na een 3-1 bij rust. 6-2 bij Feyenoord. 1-0 bij Heracles. In 3 weken alles weggooien mag niet als blamage benoemd worden? Hoe dan wel, een groot drama?

10 februari 2019 om 11:35

De schrijver van dit stuk heeft het toch enkel en alleen over hetgeen zich gisteren afspeelde? Dat ajax in drie weken tijd de titel weggooit met een selectie van 300 miljoen is Inderdaad blamerend.

De tegenstanders hebben Ajax door. Dat systeem met 3 nummers 10 achter de spits werkt niet meer. Wat Ajax nodig heeft is snelheid op de vleugels. Ik zou met neres en bande gaan spelen. Zyech op 10 en daarachter frenkie en donny. Heel jammer voor deze schone en tadic maar die brengen het niet meer.

10 februari 2019 om 10:52

Bande? Dat is pas opportunistisch. Daar weten we helemaal niets van.

10 februari 2019 om 10:57

We weten dat hij voor veel geld gehaald is en erg snel is.

10 februari 2019 om 11:49

Wel kortzichtig...Tadic speelt een keer minder, maar maakt al maandenlang het verschil. Schone kan gewoon niet meer, die heeft een draaicirkel van een mammoettanker, mag hopen dat die niet speelt tegen Real.

Totaal verkeerd ingekocht. Te veel alles of niets voetballers. Meer dan 30 miljoen uitgeven voor een Tadic en Blind is gewoon belachelijk. Ondanks dat ik geen fan van Tadic ben snap ik nog wel dat je hem haalt, maar voor Blind had je beter Viergever of Wober kunnen houden en een type van Ginkel voor het middenveld kunnen halen.

10 februari 2019 om 10:40

Eens. Blind is een beetje een prestigeproject geweest. " Kijk ons eens twintig mil uitgeven". Hij heeft een aardige cv omdat Van Gaal iets in hem zag, net als bij Butner. Maar eigenlijk blinkt hij in de eredivisie niet uit. Tadic beslist wedstrijden, daar kun je voor betalen. Blind zou bij Utrecht niet opvallen.

10 februari 2019 om 12:13

Mwa, ik vind dat Blind het beter doet dan dat ik verwacht had. Er is wel teveel voor betaald, dat sowieso. Ik denk ook dat Viergever of Wober beter zou zijn om centraal te hebben staan. Hopelijk krijgen andere spelers in Oranje nu ook een keer de kans om op linksback te spelen, blijf dat toch altijd een risico vinden Blind in de verdediging.

10 februari 2019 om 13:18

Daar doe je Blind toch echt zwaar te kort mee. Niet voor niets dat iedere bondscoach hem opstelt, en kom niet aan met hij is het zoontje van Danny Blind want dat slaat nergens op.
Daley is gewoon een degelijke speler die bij de top 5 van verdedigers hoort in de eredivisie

10 februari 2019 om 13:20

Maar je haalt een Tadic en blind omdat je ervaring en leiderschap mist. Je haalt wel ervaring maar geen leiders. Dan had ik liever blind niet gehaald en een echte leider gehaald.

10 februari 2019 om 17:03

@limboroy

tja, matige spelers als Veltman en Vincent Janssen werden ook door meerdere bondscoaches opgesteld dus dat vind ik niet echt een steekhoudend argument. coaches denken vaak dat ze de wijsheid in pacht hebben maar uiteindelijk maken ze vaak ook genoeg vreemde keuzes

Blind heeft het voordeel dat we niet dik zitten in de goede linksbacks in Oranje. aan de bal ziet het er allemaal leuk en aardig uit wat hij doet als hij de tijd en ruimte krijgt van een tegenstander. Passje naar links over 2 meter, passje naar achter over 4 meter. het probleem ontstaat zodra een tegenstander hem besluit onder druk te zetten of met hem in duel te gaan. dan is hij meteen een van de zwakke schakels in je elftal

10 februari 2019 om 12:22

Blind kan wel maar zijn laatste jaar bij Ajax was Blind geweldig op de 6 positie. Ajax heeft dom gehandeld door Wober voor die fooi te verkopen. Je had gewoon met een centrum Wober en de Ligt moeten spelen. Blind op de 6 plek en Frenkie en Ziyech ervoor. Dan kan je voorin spelen met Tadic en Neres en Dolberg en heb je gewoon een geweldig elftal staan. Waarbij je Frenkie zowel achterin kan hebben als voorin. En als je wat meer kracht op het middenveld wil kan je ook Ziyech rechtsbuiten laten en van de Beek ervoor zetten. Ik vindt tot nu toe hoe ten Hag zijn opstelling maakt en zijn wisselbeleid (en wijzigingen met schorsingen/blessures) echt van een heel laag niveau en daar zit ook het probleem.

Ajax heeft veel goede spelers.
Maar het zijn ook spelers die niet veel prijzen hebben gewonnen en geen Ajax hart hebben.
De spelers die nu bij Ajax spelen (tadic, Ziyech, Mazraoui, De Jong, Onana enz) vinden het veel belangrijker om een mooie transfer te maken en willen vooral hun best doen in CL wedstrijden!

Goed spelen tegen Real is veel belangrijker dan kampioen worden van Nederland want we zijn toch wel de beste van Nederland.......

Vraag me af of er ook persoonsgerichte vragen zijn gesteld aan de spelers zelf. Frenkie, 20x balverlies, regelmatig van die onnodige dribbels of halve balletjes buitenkant voet door het midden, wat is dat de laatste maanden? Lasse, wat was je de eerste 10 minuten aan het doen? Als t goed gaat gaan journalisten wel lekker door op de persoonlijke prestaties, maar zullen nu wel weer alleen ziyech en tadic af gaan maken. Is er nog navraag gedaan over de naam op t barca-shirt gisteren btw van frenkie?

Sinds zijn transfer is het een kaartenhuis. Zit daar toch heel veel jaloezie bij een Ziyech of de Ligt? Zou zo maar eens kunnen. Die transfer hadden ze beter later in het seizoen kunnen beklinken. Duidelijk dat het meer impact heeft gehad dan dat men dacht.

10 februari 2019 om 12:08

Gezien zijn huidige vorm was zijn transfersom in de zomer nog maar 6 miljoen geweest...
Net op tijd verkocht.
Denk dat het beter is als ze hem even op de bank zetten zodat hij alles even kan verwerken. Er is veel op hem afgekomen de laatste tijd.

10 februari 2019 om 13:48

Al dat geld of een kampioenschap?

Imo verzaken de spelers gewoon. In de eerste seizoneshelft werd er vast gehouden aan een bepaald plan/afsrpaken. In en na de winterstop zijn ze te veel gaan geloven in eingen kunnen en trekt iedereen zn eigen plan met als resultaat: los zand.

Ze zouden is moeten kijk naar hoe Bill Walsh de SF 49-ers van het slechtste tot het beste team maakt in de Nfl. Waar het op neer komt is dat als je als team bepaalde afspraken nakomst, dan zorgt de score voorzich zelf.

Het probleem zo langzamerhand is dat ze elkaar niets meer gunnen. Ze willen allemaal de show stelen omdat ze weten dat alle clubs de spelers in de gaten houden en nu een Barca een astronomisch bedrag voor de Jong betaald heeft zullen andere spelers helemaal zich achter de oren krabben want het is nu niet dat Frenkie standaard de beste speler van Ajax is. Ik denk dat je die deals beter had kunnen bewaren tot aan het einde van het seizoen. Daarnaast denk ik dat de spelers ook langzaam aan klaar zijn met ten Hag, je ziet totaal geen chemie meer tussen de groep en hem en dat komt nu toch aan het licht. Jammer dat de alternatieven in mijn ogen niet meer beschikbaar zijn (Bosz, de Boer). Die hadden met dit team absoluut kampioen geworden.

10 februari 2019 om 14:32

De Boer? Really? Die kan helemaal niks en teerde op puur toeval. Ja eindeloos zaadvoetbal spelen. Het geluk dat de Boer had, namelijk nog slechter presterende concurrenten dan Ajax, heeft Ajax daarna juist de "pech" dat Feyenoord en PSV het gewoon nog beter deden.

Volgens mij zit het probleem binnen de spelersgroep, in de onderlinge verhoudingen. Ajax heeft drie kapiteins op het schip: Tadic, Ziyech en de Ligt. Blind tel ik niet mee, dat is een speler die veel groter gemaakt wordt dan hij is. Twee of drie kapiteins leidt tot verdeeldheid binnen een groep.
Dan nog een Neres en vdbeek die opeens op het bankje zitten wat aan hun kant voor spanning zorgt.

Niet voor niets moest er gepraat worden en vielen er harde woorden, volgens de spelers zelf. Dat probleem is niet opgelost. Niemand binnen deze ploeg heeft de kwaliteiten of zeggenschap om dat op te lossen terwijl dat juist vanuit de ploeg zelf moet komen, dat kan ten Hag niet hoewel hij boven de groep staat. Hij staat niet in het veld en daar moet dat gebeuren. Hij moet de ploeg wel in de juiste richting sturen zodat ze zelf de oplossing formuleren. Dat bepaalt of hij een goede manager is. Maar dan nog kan iemand of meerderen de kont tegen de krib gooien en een oplossing in de weg staan.

Al dat negatieve gedoe. Typisch Nederlands. Ajax is nog steeds de enige club in Nederland met drie sterren op het shirt.

10 februari 2019 om 13:23

Inderdaad Gert, wat denken mensen wel niet op kritisch te zijn op een club met 3 sterren. Foei ze moeten deze goedenzonen op handen dragen nee deze nederlaag en lekker gaan vertroetelen. Echt wat een onzin verhaal sorry.

hopen dat we woensdag de vorm laten zien die we in de andere Europese wedstrijden lieten zien, en niet zoals we in de competitie laten zien. Europees komen er toch vaak andere krachten vrij. Gewoon je eigen spel spelen en je niet laten provoceren door die Madrilenen

Ze hadden nooit op trainingskamp naar Florida moeten gaan...

Te warm en jetlag.

Als ze woensdag ook zo spelen, krijgen ze nog een flinke dobber aan Real

Ik ban het helemaal met de stelling eens .
Ik zie liever een ajax zonder type frenkie maar met een stevige balverovereaar. Wel is de de jong bubble aan t barsten. Nu maar hopen dat barca t kassabonnetje kwijt is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7478
2.PSV7466
3.Feyenoord5628
4.AZ5222
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger305
D. van de BeekMiddenvelder308
D. TadićAanvaller3022
David NeresAanvaller278
H. ZiyechMiddenvelder2515
K. HuntelaarAanvaller2514
A. OnanaDoelman290
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

266 fans
Aanvaller, 32 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Ajax 26 4 2 0
2017/2018 Ajax 30 10 6 0
2016/2017 Ajax 27 7 3 0
2015/2016 Ajax 24 4 1 0
2014/2015 Ajax 29 8 0 0
Laatste voetbalnieuws

Christian Eriksen appte met Ajacied: ‘Ik kwam niet van de bank af’

Tottenham Hotspur plaatste zich woensdagavond voor de halve finales van de Champions League door met 4-3 te verliezen bij Manchester City, een resultaat dat na de 1-0 overwinning in eigen huis...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 19 april
Cristian Pavón staat nog altijd op het verlanglijstje van Ajax. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren