Ongeloof bij Ten Hag na nieuwe zeperd: ‘Ze speelden ons eigenlijk in de kaart’

Zaterdag, 9 februari 2019 om

Ajax liet zaterdagavond in de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo voor de derde keer in de laatste vier competitiewedstrijden punten liggen. Door een doelpunt van Mohammed Osman verloren de Amsterdammers met 1-0 in het Polman Stadion. Erik ten Hag stelt dat een dramatische start Ajax uiteindelijk heeft opgebroken.

De trainer heeft geen goed woord over voor de manier waarop Ajax uit de startblokken kwam in Almelo. "Heracles was heel scherp. We lieten ons de kaas van het brood eten. Ze speelden ons eigenlijk in de kaart door zo hoog druk te zetten. Normaal hebben we het vermogen om ons daar onderuit te spelen, met Donny van de Beek constant als vrije man. Maar we hebben hem vandaag niet bereikt. Als ze dan zoveel druk zetten, speel dan sneller lang. Dan is de bal ook weer vrij. Maar dat is ons veel te weinig gelukt in de eerste helft. Sterker nog: we hebben Heracles in de aanval gezet en uiteindelijk laten scoren", vertelt Ten Hag na afloop voor de camera van FOX Sports.

Ajax speelde volgens Ten Hag een ‘heel matige eerste helft’. "De eerste keer dat we gingen voetballen de eerste helft leverde meteen een kans op. Ze zetten zo hoog druk en nemen zoveel risico. Nogmaals, normaal is dat onze kwaliteit om daar onderuit te spelen. Dat hebben we vandaag in de eerste helft totaal niet gedaan. Dan breng je hun in de aanval en breng je ze zelfs tot scoren", vervolgt hij. "In de tweede helft hebben we de rug gerecht en ook kansen afgedwongen. We hebben niets meer toegelaten. Alleen hebben we het tij niet kunnen keren."

Ten Hag geeft toe dat Ajax het niet gewend is om opgejaagd te worden. "Maar als je top wil zijn, moet je er op voorbereid zijn dat dit kan gebeuren, dat de tegenstander heel hoog druk gaat zetten. Dat hebben we nog niet heel vaak mee gemaakt. Ze nemen zoveel risico. Dan mag ik van de ploeg verwachten dat ze daar goed mee om gaan. Vlak voor de wedstrijd hebben we nog aangestipt dat dit de mogelijkheid was en dan overkomt het ons toch", baalt de keuzeheer.Gerelateerd

87 reacties (laatste reactie door rudeboy65)
9 februari 2019 om 21:39

Aankoop beleid is goed er moet iemand met ballen in zijn broek voor de groep staan en gewoon een speler die slecht presteert op zijn donder geven ala Van Bommel. Maar de falende spelers (Tadic,Blind,Schone enDe Jong) mogen keer op keer teleurstellen maar spelen alles. Flikker ze een keer op de bank dan worden ze wakker

9 februari 2019 om 21:46

Helemaal niet goed. In de winterstop heeft Overmars weer gefaald met zijn aankoopbeleid. Wober had hij niet moeten laten gaan, Magallan had hij niet moeten halen, Lainez had hij eerder kunnen halen voordat Betis zich voor hem meldde door eerder meer geld te bieden voor Lainez, Varela had hij al eerder moeten halen zodat hij tegen Heerenveen kon spelen. Frenkie had hij pas in de zomer moeten verkopen. Kortom aankoop beleid van Overmars heeft weer gefaald!

9 februari 2019 om 21:51

@wijzijnkampioen
Gelukkig sta ik niet alleen. Je kan wel weer een trainer er uit gooien, maar het probleem zit hoger. Toen Jonk er uit werd gegooid bij Ajax, noemde ik dat een zwarte dag voor Ajax. De gene die zijn zaakjes wel tiptop voor elkaar had, moest wijken voor mensen die visie missen. Zet er weer een andere trainer neer.....het brengt je echt niks. Een goede TD hebben we nodig.

Ik was een azijnpisser omdat ik zei dat Blind geen verdediger was en er niets van begreep dat hij als zodanig gehaald werd. De reserve keeper was niet op orde. Geen backup op links back...
Maar wat we al jaren missen, zijn waterdragers die als er geknockt moet worden er staan. Mentaliteit is ook een kwaliteit. Kwaliteit waar bij dit beleid geen oog voor is. Hakjes, hooghouden dat is belangrijk. Fysieke aspecten is totaal geen aandacht voor

9 februari 2019 om 21:55

Nou ja, Overmars doet het voor 50% goed natuurlijk.

Zijn verkoopcijfers zijn prima en de voor de hand liggende aankopen zoals b.v. Bazoer, Zyech en de Jong hebben veel geld opgebracht of gaan nog veel geld opbrengen.

Maar als er iets meer creativiteit wordt gevraagd heeft hij het lastig en gebeurt er minder spectaculairs. Iemand als Davinson Sánchez vormde een mooie uitzondering natuurlijk.
Ik denk dat Tagliafico ook potentie heeft, maar verder ....

9 februari 2019 om 21:57

@hansje 1969 Inderdaad, volgens mij konden de ego's van Overmars en Vd.Sar het gewoon niet hebben dat Jonk het beter deed dan hunzelf en dus moest hij vertrekken zodat ze slaafse nitwit trainers konden aanstellen die minder zouden presteren dan hunzelf zodat ze er zelf beter uit kwamen te zien. Het heeft dus totaal geen zin als ze straks weer een nieuwe trainer mogen aanstellen. Ze zijn zelf ook aan vervanging toe.

9 februari 2019 om 21:59

Ja, want die Wober was overtuigend in al zijn wedstrijden, Magallan heeft nu al bewezen een definitieve miskoop te zijn, Lainez had sowieso direct gepresteerd hier en de ploeg op sleeptouw genomen en Frenkie de Jong was dan nu 100% zeker nog in vorm... Gelukkig ben jij niet heel erg snel in het trekken van voorbarige conclusies... Het loopt voor geen meter bij Ajax en dat is duidelijk, maar Overmars heeft wel een uitstekende selectie samengesteld. Dit team hoort kampioen te worden, maar een manager als Ten Hag voor de groep is killing. En ja, daar is Overmars ook verantwoordelijk voor, maar dat vergeef ik hem dan wel. Hij doet veel meer goeds voor de club.

9 februari 2019 om 22:00

@rudeboy65 Verkoopbeleid is weinig op aan te merken. Maar het aankoopbeleid heeft gefaald van Overmars de afgelopen 5 jaar.

9 februari 2019 om 22:01

Hopelijk trekken ze hun conclusie zelf na weer een jaar zonder titel. Volgend jaar weer een jaar van opbouw, aar hopelijk wel met een selectie die tijdig op orde is

9 februari 2019 om 22:03

Rudeboys.. Ja, want Onana, Milik, Neres, Younes, Dolberg waren voor de hand liggende spelers..

9 februari 2019 om 22:05

Het probleem is dat ze alle macht hebben gekregen bij Ajax met niemand die hun terecht kan wijzen. Hun ego's zullen waarschijnlijk te groot zijn om die conclusies te trekken.

9 februari 2019 om 22:12

Er is gewoon een RvC die ze kan ontslaan, zelfs als hun ego's dat niet willen.

9 februari 2019 om 22:16

Die zie ik alleen ingrijpen mocht er teveel geld worden uitgegeven. Heb er dus geen vertrouwen in dat de RVC hun zal ontslaan aan het einde van dit seizoen.

9 februari 2019 om 22:23

@De Toekomst
Tja zie Danny Blind al zeggen.....ik vind dat Marc Overmars weg moet. 1 van zijn grote fouten was om bij zijn zoektocht naar een CV 17,5m te betalen voor een middenvelder.....luisterend naar de naam Daley Blind.....zou hij dat doen?

9 februari 2019 om 22:51

@ Hansje dat hoeft hij namelijk niet te doen want Daley us een prima middenvelder. Net zoals Onana een kwaliteitskeeper us en Neres een fantastische buitenspeler. Zo kan ik wel doorgaan maar als de spelers het niet laten zien kunne kopen wat je wilt en opleiden wat je wilt. Jij samen met je broertje Wyzijnkampioen zijn zo kortzichtig. Teleurstelling, boosheid en alle andere emoties zijn logisch en prima maar hoe jullie al maanden bezig zijn en jij als jaren Hansje is lachwekkend.

9 februari 2019 om 23:10

Thamike,
Leuk dat je nu met me eens bent dat Blind een middelnvelder is. In het begin maakte je me nog af toen ik zei dat ik er niets van begreep dat Overmars in zijn zoektocht naar een CV bij Blind uit kwam. Want hij kon daar prima uit de voeten. Jammer dat je niet gewoon zegt, ik zat fout met die inschatting
Maar weer een puntje waar we het eens over zijn. Het is nooit te laat.
Maar "wijzijnkampioen" en ik zijn geen broers. Misschien is hij wel heel aardig trouwens. Ik lig in ieder geval meer op een lijn met hem dan met jou over de kwaliteiten in het technisch hart. En helaas krijgen we toch weer gelijk. De feiten liegen niet toch?

9 februari 2019 om 23:22

@thamike
En wat ik je ook vaak gezegd heb, is Overmars koopt spelers, maar kan geen selectie bouwen. Overmars haalt spelers, maar kijkt niet naar de opbouw van de selectie.
Het voorbeeld Blind, geef je hierboven al zelf nu eindelijk aan.
Maar er is ook geen oog voor fysieke aspecten zoals lengte en het feit dat je af en toe waterdragers moet hebben voor wanneer er meer wordt gevraagd dan balletjes hooghouden of leuke hakjes. Soms zal je ook de beuk er in moeten kunnen gooien. Dat soort types als Hendriks bijvoorbeeld daar is bij Ajax nooit aandacht voor vreemd genoeg.

9 februari 2019 om 23:35

@Hansje dat Blind een nr.6 is heb ik nooit maar ook nooit ontkend en dat hij als CV uit de voeten kan sta ik ook zeker nog achter. Mooie is dat jij vooral met Overmars komt na een slechte wedstrijd zo heb ik je het begin van het seizoen dan ook niet gehoord. Over fysieke kracht gesproken en felheid daar hebben we De Ligt, Nico, Huntelaar en Tadic een paar mooie spelers voor. Dat pakte ook niet onverdienstelijk uit in de 1e seizoenshelft met daarbij ook nog internationaal succes. Maar zodra het even minder gaat kwam je weer tevoorschijn en kon je het niet laten Overmars weer aan te vallen. Ajax heeft een uitstekende selectie en al helemaal voor Nederlandse begrippen met alle type spelers. Dat wil nog niet zeggen dat je daarom alles wint if geen dip kan krijgen. Ik krijg soms echt het vermoeden dan men vooral een persoon wil aanwijzen om de schuld te geven zonder te beseffen dat negatieve resultaten veel complexer zijn dan bv jij het maakt. Mentaliteit, persoonlijke issues, tegenslag, randzaken etc etc kan allemaal invloed hebben op een groep of personen. Aan veel dingen kunne werken maar niet aan alles. Als je dan een Stabiele PSV hebt die gewoon een prima selectie heeft kindje zo met lege handen staan. Maar dat simpele achteraf wijzen en populistische actie’s heb ik echt niets mee. Dus klopt dat jij meer op een lijn staat met iemand die roept we zijn de beste om vervolgens iedereen te willen ontslaan en met eenmaligst met onhaalbare spelers te komen als oplossing.

9 februari 2019 om 23:50

maar paar maanden geleden speelden ze Europese topclubs van de mat...

10 februari 2019 om 00:41

@thamike
Ik vind dus dat Blind er totaal niets van bakt als CV. Vanavond viel hij daar gewoon weer door de mand.
Maar net als Lamprou te klein is (en er als mosterd na de maaltijd ineens een derde keeper komt.....dan denk ik.....dit weet je toch al op voorhand?
Maar ook de positie links back daar hebben we geen back-up. Dan krijg ik over me heen dat Sinkgraven of Bakker daar wel kunnen spelen.....nee dat kunnen ze niet

Dit zijn toch zaken die in de zomer al duidelijk waren en dat heeft toch niets met achteraf gelul te maken?

Ik heb ook in juni-juli zelf vaak aangegeven dat er een sterke kopper naast de Ligt er moest komen (overmars wilde ook een CV halen) een backup op links back en toen van leer naar Nac ging was het een must om een reserve doelman te halen

Maar goed, wij worden het toch niet eens. Maar weer een jaar zonder titel kan geen toeval zijn

10 februari 2019 om 14:56

@wijzijnkampioen: volgens mij wordt het tijd dat je een andere club gaat supporten. Overmars en v/d Sar doen geweldig werk maar nee volgens jouw kunnen we ze er beter uittrappen. Wat een grap misschien iets minder uit emoties reageren.

9 februari 2019 om 21:54

Juichen juichen als we de groepsfase van de CL uit komen, en dan vooral de spelers prijzen, maar als er verloren wordt ligt het aan de coach. Voor de winterstop heb ik iedere keer vol plezier naar Ajax gekeken, en met mij vele andere fans. Dat was mede dankzij Ten Hag. Daarnaast, kan hij er wat aan doen dat Onana zo’n grote fout maakt? Of dat Huntelaar (die volgens iedereen basis moest want Dolberg kon er zo weinig van) van een halve meter op de keeper schiet? Maar ja, lekker makkelijk om je coach de kop van Jut te maken hã¨. Krijg je misschien wel schouderklopjes van Valentijn Driessen van.

10 februari 2019 om 02:33

Geweldig commentaar!! Klopt helemaal wat je zegt! Er wordt ook teveel nagepraat wat van de Gijp, Derksen en Kieft stellen, namelijk dat een trainer geen toegevoegde waarde voor een team heeft. Maar als ze verliezen ligt het volgens hen toch aan de trainer... Ze hebben er verstand van hoor...

9 februari 2019 om 22:30

T zijn de spelers die ook vanavond weer ten Hag lieten zitten( En de supporters) . Geen enkele speler,zelfs de wissels waren geconcentreerd. Wederom wordt de lakse, gemakzuchtige houding afgestraft. Met 1-0 kwam Ajax nog goed weg. Ook al zouden ze tegen Real er weer wel staan is het seizoen veroren...Ongelofelijk.

9 februari 2019 om 22:48

Blijft wen kip ei verhaal. Laten de spelers de trainer zitten of moet de trainer ze mentaal klaar stomen zodat ze haarscherp de wedstrijd beginnen. Voor mijn gevoel is bij een club als Ajax de rol van een trainer veel meer die van een mentor/coach dan puur tactisch. Ik denk dat men onderschat wat een transfer van de Jong voor de kleedkamer betekent. Dat jochie, want dat is het, heeft zich in een keer multi miljonair gevoetbald. Die maakt niet een stapje maar tien reuze stappen. Spelers als De Ligt, Dolberg, Vd Beek en niet in de laatste plaats Frenkie zelf moeten hier in meer of mindere maten door beïnvloed worden. Het zijn allemaal jongetjes die op een kruispunt staan tussen absolute top en ongekende salarissen of misschien wel buiten de boot vallen. Je kan me niet vertellen dat dit mentaal niks met je doet en geef ze is ongelijk. Het zijn kereltjes die net volwassen zijn. Voetballen kunnen ze wel dat hoef je ze niet te leren maar dat mentale aspect is zo belangrijk. Ik kan niet beoordelen hoe dit intern bij Ajax gaat maar het lijkt me niet dat Ten Hag hier de juiste persoon voor is om dit te begeleiden en ik gok dat het daar scheef gaat. Dus ligt het aan de trainer of aan de spelers? Ik denk dat de trainer er niet in slaagt zijn belangrijkste rol uit te voeren en dat gaat ook in de toekomst niet gebeuren omdat hij het type niet is, helaas.

9 februari 2019 om 23:05

Als jij je als professioneel voetballer niet fatsoenlijk op kan laden in een mogelijk cruciaal duel om de titel is er voor de trainer niets te winnen. Dan heb je een mentaliteitsprobleem.

9 februari 2019 om 23:49

wegwezen met die spelers die alleen voor hun eigen transfer spelen, arrogantie

Niet gewend om hoog fel onder druk te worden gezet. Maar wel 3 keer kansloos onderuit waar het wel gebeurde. Zou toch denken dat je er van gaat leren en een plan B bedenkt.

Erik ten Hag mag zijn eigen functioneren ook wel eens gaan evalueren, vind dat hij vaak te snel de schuld bij zijn eigen spelers legt.

9 februari 2019 om 21:32

Een coach met ballen had hier met een b team gewonnen met types zoals labyad en dolberg.
Ziyech en de Jong hadden rust nodig, en als je je wisselspelers niet kunt motiveren dan moet je inderdaad je eigen functioneren evalueren

9 februari 2019 om 21:50

Spelers hadden rust nodig?
Komen net uit de winterstop en hebben een bekerwedstrijdje meer gespeeld, voor de rest alleen competitie. Als je dat als speler niet bij kan houden, kan je net zo goed professioneel gaan kwartetten ofzo.
Komop zeg, rust nodig. Ziyech verdient verdomme paar miljoen per jaar geloof ik, dan mag je toch wel 45 wedstrijden per seizoen spelen in mijn ogen.
Als dit al te veel is, kan hij beter nooit een transfer maken, in Engeland spelen ze twee keer in drie dagen.

9 februari 2019 om 22:57

De Jong had niet moeten spelen want was een twijfelgeval. Hij is nu gewisseld omdat de blessure weer opspeelt. Die had dus rust moeten hebben.

10 februari 2019 om 07:41

Wat heeft het salaris te maken met rust en belasting?

9 februari 2019 om 21:42

Wat betreft de eerste helft valt hem toch weinig te verwijten? Hij heeft geen totaal onlogische opstelling gemaakt en zijn analyse dat Heracles hoog druk zet klopt als een bus. Dat de spelers ondanks die hoge druk nog zo dom zijn elkaar matig in te spelen op dat mislukte veld of beginnen aan risicovolle dribbels met amper man achter de bal ... ja daar kan Ten Hag ook niks aan doen. Genoeg redenen om hem op zijn wisselbeleid aan te spreken en waarom hij persoonlijk bezig is Neres en Van de Beek naar de uitgang te jagen. Maar niet alles is de schuld van Ten Hag.

9 februari 2019 om 21:45

Ookal start die met de wit en ekkelelkamp, als je wint dan is iedereen stil, maar als je verliest dan moet er ook naar de trainer gekeken worden.

Dit is wederom geen topseizoen voor ajax, pijnlijk hard vernedert in het phillips stadion en nog harder vernedert in de kuip. 4 tegendoelpunten van heerenveen, 2 keer in 1 seizoen niet van heracles kunnen winnen.. Zo'n beetje het slechtste team na de winterstop..

Ik hoop niet dat de penningmeester van Barcelona deze wedstrijd heeft bekeken. Die huilt zichzelf in slaap vermoedelijk.

9 februari 2019 om 21:45

De Jong had beter nog een seizoen kunnen blijven. Talent heeft die maar maakt nog teveel fouten. Veel balverlies en hij is ook 1 van de eerste als het niet goed loopt hij ze kop laat hangen.

9 februari 2019 om 21:50

Ik ben het eens met je eerste deel dat het voor de Jong geen kwaad zou kunnen om nog een seizoen te blijven, maar nu kan je natuurlijk niet op basis van 1 wedstrijd gaan beweren dat de jong veel balverlies heeft dat snap je zelf ook wel toch lijkt me?

9 februari 2019 om 21:55

Niet 1 wedstrijd. De Jong heeft ook voor de winterstop genoeg potjes gehad dat hij te lang met de bal liep en daardoor balverlies had. Gebeurde ook in de CL.

9 februari 2019 om 22:11

Hij heeft gemiddeld niet meer balverlies dan andere middenvelders die bij topploegen spelen. Verder ben ik het met je eens hoor dat hij nog genoeg kan verbeteren en ik neem ook in acht dat hij het op een lager niveau laat zien waardoor de statistieken niet te vergelijken zijn. Ik wil slechts aangeven dat hij niet specifiek veel balverlies lijdt zoals jij hier aankaart

9 februari 2019 om 21:58

Zou zomaar kunnen. Juist een speler die niet onmisbaar bleek dit seizoen, halen ze voor dat giga bedrag.

Tegen zo'n eerste helft is als trainer ook weinig te doen. Als trainer ben je niet schuldig aan domme dribbels of slechte inspeel ballen die we gezien hebben van o.a Onana, Schone, De Jong, Van de Beek en Blind. Als je op die plekken zo balverlies lijd dan moet je dat lijdzaam toe zien. Kennelijk was het besef er bij de Ajax spelers zelf ook niet, want ze gingen gewoon mee door tot de rust.

Maar waar je als trainer wel verantwoordelijkheid voor draagt is het wisselbeleid. Waarom moet Neres 90 minuten op de bank blijven zitten terwijl de vleugels niks creeren? Waarom mag De Jong zolang blijven staan terwijl hij van de veldspelers veruit de slechtste was maar haal je Van de Beek er wel uit? De kansen die Ten Hag had de boel om te draaien heeft hij niet gegrepen. Doodzonde want er komt deze zomer een evaluatie aan waarin een onvoldoende betekend wegwezen. Als je dan met lege handen staat lijkt het einde oefening te worden.

Het is en blijft pijnlijk, langzaam verdwijnt ieder beetje plezier bij mij als Ajax supporter en ben ik gewoon weer net zo hard aan het afzien als vorig seizoen waarin er het ook meer bidden is op dat het allemaal goed komt dan serieus genieten van mijn eigen club.

9 februari 2019 om 22:10

En nog iets, waarom zo laat in de wedstrijd pas een aanvallende wissel doorvoeren? Pas toen werd er een aanvaller bijgezet.. Kansloos laat in een wedstrijd die gewonnen moet worden. Vorig seizoen deed Ten Hag hetzelfde in belangrijke wedstrijden waarin we puntverlies dreigde op te lopen; laat aanvallend wisselen. Alsof hij nog bij een Utrecht zit.. Ajax moet in zulke wedstrijden winnen en dan kan je het nooit 80 minuten laten aanmodderen om in de laatste 10 minuten 'slechts' 1 aanvallende wijziging door te voeren. Dan snap je het gewoon niet. Dan besef je niet wat er gevraagd wordt en nodig is bij Ajax; 3 punten. Minder is een doodzonde, maar hij wisselde alsof hij nog meer te verliezen had dan 3 punten..

Zeg ik iets raars wanneer ik hier vertel dat ik het heel apart vindt dat Ajax 0 snelle aanvallers die een man kunnen passeren in de selectie herbergt. Kijk alle topploegen (daar wordt immers naar gestreefd hoe onrealistisch dat ook mag wezen) er maar op na allemaal hebben ze vlugge vleugelspelers.. lijkt me niet geheel onhandig, je hebt nu 0 spelers die een man voorbij kunnen waardoor de tegenstander keuzes moet gaan maken. Z’on Bergwijn en Lozano hoeven niet eens perse goed te spelen, hun snelheid alleen al blijft een wapen waar verdedigers het gewoon moeilijk mee hebben, terwijl een Tadic de 100 meter in 20sec loopt..

9 februari 2019 om 21:49

Hebben er 1, maar die zat de hele wedstrijd op de bank 😉

9 februari 2019 om 21:54

Ja precies.. kijk alle topploegen er maar op na en vertel welke ploeg succesvol is met een voorhoede zonder snelheid. Zelfs een tiki-taka trainer pur sang zoals Guardiola ziet de keiharde noodzaak van snelle vleugelspelers..

9 februari 2019 om 21:52

Nee hoor, ik vind dat je helemaal gelijk hebt. Ik riep in de zomer al om echte buitenspelers maar ja.. het liep lekker voor de winterstop dus dan heb ik ongelijk. Je speelt nu veels te veel in een trechter, wat enigzins nog werkt als Tadic en Tagliafico een goede wisselwerking hebben, maar Tadic speelt als een natte krant. Tegen Venlo moest alles op links van Tagliafico komen terwijl Kristensen weinig deed als die opkwam. Ziyech trekt ontzettend vaak naar binnen om lekker naar zijn links te gaan maar als je dan speelt met Van de beek en Huntelaar dan wordt het wel erg druk op die 20 meter. Nu heeft het geen zin meer maar volgend jaar zou ik graag met Tadic op 10 willen spelen, ervan uitgaande dat Ziyech vertrekt en dan met Neres en een echte buitenspeler voorin.

En wederom waren tadic en blind on zichtbaar. Geen van beide is een leider.

9 februari 2019 om 22:04

Dat wisten we van beiden toch al? Een wat oudere speler is niet per definitie een leider. Dat zit in je. Iemand van 18 kan geen leider zijn, maar iemand van 30 hoeft geen leider te zijn.

Zegt ook eigenlijk iets over de zelfoverschatting. Als je vindt dat Heracles je in de kaart speelt terwijl je totaal niet aan voetballen toekomt.

Beetje makkelijk om ten Hag de schuld te geven? Wat kan hij eraan doen dat Onana zon ongelooflijke blunder maakt, dat de Jong ineens alle ballen inlevert en Huntelaar een 1000 kans mist? Daar kan je als trainer echt helemaal niks aan doen.
Vond het wel vreemd dat hij geen ander systeem kan hanteren als het tiki taka niet werkt.

9 februari 2019 om 21:42

Ten Hag is aan zoveel dingen schuldig. O.a. Neres ten onrechte passeren, geen vertrouwen geven aan spelers, slecht wisselbeleid, spelers niet kunnen motiveren, hij wordt niet serieus genomen door de spelers, tactisch is hij een onbenul, enzovoorts, enzovoorts.

9 februari 2019 om 21:49

Je mag toch aannemen dat een trainer na 20 minuten genoeg heeft gezien en dan uiterlijk in de rust wisselt? En hoezo labyad er ineens in als de redder in nood? De man die nooit belangrijke potjes mocht spelen voor de winter waar neres vaak betrokken is geweest met assists of goals. Ten Hag wilde zichzelf profileren door te laten zien dat ie neres niet nodig heeft, de supporters zitten met de rekening ( die spelers boeit t niet hoor, zolang deze decepties maar geen transfer in de weg zitten)

Kan de groep niet motiveren, geen plan B, wederom overklast en durft Blind niet op de bank te zetten. Kortom, geen trainer voor Ajax.

9 februari 2019 om 21:52

Ik zou Blind heel graag centraal achterin weghalen, alleen voor wie? Een degelijke verdediger als Max Wober is niet meer voor handen omdat er een zak geld op de loer lag. Momenteel is er niks anders voor handen.

Wat er precies in Amerika is gebeurd weten we nog niet, maar het elftal is volledig uit elkaar gevallen. Het zijn allemaal individuen die louter met zichzelf bezig zijn. Feitelijk is het nu al crisis, het is voor Ten Hag te hopen dat hij de gelederen een beetje gesloten kan houden en de boel een beetje op de rit kan houden. Als je zo'n geweldige eerste seizoenshelft draait dan zou dat er nog steeds in moeten zitten?

Het heeft serieus 5 wedstrijden gekost na de winter en inmiddels is mijn stemming zo dat het seizoen wat mij betreft alweer voorbij mag zijn (ondanks dat we nog in de CL en beker zitten) en er het zelfs in de Eredivisie nog niet helemaal beslist is. Maar waar moet je in hemelsnaam op hopen als je zo speelt na de winter?

9 februari 2019 om 22:33

Amerika, jij bent een van de weinige die het nu ook opnoemt inclusief mezelf al eerder, tijdens de oefenpotjes daar was bijv Mathijs de Ligt al geen schim meer van voor de winterstop. Er is iets gebeurd wat de ploeg heeft geknakt. Wober was een ontzettend gewaardeerde kracht in de kleedkamer en naar mijn mening ook op het veld als hij mocht spelen, je meld dat niemand mag vertrekken in december tijdens de winterstop maar toch iemand laten gaan. Tevens is Lamprou ook binnen de selectie heel erg gewaardeerd, natuurlijk heeft hij schuld aan die doelpunten maar laten we eerlijk zijn, aan die doelpunten was heel Ajax schuldig. Zo slap werd er gespeeld. Maar nee er word gelijk een nieuwe doelman aangetrokken. Uitstekend voor het moraal binnen de selectie. Vergeet niet dat Barca jaren lang met Hip-hop pinto als 2de doelman heeft gespeeld, die kon nog minder als Lamprou. Maar was buiten het veld zo belangrijk voor de selectie. Ik houd me hard vast voor aankomende woensdag, we hebben allemaal gelachen dat Real tijdens de loting uit vorm was, is nu andersom. Keizer werd voor minder ontslagen. Je kan aan alles merken dat de selectie het vertrouwen in TH kwijt is, ze spelen ballen gewoon bij de tegenstander in de voeten. Lijkt wel alsof ze daar extra voor betaald krijgen

Hij heeft ook genoemd neres o.a. niet te brengen vanwege t loopvermogen van mazraoui (wat die weer deed mag joost weten) en hij meer mensen heeft die wat kunnen forceren. Waarom geven die keer op keer niet thuis en neres vaak genoeg wel? Waarom liet je labyad dan eerder nooit spelen? Wat een kansloze eppie. Twee seizoenen kampioenschap in handen kunnen hebben, beide keren verkloot je t zelf na de winter. Als je na de decepties van afgelopen weken de boel niet eens meer kan motiveren, dan ben je klaar

Ajax heeft een balveroveraar op het middenveld nodig, een schopper, iemand die keihard werkt en het vuile werk opknapt. Dat zou al helpen.

9 februari 2019 om 22:18

Ik lees vaak negatieve berichten over Jorrit Hendrix, maar op een avond als deze had Ajax hem goed kunnen gebruiken.
Hij valt zelden op, maar doet wel altijd met volle overgave zijn werk.

Ajax is na de winterstop dramatisch. Nu alweer 8 verliespunten meer dan PSV , om je kapot te schamen met dit team.
Heracles is dit seizoen ongeslagen tegen Ajax....hallo
De enige reele prijs van dit seizoen is de beker, tja heb je daar nu voor miljoenen voor geinvesteerd. Een mix van ervaring en jeugd, voor de winterstop ging het goed. Ten Hag mocht na het verlies tegen PSV niet zoveel rouleren , misschien zit daar het probleem. Te veel spelers hebben de meeste wedstrijden moeten spelen , waar in het begin van het seizoen nog werd gezegd dat de spelers rust zouden krijgen tijdens het seizoen.

Ajax heeft genoeg kwaliteit en een goede technische staf. Er ontbreekt maar 1 ding wat Ajax elk seizoen opbreekt. En dat is dat geen enkele speler gezonde angst heeft voor de trainer!! Een trainer van Ajax MOET zijn spelers angst inboezemen!! Na elk puntverlies moet hij ze opvreten en afmaken! En het bestuur moet de spelers laten merken dat ze achter de trainer staan. Dan pas wordt Ajax weer kampioen!!!

Waarom heb je überhaupt een Neres gehouden na een bod van 43 miljoen? Zodat hij de bank kan warm houden? Ten Hag blijft maar falen met zijn wisselbeleid en hij zal het nu zwaarder krijgen. Woensdag zal geen weegpunt worden maar de volgende speelronde wel.

Inderdaad is het (had ik overigens al voor plaatsing CL) tijd om op te stappen voor Ten Hag. Hij kan natuurlijk niet volledig verantwoordelijk worden gehouden maar de wissels van deze man getuigen toch echt dat hij een tactisch onbenul is. Hij heeft geen plan B en blijft volharden in zijn eigen visie. Een ezel stoot zich geen 2e keer maar hij bewijst het tegendeel.

Je kunt het wel leuk hebben gedaan het 2e van Bayern en FC Utrecht.. Maar bij Ajax bakte je er niks van pannenkoek.. De motivatie is ver te zoeken op het moment. En erg inspirerend is Ten Hag niet. Hij is goed in zichzelf in dekken.. Plaat Reiziger het seizoen maar afmaken bij Ajax 1 en Bogarde of Schreuder dan maar als trainer bij jong Ajax. En dan volgend seizoen proberen om Peter Bosz of Jaap Stam terug te halen naar Amsterdam.

10 februari 2019 om 00:58

En als Bosz of Stam er volgend seizoen niks van bakt, heb jij ze nooit aangeraden en vond je het altijd maar niets zeker... Hoor je jezelf wel praten?? Is de motivatie terug als er een andere trainer is? En moet een trainer inspireren? Daarvoor ga je maar naar de kerk!! Wat is de eerste voorwaarde voor voetbalsucces? Dat je SPELERS angstig moeten zijn dat elke seconde de laatste kan zijn in hun carrière!! Dan pas weten ze dat ze MOETEN presteren! Het BESTUUR moet de spelers TOESCHREEUWEN in de kleedkamer dat als ze niet presteren, ze terug kunnen worden gezet in het 2e. En dan is het einde carrière. Hier heb jij je motivatie en inspiratie!! En of ze dan spelen voor je. Ze vreten Heracles voor je op en bezorgen je (bijna) de finaleplek CL. Ze kunnen namelijk allemaal al voetballen! Misschien kan jij minder luisteren naar van de Gijp en Derksen en Kieft die stellen dat een trainer geen waarde heeft voor een team.. Net als bij Bosz kom jij er ooit achter dat je heel blij mag zijn dat Ajax Ten Hag als trainer had mogen hebben!

Bang dat het dus echt uitkomt wat ik al dacht bij zijn aanstelling. Ten Hag is gewoonweg geen Ajax trainer...

11 ongelofelijke sjappies vandaag in het veld gezien met maar een gedachte: heel blijven voor real... wat een ongelofelijke wanprestatie van iedereen! En ik als Ajax suporter mag maandag weer naar Mn werk in den haag waar iedereen ons weer uitlacht! Bedankt iedereen inclusief de ligt zyech allemaal!! Jullie zijn waardeloos en geen miljoenen waard!!! PSV gefeliciteerd mijn ploeg heeft als prio de cl waarin ze woensdag ook met 0-4 hulpeloos op de broek krijgen... wat een aanfluiting is dit zeg!! Heracles gefeliciteerd.. helemaal goed gedaan verdiend.. ik ga mij weer schamen wat een schande!!!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7478
2.PSV7466
3.Feyenoord5628
4.AZ5222
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger305
D. van de BeekMiddenvelder308
D. TadićAanvaller3022
David NeresAanvaller278
H. ZiyechMiddenvelder2515
K. HuntelaarAanvaller2514
A. OnanaDoelman290
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

22 fans
Coach, 49 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles

In de wandelgangen

Donderdag 18 april
Tottenham Hotspur heeft zich teruggetrokken uit de strijd om Matthijs de Ligt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren