De Ligt ontgoocheld: ‘Waar is het Ajax van voor de winterstop? Het is er niet!’

Zaterdag, 9 februari 2019 om

Ajax dreigt koploper PSV na het 1-0 verlies van zaterdagavond tegen Heracles Almelo uit het oog te verliezen op de ranglijst. Mochten de Eindhovenaren zondag weten te winnen op bezoek bij FC Utrecht, dan bedraagt het verschil op de ranglijst na 21 speelrondes liefst 8 punten. Matthijs de Ligt maakt na afloop van het duel in Almelo een aangeslagen indruk.

Het betekende na het gelijkspel tegen sc Heerenveen (4-4) en het verlies bij Feyenoord (6-2) immers alweer het derde puntverlies voor Ajax in vier duels na de winterstop. "Je staat nu vijf punten achter PSV, met nog een wedstrijd meer gespeeld. Dat hebben we aan onszelf te wijten. Je staat na de winterstop twee punten achter en je geeft het binnen een maand weg. Dat is gewoon heel slecht. We moeten het bij onszelf zoeken", zegt De Ligt voor de camera van FOX Sports.

De aanvoerder vindt het lastig om de vinger op de zere plek te leggen. "Als ik wist hoe het kwam, dan konden we er wat aan doen. We hebben in de rust gezegd: jongens waar zijn we? Waar zitten we met ons hoofd? Waar is het Ajax van voor de winterstop? Het is er niet!", vervolgt hij zichtbaar ontgoocheld. "Hoe gaan we de kentering vinden? Het is heel moeilijk aan te geven waar het aan ligt. De scherpte, de frisheid, alles erop en eraan. We worden afgetroefd in de duels, de tegenstander is veel feller, we geven ballen zomaar weg, we zijn slordig", somt De Ligt op.

"Dat vat de wedstrijd van vandaag samen. Dat is het probleem van deze groep. Het is op papier Heracles, maar ook dán moet je laten dat je Ajax bent. We hebben ons laten slachten als makke schapen en dat mag niet. Het is ongelofelijk", besluit de jonge verdediger. Ajax kende door de nederlaag een desastreuze generale repetitie voor het Champions League-duel van woensdagavond met Real Madrid.Gerelateerd

84 reacties (laatste reactie door tazmanic2)

Proef toch een bepaalde radeloosheid. Ben benieuwd hoe Ten Hag hier mee om gaat, aan hem nu de taak dit om te draaien! Aan de kwaliteiten van de spelers ligt het niet zo zagen we voor de winterstop

9 februari 2019 om 21:00

Mentaliteit is ook kwaliteit zeggen ze dan. Dat is het overigens niet alleen. Ik denk ook het eeuwige, tot in het bizarre, hypen van Ajax spelers (door media en supporters) ook meespeelt. Dat gaat toch in je hoofd zitten blijkbaar en dan ga je je daarnaar gedragen.

9 februari 2019 om 21:07

Wat een onzin zeg. Deze spelers worden al minstens een jaar gehyped en speelden voor de winterstop bijna iedereen van het kastje naar de muur. Nu zitten ze in een slechte fase. Dat kan met een jonge groep. Als ze straks ineens Real naar huis voetballen en de eerstvolgende wedstrijden winnen dan is de mentaliteit weer goed en is het terecht dat ze gehyped worden. Waan van de dag.

9 februari 2019 om 21:13

Zo jong zijn tadic, blind, schone, huntelaar en zyech anders niet. Het is gewoon zelfoverschatting. Zoals vd Gijp altijd aangeeft: Er komt een moment dat je echt gaat denken dat je heel goed bent, dan gaat het fout.

9 februari 2019 om 21:18

@martijn:
Het is niet de waan van de dag! Want ze zouden al 5 jaar de beste spelers hebben! (Jeugd)
En komt er nooit uit in prijzen.. en nu is er zelfs 50mil in het team gestoken en nog niet...

Dat is geen waan van de dag meer! Is op onzin hype steeds gewoon

Daarbij is de helft van deze selectie 25+ en veel zelfs boven de 28... hoezo jonge selectie?

9 februari 2019 om 21:19

Maar is deze groep wel zo "jong" als ook jij zegt. Ik vind deze groep vrij ervaren.
Neem de basis van vandaag;
Blind, Tagliafico, Schöne, Tadic en Huntelaar zijn niet jong te noemen (dat zijn er 5 van de 11) en Onana, vd Beek, de Jong en Zyech hebben toch al een aardige bagage aan ervaring en zijn ook niet superjong meer (dat maakt al 9 van de 11).
Het is echt schandalig dat,als PSV wint zondag, deze selectie op 8 punten staat. Zowel van de trainer (5 verliespunten, Heracles uit en PSV uit) als de (mentaliteit van de) selectie (Heerenveen thuis en Feyenoord en Heracles thuis).

9 februari 2019 om 21:49

@martijn,

Als je 3 vd 4 wedstrijden verliest is het geen waan van de dag. Juist deze houding is wat de Ajax selectie heeft. We zijn toch zo goed? Ach het komt wel weer goed.

Het houdt niet op, niet vanzelf.

9 februari 2019 om 22:12

Als je die rotzooi, gehaald uit Twente, nu eens allemaal weg doet, samen met de geweldige Schöne, die ook met stil liggende ballen niets meer kan, komt het misschien ooit goed. De schoonmaak kan opnieuw beginnen. Te beginnen met ten Hag

9 februari 2019 om 23:05

Ik bedoel met waan van de dag dat iedereen nu gehyped zou zijn, omdat ze helemaal niet zo goed zijn als ze zelf zouden denken. Maar de feiten zijn toch ook dat ze een geweldige eerste seizoenshelft hebben gespeeld? Dat ze zich hebben kunnen meten met goede teams in de CL? En nu spelen ze wat wedstrijden na de winterstop heel slecht en dat zou dan dus aan hun kwaliteit liggen. Het lijkt mij eerder dat de groep nu uit vorm is en dat de vorm van voor de winterstop de kwaliteit van de spelers weergeeft.

9 februari 2019 om 21:01

Als PSV morgen wint ben je in de competitie klaar. Dan de komende weken uitschakeling in CL en beker en dan ben je in de maand maart al uitgevoetbald. Daar kan Ten Hag nu al niets meer aan doen. Is al te laat..

9 februari 2019 om 21:02

Radeloosheid is niet vreemd toch? Dit vanavond staat niet op zich. Je pakt al vijf jaar geen titel. Er zit in het beleid structureel wat fout

9 februari 2019 om 21:09

De schuld ligt grotendeels bij Ten Bah zelf. Je staat 1-0 achter en haalt van de Beek en Schone eraf omdat je Tadic en Ziyech er niet af durft te halen. Terwijl juist zij de zwakke schakels zijn op dit moment. Daarnaast sta je constant onder druk van Heracles, gooi Neres er dan in.... Die jongen wordt ook echt moe van ten Tag.

9 februari 2019 om 21:09

De schuld ligt grotendeels bij Ten Bah zelf. Je staat 1-0 achter en haalt van de Beek en Schone eraf omdat je Tadic en Ziyech er niet af durft te halen. Terwijl juist zij de zwakke schakels zijn op dit moment. Daarnaast sta je constant onder druk van Heracles, gooi Neres er dan in.... Die jongen wordt ook echt moe van ten Tag.

9 februari 2019 om 21:16

Ben bang dat dat niet gaat lukken. Ten Hag durft de grote namen niet aan te pakken dus die blijven erin staan. Hoeveel punten Ajax ook verliest, een speler als Neres is en blijft bankspeler.

9 februari 2019 om 21:20

Ik start liever met Ziyech een linie terug en Neres in de basis en Van de Beek op de bank. Dan heb je veel meer diepte in je spel. Onbegrijpelijk, de wedstrijden die zo gespeeld werd, liep het gewoon veel beter.

9 februari 2019 om 22:22

@hansje
Je bent al net zo'n hopeloos geval als ten Hag. Je beste man op de bank zetten. Ga toch korfballen jongen!

9 februari 2019 om 22:53

Wat eed Van der Beek zo goed vandaag dan???
Zie vorige week tegen Vvv. Neres komt er in en er gebeurt gelijk van alles. Je mist gewoon diepgang nu. Neres was in het begin van het seizoen nauwelijks weg te denken uit de opstelling. Ziyech speelde fantastisch op het middenveld, Dat liep toch heel goed?

10 februari 2019 om 00:03

Hij deed minder fout als,tadic, Ziyech, De Jong, Kristensen, Onana en Blind. Daarbij kan Schöne slechts nog wijzen naar een ander.
Donny is in ieder geval een teamspeler.
En dat is wat de omhoog gevallen zogenaamde raspaardjes niet op kunnen/willen brengen. Die kunnen dat ook makkelijk doen omdat er een trekpop op de bank zit.

9 februari 2019 om 21:17

Het is op papier Heracles, maar ook dán moet je laten dat je Ajax bent.

Deze quote laat precies zien waar het mis gaat. Onderschatting van de tegenstander en overschatting van jezelf. De heertjes willen niet meer voor elkaar werken en denken wij zijn Ajax en winnen dit wel even. Ze zijn iets te veel in zich zelf gaan geloven. Inclusief Ten Hag die zich soms profileert als de grote professor.

Aan de voetbalkwaliteiten ligt het niet maar het is een mentaal probleem met daarbij een trainer die niet durft in te grijpen.

9 februari 2019 om 22:41

Deze zin viel ook mij vooral op in het interview! Zegt eigenlijk alles... Het is op papier Heracles. Kansloos Mathijs...

Ik weet in ieder geval waar 1 iemand van Ajax wel is. Met zn hoofd in Barcelona. Tadaaa

Teveel jonge spelers dus wisselvalligheid en nog niet de mentale kracht om het roer om te gooien, plus dat als de oudere spelers zelf niet thuis geven (Blind), dan krijg je dit dus. Maar ja das makkelijk praten, want die jonge spelers zijn nou net waar de club financieel op draait.

Mensen doen een beetje lacherig over Veltman, maar ik durf wel te zeggen dat het met die gozer centraal en Blind (of Schone) op CVM ervoor al een stuk stabieler zou staan. Hopen dat-ie snel weer wedstrijdfit is.

9 februari 2019 om 21:10

Als je ervaren spelers haalt moet er minstens eentje type Rijkaard of nog liever Wouters of Lerby zijn. Maar niet een type als Blind. Zal ongetwijfeld een goeie knul zijn maar niet iemand waar vuur uitkomt als het nodig is.

9 februari 2019 om 21:20

Blind is geen leider en een mooi weer voetballer. Onbegrijpelijk dat daar zo veel geld voor is betaald. Man United lacht zich rot als ze terug denken aan Overmars toen hij zijn portemonnee trok om het belachelijke bedrag voor Overmats te betalen. Overmars kan goed verkopen als een echte auto verkoper. Maar aankopen kan hij echt niet.

9 februari 2019 om 21:24

Daar kan het dus echt niet aan liggen. Met Blind, Nico, Schone, Huntelaar en Tadic stond er meer dan voldoende ervaring op het veld. Dit is eerder gemakzucht..

9 februari 2019 om 22:24

Tadic, Blind, Schone , Ziyech. Dat zijn de spelers met ervaring en de gene die dit Ajax op sleeptouw moeten nemen. Dan heb je nog een ervaren spits erbij , die die jonge gasten ook nog wat kan leren . Je zou zeggen er is genoeg aan ervaring dit jaar , zeker in vergelijking met andere jaren en toch heb je al weer 8 verliespunten meer dan PSV ?

Er zullen wel een aantal dingen spelen in de spelersgroep en dat alle te samen heeft dit als uitkomst

In Amsterdam zijn ze vooral bezig met transfers en een dikke bankrekening. Wat een drama.

9 februari 2019 om 21:12

Als je De jong zo ziet spelen vind ik het knap van Overmars dat De Jong voor zoveel verkocht is.

9 februari 2019 om 23:30

Als je hem tegen Frankrijk zag spelen zag je een genie. Het is maar net waar je je op focust

10 februari 2019 om 13:11

Hij heeft 3 goede wedstrijden gespeeld na zijn doorbraak. Rest was maar flets. Hij is nooit beslissend loopt te lang met de bal ziet er allemaal leuk uit maar je haalt er maar weinig rendement uit.

Jullie zitten met je hoofd bij buitenlandse transfer. De ligt is en blijft een olietanker die bij lange na niet in de buurt zal komen bij verdedigers van weleer. Deze jongen hoef je maar fractie onder druk te zetten en hij hapert al. Oorzaak? Jeugdteams zn niet gewend om zich uit de drukte te spelen. Ajax is nu 3x onder druk gezet en het verloor daarmee 8 punten. Wat dat betreft had je aan viergever veel meer. Die liet zien hoe hij heraclieden liet verzanden op hun heilige kunstgras.

9 februari 2019 om 21:10

Ah zeker net zoals vorig seizoen toen viergever kuwas alle tijd gaf om de 2-1 in de kruising te schieten op hun heilige kunstgras? Het dramatische Ajax van 2019 ligt aan veel dingen, maar allesbehalve aan het vertrek vam viergever, want die heeft het die 4 jaar ervoor ook niet laten zien.

9 februari 2019 om 21:17

ZYTTO34, het zegt weer alles dat eeb ajacied dit opschrijft. Zonder viergever was ajax nooit in de el finale beland. Het is een jongen zonder flair, no nonsens verdediger die doet waarvoor ie betaald krijgt. Idem voor schwaab. Simpelweg beste duo centraal van de ED.

9 februari 2019 om 21:26

Nou gefeliciteerd met het beste duo van de ED. Als Ajacied heb ik viergever nog geen minuut gemist. Vorig seizoen ging ik het met viegever nog slechter, dus laten we hem nou niet opeens omhoog praten alsof het maldini is.

9 februari 2019 om 21:47

als je blind hebt voor 16 miljoen kun je ook alleen maar blij zijn. Is viergever toch iets voordeliger en zoveel verschil zit er niet tussen.

9 februari 2019 om 23:34

Om precies te zijn: 16 miljoen verschil.

Jullie zitten met je hoofd bij buitenlandse transfer. De ligt is en blijft een olietanker die bij lange na niet in de buurt zal komen bij verdedigers van weleer. Deze jongen hoef je maar fractie onder druk te zetten en hij hapert al. Oorzaak? Jeugdteams zn niet gewend om zich uit de drukte te spelen. Ajax is nu 3x onder druk gezet en het verloor daarmee 8 punten. Wat dat betreft had je aan viergever veel meer. Die liet zien hoe hij heraclieden liet verzanden op hun heilige kunstgras.

9 februari 2019 om 21:04

Haha, De Ligt was samen met misschien Van De Beek de enige die vandaag niet door de ondergrens zakte.

9 februari 2019 om 21:13

En Kristensen, maar dat zegt helaas meer over Kristensen.

Ik mag toch hopen dat alle energie die ze hebben bespaard door geen fuck goe te doen deze wedstrijd in Woensdag kan worden gestopt want niemand spande zich in. Het is echt jammer dat ze allemaal net zo radeloos zijn als ik ben, heb het heel lang op genomen voor Ten Hag, maar dit spreekt boekdelen voor mij.

9 februari 2019 om 21:00

Doe is rustig man. Meteen schelden op je team. Je zou ze moeten steunen in goede en slechte tijden.

9 februari 2019 om 21:06

Nou we krijgen flink wat te verdragen als Ajacieden. We staan achter de club maar de mensen die ons vertegenwoordigen op het veld laten ons keihard hangen. Dan mogwn we prima onze onvrede uiten.

9 februari 2019 om 21:07

Waar scheld binny dan? Hij is een beetje teleurgesteld. Dit is toch geen schelden?

9 februari 2019 om 21:10

Flink wat te verdragen? Voor de winterstop deden ze het geweldig. Ongelooflijk veel punten, door in de CL met mooi voetbal en eindelijk weer eens ver in de beker. Ze zitten nu in een slechte fase, maar dat betekent niet dat alles al verloren is. Een NAC supporter, die krijgt flink wat te verdragen.

9 februari 2019 om 21:29

Al jaren geen prijs voor een club als ajax is flink wat verdragen ja. Tel daarbij de nederlagen tegen PSV en feyenoord op en ik vind dat er dan best reden tot klagen is.

9 februari 2019 om 21:39

Maak je niet druk, dat gebeurd bij ons in rotterdam al jaren

9 februari 2019 om 22:43

Wat een onzin man, je wint 1 van de laatste 4 wedstrijden en ook de manier waarop je die wedstrijden speelt maakt het nog erger. Het zou iets anders zijn geweest als het een waar gevecht was en Ajax moeite had, maar niemand haalde z'n niveau en het meerendeel stopte werkelijk niks van werklust en energie in deze wedstrijd.
Steunen? Dat is het nou man, ik ben er altijd, kijk altijd en zie dat het telkens een instellings probleem is, bij PSV gebeuren dit soort dingen veel minder dan bij Ajax. Stoort het niemand dat een houthakker als Viergever gewoon een basis verdediger is bij die club en dat ze daar tenminste wel bijna altijd de mentaliteit hebben. Mooi hoor dat zulke grote talenten als De Jong en wie dan ook bij ons spelen, maar ze zitten al met hun hoofd in die steden en het kan hun werkelijk geen fuck schelen... en dan komt er ook nog bij dat je een coach hebt die werkelijk alles doet om Neres, je enige echte buitenspeler weg te jagen door hem te negeren ongeacht z'n goede spel.
Er staat zo veel geld op het veld man, zo'n goede ploeg qua spelers materiaal, maar je staat morgen normaliter gewoon 8 Punten achter op Psv. Dus nee, ik steun mijn ploeg altijd, maar wanneer gaan de heren hun mouwen ook opstropen als ze tegen Heracles moeten spelen.

Als ze op deze manier het veld in gaan dan krijgen ze een Feyenoord-achtig pak slaag in eigen huis van Madrid. Maar ik begrijp ten Hag gewoon niet. Waar is Neres? Waarom blijft Tadic staan terwijl hij heel duidelijk in een dip zit? Ten Hag hoeft niet direct weg van me, maar nu is het aan hem om het tij te keren en te laten zien dat hij echt een klasse coach is. Maar zijn gelatenheid doet mij vermoeden dat hij mijn ongelijk niet gaat bewijzen.

Ik snap er ook helemaal niks waar het Ajax van voor de winterstop is gebleven. Denk dat er achter de schermen van alles speelt. Wij moesten tot aan 17 maart eigenlijk alles winnen.

Kampioen wordt je in uitwedstrijden in lastige omstandigheden.
Zulke karaktertesten doorstaat ajax heel vaak niet, PSV is daar veel beter in.
Thuis zal ajax de volgende tegenstander wel weer met 5-0 verslaan maar dat doet er niet toe.
Als psv de uitwedstrijden tegen utrecht en heerenveen zakelijk kan blijven dan zijn ze zo goed als kampioen

Onana al een paar als 1 van de betere keepers in Europa genoemd. Nou niks ervan. Net als tegen Groningen een kapitale blunder. Blind, tagliafico, kristensen, vd Beek, de jong, ziyech, tadic, Huntelaar allemaal zwaar zwaar ondermaats. Wat een wanprestatie. En eerlijk is eerlijk. 94 minuten erop en gaan. Hulde voor Heracles. Heel goed gedaan.

9 februari 2019 om 21:06

Ziyech was zeker niet zwaar ondermaats! Hij bleef het tenminste proberen en had ook een paar behoorlijke acties. Zeker lukte niet alles, maar een 6 krijgt hij zeker wel als enige.

10 februari 2019 om 11:04

Lopen en schieten als een pass beter was.

Jullie zijn een stel ongemotiveerde nepvedettes met jullie lulverhalen Mathijs.

Spelers van ploegen zoals heracles willen zich natuurlijk graag meten met 1 van de beste 16 ploegen van europa en met een selectie van over de 100 miljoen, dus alle tegenstanders zullen erg driftig zijn tegen ajax, en alleen op techniek kan ajax het niet winnen in uitwedstrijden

9 februari 2019 om 21:10

Mentaal was Ajax van af minuut één niet klaar voor een enthousiast Heracles. Zelfs die gemiste pingel kon het tij niet keren. Dat schrok ik erg van. Het gebeurt dat je met het oog op een CL confrontatie niet scherp bent, maar kijk naar de 1-0. Onana is compleet de weg kwijt. Hij zou toch gewaarschuwd moeten zijn? Dus niet. Daarna zag ik de hele wedstrijd lang een tergend zwak Ajax die niet bereid was om ook echt de beuk er in te gooien. En dan bedoel ik niet schoppen, maar als team te vechten voor de punten. Ze bleven knullig ballen verliezen en Heracles bleef kinderlijk eenvoudig overeind. Dit was echt onthutsend zwak.

In mijn mening is het best simpel te verklaren. Ajax kan gewoon de druk niet aan. Mentaliteit van lik m'n vestje. Voetbal is een teamsport, en wanneer men weken bezig is met transfers dan kan er ook een hoop gebeuren. De rust is weg. Er is geen zelfvertrouwen meer en dan krijg je dit. Vooral de oudere spelers neem ik veel kwalijk. Tadic, Blind (wat was hij vandaag zwak), Schone en zelfs Ziyech. Die moeten de kar trekken. En dat doen ze juist niet. Ze laten Frenkie de Jong en de Ligt verzuipen. Ik ga er ook van uit dat Ten Hag verkeerde keuzes maakt. Waarom speelt Neres geen minuut? Misschien had hij eens Tadic naar de kant moeten halen. Maar ja dan zou je waarschijnlijk echt oorlog in de kleedkamer krijgen. De winterstop heeft Ajax de nek om gedraaid en voor nu is de titelstrijd beslist. De wedstrijden tegen Real kunnen me echt gestolen worden. Ik verwacht eigenlijk nog wel één ding. Een overwinning op Feyenoord in de beker. Kijken of ze beetje hun eer kunnen redden...

9 februari 2019 om 21:09

En dat was voor sommige ajacieden hier een troostprijs. Het kan verkeren

9 februari 2019 om 21:11

Tot de winterstop was het ook een troostprijs. Nu niet meer. Niet na de blamage in de competitie (6-2) en niet na dat we hoogstwaarschijnlijk de titel weer verloren hebben.

9 februari 2019 om 21:14

Is het nog steeds

9 februari 2019 om 21:52

Net of die k*t beker ook nog maar enige glans aan het seizoen geeft mochten we die onverhoopt winnen en geen kampioen worden. Dan is het gewoon een verloren seizoen, niks meer niks minder.

Ajax is sinds de winterstop (en transfer de jong?) uit eljaar gevallen in losse individuen. Vind de reactie van ziyech om de gemiste 1op1 met blaswich ook veelzeggend op dat gebied

Laat hem ook zn kop houden, met zn motivatieproblemen. Stel gekken. Als je als captain zijnde al zo een instelling hebt, dan moet je al helemaal niks meer verwachten van medespelers. Ik vond een klaassen en ontzettend beperkte spelers, maar die speelden voor het shirt. Deze puistenkoppen spelen alleen voor een eigen transfer

Bijna alle spelers zitten al met in hun hoofd in het volgende seizoen. Verwacht van de aanvoerder van Ajax dat hij snel de draad weer oppakt en zijn spelers weer mee kan krijgen. Dit is wel nodig i.v.m. met de dubbele confrontatie met Real Madrid, anders zie ik het erg somber in.

9 februari 2019 om 21:19

Dat geloof ik ook niet. Die jongens willen echt wel kampioen worden. Ik denk dat druk en misschien wel een heel druk schema voor de winterstop ook wel een rol spelen. Ze zitten toch in een rot positie want ze weten dat elk puntverlies waarschijnlijk cruciaal zal zijn, omdat PSV nagenoeg niks laat liggen en PSV heeft de afgelopen seizoenen ook regelmatig geluk gehad.

9 februari 2019 om 21:56

Helaas zit de aanvoerder ook al met zijn hoofd bij het volgend seizoen.

Wat een schande dit!!!
Veruit het meeste kunnen spenderen van alle Nederlandse clubs en dan nog dit presteren. Dit is ook de schuld van Overmars en Vd.Sar die een tactische nitwit voor de groep te zetten die totaal niet serieus wordt genomen door de spelersgroep. Dus ook Overmars en Vd.Sar moeten afgerekend worden op hun keuzes en dus rest er niks anders dan ontslag voor Ten Hag, ontslag voor Overmars en ontslag voor Vd.Sar.
Tijd voor een nieuwe frisse wind in de organisatie!!!!

Ik denk dat teveel spelers van Ajax al het gevoel hebben dat ze met één been in de Europese top staan. Overwinterd in de CL, twee keer sterk gespeeld tegen Bayern, transfergeruchten waarin de prachtigste clubs en de meest absurde bedragen in genoemd werden...

In september liet Barcelona zien wat nou eigenlijk het verschil is tussen de Europese top en de Nederlandse top. Ze deden het een uurtje rustig aan, gaven PSV nog een beetje het gevoel dat er wat te halen viel, maar uiteindelijk wisten ze puur op basis van individuele kwaliteiten op 80 procent van hun krachten nog makkelijk te winnen.

Ik denk dat sommige Ajacieden zijn gaan geloven dat zij dat in die hele matige eredivisie ook wel zo kunnen. Maar Heerenveen, Feyenoord en Heracles hebben laten zien dat al die talenten van Ajax echt nog niet goed genoeg zijn om het op een lager pitje te redden tegen elf simpelere voetballers die wél tot op het bot gemotiveerd zijn.

En je zou denken dat Ajax die die 6-2 in Rotterdam wel weer wakker zou zijn, maar vandaag bleek dat ze helemaal niets hebben geleerd van die afgang.

In de wedstrijd Nederland - Duitsland en Duitsland - Nederland zag je al dat Frenkie moeite heeft als hij wordt opgejaagd of onder druk komt tr staan. Goretzka en Havertz deden dat uitstekend, ze zijn dan ook een stap verder in hun ontwikkeling. Gezien het programma en de extra rust die PSV heeft omdat het in de beker en in Europa niet meer speelt, zal het kampioenschap na morgen wel beslist worden.

9 februari 2019 om 21:59

Áls PSV morgen wint, ziet het er inderdaad goed uit. Maar ik zeg nadrukkelijk áls. Zo soepel loopt het bij PSV ook zeker niet. Het moet eerst nog maar eens gaan gebeuren morgen.

9 februari 2019 om 22:15

PSV moet alleen hopen dat iedereen gezond en fit blijft. Een fitte Lozano en Bergwijn staan altijd garant voor doelpunten. Dit jaar heeft PSV als extra voordeel dat ze een sterke brede bank hebben met Gakpo, Guti, Malen, Trent en Thomas die weer traint.

9 februari 2019 om 22:23

Ah, traint Thomas weer? Wist ik nog niet. Mooi voor hem, al zie ik in hem geen meerwaarde. Eigenlijk vrees ik voor een tweede scenario Ramselaar. Is er al iets bekend over de verwachte inzetbaarheid van Bergwijn en of Lozano?

9 februari 2019 om 22:45

Met name in een lang voetbalseizoen heb je spelers als Thomas en Guti nodig. Bij een gunstigere loting had PSV ook nog Europees gespeeld en mensen als Guti, Thomas, Mauro nodig gehad. Ben benieuwd naar de ontwikkeling van Ihattaran en Sadilek.

Zwak. Heracles begon heel sterk. Is eigenlijk geen moment een echte voetbalwedstrijd geweest. Je zag gewoon dat Heracles heel goed om kan gaan met kunstgras en dat Ajax niet in z’n spel kon komen. Goed gedaan van Heracles en Ajax niet heel gelukkig en zelfs op veel moment zeer matig...

met Tadic en Ziyech heb je gewoon te weinig diepgang op de vleugels, op een gegeven moment word dat voorspelbaar. Heracles weet inmiddels ook wel dat Ziyech naar binnen gaat komen omdat hij stijf links is. je zal toch echt een Neres erin moeten gaan zetten want dit trucje is uitgewerkt. dan moet je Tadic maar in de spits neerzetten ofzo

9 februari 2019 om 22:57

Helemaal mee eens. Neres is de enige (vd beek ook tot op zekere hoogte) met veel diepgang. Dat hij op de bank begint is 1, maar om iets te forceren moet je hem er gewoon in hebben staan.

Ik geloof niet zo in de theorie van een slecht aankoopbeleid of matige trainer. Mijn idee: Als teveel spelers te vaak een totale offday hebben riekt dat naar een structureel probleem. Het vreugdevolle en soepele spel aan het begin van de competitie is al enige tijd niet echt meer zichtbaar al werd dat enige tijd verbloemd door de resultaten. Dat kun je even volhouden maar als de oplossing en dus het gewenste resultaat uitblijft hou je dat nooit verborgen. wat je nu dus ook terugziet op het veld. Spelers die elkaar niet begrijpen en niet bereiken, onzekerheid, twijfelachtige inzet, irritaties etc. Ik denk dat dat komt omdat de dynamiek en hierarchie van dit Ajax niet klopt. Ook al beweert iedereen nog een hechte groep te zijn.

In het begin functioneerde het door de nieuwe energie en elan. Ziyech was de grote man die toch bleef, Tadic de nieuwe kapitein op het schip, Ziyech gunde hem die eer ( en zijn rugnummer). Samen vormden ze de drijvende kracht en creatieve brein. Heb vanaf het begin af aan mijn twijfels gehad over twee kapiteins op een schip. Ik weet niet hoe de verhoudingen liggen op en naast het veld maar het zou mij niet verbazen als de kapitein van het schip het niet zo waarmaakt of in elk geval op niet zodanige manier dat iedereen dat even goed accepteert. Dat zaait verdeeldheid in de kleedkamer.

Tel daar bij op de veranderde status van de Ligt en de Jong, maar ook van van de Beek en Neres, de verkoop van Wober en tenslotte blessuregevallen. Dat is killing voor het functioneren en dus resultaten van een groep. waarvan zeker de jongere spelers voor het eerst met zo'n situatie en grote druk te maken hebben. Wat geldingsdrang doet de rest. Ga daar maar aan staan als coach.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7478
2.PSV7466
3.Feyenoord5628
4.AZ5222
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger305
D. van de BeekMiddenvelder308
D. TadićAanvaller3022
David NeresAanvaller278
H. ZiyechMiddenvelder2515
K. HuntelaarAanvaller2514
A. OnanaDoelman290
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

95 fans
Verdediger, 19 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Ajax 29 2 1 0
2017/2018 Ajax 33 3 8 0
2016/2017 Ajax 11 2 0 0
2016/2017 Jong Ajax 17 1 3 0

In de wandelgangen

Donderdag 18 april
Tottenham Hotspur heeft zich teruggetrokken uit de strijd om Matthijs de Ligt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren