Onana: ‘Wij stonden ook in de EL-finale, maar daar spreekt niemand meer over’

Zaterdag, 9 februari 2019 om

Voor Ajax wacht komende week de heenwedstrijd van de achtste finales van de Champions League, als Real Madrid in Amsterdam op bezoek komt. Ondanks dat de Koninklijke de laatste weken weer uitstekend is gaan draaien, heeft André Onana vertrouwen in een goede afloop van het tweeluik. “Ik heb er het volste vertrouwen in”, laat de sluitpost van de Amsterdammers weten bij Ajax Inside.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Haalt Ajax de volgende ronde van de Champions League?


Gerelateerd

39 reacties (laatste reactie door joecartoon)

Laten we hopen dat de CL-krachten bij Ajax in thuiswedstrijden dan weer vrijkomen. Real begint weer aardig te draaien, en Ajax is juist nog een beetje zoekende dit jaar. Het zal hopelijk geen afstraffing worden zoals de eerdere CL-wedstrijden tegen Real onder Jol en De Boer, maar dan moet ook alles even meezitten. Ik teken voor een gelijkspel thuis.

Echte Ajacieden zijn die niet vergeten (andre). Alleen critici die alles op scherp zetten dat er geen titel is behaald.

De thuiswedstrijden tegen Schalke en Lyon waren fantastisch! (laat staan de 4 wedstrijden tegen Bayern en Benfica en niet te vergeten hoe Dynamo Kiev in de Arena overklast werd) Ik kan nog steeds genieten van die wedstrijden. Van zo'n rijtje kunnen mensen die iedere keer vallen over de behaalde titels van Ajax afgelopen jaren alleen maar van dromen!

En Psv is nu kampioen. Die dag zelf is het leuk en je mag je een jaar landskampioen noemen... maar half Februari speelt Ajax Champions League tegen Real Madrid, een beker wedstrijd in de Kuip en doet Ajax nog mee voor de titel. Dat is toch veel mooier dan dat je nu mag roepen dat je in mei 2018 landskampioen geworden bent.

Ik snap best dat titels tellen... maar ik denk dat ik als Ajacied de laatste 3 jaren meer juichmomenten heb gehad dan welke Psv'er dan ook met 2 landstitels.

9 februari 2019 om 10:18

Ik kan me nog vrij recent een klassieker heugen die een stuk lekkerder voelt dan een pot tegen Schalke of Lyon. Moet ook zeggen dat ik als Feyenoord supporter de wedstrijden van PSV tegen atletico een stuk spannender vond. Wel goed om te horen dat je (en ik juich Europees zeker met jullie mee) ondanks de prijzen wel geniet van je team.

9 februari 2019 om 10:20

Ik ben het met je eens dat prijzen (alleen) overrated zijn. Mijn club pakt recent wat schalen en bekers... dat is een dag feest en ga je weer over tot de orde van de dag. Niet iets groots te noemen. Ik snap ook prima dat je als Ajacied momenteel geniet van het feit dat je club doorgaans goed voetbal speelt en nu nog meestrijdt om 3 prijzen... het enige waar ik me niet in kan vinden is dat jij vanaf Ajaxperspectief meent te kunnen bepalen waar een gemiddelde PSVsupporter voor juicht.

9 februari 2019 om 10:22

In de Europa League hebben ze inderdaad veel juich momenten gegeven. Maar in de CL... niet overdrijven he! Ja Ajax deed het goed maar was ook in een poule waar dat kon! Had ze wel willen zien als ze in de poule van PSV zaten met Barca, Tottenham en Inter. Desondanks een uitstekend jaar 2018 voor Ajax supporters daar niet van, maar zoals Onana zegt, niemand herinnert zich de verliezers. (Behalve de supporters van de verliezers dan)

9 februari 2019 om 10:24

City, Real, Dortmund was destijds gewoon sterker en werd Ajax 3e..

9 februari 2019 om 10:52

Ajax was ook in de poule van psv minimaal 3e geworden.. Ajax speelt Europees sowieso veel sterker dan psv.

9 februari 2019 om 10:59

Kanp van je dat je dat weet na wedstrijden tegen het altijd machtige aek. En tegen Benfica waar het nodige geluk bij kwam kijken en bayern wat compleet uit vorm was.

9 februari 2019 om 14:36

Gefeliciteerd! PSV eindigt alleen ieder jaar boven Ajax!

9 februari 2019 om 15:14

maano

"ajax was ook in de poule van psv minimaal 3e geworden.. Ajax speelt Europees sowieso veel sterker dan psv."

Ik heb ook maar even in dezelfde glazen bol van jou gekeken en ik heb daarin gezien dat Psv, in de poule van Ajax van dit seizoen, ook minimaal 2e was geworden.

Dat Ajax 'sowieso vele sterker dan Psv' speelde Europees is een subjectieve opmerking. Wat 'veel sterker' is of niet daar kan iedereen over van mening verschillen, zonder problemen.

9 februari 2019 om 10:32

Haha shenkie wat een sneu verhaal. Ik weet nog hoe psv jullie overklaste en kampioen werd. Ik weet nog hoe psv jullie dit jaar wegspeelde. Ik herinner me nog een 6-2 tegen Feyenoord. En dan een paar goede wedstijden afzetten tegen kampioenschappen en dat je liever goede wedstrijden dan kampioenschap hebt is wel erg zielig. Maar geniet vooral van je je wedstrijden wij genieten wel van waar het omdraait en dat zijn prijzen.

9 februari 2019 om 11:25

Volgens mij heb je niet door dat het helemaal niet hatelijk bedoeld was. Om dan aan te komen met sneu en zielig, kom op gast. Iedereen heeft zijn voorkeur voor een club, laat dat lekker gaan. De reactie van Shenkie gaat over wat Onana in het artikel zegt, en niet om een schop na te geven aan PSV of Feyenoord.

Het gaat niet altijd om prijzen winnen, mooie prestaties zijn ook wat waard. Anders zou er in Almere ook niemand in het stadion zitten.

9 februari 2019 om 11:35

Joecartoon, nou de sneren zijn er wel uit te halen. Alleen maar m de tegenvallende prestaties te bagetaliseren. Om vervolgens een paar goede wedstrijden dan te noemen en zeggen dat dat mooier is dan een kampioenschap is natuurlijk wel heel vreemd. Daarnaast denknik dat psv vaker juicht dan Ajax aangezien ze meer winnen maar goed

9 februari 2019 om 11:40

Nou mooi voor jou toch. Daarom ben jij waarschijnlijk voor PSV en ik voor Ajax. Daar hoeft toch niemand sneu of zielig voor bezig te zijn?

9 februari 2019 om 12:31

Laat maar zitten Joe. Als je het niet snapt houdt het op.

9 februari 2019 om 13:06

Inderdaad Khal drogo, als JIJ niet snapt wat JoeCartoon bedoelt, houdt het op.

9 februari 2019 om 13:54

Goede reactie kyle. Je lekker met een discussie bemoeien zonder inhoud te geven wat ben je toch een grote jongen. Kinderachtig verder om voor iemand anders te reageren. Maar ik heb je eigenlijk op iets zinnigs kunnen betrappen hier

9 februari 2019 om 12:20

Als je zo denkt, waarom hebben jullie dan die 3 sterren nog op 't shirt staan? Jij hecht meer waarde aan een mooie wedstrijd dan een kampioenschap. Misschien zou je kunnen vragen aan ajax dat ze de sterren vervangen door bv ajax schalke.

9 februari 2019 om 12:20

We zijn allemaal benieuwd of Ajax de stap naar de echte top kan maken, wat leuk is voor het Nederlandse voetbal.

9 februari 2019 om 12:42

Ondanks dat Ajax al 5 jaar geen enkele prijs gewonnen heeft, vind ik het wel 10x leuker om naar ze te kijken dan in de periode onder FdB en ze 4 landstitels op rij wonnen. Dat is toch wel waar voetbal om draait, het publiek vermaken!

9 februari 2019 om 15:16

"ik snap best dat titels tellen... maar ik denk dat ik als Ajacied de laatste 3 jaren meer juichmomenten heb gehad dan welke Psv'er dan ook met 2 landstitels."

Is allemaal prima, uiteraard, en ik zou ook gejuicht hebben als PSV een Europese finale had bereikt.

Maar jouw perceptie kan ook liggen in het feit dat je wellicht je juichmomenten altijd ieder voor zich kunt bepalen. Of nog anders gesteld, wellicht kun je dan je 'juichmomenten' voortaan beter kiezen?

Omdat je die verloren hebt natuurlijk. Als het er omgaat dan staan ze er niet, Dan is Daley Blind geen leider en Tadic ook niet. Dan zijn het te lieve jongens die lopen te zeuren tegen dr scheids

9 februari 2019 om 11:05

Als iets gebleken is de afgelopen tijd dan is het wel dat Nico Tagliafico de natuurlijke leider van de groep is. Zijn afwezigheid doet wat, in negatieve zin, met het elftal. Je ziet dat iedereen zich aan hem optrekt. Hij is ook niet voor niets captain van Argentinië.

9 februari 2019 om 11:55

Ja dat zegt hij toch ook, dat het om winst gaat. Tadic was er niet bij met de el finale en blind stond met de beker van de el overwinning in de handen....

9 februari 2019 om 14:23

Dat is te kort door de bocht.

Toen Ajax zich (voor het eerst in een drieluik!!) moest kwalificeren voor de champions league stonden de door jou genoemde mensen er dus wel.

De afgelopen 15 jaar is het alleen Ajax (en trouwens ook heel vaak niet) 1 keer eerder gelukt om zich via de Play offs te kwalificeren. En toen waren Blind en Tadic duidelijke steunpilaren.

Of PSV of Ajax de titel wint is echt niet zo bijzonder en choquerend. Maar als men Europees ver weet te komen wel. Nationaal hebben zij nauwelijks tegenstand en Europees zijn zij juist de underdog. Dus zonder twijfel is Europees ver komen een knappere prestatie.

Goed om te lezen in een ander artikel dat Ajax bezig is voor de langere termijn. Zij zijn bezig om financieel een gat te slaan met de rest Nationaal gezien en enige aansluiting te krijgen Europees. Nu zijn de verschillen tussen PSV en Ajax financieel nog niet groot genoeg. Maar straks hopelijk wel. En dat is het een kwestie van tijd dat zijnationaal helemaal geen concurrentie heeft en Europees heb je meer kans.

Maar alles blijft natuurlijk wel staan met aan en verkoopbeleid. En natuurlijk geluk zoals blessures, toevalstreffers etc...maar op de langere termijn wint het 'grote'geld het wel. Of je dat nou leuk vind of niet.

9 februari 2019 om 11:28

Ook al is het financieel gat wel groot dan zal er in Nederland altijd nog concurrentie zijn. Zoals je nu ook al ziet de waarde van de selectie van Ajax is 2 keer zo groot dan van psv. Ik merk het verschil op het veld niet zo. Daarnaast moet je er ook rekening mee houden dat onze competitie gewoon niet aantrekkelijk is. Dus daarom verwacht ik ook niet dat Ajax op eenzame hoogte gaat staan in Nederland. Ik weet noet over welke aansluiting jij het hebt maar de aansluiting met de Europese top gaan ze echt nooit meer halen

9 februari 2019 om 11:39

@khai

Qua waardeverschil qua clubs heb je gelijk. Alleen hou er rekening mee dat er wel een vertekend beeld wordt weergegeven. Bijvoorbeeld de Ligt en Frenkie is al samen iets van 150 miljoen. En Lozano en Bergwijn iets van 75 miljoen.

In mijn ogen geeft dat niet helemaal de juiste verhoudingen weer. Er wordt teveel betaald voor de spelers van Ajax (mede door Europees succes) en de spelers van PSV is meer marktconform. Het gat moet daadwerkelijk groter worden doordat bijvoorbeeld Ajax structureel twee keer zoveel mag uitgeven aan salarissen en transfers.

Maar goed dat is nog ver weg en ook maar de vraag of dat uiteindelijk ooit gaat lukken. Voorlopig is er nog een spannende titelstrijd al zie ik dat liever anders.

9 februari 2019 om 11:53

Het kan toch allemaal snel omslaan, zeker met wat Europees succes/mazzel. Ik weet zeker dat wanneer Lozano en Bergwijn een puntje meer gescoord hadden dit jaar dat beide minimaal 10-20milj meer waard zouden zijn geweest. Vervolgens kan er bij een verkoop weer meer geïnvesteerd worden en gaat het balletje snel verder rollen.

Volgens mij staat Ajax waar het nu staat op financieel gebied compleet puur door het Europese succes. Sanchez onhoudbaar en voor een recordbedrag verkopen na de finale en vervolgens meer kunnen investeren in salarissen en transfers om de selectie op te krikken.

9 februari 2019 om 12:05

@joe

Vandaar mijn eerdere punt. Europees succes boeken is belangrijker geworden dan de titel winnen voor clubs als Ajax en PSV willen zij doorgroeien. Alleen blijft het grote probleem dat je met de titel meer kans maakt op de CL.

Het zou mooi zijn als de NL clubs er alles aan doen om in Europa ver te komen. Dan stijgt de NL competitie qua aanzien maar ook financieel in zijn geheel.

9 februari 2019 om 12:33

Het Gaat mij erom ook al heb je heel veel geld, onze competitie is niet zo aantrekkelijk om zulke goede spelers aan trekken om aan te sluiten bij de Europese top

9 februari 2019 om 12:59

@khai

Op dit moment heb je zeker gelijk. Maar mochten clubs als PSV en Ajax straks structureel meedoen met de CL dan heeft de NL competitie wel degelijk zijn aantrekkingskracht voor toekomstige toppers.

Zo heeft PSV echte broodvoetballers als Romario en Ronaldo in het verleden kunnen aantrekken in een tijd dat het zo was. Het is echt gewoon weer mogelijk hoor!

Het blijft ook afwachten hoe het zich allemaal in het buitenland zich ontwikkeld. De bedragen blijven maar stijgen maar ergens gaat het ook stoppen. Men moet nog gaan oppassen dat het niet een 'zeepbel' wordt zoals de huizenmarkt een aantal jaar geleden.

In NL wordt er financieel verantwoord beleid gevoerd op een paar uitzonderingen na. In het buitenland heb ik mijn twijfels. Zeker Engeland weet straks niet waar zij aan toe zijn. Maar de tijd zal het leren.

Maar in NL moeten wij verantwoord beleid voeren en gestaag willen groeien. Er zijn genoeg voorbeelden van 'hardlopers' zoals bijvoorbeeld in NL als Twente.

9 februari 2019 om 13:21

Ik snap je verhaal. Echter denk ik nog steeds niet dat Nederland dan aantrekkelijker wordt. Ja misschien aantrekkelijke voor talent of spelers zoals tadic. Maar daar ga je nooet structureel aansluiten bij de Europese top. En echte toppers kiezen denk ik nooit voor Nederland nu niet en ook in de toekomst niet. Ik denk verder dat het geld blijft stijgen zeker in het buitenland en daar kan je als Nederlandse club niet tegen op boksen.

9 februari 2019 om 15:51

Het is maar net hoe je het bekijkt Khal, misschien moeten we dat ook niet helemaal willen, structureel aansluiten bij de top. Nederland is een opleidingsland en PSV en Ajax zijn geen Real Madrid of Bayern Munchen. Met goed investeren kunnen we talentvolle spelers hierheen halen die we een stapje verder brengen en vervolgens afleveren aan de top.

een speler als Lozano kiest ook voor PSV terwijl hij meer opties heeft. Ze kunnen hem betalen en met zo'n speler op het veld kan PSV weer een beetje meedoen en de topclubs uitdagen. Wanneer hij de stap naar de top gaat zullen anderen dit ook zien en het dus interessanter vinden om voor Nederland te kiezen voor de tussenstap. Goed verdienen, de top uitdagen en een betere speler worden door vooral veel te spelen. Dat is toch een prachtig traject voor een jonge talentvolle voetballer. Vele malen beter dan voetballen in China voor de poen of bij een middenmotor in een van de grote competities?

En juist dit beleid is weer ontzettend interessant voor investeerders en media.

Zo te zien kijkt Onana weinig op voetbalzone. Hier hebben de Ajaxieden het er nog regelmatig over.

Nu is Ajax een ploeg die altijd mee moet spelen om de titel, maar persoonlijk hecht ik ook veel meer waarde aan Europees succes dan een titeltje meer of minder. Succes is wat mij betreft breder dan sec prijzen winnen. Twee jaar geleden liep Ajax op een punt na (en doelsaldo, dus vooruit, 2 punten) de titel mis, maar speelden ze wel de EL finale. Feyenoord werd kampioen (gunde ik ze ook van harte na al die magere jaren), maar werd in de groepsfase EL uitgeschakeld. Dan vind ik toch dat in dat seizoen Ajax een grotere prestatie heeft neergezet.

Het jaar ervoor verspeelde Ajax nog op de laatste speeldag het kampioenschap aan De Graafschap. Hadden ze dat niet gedaan, dan was PSV nipt tweede geworden (op doelsaldo). Maar ook als PSV dan net naast de pot zou hebben gepiest, had PSV wel de betere prestatie neergezet, doordat ze (weliswaar in de makkelijkste poule ooit, maar je moet er nog steeds maar door komen) overwinterden in de CL en vervolgens tegen latere finalist Atletico de huid duur verkochten. Nu werden ze door de onverwachte uitglijder van Ajax daar ook nationaal alsnog voor beloond.

Dit jaar verwacht ik dat PSV de titel pakt en Real Madrid een maatje te groot zal blijken voor Ajax in de CL. Dan zijn er weer een hoop mensen die roepen dat Ajax heeft gefaald en natuurlijk zou teleurstelling ook een rol spelen. Maar als Ajax nu verder gaat zoals de eerste seizoenshelft en aan het eind net tekort komt omdat PSV het nu eenmaal uitstekend doet, maar ze tegelijkertijd wel 3 voorrondes en de groepsfase CL ongeslagen zijn doorgekomen, vind ik het alsnog een prima prestatie. Ik hoop trouwens (tegen beter weten in?) dat ik het mis heb, Ajax verder komt in de CL en zichzelf ook in de eredivisie weet te belonen met een titel, maar dat terzijde. Punt is dat ik met Onana eens ben dat presteren méér is dan alleen de prijzen pakken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7478
2.PSV7466
3.Feyenoord5628
4.AZ5222
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger305
D. van de BeekMiddenvelder308
D. TadićAanvaller3022
David NeresAanvaller278
H. ZiyechMiddenvelder2515
K. HuntelaarAanvaller2514
A. OnanaDoelman290
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

51 fans
Keeper, 23 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Ajax 29 0 3 0
2017/2018 Ajax 33 0 3 0
2016/2017 Ajax 32 0 2 0
2015/2016 Ajax 0 0 0 0
2014/2015 Ajax 0 0 0 0

In de wandelgangen

Donderdag 18 april
Tottenham Hotspur heeft zich teruggetrokken uit de strijd om Matthijs de Ligt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren