Messi blijft Ronaldo ver voor in top tien van hoogste salarissen

Maandag, 11 februari 2019 om

Lionel Messi is veruit de best betaalde voetballer in Europa. Met zijn salaris bij Barcelona blijft hij Juventus-aanvaller Cristiano Ronaldo ver voor met een verschil van 3,6 miljoen euro per maand, zo weet L'Équipe. Het Franse tijdschrift heeft afgelopen week het jaarlijkse verslag gepubliceerd waarin de hoogste salarissen in het voetbal worden behandeld. Messi en Ronaldo zijn de twee spelers met het hoogste honorarium op de Europese velden. De top tien bestaat verder uit spelers die hun geld verdienen in de Premier League, LaLiga, Serie A en de Ligue 1.

Het Franse tijdschrijft heeft louter de verdiensten behandeld die spelers krijgen als salaris van hun club. Inkomsten vanuit commerciële doeleinden zijn derhalve niet meegenomen. Messi voert de top tien aan. De topscorer van LaLiga en Europa ontvangt volgens L'Équipe iedere maand een bedrag van 8,3 miljoen euro bruto. Hier gaat dus nog belasting vanaf.

Messi wordt gevolgd door Ronaldo. De Portugese aanvaller verliet Real Madrid afgelopen zomer voor Juventus en ontvangt daar een astronomisch bedrag van 4,7 miljoen euro per maand, iets meer dan de helft van zijn Argentijnse rivaal van Barcelona.

Waar velen Neymar zouden verwachten als de nummer drie, is de Braziliaan van Paris Saint-Germain terug te vinden op de vierde plaats met een bruto-salaris van 3,06 miljoen euro per maand. De Braziliaan moet Antoine Griezmann voor zich dulden. De Frans international zette reeds zijn handtekening onder een nieuw contract bij Atlético Madrid en strijkt sindsdien iedere maand 3,3 miljoen euro op. De top vijf wordt gecompleteerd door Luis Suárez, die iedere maand 2,9 miljoen euro krijgt overgemaakt van Barça.

Gareth Bale is de enige speler van Real Madrid in de top tien. De aanvaller staat op de zesde plaats met een bruto-salaris van 2,5 miljoen euro per maand. Barcelona heeft drie spelers in de top tien staan, want na Messi en Suárez is Philippe Coutinho terug te vinden op de zevende plaats. De aankoop van 140 miljoen euro heeft met 2,3 miljoen euro per maand weinig reden tot klagen.

De eerste speler uit de Premier League in de top tien is afkomstig van Manchester United en luistert naar de naam Aléxis Sánchez. De Chileen is de best betaalde speler uit de Engelse competitie en verdient maandelijks 2,28 miljoen euro op Old Trafford. De nummer acht van de lijst blijft Kylian Mbappé voor. Hij verdient bij PSG 1,73 miljoen euro per maand. De top tien wordt afgesloten door een speler uit de Premier League. Arsenal keert maandelijks een bedrag van 1,6 miljoen euro uit aan Mesut Özil.


Top tien salarissenSPELER CLUB SALARIS
Lionel Messi Barcelona 8,3 miljoen euro
Cristiano Ronaldo Juventus 4,7 miljoen euro
Antoine Griezmann Atlético Madrid 3,3 miljoen euro
Neymar Paris Saint-Germain 3,06 miljoen euro
Luis Suárez Barcelona 2,9 miljoen euro
Gareth Bale Real Madrid 2,5 miljoen euro
Philippe Coutinho Barcelona 2,3 miljoen euro
Alexis Sánchez Manchester United 2,28 miljoen euro
Kylian Mbappé Paris Saint-Germain 1,73 miljoen euro
Mesut Özil Arsenal 1,6 miljoen euroGerelateerd

54 reacties (laatste reactie door metaalverf)

En dan zeggen sommige mensen dat Barcelona geen koop club is.

8 februari 2019 om 09:03

Wat heeft dit met koopclub te maken dan? Niet dat Barca niemand voor exorbitante bedragen koopt hoor, in tegendeel zelfs, maar Messi's salaris heeft daar niets mee te maken. Werd nota bene als jong ventje aan de jeugdopleiding toegevoegd.

8 februari 2019 om 09:49

Ze proberen spelers te lokken met grote salarissen. Waar veel andere clubs niet aan kunnen tippen. Dit is niet alleen het geval bij messi maar er spelen drie spelers uit deze top tien voor Barcelona.

8 februari 2019 om 10:39

Weet niet of je het artikel hebt gelezen maar hier gaat het gewoon over de salarissen. Staat gewoon in de titel vermeld voor de zekerheid en dan nog slaag je erin om het over iets anders te hebben.

8 februari 2019 om 13:31

@lfc1999: Misschien moet je even uitgebreid uitleggen wat je precies bedoelt met die uitspraak?

8 februari 2019 om 14:28

Misschien is koopclub beetje kort door de bocht, maar barcelona is niet de club van hoe ze zich proberen voor te doen. Iedere speler krijgt daar een auto van de club een bescheiden auto om mee naar de trainingen en wedstijden te komen. Kunnen ze zeggen wij zijn een club van het volk en onze spelers zijn gewoon net als jullie. Ondertussen hebben ze wel drie van de best betaalde spelers van europa op de loon lijst staan. In plaats van koopclub kan ik beter misschien zeggen dat ik barcelona een hele hypocriete club vind.

8 februari 2019 om 19:55

Het is heel simpel; elke club koopt. De ene club geeft de jeugd meer de kans dan de andere. Dat is echt het enige verschil. Get over it

9 februari 2019 om 08:24

Ze hebben (bijna) de hoogste begroting van Europa. Wat verwacht jij dat ze met dat geld doen ?? Aan een goed doel geven ? Snap niet waarom mensen zich altijd zo druk maken om die bedragen, laat die clubs lekker miljoenen naar elkaar schuiven voor spelers, ons leven wordt er niet minder van. De oorzaak dat clubs dit soort bedragen kunnen betalen ligt toch echt bij de fans die de inkomsten genereren

9 februari 2019 om 17:04

Europa??? Zijn er spelers op deze planeet die in een ander werelddeel meer binnenharken dan? Zelfs in China betalen ze toch niet meer dan die 8 van Messi aan een speler PER MAAND? Als dat wel zo is dan snap ik elke speler die gaat cashen in China al is het maar voor 1 seizoen.

10 februari 2019 om 00:31

https://www.statista.com/statistics/256331/average...
Neem maar eens een kijkje op die site. Staan wat salarissen van spelers in China. Niet meer dan Messi, maar Oscar zou bijvoorbeeld wel in dit rijtje terecht komen.

11 februari 2019 om 20:07

Oscar schijnt daar circa 25m te verdienen, da’s min of meer Coutinho-niveau.

Serieus 100 miljoen per jaar? Wauw

8 februari 2019 om 11:39

Ja bizar. Zijn nieuwe contract zou hij tussen de 48 en 50 netto verdienen. Dese tijd is gek maar het kam altijd gekker. Ik weet zeker binnen nu en 5 jaar ga je nog bedragen horen waarvan je denkt is dit echt waar.

8 februari 2019 om 13:50

Het mooie is dat men Ronaldo afschildert als geldwolf omdat hij bij Juve wel het bedrag kreeg dat hij van Real wilde zien, maar men vergeet Messi; iemand die ieder jaar zowat, inmiddels al 10+ keer als ik het goed zeg, een nieuw en verbeterd contract tekent. Iedereen heeft het er ook over dat hij zoveel liefde heeft voor Barcelona, maar dat is ook niet heel gek. Met zo’n contract, dat ook nog eens ieder jaar verbeterd, zou ik ook nooit meer weggaan.

9 februari 2019 om 18:32

En hoe is Messi dan de geldwolf? De beste speler hoort het beste salaris te hebben en zo simpel is het. Als je naar Juve gaat en een beetje research had gedaan had je kunnen zien dat Juve (vergeleken met andere echte topclubs) niet veel geld uitgeeft aan salarissen en vele andere topclubs meer betalen per maand voor hetzelfde/mindere kwaliteit. Ook heb ik nooit iemand zien zeggen dat Ronaldo het voor het geld deed maar dat kan aan mij liggen?

10 februari 2019 om 00:38

"en hoe is Messi dan de geldwolf? De beste speler hoort het beste salaris te hebben en zo simpel is het." Ten eerste, dat zijn alle spelers tot op zekere hoogte, net als ieder ander mens. Ten tweede, met 3,5 miljoen minder zou hij ook nog steeds de best betaalde zijn (m.a.w. hij verdient nu bijna het dubbele dan de nummer 2). Ten derde, hij heeft eerder meerdere keren aangegeven dat hij een verbetert contract moet omdat ie anders zou vertrekken.

"als je naar Juve gaat en een beetje research had gedaan had je kunnen zien dat Juve (vergeleken met andere echte topclubs) niet veel geld uitgeeft aan salarissen en vele andere topclubs meer betalen per maand voor hetzelfde/mindere kwaliteit." Ik snap niet helemaal wat je met deze statement wil aangeven?

"ook heb ik nooit iemand zien zeggen dat Ronaldo het voor het geld deed maar dat kan aan mij liggen?" Je weet zelf dat deze statement ook lariekoek is.

Lol dit waren niet zo gek lang geleden al forse jaarsalarissen.

Of het verdiend is?? Maarja deze bedragen zijn nou eenmaal normaal geworden en als 1 iemand t verdient is t wel messi. Oke vooruit ook ronaldo.

8 februari 2019 om 11:00

Nee, niemand verdient deze belachelijke salarissen. Al helemaal niet in een entertainment branche. Daarnaast moet geld rollen, simple as that. Deze ontwikkeling is dus ook gewoon slecht voor de economie. Maarja wij mensen denken nog steeds aan 1. Ik 2. De rest. We gaan pas een stap verder zetten in de evolutie wanneer we niet meer kijken naar jij en ik maar naar ons. Dan zou een Messi dat salaris bv weigeren omdat hij het moreel niet verantwoord zou vinden, en een barca zou zon contract niet aanbieden wegens eenzelfde redenering. Maar goed wat ik vraag is hoogstwaarschijnlijk helemaal niet realistisch aangezien wij zo ver zijn gekomen in de evolutie dankzij egoïstische trekjes.

8 februari 2019 om 11:51

De entertainment branche is bij uitstek de branch waar het meeste geld word verdient / uitgegeven, zie sport, muziek, films e.d.. daarbij staan mensen die dit soort salarissen verdienen er niet om bekend dat ze de centjes niet laten rollen dus ik zou niet weten waarom het slecht is voor de economie. Evolutionaire vooruitgang bij weigering van hoge inkomsten zie ik al helemaal niet gebeuren. Tuurlijk is het bizar veel wat deze mensen verdienen maar klaarblijkelijk leveren ze het ook op dus zijn ze het mijn inziens waard. Wel een verbazingwekkend verschil tussen Messi en Ronaldo trouwens.

8 februari 2019 om 12:07

Ja maar dat is dus de verkeerde insteek. Entertainment biedt niks anders dan ontspanning, heeft verder geen toegevoegde waarde aan ons leven. Dat er zoveel geld in omgaat komt omdat jij en ik, de gewone burger, uitgekleed worden. Ik heb een stratenmaker hoger staan want zonder die mensen liepen we op blubber. Maar deze mensen krijgen een fooi vergeleken met de mensen die “entertainen” (heel veel entertaining zie je eigenlijk ook weer niet op de voetbalvelden met mensen als Mourinho). Verstandshouding is dus veel te scheef. Verder geven mensen als Messi inderdaad heel veel uit maar nooit alles, verrevan zelfs. Een groot percentage van dat geld staat gewoon 1 of meerdere generaties stil. Als we alles eerlijk verdelen op deze planeet zou zoveel geld niet stilstaan. Er zijn een x-aantal families (dacht onder de 10) die samen méér geld bezitten dan de rest Vd wereld bij elkaar. Al dat geld is dus uit de omloop, om maar te zwijgen over machtsmisbruik dat 1+1 is bij zoveel welvaart binnen een familie. Ik ga niet schijnheilig doen, ik zou die 8 mil ook niet weigeren. De wereld is nou eenmaal zou en feit is ook met zoveel geld is het makkelijker om de wereld (plaatselijk) te verbeteren. Maar willen we als mens een stap verder zetten moeten we toch echt een andere route pakken.

8 februari 2019 om 12:34

Jij zou het weigeren zeker Hahahaha

8 februari 2019 om 13:46

Komop man lees ff goed. In zo een geval leest een mens dezelfde zin nog een x door de verbazing. Maar jij bent gwn een troll

9 februari 2019 om 17:11

@jordyb

zo werkt het gewoon. als er gevoetbald word, een dure Hollywood productie ergens te zien is of een superster is aan het zingen op TV dan kijken er miljoenen mensen.

die branche genereert zo absurd veel geld dat de hoofdrolspelers die voor de entertainment zorgen en al dit geld genereren natuurlijk niet achter kunnen blijven. zonder hun zou al dat geld namelijk niet verdiend kunnen worden

9 februari 2019 om 19:49

Ontspanning vind jij geen toegevoegde waarde? Wat damn wel? Ja ik begrijp dat mensen brandweermannen, dokters en ingenieurs in onze maatschappij belangrijker vinden dan voetbal of welk vorm van entertainment dan ook, maar als er geen nl entertainment was, dan leefde we allemaal een kut leven zoals in de 19e eeuw. Werken, eten, schijten en slapen. Klinkt zo verschrikkelijk zuur en saai. Entertainment is wel degelijk belangrijk en van toegevoegde waarde. Dan worden die voetballer, zangers en acteurs maar zoveel betaald. Vraag en aanbod dicteert de prijs en salaris. Gewoon accepteren

12 februari 2019 om 01:33

Jordyb, voetballers smijten het geld vaak genoeg over de balk. als ze oprit verruimen voor een nieuwe auto, een nieuwe tuin aanleggen etc, allemaal banen en goed voor de economie. Ook betalen ze belasting (soms met terugwerkende kracht ). Ik zie het probleem niet.

Messi verdient in 1 maand meer dan ik, mijn kind en kleinkind bij elkaar in hun leven gaan sprokkelen. Lekker hoor 🤑 (ps. Voor de rekennazi's: op basis van een bruto jaarsalaris van 24K😜)

8 februari 2019 om 10:56

Heb je hierin meegenomen dat Messi een veel groter percentage belasting moet betalen?

Ik hoop wel dat dit voor deze jongens exclusief reclame-inkomsten en portretrecht premies is anders komt de bedelstaf wel erg dichtbij......

Echt droevig dat Ozil en Sanchez hierin staan. De grootverdieners van de Premier League, alleen zijn ze beide niet eens zeker van een basisplaats bij respectievelijk de nummers 5 en 6 van Engeland. Ik als Arsenal fan kan alleen maar hopen dat we snel van Ozil zijn belachelijke salaris verlost zijn.

8 februari 2019 om 12:19

Ik zou me als Ozil en Sanchez echt kapot schamen. Zoveel verdienen met op de bank zitten en af en toe een invalbeurt maken. Het is een klap in het gezicht van de seizoenkaarthouders van Arsenal en ManU.

tja we kunnen wel gaan discussiëren over dat Messi teveel krijgt.
maar de bedragen gaan sowieso nergens over in het voetbal
En mocht er dan 1 iemand recht hebben op zoveel is het de beste speler van deze aardbodem.

En zo zie je maar weer eens dat niet PSG de markt kapot maakt met haar salarissen maar een andere club smijt met geld alsof het niets is.

8 februari 2019 om 11:32

En niet alleen dat. Ze kopen spelers zoals ouders van pas geboren baby's luiers kopen.
En ja, soms ook voor slechts eenmalig gebruik.

12 x 8,3 = 99,6 miljoen per jaar, haal daar om en nabij 50% belasting af en de kleine Argentijn houd niet veel meer over dan wat wisselgeld.

8 februari 2019 om 23:20

Niet veel? Nog steeds genoeg hoor.

8 februari 2019 om 23:34

Als je zo redeneert dan is het belastinggeld dat hij betaalt ook maar slechts wat wisselgeld.

Gezien het feit dat Messi al meer dan 10 jaar wereldwijd een groot aantal voetballiefhebbers heeft doen genieten, dik verdiende salaris wat mij betreft. En ik zie de komende tientallen jaren geen nieuwe Messi opstaan.

Het komt door een tactiek die Messi standaard gebruikt. Als hij meer salaris wil doet hij alsof hij misschien wil vertrekken. Barcelona raakt vervolgens in paniek en geven hem weer meer geld.

9 februari 2019 om 18:38

Volgens mij creert de media dat altijd zie Messi dat niet echt doen zover ik mij herinner

9 februari 2019 om 19:33

Het is dat het mijn tijd niet waard is om alle documenten op te zoeken, maar het gebeurt oprecht elke keer. Het draait bij veel voetballers, inclusief Messi, deels om geld. Ronaldo deed hetzelfde bij Real Madrid.

Dreigen met vertrek voor opwaardering van je contract.

Dit artikel is zo ongeloofwaardig. Klakkeloos overgenomen bij vz.. kommop jongens een beetje journalistieke waarden zou toch wel aan het oppervlakte mogen komen.

Belachelijk hoge salaris. Even 8 miljoen per maand. Unieke speler maar dit is gewoon over de top.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4880 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona7450
4.Sevilla5215
5.Getafe5111
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
AspiazuUnknown
M. ter StegenDoelman320
Jordi AlbaVerdediger311
PiquéVerdediger304
Sergio BusquetsMiddenvelder300
Philippe CoutinhoMiddenvelder305
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

3799 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Juventus 26 19 2 0
2017/2018 Real Madrid 27 26 1 0
2016/2017 Real Madrid 29 25 4 0
2015/2016 Real Madrid 36 35 3 0
2014/2015 Real Madrid 35 48 5 1
Laatste voetbalnieuws

Allegri geeft uitsluitsel over ‘teleurgestelde’ Ronaldo na mokerslag van Ajax

Massimiliano Allegri baalt nog altijd stevig van de uitschakeling in de Champions League. Juventus verloor dinsdag met 1-2 van Ajax en werd zodoende uit het miljardenbal geknikkerd. Cristiano Ronaldo zou volgens...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 19 april
Cristian Pavón staat nog altijd op het verlanglijstje van Ajax. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren