Hans Kraay jr.: ‘Geld interesseert Bazoer niet, ik denk dat hij heel onzeker is’

Vrijdag, 8 februari 2019 om

Hans Kraay jr. denkt dat Riechedly Bazoer met zichzelf in de knoop zit. De 22-jarige middenvelder maakte in januari de tijdelijke overstap van VfL Wolfsburg naar FC Utrecht om zijn loopbaan nieuw leven in te blazen, maar hij is vooralsnog alleen maar vanwege randzaken in het nieuws gekomen. Hij was ontevreden over het feit dat hij tegen Willem II al na een helft werd gewisseld en afgelopen zondag duwde hij na het duel met PEC Zwolle de vierde official. Bazoer moet nu een schorsing van drie duels uitzitten en kan het team van Dick Advocaat zodoende niet van dienst zijn.

Bij FC Utrecht probeert men de problematiek rondom Bazoer met de mantel der liefde te bedekken, al worden daar in praatprogramma’s en op sociale media de nodige vraagtekens bij geplaatst. “Iedereen is nu tegen Bazoer”, vertelde Kraay jr. bij het programma Voetbalpraat van FOX Sports. “En wat-ie heeft gedaan, is niet goed. Alleen, mensen denken dat hij arrogant is, dat hij over het paard getild is. Weet je wat ik denk? Dat hij heel onzeker is. Ik denk echt dat hij heel onzeker is. Dat is een jongen die vanaf zijn zestiende, zeventiende gehoord heeft: ‘Jij kan naar Real Madrid, jij kan naar Barcelona’.”

“Hij is naar VfL Wolfsburg gegaan en daar is niks van terechtgekomen. Hij is daarna naar FC Porto gegaan. Hij wil zich laten zien, hij heeft geld ingeleverd”, doelt Kraay Jr. op zijn huidige verhuurperiode aan FC Utrecht. “Het geld interesseert hem niet. Ik denk dat hij heel onzeker is en dat hij heel veel steun nodig heeft. Ik denk dat die jongen met zichzelf in de knoop zit. Als je zo goed kan voetballen en het komt er al drie jaar niet uit, ook niet bij Jong Oranje… Ik denk dat hij juist geaaid moet worden, in plaats van geschopt.”

Bazoer begon zijn profloopbaan bij Ajax, dat hem in 2012 overnam van PSV. Als speler van de Amsterdammers werd hij in 2015/16 verkozen tot Talent van het Jaar. Bazoer vertrok in januari 2017, na 71 duels in het eerste elftal, voor twaalf miljoen euro naar Wolfsburg, maar in Duitsland brak hij niet door. In de afgelopen maanden moest hij het ook bij Porto met een bijrol doen.Gerelateerd

36 reacties (laatste reactie door apocalyps)

Geen gekke gedachte van Hans, een vervrissende blik.

8 februari 2019 om 12:41

Het is toch bezopen dat je miljonairs moet gaan aaien? Mentaliteit is niet iets wat je kweekt, dat heb je of heb je niet (mijn mening). Hij heeft het niet en gaat het ook niet krijgen, of veels te laat waardoor je aan het eind van zijn carriere de fameuze woorden krijgt; ik had er meer uit kunnen halen. Blablabla, hij heeft kanzen zat gehad, maar als de berichtgeving is dat hij er met de pet naar gooit, kun je beter afscheid nemen van zijn talent. Met talent alleen kom je helemaal nergens. Heb niks met deze voetbalmiljonair te maken, maar dit soort berichtgevingen maken me wel een beetje pissig (als gewone arbeider net als ieder ander). Nederigheid staat niet in zijn woordenboek, dat is wel duidelijk.

8 februari 2019 om 13:01

Dit is nou net een type stank voor dank. Aai hem zo veel je wil. Het moment dat zijn zelfvertrouwen terug is kijkt hij op je neer. Zulke types moet je geen tijd in investeren. Niet presteren ok, wegwezen

8 februari 2019 om 15:27

Hoe kunnen jullie al deze conclusies trekken? Gaan jullie persoonlijk om met bazoer? Soms gaan we voorbij aan het feit dat voetballer gewoon mensen zijn: " niet presteren, wegwezen"? Zoals in het artikel staat omschreven voorspelde iedereen een grote toekomst voor hem, als dat er zo matig uitkomt dan is dat voor vele lastig om mee om te gaan. Of hij dit juist doet of niet laat ik in het midden. Maar hoe mensen (ook in deze comment sectie) enkel op gevoel en ongenuanceerd oordelen laat wat mij betreft net zoveel gebrek aan karakter zien

8 februari 2019 om 18:50

Hoeveel clubs heeft ie gehad? Psv, Ajax, Wolfsburg, de Portugezen en nu Utrecht maar nog verongelijkt lopen doen als hij gewisseld wordt bij Utrecht. Wie was die tegenstander van Utrecht ook al weer waarbij hij over geld begon? Meer hoef ik niet te weten van deze en al helemaal niet persoonlijk. Met wat er van hem in het nieuws komt maakt hij zich louter belachelijk als een puber nog in de pampers maar wel met flappen. Bovendien stel ik ook dat het mijn mening betreft, en die is dus niet heilig, ik irriteer mij mateloos aan deze miljonair.

Hij moet dus geaaid worden ipv geschopt... Hans moet 1 ding niet vergeten...t zal ons allemaal de reet roesten wat er van hem terecht komt, het gaat om zijn carrière. Als hij nou begint met zich nederig opstellen en keihard te werken, dan krijgt hij die aai snel genoeg. Wij hoeven er geen energie in te stoppen want we krijgen er niks voor terug. Hij moet de moeite doen want hij kan er wat heel moois voor terug krijgen

8 februari 2019 om 06:17

Je spreekt in "wij" en "ons", mag ik vragen voor welke groep jij woordvoerder bent? Lijkt me sterk dat je woordvoerder van F.C. Utrecht bent.. Dat bedoeld Hansie dan ook, want daar is Bazoer naartoe gegaan om zich te ontwikkelen. En dat zijn ook de enige die direct in contact staan met Bazoer op voetbalgebied op het moment..En die hem zouden moeten "aaien" om hem zelfvertrouwen te geven en te laten presteren. Denk namelijk niet dat Bazoer op voetbalzone uren loopt te struinen om comments te lezen..

8 februari 2019 om 09:09

Hij spreekt in ieder geval ook voor mij en ik denk ook voor veel andere voetbalvolgers. En dat Hans dat bedoelt lijkt me sterk omdat in het stuk al staat dat het bij Utrecht met de mantel der liefde wordt bedekt. Kortom, het is gericht aan de boze buitenwereld. En die buitenwereld zal het grotendeels een zorg zijn wat er met Bazoer gebeurt. Als hij zich als een verwend ventje gedraagt, dan wordt hij ook zo behandeld. Dat roept hij dus ook over zichzelf af.

8 februari 2019 om 07:33

Hey nep Rinus, spreek voor jezelf wil je. Ik vind het echt heel jammer dat zijn carrière zo verloopt en ik zou het toejuichen als Ajax hem weer binnenhaalt en opkalefatert, net zoals Babel en Blind bijvoorbeeld. Zij hebben er voor gezorgd dat er weer succes door hun aderen stroomt en dat is wat hij nu nodig heeft, iets of iemand die hem uit die negatieve spiraal trekt.

8 februari 2019 om 07:48

Guido,

Het verschil tussen blind, Babel en Bazoer is, is dat Babel en Blind niet op de bank belandde maar (babel ging gewoon vroeg weg), maar hadden geen conflicten met trainers of spelers. Blind en Babel lagen goed in de groep en iedereen begreep heus wel waarom ze uiteindelijk weg gingen. Wie zegt er nee tegen Liverpool en Man Utd? Bazoer is een ander verhaal en kwam op een zijspoor onder Peter. Dat krenkte zijn ego en wilde meteen weg. Niet te vergelijken dus. Ik denk dat niemand bij Ajax op Bazoer zit te wachten, juist nu al helemaal niet.

8 februari 2019 om 08:20

Ga je Bazoer nu vergelijken met Blind? Blind speelde op het laatst inderdaad niet veel meer in Manchester maar heeft daar in zijn eerste jaren gewoon regelmatig gespeeld hoor. Die is ook niet terug gekomen omdat hij verder nergens meer naar toe kon, maar wil gewoon weer kampioen worden met Ajax. En Blind is ook al belangrijk geweest voor Ajax, en prijzen gewonnen met Ajax. Daarnaast is hij gewaardeerd international en doet het gewoon naar behoren. Liet zich in het begin van zijn carriere ook aan Groningen verhuren zonder zich daar te groot voor te voelen. Bazoer kan nog heel veel leren van Daley Blind wat dat betreft.

8 februari 2019 om 11:08

Ik denk dat je Blind iets te rooskleurig afschildert. Het is leuk dat hij voor Ajax heeft gekozen, maar de reden is dat.hij zich in de kijker wil spelen bij een Europese topclub. Blijkbaar waren de opties afgelopen zomer niet in die categorie. Want niet voor niets begon hij laatst alweer over een transfer. We moeten niet doen alsof clubliefde prevaleert boven belangen van spelers. Want ook bij deze schattige jongen staan zakelijke en sportieve ambities bovenaan.

Ik denk dat Hans gelijk heeft. Bazoer heeft een ego dat hem in de weg zit. Geduld hebben en keihard werken is wat hij nu moet doen, ik vraag me af of hij dat kan. Want hij heeft al te vaak het tegendeel bewezen.

8 februari 2019 om 12:10

'liet zich in het begin van zijn carriere ook aan Groningen verhuren zonder zich daar te groot voor te voelen. Bazoer kan nog heel veel leren van Daley Blind wat dat betreft.'

Bazoer laat met z'n keuze voor Fc Utrecht ook zien dat hij zich niet te groot voelt om weer terug te keren naar de eredivisie. Als hij puur voor het geld zou kiezen, dan zou hij elders tegen een bal trappen.

Ik vind zijn keuze verstandig / realistisch. Nu is het aan hem, en de mensen om hem heen, de zaak om stappen te maken.

Ik vind dat Hans Kraaij Junior hier wel een punt heeft. Mentaal zit het niet helemaal goed bij die jongen. En hij is daarin niet de enige. Maar uiteindelijk gaat het om zijn ruggegraat en om hoe hij ermee omgaat. Je kan aaien wat je wil maar de bal ligt bij hemzelf. Je kan dus of nederig zijn en als eerst op het trainingsveld staan of juist gek doen en in de vergetelheid raken. Tanane is een speler die dichtbij hem staat en een levend voorbeeld is van hoe het niet moet. En dat hij de stap achteruit durft te zetten en bij Utrecht komt speler spreekt in het voordeel van Bazoer. Dat mag ook gezegd worden. Een teken dat hij bereid is om zijn carrière uit het slop te trekken.

Probleem is dat Bazoer gewoon een domme jongen is (en niet ongewoon voor een profvoetballer). Natuurlijk helemaal niets mis mee, maar als je mentaliteit dan ook niet deugt, krijg je gekke situaties. Bazoer zou familie of andere begeleiding moeten hebben die hem strak aan het lijntje houdt en zorgen dat hij maar met 1 ding bezig is: voetballen. Het talent heeft hij echt wel, dus eigenlijk heel erg zonde. Als hij echter op deze manier doorgaat, gaat hij het niet redden in het voetbal.

8 februari 2019 om 08:29

Lekker generaliserend om voetballers dom te noemen. Hoe weet jij of hij dom is? Misschien is die wel slimmer dan jij! Dat hij een mentaal probleem heeft lijkt me duidelijk

8 februari 2019 om 08:32

@KhalDrogo: je kan je kop in het zand steken, maar voetballers zijn over het algemeen qua IQ geen hoogvliegers. En ja, daar zijn altijd weer uitzonderingen op. Dat dit over het algemeen zo is, is ook helemaal niet erg, ze kunnen eenmaal heel goed voetballen. Als je daarbij een mentaal issue hebt, is het echter verdomd lastig om eraf te komen (sowieso trouwens).

8 februari 2019 om 14:25

En waar baseer jij dit op? Ken je zoveel voetballers persoonlijk? Is er een website waar alle Iq's van voetballers op staan? Dit is gewoon puur een aanname van 1 persoon.

8 februari 2019 om 08:50

Maar bij Go Ahead eagles was er ook een incident met hem en zijn broer. Hadden destijds een paar supporters omver gereden. Dus van zijn familie moet hij het ook niet hebben...

8 februari 2019 om 12:20

Haha, ben je lekker 'anoniem' leugens aan het verspreiden?
Zij werden omsingeld en bedreigd door een groep verspillingen / hooligans van Go Ahead Eagles. Toen zij wegreden hebben ze niemand geraakt. Z'n broer werd ook niet vervolgd voor poging tot zware mishandeling of iets dergelijks.

8 februari 2019 om 12:28

Welke leugens? Ga je het nu als onzin beschouwen? Er hadden echt gewonden kunnen vallen als er niet attent gereageerd werd. Dat het verder in de doofpot is beland wil niet zeggen dat er daadwerkelijk ook niets gebeurd is.

8 februari 2019 om 13:50

'hadden destijds een paar supporters omver gereden.' Dit is een leugen.
Er zijn namelijk geen supporters omver gereden, zoals jij in je eerste instantie zei.

Als er een hooligan (of meerdere) zou zijn aangereden die, met opzet en in volle bewustzijn, meedeed aan het omsingelen en bedreigen van de broers en vernielen van de auto, dan was dat zijn verdiende loon geweest.

Het is bijna lachwekkend om te zien hoe je die broers probeert te framen, terwijl je gemakshalve achterwege laat dat zij omsingeld en bedreigd werden door GAE hooligans.

Dan ga jij hem lekker aaien Hans, ik denk dat hij gewoon iets harder moet gaan werken en volledig gefocused met zijn sport bezig moet zijn. Zowel bij Wolfsburg als bij Porto kreeg hij het verwijt dat hij niet hard genoeg trainde, de kantjes eraf liep. Dat doe je dan toch echt zelf , koop een goede spiegel van al je geld , en ga er eens voor staan.

Hans Kraay jr. lijkt tegenwoordig wel een beetje de beschermheer van moeilijk opvoedbare kinderen.

8 februari 2019 om 11:58

Tja, daar kun je wel eeuwig moe van worden bij die man. Het zal wel een compensatie zijn tegenover de doorgaans volkse mainstream-mening die hij wekelijks ventileert wanneer het over Feyenoord gaat, die in hetzelfde pulletje valt als zijn vaak herhaalde - zum kotzen - anekdote dat hij als jeugdspeler de schoenen van Van Hanegem poetste. Via deze strategie heeft Hans toch nog de mogelijkheid om een 'interessant' geluidje uit te stoten.

Overigens heeft hij geen ongelijk. Natuurlijk is zo'n Bazoer na tien jaar veren in zijn reet hartstikke onzeker nu hij zichzelf geschorst terugvindt bij FC Utrecht en niet wordt toegezongen door 70.000 Madrilenen in Bernabeu. Alleen vergeet Hans dat dat losstaat van Bazoers belangstelling voor geld; de keuze om voor geld te kiezen is gewoon weggevallen. Dan doet belangstelling daarvoor er minder toe. En iemand die eindelijk (of niet) doorheeft dat hij zijn laatste strohalm moet grijpen om alsnog zijn veronderstelde lotsbestemming waar te maken hoeven we niet als nobel en nederig weg te zetten als hij daarvoor salaris inlevert dacht ik...

8 februari 2019 om 12:18

Op zich ben ik het voor een groot gedeelte eens met jouw betoog, maar de term "zijn laatste strohalm..." gaat me wel iets te ver. Uiteindelijk is Bazoer toch pas 22 jaar en dat is in principe nog steeds jong en hij zit slechts een halfjaar bij Utrecht.

Wel is het zaak voor Bazoer om bij zijn volgende club direct scherp en volwassen te zijn en ik betwijfel of Bazoer daar de mentale capaciteiten voor heeft. Hij is inmiddels voorbij gestreefd door talenten die nog geen jaar Eredivisie-ervaring hebben. Dat mag hij zichzelf aanrekenen. Ik denk dan ook dat zijn recente uitspattingen meer te maken hebben met pure frustratie over eigen presteren en onzekerheid.

8 februari 2019 om 12:41

Jordy Zuidam nam het laatst voor Bazoer op, door inderdaad te vermelden dat die jongen 'nog maar' 22 is. Maar kijk eens naar de echte talenten in de Eredivisie. In een competitie waarin de gemiddelde leeftijd het laatste decennium drastisch is gekelderd zijn 21- en 22-jarigen als De Jong, De Ligt, Lozano en Bergwijn de steunpilaren van hun club en de blikvangers voor clubs waar Bazoer al tien jaar van hoort dat daar zijn toekomst ligt. Als op die leeftijd al bij je vijfde club bent aanbeland zonder er ook maar een naar tevredenheid (van die club) te hebben verlaten en je hebt na twee wedstrijden voor de camera je trainer tot de orde geroepen vanwege je wisselbeurt, je tegenstander uitgedaagd met al het geld dat je al hebt verdient en je hebt een schorsing van drie wedstrijden aan je broek, dan denk ik dat dit wel degelijk de laatste strohalm is voor deze 'topper in wording.'

Ter illustratie: Hakim Ziyech een fantastische voetballer en speelt op zijn 25e nog steeds in de Eredivisie. Dit is ongetwijfeld zijn laatste seizoen in Nederland, maar naar Barcelona, Liverpool of Juventus zal hij niet gaan. De echte wereldtop heeft argwaan richting een speler die na zijn 23e nog in Nederland speelt. Het wordt een club uit het kaliber Napoli, Roma, Schalke. Dortmund op zijn best. En dat is denk ik meer dan Bazoer nog op kan hopen.

8 februari 2019 om 12:38

@falcao

omdat er genoeg jonge jongens zijn die foute keuzes maken in hun leven. sommige 20'ers zijn eerder volwassen dan anderen maar het is niet zo dat je dan al een schat aan levenservaring heb en niet af en toe hele domme of impulsieve dingen doet. zeker als voetballer waar je een beetje buiten de maatschappij valt en heel je leven gepamperd bent door ja knikkers om je heen. als je omgeving je nooit bekritiseerd op slecht gedrag dan denk je misschien dat de buitenwereld maar een stel haters zijn en dat je gewoon goed bezig bent

Elke moordenaar heeft z'n eigen verhaal. Dat betekent niet dat je het met de mantel der liefde moet bedekken. Elke voetballer die uitblinkt in de jeugd, maar het net niet waar kan maken zal onzeker zijn. Het is maar net hoe je met die onzekerheid omgaat. De een gaat z'n best doen om alles er uit te halen, dit zal gewaardeerd worden. De ander wordt boos als hij gewisseld wordt, duwt een 4e official en maakt z'n tegenstander belachelijk omdat hij minder verdient. Dat wordt niet gewaardeerd en dan krijg je terecht veel kritiek.

Ik kan prima geloven dat dit ook daadwerkelijk het geval is bij Bazoer, maar er is natuurlijk ook een gedragscode en dat weet Bazoer ook heel goed. Onzekerheid kan altijd toeslaan, maar de kunst is om daar overheen te stappen en ervan te leren waardoor de betreffende speler weer met zelfvertrouwen speelt. Bij Bazoer is dat al niet gelukt sinds zijn laatste seizoen bij Ajax en dan krijg je toch snel het gevoel dat die jongen mentaal niet sterk genoeg is voor een relevant niveau.

8 februari 2019 om 13:24

Als hij niet met roem of geld om kan gaan dan moet hij maar vuilnisman worden of iets dergelijks.dan hoef je niet zoveel na te denken.gewoon verstand op 0 en geen mens die je lastig valt

8 februari 2019 om 15:26

Dat is natuurlijk helemaal geen argument. Elk mens is liever rijk dan dat 'ie bij wijze van spreken een vuilnisman is. Het juiste argument was geweest: Als hij niet met roem of geld om kan gaan, is het tijd om snel volwassen te worden.

8 februari 2019 om 15:56

Haha wat een non-argument zeg.

En dan te bedenken dat voetballers - doorgaans - als dom worden bestempeld...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. KerkAanvaller358
O. TannaneAanvaller151
D. JensenDoelman350
N. VenemaAanvaller154
M. KramerAanvaller81
S. MakienokAanvaller30
E. BergströmVerdediger111
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Utrecht.

102 fans
Middenvelder, 22 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 FC Utrecht 14 3 2 1
2018/2019 Porto II 2 0 1 0
2017/2018 VfL Wolfsburg 13 0 2 0
2016/2017 VfL Wolfsburg 12 0 5 0
2016/2017 Ajax 5 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

FC Utrecht wint ruim van Heracles en wacht op uitslag in Arnhem

FC Utrecht heeft zich dinsdagavond zonder al te veel problemen geplaatst voor de finale van de play-offs om een Europees ticket. Nadat de ploeg van trainer Dick Advocaat zondag al met...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 22 mei
Matthijs de Ligt wordt de laatste maanden met veel grootmachten in verband gebracht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren