‘Het is eigenlijk een raadsel dat Ajax hem niet eerder heeft weggehaald bij AZ’

Donderdag, 7 februari 2019 om

Calvin Stengs moest het afgelopen seizoen grotendeels aan zich voorbij laten gaan vanwege een zware knieblessure, maar inmiddels is de jonge aanvaller van AZ weer helemaal terug. Het twintigjarige talent is in de huidige voetbaljaargang een van de grote smaakmakers in Alkmaar en zou al nadrukkelijk op de radar staan bij Ajax. Henk Spaan had graag gezien dat de Amsterdammers eerder in actie waren gekomen voor Stengs.

“Sinds Stengs terug is bij AZ kijk ik met een groeiend plezier naar het elftal”, schrijft hij in zijn column in Het Parool. “Hij blijft verbazingwekkend om te zien hoe zo'n jonge spelmaker zijn medespelers naar een hoger niveau kan tillen. Stengs, bij de jeugd begeleid en geholpen door Leeroy Echteld toen de club hem eigenlijk te licht vond, laat spelers als Guul Til, Fredrik Midtsjö en Jonas Svensson zichtbaar beter voetballen.”

“Het is eigenlijk een raadsel dat Ajax Stengs niet eerder heeft weggehaald bij AZ. Toen hij vijftien was, zaten de scouts uit Amsterdam al driftig te noteren”, vervolgt hij zijn verhaal. AZ en Ajax wisselden in het verleden regelmatig jeugdspelers uit, maar hier komt in de toekomst mogelijk verandering in.

Er wordt namelijk gesproken over een ‘herenakkoord’, wat in zou houden dat Nederlandse clubs niet meer achter elkaar jeugdspelers aan gaan. Spaan geeft er echter de voorkeur aan om op de oude voet door te gaan: “Over anderhalf jaar stoppen de topclubs met het ronselen van elkaars talenten. Eigenlijk jammer. Minder opwinding en ze gaan sneller naar het buitenland.”


Poll

Vind jij dat Ajax werk moet maken van de komst van Calvin Stengs?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

56 reacties (laatste reactie door liniaal)

Goh Henk Spaan, de ultieme ajax fan vindt het 'herenakkoord' jammer. Lekker makkelijk praten als je aan de top van de voedselketen staat!

7 februari 2019 om 15:22

Wat een onzin. Ajax word ook aangevallen door clubs met nóg meer aanzien, die meer kunnen betalen en in betere competities spelen.

Bovendien betwijfel ik of dit goed is voor het Nederlands voetbal. Wanneer een jeugdspeler van AZ hogerop wilt en er word aan hem getrokken door buitenlandse clubs is het toch beter voor onze competitie wanneer hij de overstap maakt naar Ajax?!

Tot slot moeten we niet al te zielig doen over dit soort transfers aangezien ook AZ ze weer ergens lager in de voedselketen oppikt.. Zolang de ontwikkeling van het talent centraal staat is er niets mis mee.

7 februari 2019 om 15:34

Krijg alleen meer het idee dat tegenwoordig met, dit is goed voor het nederlands voetbal, bedoeld word dat het beter is voor de top in de eredivisie. Er worden echter maar weinig beslissingen gemaakt om de competitie voor iedereen beter te maken.

7 februari 2019 om 15:40

@pablonino

Als een talent goed genoeg is, zijn er twee opties.

1) Hij gaat voor veel geld naar een Nederlandse topclub
2) Hij gaat voor veel geld naar een buitenlandse topclub

Meer smaken zijn er normaliter niet. En dan denk ik dat we het er over eens zijn dat het beter is voor de hele eredivisie dat toptalenten eerst in de NL top spelen.

Enige uitzondering zou wellicht kunnen zijn als je een echt talent van de absolute buitencategorie hebt. Als een buitenlandse topclub direct 35 miljoen biedt voor een toptalent, dan kan die geen tussenstap meer maken en is het beter voor de club om hem rechtstreeks naar het buitenland te verkopen.

7 februari 2019 om 15:44

Pablonino Dat jij denkt dat ik het verschil niet weet tussen een competitie en een club zegt meer over jou dan mij.

Wanneer een jeugdspeler van AZ wilt vertrekken voor zijn eerste contract is er geen manier om het voor iedereen beter te maken, AZ verliest immers sowieso een groot talent.

Dan rest de vraag of het beter is voor het Nederlands voetbal dat dat talent in Nederland blijft of naar her buitenland vertrekt. Het antwoord op die vraag laat ik dan maar even in het midden.

7 februari 2019 om 15:45

Edo dit herenakkoord gaat over jeugdspelers die nog geen profcontract hebben getekend vanwege regelgeving. Transfers hebben daar dus weinig mee te maken in dit geval. Als je "voor veel geld" weghaalt verwoord je het echter nog steeds goed.

7 februari 2019 om 16:01

Ja dat klopt. Maar dit ging over het herenakkoord om geen spelers uit de jeugd bij mekaar weg te halen. Dat hoop ik bij alle clubs in de eredivisie. Dat er een speler zich ontwikkelt bij een Ado den Haag. Een seizoen of 2 daar in het 1e speelt. En voor een mooi transferbedrag een stap hogerop maakt. Nu word er geprobeerd deze jongens al in de jeugd over te laten komen. Zo verdiend Ado er weinig tot niks aan.

7 februari 2019 om 16:06

Krijgen toch alsnog percentage van toekomstige transferbedragen? En ze kunnen die jongen toch ook zelf een voorcontract aan bieden waar hij van gaat duizelen. Als je dat niet kan, waarom denk je dan aanspraak te kunnen maken op de toppers? Voor een dubbeltje op de eerste rij zitten, dat kan zelfs in Rusland en Noord Korea niet!

7 februari 2019 om 16:12

Dat 'herenakkoord' gaat in praktijk gewoon niets anders zijn dan een hoger bedrag aan opleidingsvergoeding. De traditionele top 3 is gek als ze zich eraan gaan houden, zie dat niet werken. Daarnaast zou een verbod dat die echt zou verbieden niet mogelijk zijn. Verwacht dat die hogere prijzen gewoon afgetikt gaan worden en er niets gaat veranderen.

7 februari 2019 om 15:23

Ach en de jeugdspelers worden weer weggepikt door de engelse topclubs. Zo werkt het nou eenmaal in het voetbal.

7 februari 2019 om 16:38

Het herenakkoord is ook grote onzin. Elke club kaapt spelers weg en men vind het pas erg als men niet bovenaan de voedselketen staat. Alsof AZ nog nooit ergens een speler heeft weggekaapt. Bovendien staat Ajax bij lange na niet aan de top van de voedselketen. Het wegkapen van talenten is namelijk niet landgebonden.

“over anderhalf jaar stoppen de topclubs met het ronselen van elkaars talenten".

Dan vraag ik me ook af over welke clubs het gaat, want normaal gesproken vallen alleen Ajax, PSV en wellicht Feyenoord daar onder. AZ is gewoon een subtopper.

Stengs is een leuke voetballer maar hij heeft nog geen 10 wedstrijden Eredivisie gespeeld. Laten we die jongen eerst even een seizoen (het liefst 2) bij AZ geven voor we hem naar Ajax schrijven. We zijn ook gebaat bij een goeie subtop in Nederland, dat kan niet als elke speler met 3 leuke wedstrijden wordt weggekocht.

7 februari 2019 om 15:29

Bij sommige spelers heb je na 10 wedstrijden al genoeg gezien. En dat geld zeker voor Stengs. Gewoon een prima versterking voor Ajax.

7 februari 2019 om 16:40

Mooie prijs voor vragen en een doorverkooppercentage bedingen, anders zie ik niet in waarom Stengs zou verkassen naar Ajax.
Gelukkig heeft hij nog een langlopend contract net als Boadu zodat ze, mochten ze naar Ajax of PSV gaan een aardige cent opleveren, want ook AZ moet er immers weer wat voor terug halen hè

jammer dat Feyenoord dit soort grote talenten zelden op pikt. een Stengs of Doan zie je toch liever als een Ayoub of Clasie

7 februari 2019 om 15:38

Zal wel met de TD te maken te hebben

7 februari 2019 om 16:13

@nj; zwengel nou niet weer die discussie aan
Dit is een mooi topic over een prima jeugdspeler van AZ, waarbij ook Ajax genoemd wordt. Als je Japie zn gang laat gaan wordt het weer een heel topic over vgeel
OT: Ik denk dat Stengs bij heel voetbalminnend Nederland een glimlach op het gezicht tovert. Bijzonder leuke en frisse speler om te zien. Zit nog goed op zn plek bij AZ. Strijden voor de 3e plek op behoorlijk niveau zonder noemenswaardige druk. Krijgt ook (terecht) het vertrouwen van de coach.

7 februari 2019 om 16:20

@njfromvol

het zal zogenaamd weer een te risicovolle aankoop zijn zo een Stengs om vervolgens weer een niet creatieve speler zonder voetballend vermogen aan te trekken die alleen heel goed is in hard werken en de mouwen opstropen

je hebt nooit garanties dat zo een jongen het ook kan laten zien op een hoger niveau maar dat heb je met al die harde werkers ook niet. dan zou ik zelf toch eerder een risico nemen met iemand die wat speciaals met een bal kan, dan weer voor een eenheidsworst die veel kilometers maakt gaan

7 februari 2019 om 16:27

@japie: Feyenoord zal zn clubrecord moeten breken om Stengs binnen te halen. Feyenoord kan niet al zn geld investeren in 1 speler. Dat is sowieso te risicovol.
Achteraf is trouwens wel makkelijk praten op deze manier.

7 februari 2019 om 16:35

@ijsmuts

we hebben vorig jaar 30 miljoen uitgegeven aan aankopen die zogenaamd minder risico met zich mee brachten en wat zijn we ermee op geschoten? geen ene fluit

als je als club geen risico's neemt kan je ook niet groeien, tenzij je bv een Real Madrid bent die voor 150 miljoen een zekerheidje kan kopen.

als Nederlandse club moet je inkopen op potentie als je financieel stappen vooruit wil maken. je hebt dan geen garanties dat zo een speler slaagt maar heb je wel garanties met al die middelmaat zonder groeipotentie die door Feyenoord voor veel geld word gehaald?

voor mij geld kwaliteit boven kwantiteit. liever 1 speler die de potentie heeft de top te halen, dan 2 "veilige" aankopen die een beetje mee ballen maar verder weinig tot niks toevoegen en je nooit de hoofdprijs gaan opleveren

jij hebt het steeds over achteraf praten maar toen bv Clasie en Ayoub gehaald werden afgelopen zomer gaf ik al aan dat ik het belachelijke aankopen vond, voordat ze ook maar een minuut voor Feyenoord hadden gespeeld. niet dat ik dan speciaal ben ofzo want een leek had kunnen weten op voorhand dat deze twee spelers niks aan Feyenoord zouden toevoegen en dat geld voor heel veel Feyenoord aankopen

7 februari 2019 om 16:42

Fijn om te weten dat jij 10 miljoen had geinvesteerd in (weer) een middenvelder. Dan hadden we nu met Nieuwkoop en Malacia op de backposities gespeeld. Of met Boetius en Sinisterra op de vleugels.
Ik ben wat dat betreft blij dat vgeel het voortbestaan van mn club in de gaten houdt, ipv een alles-of-niets-beleid. Want hoe je het ook wendt of keert: de 3e begroting, kwalitatief de 3e selectie en de 3e positie. Ik heb de club meerdere keren financieel aan de rand van de afgrond zien balanceren door risico's te nemen. Wat dat betreft liever gezond verstand dan een mogelijke quick win.

Er is nog geen enkele aankoop van vgeel geweest die met gejuich door je is ontvangen, dus dat is makkelijk redeneren. Overigens kosten ze verder geen transfersom en passen ze blijkbaar binnen het salarisbudget. Daarom weegt een dergelijke investering voor mij een stuk minder zwaar dan wanneer er miljoenen aan kleven.

7 februari 2019 om 16:50

@ijsmuts

de backpositie moet idd ook versterkt worden maar de middenvelders die we hebben zijn niet goed genoeg. wil je daarmee blijven aanmodderen dan? het zou compleet belachelijk zijn als Van Geel straks bv een Clasie definitief vast legt, want dan heb je als club echt 0 ambitie. we moeten kwaliteit op het veld hebben staan en ook creativiteit, zeker nu Van Persie ermee stopt want anders speel je weer een verloren seizoen. dan kan je zelfs een Guardiola voor de groep zetten maar dan gaat het echt niet beter worden als nu

de aankopen van Van Geel helpen ons alleen maar dieper in de problemen. door die 30 miljoen die hij heeft geinvesteerd waar we uiteindelijk geen meter mee zij opgeschoten was er geen geld meer. vandaar dat we het moesten doen met de transfervrije Ayoub en huurling Clasie

Van Geel zijn "veilige" aankopen leveren zelden tot nooit geld op, waardoor we financieel steeds verder afglijden. naast de eigen jeugd is winst maken op uitgaande transfers de grootste levensader van elke Nederlandse voetbalclub. bij ons is er dus al een levensader droog gelegd want de spelers die Van Geel haalt hebben ons nog nooit dikke winst opgeleverd

Van Geel heeft een paar goeie aankopen gedaan imo maar als we het hebben over spelers met restwaarde die hij heeft gehaald en die zijn geslaagd kan ik er echt geen enkele noemen.

7 februari 2019 om 17:00

Japie je hebt best een punt en ik geef je helemaal gelijk als het gaat om ome Martin. Maar je valt wel een beetje in herhaling, kom eens met namen die de boel kunnen vervangen. Weet je wat, ik die een voorzetje: Ted van Leeuwen of Gerard Nijkamp met als trainer Phillipe Clement (RC Genk). Lekker buiten de box, lekker avontuurlijk.

7 februari 2019 om 17:09

@consy

Ted Van Leeuwen heeft idd vaak goede spelers weten te halen met een hele minimaal budget dus dat vind ik zeker een optie. Gerard Nijkamp ken ik niet maar als hij dat ook kan zou ik hem ook graag zien komen

7 februari 2019 om 16:15

Doan zal toch wel 10 miljoen kosten en een Stengs niet veel minder, kan Feyenoord dat betalen?

7 februari 2019 om 16:21

@lucasandersen

je koopt Larsson en St.juste die bij elkaar een bedrag van 12 miljoen hebben gekost. dan kan je toch beter voor een echt pareltje met een grote groeipotentie gaan dan voor twee van die net niet voetballers. ze zijn niet slecht maar imo zeker niet de transfersom waard die voor ze betaald is

Dumfries komt uit onze eigen achtertuin en heeft net zoveel gekost als St.juste. die eerste vind ik toch een stuk indrukwekkender. die heeft veel meer power, fysieke kracht en loopvermogen

7 februari 2019 om 16:44

@lucas,
Dream on boy.....als jij denkt dat AZ haar grootste talent sinds jaren voor "slechts" 10 miljoen laat gaan met nog een meerjarig contract dan moet je echte even langs de dokter.
De tijden van vroeger tellen niet meer en iedereen weet inmiddels wat Ajax voor haar spelers vraagt en bizar genoeg nog vangt ook.
De eredivisieclubs zijn geen sponsor van de grote 2 meer.

7 februari 2019 om 18:37

Geen enkele Nederlandse club gaat veel meer dan 10. miljoen geven voor Stengs. Gaat deze jongen waarschijnlijk naar een middenmotor in Engeland of Spanje. Via Ajax en PSV is de kans groter dat je bij een grotere Europese ploeg instroomt.

7 februari 2019 om 18:58

Van de grote 2? Zelfs Haps kwam vorig seizoen over van AZ naar Feyenoord. Dus zelfs Feyenoord krijgt de spelers van AZ.

7 februari 2019 om 21:41

De rechtsachter waar AZ al een vervanger voor had met een nog kort contract is heel wat anders dan Stengs. Kleine hint....weghorst(13m,jahanbaksh (22m) Janssen (21m). En dit jaar stijgt alles weer. AZ hoeft niet te verkopen en zal voor Stengs zeker niet minder willen dan 25 miljoen. Dat leggen straks clubs lachend neer voor hem, als Ajax dat niet doet gaat hij gewoon de grens over,

8 februari 2019 om 22:12

25 miljoen, jullie hebben het wel heel hoog in de bol gekregen... Haps is ten eerste een linksback en Ouwejan is geen waardige vervanger. Als Stengs zometeen graag naar Ajax wil dan gaat hij gewoon, voor 15-20 miljoen.

7 februari 2019 om 18:56

Als Feyenoord aanvallend spelen voorop zou stellen en niet alleen goed kan voetballen als ze zich gaan ingraven dan heb je wat aan zulke spelers, maar helaas, Feyenoord mikt op types die het spel niet kunnen maken.

7 februari 2019 om 21:30

@cantbestopt

als je dat soort spelers niet hebt kan je idd ook het initiatief niet nemen in wedstrijden en zal je ook niet snel meer kampioen worden. reactievoetbal kan incidenteel werken maar op lange termijn houd het geen stand

Waarom krijgt Henk Spaan nog een podium? Altijd achteraf lullen en denken dat iemand op zijn mening staat te wachten.

Alsof Stengs automatisch maar naar Ajax wil en AZ zin heeft in een vertrek..

7 februari 2019 om 16:09

Een stukje in zelfde stuk gaat over een 15jarige CV van AZ waar Ajax achteraan zit. Je kan er bijna je hand voor in het vuur steken dat het daar om Rio Hillen gaat. Zelfde leeftijd als Stengs gehaald moest worden volgens Spaan, op die leeftijd heeft een speler meer te zeggen over een vertrek dan de club. Voor AZ gaat het spannend worden wat met de '03 groep gaat gebeuren, staan er 3 van in belangstelling van Europese (en logischerwijs ook nationale) top. In geval van Stengs was hij met 15 niet zo'n bekend talent als Fitz-Jim, Baresi en Hillen nu zijn doordat die hun officieuze debuut al hebben gemaakt. Dit gaat na Boadu (en in mindere mate Goudmijn en Taabouni) weer een serieuze strijd worden voor AZ om ze te behouden, verwacht dat er wel 1 van de 3 zal vertrekken als je hoort met welke ploegen hij in verband gebracht is laatste tijd. Hillen is dat, zou bij vrijwel hele Engelse top kunnen tekenen en zou gesprekken hebben gehad met Chelsea en Man City zijn de geruchten. Heeft ook positief scoutingsrapport van Ajax en is een Amsterdammer dus die zullen zich ook gaan mengen erin. Zou grootste pijnpositie in de opleiding direct aanpakken (LCV) en zou net Rensch een enorm sterk centraal duo kunnen vormen.

Zulke stukken maken mij zo misselijk, die reactie over dat herenakkoord, gister al dat gezever over dat enkel de zes grootste opleidingen zich hieraan zullen houden. Hiervoor ging de discussie over een kleinere competitie, beneliga, noem het maar op.

Bestaat de eredivisie alleen voor Ajax? Waarom sluiten ze zich niet lekker aan bij de Premier League of whatever.

Mooie speler die Stengs dat zeker, maar laat hem nog even rustig ballen voor dat het circus begint, hij is pas net terug. Het is ook anders voetballen in Amsterdam, je krijgt veel minder ruimte.

Stengs is misschien wel de enige speler in Nederland op dit moment die een waardige vervanger kan zijn bij Ajax of PSV als daar een speler vertrekt.
Veel meer spelers uit de eredivisie zullen bij die clubs toch niet op de radar staan denk ik (buiten Stengs kan ik alleen Pierie en Doan bedenken).
Maar als je Jahhanbaksh voor 25 mln kan verkopen dan moet dat ook voor Stengs lukken toch?

7 februari 2019 om 17:34

Berghuis is ook goed genoeg.

8 februari 2019 om 14:40

Berghuis vind ik eigenlijk ook een vraagteken. Die gaat niet meer beter worden.
Als je hem toch hebt is het een goede - leuke voetballer voor de top 3 maar niet een die er uit springt. Zeker niet bij PSV of Ajax.
Dan zou ik bij Feyenoord eerder Vilhena halen. Met hem op de plaats van bijvoorbeeld Schone voeg je een stuk dynamiek en loopvermogen toe aan je middenveld.

Vind Stengs echt een hele goede speler en voor mij persoonlijk is hij momenteel de enigste speler van Nederlandse afkomst die in de Eredivisie voetbalt en een interessante optie is voor Ajax of Psv.

Een paar dagen geleden zag ik voorbijkomen dat Arno Vermeulen meldde dat Stengs hoog op het verlanglijstje bij Ajax staat en eerlijk gezegd hoop ik dat Ajax hem na dit seizoen binnenhaalt, want ik ben ervan overtuigd dat hij ook echt een topaanwinst voor Ajax zal zijn.

Als Ajax hem aankomende zomer niet haalt, dan denk ik dat hij financieel helemaal lastig haalbaar zal zijn voor Ajax en ja, Ajax beschikt al over vrij veel geld maar ik zie nu al bedragen van 10 tot 15 miljoen voorbijkomen voor Stengs en Ajax kan na dit seizoen wel een extra vleugelaanvaller gebruiken, aangezien Ziyech na dit seizoen waarschijnlijk zal vertrekken, Cerny tekort komt, Labyad (kan er eventueel spelen) komt tekort vind ik en dan houdt je alleen Neres en Tadic over, waarvan het de vraag is of ook Neres aankomend seizoen nog bij Ajax speelt.

Stengs is dan nog niet heel lang terug van een zware blessure, maar hij is weer op de weg terug en presteert en ontwikkeld zich weer prima bij Az.

Bij Ajax verwacht ik dat Ziyech, de Jong (is al verkocht aan FC Barcelona) en de Ligt sowieso zullen vertrekken na dit seizoen en dat zal het nodige geld opleveren, terwijl Ajax ook nog goed zal verdienen aan de inkomsten van de Champions League en hopelijk investeren ze een gedeelte van dat geld in o.a Stengs en weten ze o.a Onana, Tagliafico, Neres, etc. nog minimaal 1 seizoen te behouden:

GK: André Onana - Bruno Varela (?) - Kostas Lamprou.
RV: Noussair Mazraoui - Rasmus Kristensen - Sergino Dest.
CV: Timothy Fosu Mensah - Lisandro Magallán - Édson Alvarez - Perr Schuurs.
LV: Nicolás Tagliafico - Domagoj Bradaric.
CM: Daley Blind - Donny van de Beek - Lasse Schöne - Carel Eiting - Ryan Gravenberch.
AM: Ritsu Doan - Zakaria Labyad.
RB: David Neres - Calvin Stengs.
CA: Kasper Dolberg - Klaas Jan Huntelaar.
LB: Dusan Tadic - Hassane Bandé.

Spelers als Veltman, Sinkgraven en Cerny zou ik na dit seizoen proberen te verkopen, net als verhuurde spelers als Siem de Jong en van Leer en indien Varela niet definitief wordt overgenomen, moet er ook een nieuwe tweede doelman komen.

Op een aantal posities kan je overigens nog wat schuiven met spelers, zoals Blind centraal in de verdediging of op het middenveld, van de Beek en Schöne die wat aanvallender op het middenveld kunnen spelen en Tadic die eventueel ook als aanvallende middenvelder kan spelen.

Onana
Mazraoui
Fosu Mensah
Alvarez
Tagliafico
Doan
Blind
vd.Beek
Neres
Dolberg
Tadic
8 februari 2019 om 15:12

In de meeste zomers zou ik spelers als Veltman, Sinkgraven en Cerny ook direct proberen te verkopen (en van mij mag je eigenlijk ook Labyad en Kristensen aan dat lijstje toevoegen).

Maar ik denk dat het lastig word om de andere basis spelers te behouden.
Ze zullen niet voor de derde keer een megabod op Neres weigeren. En er zullen ook clubs gaan komen voor Onana, Tagliafico en van de Beek.

Zou een prima vervanger voor Neres kunnen zijn als die verkocht wordt in de zomer. Al zal AZ minimaal 10-12 miljoen voor hem willen vangen denk ik. Vind hem een sierlijke en krachtige speler die goed bij Ajax zou kunnen passen.

7 februari 2019 om 16:01

Ik denk dat je dat bedrag zonder te overdrijven kan verdubbelen. En terecht overigens.

7 februari 2019 om 18:36

Of hij blijft gewoon lekker nog een jaartje bij AZ

8 februari 2019 om 04:40

Leuk en aardig maar wat kan het AZ verrotten als hij bij de spurs op de bank zit als je er 2x zoveel voor hebt gevangen als wat Ajax er voor wil geven. Snap dat het niet leuk is voor het nederlandse voetbal/toekomstige nederlands elftal maar AZ is er niet om op te leiden voor hollands glorie. Het is en blijft gewoon een bedrijf en bij een bedrijf gaat het om de knikkers.

8 februari 2019 om 12:46

Doet de reputatie van AZ als opleider ook niet goed he op de lange termijn als zulke spelers op de bank terecht komen.

7 februari 2019 om 19:05

Voor 10-12 miljoen kun je hem echt vergeten. Ik vind hem persoonlijk beter dan Neres. Die voetbalt met oogkleppen op

Pas beter bij psv dan bij Ajax

7 februari 2019 om 17:46

Ik zie hem graag komen als hij dit niveau vast houdt. Heerlijke speler.

7 februari 2019 om 20:01

Ik zie er echt een Ajax-speler in. Een goede vervanger voor Zyjech.

Hij wilde gewoon niet Henk!

Grappig ook die omschrijving 'uitwisseling van jeugdspelers'. Alsof AZ er gelijkwaardige spelers voor terugkreeg. Goeie ontwikkeling. In goed overleg kan natuurlijk alles, maar van wegkapen is geen sprake meer. (daar vertrouw ik dan maar even op in ieder geval.)

Mischien wilde hij helemaal niet naar Ajax? Heeft Henk Spaan daar weleens aan gedacht? Je gaat toch niet bij elk leuk talent jammeren dat Ajax die niet heeft opgepikt? Mag het niet zo zijn dat Stengs AZ een geweldige club vind en liever in die jeugdopleiding en vertrouwde omgeving blijft? Of moet hij perse naar de godenzonen die op eenzame hoogte staan qua niveau en wat de enige manier is op uit te groeien tot topper? Dit is eigenlijk een gebrek aan respect voor AZ. Inmiddels top 3 qua beste jeugdopleiding van Nederland. En op nummer 3 staan ze niet.

Stengs lijkt me de logische opvolger van Lozano of Bergwijn als die deze zomer vertrekt. Bij Ajax zitten ze toch al ruimer in de buitenspelers, dus de meeste kans op speeltijd is wel bij PSV.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3534
2.AZ2923
3.PSV2412
5.Vitesse235
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

8 fans
Middenvelder, 20 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 AZ 13 4 0 0
2018/2019 AZ 21 3 0 0
2017/2018 AZ 1 0 0 0
2016/2017 AZ 5 2 0 0
2016/2017 Jong AZ 22 6 3 0
Laatste voetbalnieuws

Valentijn Driessen: ‘Zij zijn door Koeman ook stevig op hun nummer gezet’

Voor Calvin Stengs en Myron Boadu, die onlangs debuteerden in de Oranje-selectie, breken belangrijke tijden aan, zo oordeelt Valentijn Driessen in zijn column voor De Telegraaf. De chef voetbal van de...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 22 november
Manchester United kijkt naar winterse versterkingen voor de aanval. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren