Ziyech gekraakt: ‘Hij gaat nooit voorop in de strijd en laat zich afbluffen'

Donderdag, 7 februari 2019 om

Aad de Mos is niet onder de indruk van de instelling van enkele spelers van Ajax. De Amsterdammers verspeelden onlangs dure punten in de titelrace tegen sc Heerenveen (4-4) en Feyenoord (6-2) en volgens de trainer in ruste heeft dat te maken met de mentaliteit. “Ze kunnen een wedstrijd niet lezen”, zegt De Mos bij de Pantelic Podcast.

“In De Kuip kan ik me dat nog voorstellen. (...) Maar tegen Heerenveen niet. Je zag het al tijdens het trainingskamp in de Verenigde Staten, waar Noussair Mazraoui bijvoorbeeld alles deed wat hij niet moest doen. En dat heeft zich vertaald in de twee wedstrijden tegen Heerenveen, waar je één keer slecht presteert en de tweede keer goed wegkomt.”

De Mos constateert dat de intrinsieke motivatie vaak ontbreekt bij de Ajacieden. Onder anderen middenvelder Hakim Ziyech wordt aangepakt door de oefenmeester. “Hij gaat nooit voorop in de strijd en laat zich afbluffen in bepaalde wedstrijden. Hij kan zo twintig ballen naar de verkeerde kleur spelen, maar dan nog blijven mensen hopen dat het bij de volgende bal wel lukt.”

“Hij moet Ajax met Dusan Tadic en Daley Blind kampioen maken, maar dat gebeurt niet.” Donny van de Beek kan De Mos wel bekoren. “Als Ajax slecht speelt, haalt hij een zes. Hij heeft altijd de drive om er toch wat van te maken. Zijn techniek wordt ook onderschat, terwijl die van Ziyech juist overdreven wordt. Zijn first touch is zo ongelooflijk goed.”


Poll

Ben jij het eens met Aad de Mos?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

61 reacties (laatste reactie door ryan030)
7 februari 2019 om 12:06

Tijd voor pensioen Aad. Vanaf vorig seizoen en ook dit seizoen gaat hakim juist voorop in de strijd. Werken, sleuren, afjagen en ook nog de spelmaker kunnen zijn.

7 februari 2019 om 12:34

Behalve tegen Feyenoord en Heerenveen heb ik bij Ajax geen gebrek aan inzet gezien. Wel heb ik geklungel gezien bij tadic bijvoorbeeld. Ook ziyech geeft vaak risicovolle bal ( en dat vind ik trouwens heel erg goed, dat heb je nodig in een team, daarom vind ik ook dat hij op 10 moet )maar verder zag ik vaak eerder gebrek aan kwaliteit bij bepaalde spelers dan gebrek aan inzet.

7 februari 2019 om 14:39

aad heeft meer kampioenschappen in de eredivisie op zijn naam staan dan alle 18 trainers in de huidige eredivisie samen.het is geen fijne man inderdaad en hij zegt weleens vreemde dingen maar laten we niet doen alsof aad er helemaal geen verstand van heeft en niks bereikt heeft en dat het onvoorstelbaar is dat hij een podium krijgt.hij heeft misschien niet dezelfde mening als sommige van ons maar wat hij zegt is ook niet zo heel vreemd.

ziyech word volgende maand alweer 26 hoeveel echte topspelers speelde op hun 26ste nog in de eredivisie?dat maakt ziyech geen slechte speler want hij is absoluut een van de beste in de eredivisie maar zijn talent word wel overschat. kijk eens wat voor spelers er bij de subtop/top van europa rondlopen op zijn positie die zijn echt niet minder als hakim.zowiezo als ziyech zo ongelovelijk goed was als sommige hier op dit forum je wilde laten geloven dan werd hij wel op zijn favoriete positie gepositioneerd achter de spitsen maar blijkbaar komt hij tekort vanaf die positie en op de vleugels gaat hij de concurrentie echt niet winnen van al die vleugelflitsers die in de top spelen.ook zouden zijn cijvers nog veel beter moeten zijn dan dat ze momenteel zijn.geloof je zelf dat als bergwijn en lozano als vleugelspelers nog 3-5 jaar in de eredivisie spelen dat ze niet de hele eredivisie kapot spelen?terwijl ze nu al vergelijkbare cijvers overleggen als wingers.

donnie van de beek heeft inderdaad een hele goede basistechniek maar die komt weer op andere facetten van het spel tekort.hard werken is leuk en aardig maar op de nr 10 positie bij een subtop/topclub spelen gewoon echte specialisten.van de beek is gewoon echt een speler waarvan ajax er veel ste veel heeft opgeleid afgelopen 10 jaar.redelijk goed in alles maar nergens echt in uitblinken.word tijd dat nederlandse topclubs weer echt talenten hun talenten laten ontpoppen en ontwikkelen in specialisten ipv nog meer 12 in dozijn spelers.

7 februari 2019 om 16:41

Ziyech gaat wel voorop in de strijd en scoort daarom sinds Ajax hoog met balheroveringen. Met ook nog hoge scores voor doelpunten en assists is de sensatiegerichte kritiek van de Mos nonsens. Donny vd Beek is als inkomende middenvelder in het strafschopgebied levensgevaarlijk, vooral wanneer combinerend met Tadic. Die twee combineren heel erg goed. Van mij mag ten Hag vd Beek wel eens in de spits zetten, want in de verdedigende rol vind ik vd Beek geen goede middenvelder. In die zin is vd Beek inderdaad goed inwisselbaar met Neres, ook die zie ik graag in de spits geprobeerd worden. De Mos prijst vd Beek zonder de positie te benoemen waarin hij uitblinkt; en dat vind ik dus onzinnig. Zoals ik het al noemde: sensatiegericht. Gekke uitspraken zijn spraakmakend en zo blijf je als commentator in de markt. Dat is't spelletje van de Mos e.a.

7 februari 2019 om 17:22

@Ryan Ziyech is zo goed dat hij een vrije rol op rechts heeft. Mag het helemaal invullen zoals hij wil. De laatste die dat bij Ajax had was Suarez..... Hij speelt met 25 in de eredivisie omdat Ajax hem afgelopen seizoen niet tegen elk aannemelijk bod wilde verkopen. Anders was hij al weg. Ook dat gekrakeel over Donny. Hij is geen 10 maar een centrale middenvelder. Hij beheerst de facetten van het spelletje dusdanig dat hij de rol kan invullen, maar hij is het niet. Hij hoort op de plek van schone, maar EtH is te schijterig om schone er gewoon vanaf te halen. Bosz had dat echt sinds dag 1 geschoten. Donny viel in voor schone, niet voor Klaassen. Specialisten ontwikkelt Ajax genoeg. Wat noem jij Kluivert en de Ligt bv. Maar ook backs, vooral rechtsbacks heeft Ajax een vrij constante doorstroming gehad vanuit de jeugd. De Tips methode is al een tijdje verdwenen.....

7 februari 2019 om 18:11

ninjakai dit is dus precies wat hij bedoelt.ziyech wordt overschat."hij is zo goed dat hij een vrije rol op rechts heeft" hij heeft een vrije rol op rechts omdat hij veel ste veel balverlies lijdt en dat dodelijk is op het middenveld.ziyech speelt nog bij ajax en niet bij een subtop club omdat hij gewoon veel ste duur is en bijna op zijn top zit en op beide posities gewoon tekort komt voor de echte top.ziyech is een goede voetballer maar geen geweldige voetballer.bij elke subtop/topclub zal hij nooit in de basis komen op de vleugel mist snelheid en power daarvoor.heel goed voor de eredivisie maar in een sterkere competities gaat zijn gebrek aan fysiek en constante balverlies hem gewoon opbreken.bij een middenmoter in een topdivisie zie ik hem wel spelen en misschien zelfs uitblinken.maar dat vind hij zelf te min en kan hij waarschijnlijk niet genoeg verdienen.ziyech ontbreekt gewoon de fysieke eigenschappen voor de echte top en voetballend is hij wel goed onderlegt maar niet goed genoeg om zich op basis daarvan alleen bij een subtop/topclub in de basis te spelen.

kluivert is een 12 in dozijn talent en de ligt schat ik hoger in maar die moeten het ook nog maar bewijzen op een hoger niveau.al verwacht ik van de ligt meer als van kluivert want de ligt zit fysiek goed in elkaar.kluivert is niks bijzonders erg snel maar geen enkel rendement.de ligt is ook een van de eerste in lange tijd die echt naar het topniveau kan toegroeien maar buiten de ligt om wie heeft ajax in de laatste 10 jaar opgeleid die er nu bij de top spelen?ja ajax heeft constant net niet spelers voor de rechtsback positie opgeleid of vind je tete,van der wiel,van rhijn en mazraoui zulke toppers?

7 februari 2019 om 12:30

Echt he.. Dit is zelfs voor Aad zijn doen nog een belachelijke opmerking. Als er nou eentje was die consequent zijn directe tegenstander afjaagde en volgde was het Ziyech wel.

7 februari 2019 om 13:11

Heb een beetje de indruk dat het niet eens zozeer gaat om die werklust van Ziyech. Want die werklust lijkt mij niet het probleem, die jongen loopt zich drie slagen in de rondte en jaagt inderdaad keurig af.

Het gaat naar mijn smaak vooral ook om zijn hoge percentage balverlies, dat ten dele wordt veroorzaakt omdat zijn passing risicovol is, en je dus een grotere kans hebt dat passes mislukken, maar ten dele ook zeker omdat hij gewoon heel vaak van de bal gezet of gelopen wordt en soms totaal niet balvast is. Vandaar dat 'hij laat zich in grote wedstrijden vaak afbluffen'.

Maar goed, zodra de naam Aad de Mos in beeld komt, dan maakt het soms verder weinig uit wat hij zegt, dan wordt hij toch wel verguisd. Ongeacht of hij nou iets nuttigs zegt of iets wereldvreemds.

7 februari 2019 om 13:24

Daar heeft Aad het ook wel een beetje zelf naar gemaakt. Het is bizar hoeveel ongefundeerde en vaak ook contrasterende meningen hij ventileert, met een stelligheid alsof hij de enige is die het voetbal snapt. Ik gun hem zo dat hij nog eens een club vindt in China of Saudi Arabië, waardoor hij van het scherm verdwijnt.

Wat hij hier over Ziyech zegt zou helemaal kloppen, als hij het vorig jaar gezegd had. Maar dit jaar gaat deze vlieger echt niet op.

7 februari 2019 om 14:48

het probleem van ziyech is niet zijn werklust want hij loopt genoeg maar in defensief opzicht maakt hij vaak gewoon de foute keuzes.hard werken is belangrijk maar als je heel veel onnodige meters maakt heb je er weinig aan.voetbal speel je met je hoofd en niet alleen je benen ,dat is het verschil tussen goede voetballers en wereldtoppers.ook lijdt hij veel ste veel balverlies en zal daarom nooit de echte top gaan halen.goede voetballer dat zeker maar een topper dat niet,is ook niet erg.niet iedereen is voorbestemd om de nieuwe messi modric of mbappe te worden.

7 februari 2019 om 15:19

Ik ben het daar niet mee eens, maar ik hoop van harte dat de Td's van buitenlandse clubs er net zo over denken en Ziyech daardoor nog lang in de Arena te bewonderen is. Hij is voor mij één van de belangrijkste redenen geweest dat ik, na jaren tikkies breed, weer met veel plezier naar het stadion ging. Liever een Ziyech die je kan verrassen dan spelers waarvan je iedere keuze al ver van tevoren ziet aankomen. Voetbal is al mechanisch genoeg tegenwoordig.

Met alle respect voor aad maar man wat lult hij hier slap. Ik zou m is aanraden om wedstrijden van Ajax terug te kijken. Ik ben het opzich met hem eens dat hij in de specifieke wedstrijden tegen Heerenveen en Feyenoord het af liet weten maar dat deed heel Ajax. Ziyech rent en vliegt de hele wedstrijd normaal gesproken.

7 februari 2019 om 12:10

Aad de Mos, was dat niet die man die zei dat PSV een groter talent had in de verdediging dan de Ligt? Neem ik al jaren niet meer serieus helpt echt enorm. Zeker nu ik bij mijn horizon box het commentaar kan omzetten naar Engels commentaar. Een verademing.

7 februari 2019 om 19:42

Wacht ff ik hoor nu wat nieuws. Kun je het commentaar op Engels instellen? Bij wedstrijden van Ziggo? Ben ik nu voorgoed van die irritante sierd de vos af en alle andere commentatoren die geen naam fatsoenlijk uit kunnen spreken?

Aadje Omgekeerd roept weer wat wat precies het tegenovergestelde is van mijn perceptie. Ik vind juist dat Ziyech zich wel altijd 100% inzet en er vol ingaat t.o.v. VD Beek.

Waar Aad wel gelijk in heeft is dat Ziyech 'gewoon' risicovolle ballen blijft geven als er daarvoor een paar niet lukken. Als hij dat niet doet, dan zal Ajax veel minder kansen creëren, dus ik zou ook tegen Ziyech zeggen dat ie dat moet blijven doen i.p.v. een balletje breed spelen om maar balbezit te houden. Hij staat ook op een positie waarbij balverlies niet meteen dodelijk hoeft te zijn. Als bijv. De Jong een foute bal geeft, dan bestaat er meer kans op een counter omdat er dan veel minder mensen achter de bal staan.

7 februari 2019 om 11:44

Ik vind zelf dat Aad een klein beetje gelijk heeft. Ziyech neemt in mijn optiek niet zo vaak, vooral als het al niet loopt, het team niet op sleeptouw en ik vind dat dit wel van hem verwacht mag worden, gezien zijn kwaliteiten.

7 februari 2019 om 12:01

Maar dat klopt mijn inziens dus niet. Als het slecht loopt is Ziyech juist degene die de tegenstander blijft opjagen en alsnog 12 kilometer aflegt, bij wijze van. Ondanks zijn fysiek gooit hij er fel de beuk in. Alleen hij geeft veel passes met risico en als die mislukken, dan loopt hij weleens alsof het hem niets boeit. Ik kan me voorstellen dat mensen dat zien als niet het voortouw nemen. Maar bijvoorbeeld tegen Feyenoord was Ziyech, ondanks zijn balverlies en mislukte acties, veruit de gevaarlijkste man van Ajax.

7 februari 2019 om 12:07

Dat hij de beuk er dan in gooit wil ik wel een klein beetje in mee gaan. Echter vind ik ook dat hij dan die wedstrijden heeft waar hij zich van de bal laat lopen en echt elke pass mislukt. Ik vind het contrast zo groot bij hem. Het verschilt per wedstrijd.

7 februari 2019 om 14:20

Ja man dat gebeurt inderdaad hier en daar, het loopt niet altijd bij hem en dan zie je dat hij geagiteerd was, maar hij is wel degelijk bijna altijd belangrijk en nog steeds de beste speler van Ajax. Tegen Feyenoord was hij de enige die aggressief en geagiteerd rondliep terwijl de rest er als een stel zoutzakken bij stonden.

7 februari 2019 om 12:10

Ben het totaal niet met jou eens. Soms zie je dat Ziyech wel wat vuil werk levert, maar wanneer het tegenzit geeft hij toch snel op. Hij krijgt een tackle van Verdonk te verwerken en gaat als een stervende zwaan vragen om een vrije trap. Die krijgt hij dan niet, en dan trekt hij een verongelijk gezicht en blijft staan waar die staat. Dat jij vind dat Ziyech zich beter inzet dan v.d. Beek dan weet ik niet hoe jij de wedstrijden bekijkt. V.d. Beek is juist iemand zoals de Mos zegt die altijd alles geeft ook als het tegenzit..
Gezien de reacties hier, mag er geen kritiek komen op hare koninklijke hoogheid Ziyech..

7 februari 2019 om 13:22

Kritiek mag zeker, maar ik (en aan de reacties te zien nog meer mensen) zie het dus anders dan jou en Aad.

Ik geef je overigens gelijk in de situatie met Verdonk, maar over het algemeen vind ik dat Ziyech kneiterhard werkt en niet lui is.

We zijn het blijkbaar oneens met elkaar, dat kan, no biggie!

7 februari 2019 om 13:56

Ik ben het ook wel met je eens dat hij over het algemeen wel goede inzet toont, meer dan een Dolberg bv. Maar ik denk dat Aad juist het moment van Feyenoord bedoelt, dat is het moment dat hij juist het voortouw moet nemen en er alles aan doet om een bal weer te veroveren. Dat straalde Ziyech niet uit en v/d Beek wel.

7 februari 2019 om 14:38

Nee, in het artikel staat dat hij vindt dat de motivatie vaak ontbreekt en hij nooit voorop gaat in de strijd. Dan doelt hij niet alleen op de wedstrijd tegen Feyenoord lijkt me.

Een groot compliment wanneer Aad zoiets zegt. Zoals wel vaker blijkt het tegendeel waar, Ziyech rent zich wekelijks het snot voor de ogen. Ziyech heeft echt wel enkele gebreken die hem weerhouden van het spelen bij de absolute top, echter is hard werken en voorop in de strijd gaan geen van die gebreken.

Aad de mos is een nog grotere zeikerd geworden dan Willem van Hanegem

7 februari 2019 om 11:42

Waar Willem vaak gelijk heeft maakt Aad een karikatuur van zichzelf.

Wie neemt Aad tegenwoordig nog serieus. Hij wilt hiermee de pers halen door een speler aan te pakken die juist voorop gaat. Gisteren verpestte hij mijn avond door commentaar te verzorgen tijdens de wedstrijd. Hij kletst altijd maar mee en voeg niks toe. Als Benzema scoort id het een geweldenaar die niet voor niets zo lang bij Madrid speelt en scoort ie niet dan laat ie het in de grote wedstrijden zelden zien. Gisteren wilde hij interessant doen over de nr.14 bij Barca en vroeg Sierd om uitleg. Sierd begreep hem niet want het is nooit een item geweest bij Barca. Bereid je eens goed voor Aad of blijf anders gewoon weg!

7 februari 2019 om 11:45

Hij zei letterlijk: wat is dat op Malcom’s rug? Wat een kneus zeg, het kwam bij mij over dat Malcom het nummer van Cruijff niet verdient. De hele grap is dat Cruijff bij Barca met 9 speelde.

Na gisteren zoveel onzin moeten aanhoren van deze man tijdens El Clasico, zie ik de volgende ochtend alweer een volgende onzin bericht van onze grote vriend Aad.... Even een samenvatting van gisteren: "Van de 10 ballen, passt hij er 11 naar de juiste kleur", "Hoe kan het dat Malcom met nummer 14 speelt? Ik dacht dat dat niet mocht (terwijl Cruijff met nummer 9 voor Barca speelde) en niet te vergeten "terechte gele kaart voor Ramos, hij geeft duidelijk een elleboog aan Malcom (niemand heeft een elleboog beweging gezien)......

Onzin. Ziyech eist bij een achterstand/gelijke stand altijd de bal op om iets te forceren. Als die bal op de paal tegen Feyenoord erin vloog dan werd er weer gezegd dat Ziyech toe is aan de stap naar de absolute top. Zo klein is dat verschil.

die man die lult ook maar weer eens hoe de wind waait waait mijn jasje totaal niet serieus te nemen deze onbenul , een half jaar geleden zij hij op VZ dat Ziyech met afstand de beste speler bij Ajax is en nu is het weer slecht wat een vreselijke vent ,
PS: en kunnen bij FOX niet iemand anders nemen bij het commentaar zoals gisteren bij Barcelona tegen Real ik heb mij kapot zitten ergeren aan deze man alleen maar open deuren intrappen en wartaal uitslaan deze wedstrijd verdiend beter commentaar .

Verliest Ajax dan krijgen Ziyech en Mazraoui de schuld. Wint Ajax dan worden Mathijs de Ligt en Frenkie de Jong de hemel in geprezen. Het begint nu wel opvallend te worden.

7 februari 2019 om 12:44

Ik weet niet waar je naar zoekt, maar lees de reacties in dit topic is. En volgens mij kregen jongens als Veltman, Blind, Kristensen, Boilesen vroeger ook de volle laag.

gooi die man van het scherm je word er beroerd van,daarom geeft sierd nooit tegengas.

Wat een gezwam!
Mazraoui was bijvoorbeeld in de bekerwedstrijd tegen Heerenveen de beste en zorgde persoonlijk voor de voorsprong, maar viel geblesseerd uit. Deze blessure had hij nog tegen Feyenoord en had dus gewoon niet opgesteld moeten worden. Ajax viel in de tweede helft wat terug, maar zelfs als de onterechte penalty benut was zou het de vraag blijven of Heerenveen de derde zou kunnen maken...
Tadic viel tegen tegen Feyenoord, maar was goed in de competitiewedstrijd tegen Heerenveen en scoorde twee goals.
Ziyech heeft problemen met dekking door fysiek sterke spelers, zoals Feyenoord die wel heeft. Dat was ook al zichtbaar in de Champions League wedstrijden. Ik zou hem aanraden gewoon bij Ajax te blijven, want in het buitenland gaat hij het niet maken bij de grotere clubs.
Dat de wedstrijd tegen Feyenoord op een afstraffing uitliep kwam ook door het slechte wisselbeleid van ten Hag. Zijn wissels waren heel slecht. Hij had Tadic eraf moeten halen voor Neres, die overigens weinig liet zien en van de Beek moeten laten staan. Het inbrengen van Sinkgraven, die dezelfde problemen zou gaan krijgen was lachwekkend. Had bijvoorbeeld een Dani de Wit ingebracht, die heeft wel duelkracht....

Het probleem van tegenwoordig is dat spelers veel fans hebben. Je moet voorzichtig zijn met het hebben van kritiek. Nu worden mensen die kritiek hebben persoonlijk aangevallen en gaat men niet in op de inhoud.

Ikzelf heb terwijl het met Ajax goed ging ook gewoon gezegd dat ik twijfels hebt over Ziyech. Natuurlijk weet hij kansen te creëren en scoort hij wel eens. Maar je kan toch ook niet ontkennen dat hij ook veel kansen verprutst. Hij heeft ook veel balverlies en schiet vaak maar raak op het doel.

Voor Ajax een zeer bruikbare speler maar heb mijn twijfels of hij hogerop kan. Maar de tijd zal het leren. Wij gaan vanzelf zien welke clubs interesse hebben en hoeveel zij hem waard vinden. Maar geloof er niks van dat de top interesse heeft in deze speler.

Ik heb niks met Aad de Mos. Vind het meestal geleuter wat uit zijn mond komt. Maar hier heeft hij gelijk. Ziyech speelt alleen voor FC Ziyech. Als hij maar mooie ballen kan geven, hij denkt helemaal niet in het teambelang. Iedere wedstrijd weer grossiert hij in onnodig balverlies. Wil altijd de mooie bal geven of pingelt zich vast. Hij heeft ook iedere wedstrijd mooie acties die lukken, die worden steeds maar weer aangehaald. De talloze keren dat hij ballen verprutst blijven onderbelicht.

Deze gozer heeft een heerlijke trap als hij het op zijn heupen heeft en zo fijn op de stropdas. Elke wedstrijd geeft hij wel meerdere keren zo'n bal. Alleen het balverlies kan ik me toch wel aan storen. Zal ook wel de reden zijn dat er nog geen club voor hem is. Plus zijn houding blijft een dingetje. Daar zitten de meeste clubs helemaal niet op te wachten

Het is nite dat Ziyech niet had genoeg werkt. Ik vind wel dat ie zich veel te gemakkelijk van de bal laat zetten, zeker tegen Feyenoord uit. Daardoor werden veel momenten waarop je een kans had kunnen creëren om zeep geholpen. Dat mag je 1 x gebeuren, maar niet 75 minuten. Gold ook voor Tadic. Als Ajax het voetballend niet kan oplossen moeten ze uit een ander vaatje tappen en daar verwacht ik toch wat meer van Ziyech, Tadic en ook Blind. Aan de andere kant: Ajax moet zorgen dat ze dat soort spelers op de bank hebben zitten als er om wordt gevraagd, want je weet wat je in huis haalt met deze drie spelers en dat strijd niet hun sterkste punt is.

Aad wil ook weer wat zeggen, wat een onzin.

Iedereen vindt het blijkbaar onzin, maar over v/d Beek heeft hij wel gelijk: een van de weinige spelers die in slechte wedstrijden een voldoende kan halen omdat hij wel duels wint. Over Ziyech heeft hij ook gewoon gelijk. Het is niet zo dat hij niet werkt of ballen afpakt, dat doet hij juist heel veel, maar het is wel zo dat als hij een slechte wedstrijd heeft, je absoluut niets aan hem hebt omdat hij niet in staat is om dan zijn speelstijl aan te passen en simpel te spelen of duels te winnen. Tegen Feyenoord werd hij gewoon volledig afgetroefd door een Verdonk, en hij blijft in dat soort wedstrijden ongelooflijk veel balverlies lijden. Hij is al 25 en een van de belangrijkste spelers, dan moet je ook in dat opzicht een voorbeeld kunnen geven. Maar hij blijft altijd op dezelfde manier spelen, zodat hij in een moeilijke wedstrijd voor Ajax soms alles verliest. Dan zie je de neerslachtigheid van zijn gezicht afdruipen, en in plaats van dat hij zijn mouwen opstroopt gaat hij medelijden krijgen met zichzelf, en dat is gewoon een van de redenen dat hij nog niet bij een topclub zit en Barca 80 miljoen betaalt voor een Frenkie de Jong maar Ziyech misschien rond de 40 miljoen waard is: mentaliteit.

in de Europa League en Champions League heb ik daar anders weinig van gemerkt. daar gaat Ziyech altijd voorop in de strijd

Ik ben fan van Hakim. Schitterende voetballer en een harde werker. En volgens mij ook een geschikte kerel.

Een speler als Ziyech moet het hebben van zijn techniek en de bal ⚽ het werk laten doen. Van zo'n voetballer moet je niet willen dat hij gaat sleuren en er stevig ingaat. Andere zouden dat voor hem moeten doen zodat hij kan doen waar hij goed in is

"onder anderen middenvelder Hakim Ziyech wordt aangepakt door de oefenmeester. "
Hij speelt toch echt al een tijdje rechtsbuiten, dat onder de aanvallers valt.

Gaat nooit volop in de strijd... meeste balveroveringen vorig seizoen van hele competitie. Was het gehele vorige jaar, daarvoor in de EL en dit jaar in de CL juist de aanjager van de ploeg en degene die als eerste besloot door te knallen. Maar Aad komt misschien op een leeftijd dat zijn geheugen beperkt blijft tot 360 minuten en zich daardoor enkel de laatste 4 potjes kan herinneren

Ik heb echt het gevoel dat mensen zoals Aad de Mos en Hélène Hendriks echt de moeite doen om de "marokkaanse" voetballer af te kraken.

Vorige week deed Hendriks dit met Khammas(en voorheen met Ziyech), en nu doet Aad dit met Ziyech!

7 februari 2019 om 14:10

@freeza

Ja daar zal het vast aan liggen. In de NL competitie zijn er hoeveel nationaliteiten van jongens die voetballen? Maar alleen de Marokkaanse jongens worden eruit gepikt

7 februari 2019 om 15:10

Dit is wel erg ver gezocht. Nee, daar ga je geen punt hebben. Ziyech is vanaf dag 1 al een speler die jemag of niet. Dat was bij Heerenveen zo, bij Twente en nu bij Ajax. Hoge pieken afwisseld met onzichtbare wedstrijden. Constant is anders, daar heeft Aad (eindelijk een keer) een puntje.

7 februari 2019 om 15:51

Interessant dat jij dat gevoel hebt, maar dat heeft denk ik ook veel met jou te maken. Want als je zo redeneert kan je nooit terecht kritiek hebben op de mentaliteit van een Marokkaanse voetballer, want dan is de criticus er om te doen dat die voetballer Marokkaans is, en niet dat zijn mentaliteit daadwerkelijk kritiek waardig is. Wat dit specifieke geval betreft, is het helemaal onnodig om de criticus een dergelijke discriminerende houding voor de voeten te werpen, aangezien iedereen kan zien dat Ziyech een attitude heeft en je inderdaad helemaal niets aan hem hebt in wedstrijden zoals die tegen Feyenoord, in tegenstelling tot een v/d Beek.
(iedereen is het erover eens dat Ziyech een goede voetballer is en hard werkt en veel ballen afpakt, voordat het daar zo weer over gaat, het gaat om zijn mentaliteit als het tegenzit, dan gaat hij zijn hoofd schudden en dan krijgt hij medelijden met zichzelf, en gaat hij tegen zichzelf spelen, met als resultaat nog meer balverlies; hij moet die momenten zelf gaan herkennen en dan zijn speelstijl aanpassen, even wat simpeler, even wat harder de duels in)

Je mag best kritisch zijn op spelers, maar het vreemde is dat ik juist Ziyech de laatste twee jaar echt veel meer energie in de wedstrijd zie leggen. Hij loopt meer, gaat veel in duels en daarnaast behoudt hij zijn creativiteit.
Maar ja we hebben het over Aad de Mos, die met Sparta wist te degraderen, bij Vitesse er een puinhoop van maakte. De beste man teert nog steeds op zijn tijd bij Anderlecht en KV Mechelen 30 jaar geleden.

Aad is net zoals Pinoccio, als hij liegt heb ik het idee dat zijn neus groter wordt. On: Ik blijf mij er over verbazen dat deze man een platform krijgt. Naar mijn mening is het juist logisch dat Ziyech misschien wat meer ballen verspeeld, hij is namelijk ook vaak degene die een goede eindpass heeft, maar dat benoemd hij niet. Mazraoui kan verdedigend inderdaad nog wat bijspijkeren, maar ik vind dat Aad de aanvallende kwaliteiten ook mag benoemen. We mogen blij zijn dat dit soort spelers bij Ajax spelen, want ze hebben beide wel degelijk een behoorlijke bijdrage in de Champions league gehad tot nu toe.

Is dit dezelfde de Mos als gister bij de Ziggo uitzending van El Clasico? Dezelfde die Suarez Zwarres noemde en Vazques Vakkes? Nu snap ik de laatstgenoemde nog wel maar iedereen weet toch wel hoe Suarez hier wordt benoemd? Maar even on topic, Donny zijn techniek is natuurlijk niet zo goed als die van Ziyech, alleen zijn de verwachtingen van Ziyech zo hoog dat men veel meer van hem verwacht. Als hij meer risico in zijn

Aad zegt rake dingen vanuit zijn visie, prima toch Wie boeit dat nou??!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2624
2.PSV2317
3.Vitesse239
4.AZ2013
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

257 fans
Middenvelder, 26 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 9 4 0 0
2018/2019 Ajax 29 16 2 0
2017/2018 Ajax 34 9 4 0
2016/2017 Ajax 28 7 2 0
2016/2017 FC Twente 4 2 1 0

In de wandelgangen

Zondag 20 oktober
Dries Mertens vervolgt zijn loopbaan mogelijk in de Bundesliga. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren