Gerard Piqué baalt van ‘vreemde criteria’: ‘Sergio Ramos ontsnapte’

Donderdag, 7 februari 2019 om 08:31Tim Siekman • Laatste update: 08:36

Barcelona en Real Madrid speelden woensdag in de eerste wedstrijd van het tweeluik in de Copa del Rey met 1-1 gelijk. Spelers van beide Spaanse grootmachten zijn van mening dat een beter resultaat haalbaar was voor hun ploeg. “Een 1-1 gelijkspel is teleurstellend voor ons”, zegt doelman Keylor Navas, die de voorkeur kreeg boven Thibaut Courtois, geciteerd door AS.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Wie verwacht jij dat de finale van de Copa del Rey gaat halen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door naku)

Piqué moet niet mekkeren. Zo’n goede voetballer als hij moet zich hier niet toe willen verlagen. Je hebt gelijk gespeeld, so be it.

7 februari 2019 om 11:33

Vraag me af op welk moment Ramos geel had moeten hebben? Kreeg de eerste sowieso al aangenaaid na 8 minuten. Dat Pique hier nu iets over zegt is superlaag, Ramos speelde een dijk van een wedstrijd en heeft 2 overtredingen gemaakt. Ook Suarez probeerde hem een rode kaart aan te smeren. Dat Pique dat toneelspel achteraf recht proberen te praten en een collega nog steeds probeert te naaien is ongeveer het laagste dat er is.

Jouw ploeggenootje Suarez had anders ook een paar keer gele kaart mogen krijgen voor zijn toneel.

7 februari 2019 om 08:56

Laten we dit nou niet gaan doen. Maar Suárez dit, Alba dat. Lekker hetzelfde doen. Ik ben totaal geen Ramos fan, (alhoewel het me een fantastische speler lijkt om in je team te hebben. Wat een winnaarsmentaliteit heeft deze man), maar gisteren leken twee overtredingen van hem in eerste instantie veel erger dan in de herhaling. Dus moet ik zeggen dat de scheids het zeker bij het rechte eind had, mag ook wel eens gezegd worden. En Pique moet gewoon eens ophouden met dat kinderachtige wijzen van hem. Accepteer nou eens dat het zo is gelopen zoals het is gelopen. Altijd dat gezeur (en zeker op Ramos)

7 februari 2019 om 09:40

Ik vond de scheids helemaal niet slecht fluiten. Ja, bij Ramos had hij in het 2e geval een gele kaart moeten geven, maar die eerste waarvoor hij wel geel kreeg vond ik dan weer niet een kaart waard. Dus dat hij maar 1 gele kaart heeft gekregen was volgens mij gewoon terecht (alleen voor de verkeerde actie).

Pique moet hier niet over gaan zeuren. Hij heeft geen recht van spreken, want ik denk dat de scheids het uitstekend gedaan heeft. Hij heeft zich niet laten afleiden door al het toneelspel en heeft de wedstrijd uitstekend in de hand gehouden.

Daarbij was 1-1 ook gewoon een hele terechte uitslag voor deze wedstrijd.

Vond hem goed fluiten, beoordeelde over het algemeen veel momenten goed. Eerste gele kaart voor Ramos was wat makkelijk gegeven.
Bij Barca was het verschil btw echt enorm toen Messi erin kwam. Los van wat hij zelf deed begon de rest vd ploeg in ene weer te voetballen.

Suarez daar in tegen is dan ook ontsnapt. Stop gewoon met zeuren en doe je werk. Soms irriteer ik me echt aan Pique kan zijn Sm..l niet houden.

7 februari 2019 om 10:53

100% mee eens, al 32 jaar oud, maar gedraagt zich 9 vd 10x als een 14-jarige. Dat opzichtig zoeken naar een penalty begint echt mijn keel uit te komen. Constant klagen en gebaartjes maken als het niet lukt walg ik ook van. De keerzijde is wel dat hij echt een winnaarsmentaliteit heeft, waarschijnlijk ook de reden van zijn succes.

Ik als Barca fan vond Ramos dit keer zich sportief heeft gedragen. De eerste gele kaart vond ik eigenlijk wel een twijfelachtig voor Ramos. Ik vond juist dat modric eraf had gemoeten die was continue bezig met Arthur’s enkels omdat die bal maar niet kon afpakken en ook zeker overklast is door Arthur.

7 februari 2019 om 08:59

Overklast nog wel. Jullie moeten niet meteen denken een nieuwe Xavi in huis te hebben omdat hij de bal 2 seconden langer kan vasthouden en een onverwachte pass of draai heeft. Die kerel is er nog laaaang niet, al lijken sommige Barca fans te willen geloven van wel. Als iemand jaar in jaar uit middenvelders overklast, is het wel Modric.

7 februari 2019 om 09:14

Kan me wel vinden in je reactie, maar Modric gisteren was (heel erg) vaak aleen op de enkels aan het schoppen.

Edit: lees net je reactie hieronder.

7 februari 2019 om 08:59

Modric has zeker een kaart moeten krijgen maar eraf is wel wat overdreven. Maar overklast? Hahaha doe normaal man.

On: Piqué heeft de eerste kaart van Ramos niet gezien? Scheids floot niet slecht en je hebt gelijk gespeeld. Klaar op naar de volgende IPV altijd iets zeggen.

7 februari 2019 om 09:49

Als Modric, de belangrijke motor op het middenveld bij Mardrid, overklast werd, hoe kan het dan dat Barcelona thuis niet wist te winnen?

7 februari 2019 om 10:38

Omdat barcelona haar belangrijkste speler miste en messi was half fit.

7 februari 2019 om 10:55

Ja dus? Bij die 5-1 speelde ze toch ook zonder Messi.

7 februari 2019 om 11:40

@barcalover123

Ah ok, dus zonder Messi kan het zijn dat bepaalde spelers van Bacelona de belangrijke speler(s) van Mardrid volledig overklassen, maar dan nog is Madrid zo sterk dat Barcelona er niet van kan winnen.

Nou begrijp ik waarom Messi 80 miljoen euro krijgt, zonder hem is Barcelona kennelijk geen top team meer dat thuis kan winnen van Real.

"ik ben God dankbaar dat ik startte"
Ja, ik denk dat God wel een nachtje wakker gelegen heeft over de opstelling en toen in al zijn wijsheid besloten heeft om toch maar Navas de voorkeur te geven boven Courtois...
T valt niet mee om een God te zijn

7 februari 2019 om 09:26

Rinus. Ga niet zo dom lopen doen? Laat iemand lekker in zijn god geloven. Jou reactie voegt niks toe behalve dat je laat zien dat je een klein kindje bent die het leven niet snapt

7 februari 2019 om 09:56

Je kan het ook met een korreltje zout nemen. Ik kan wel grinniken om zijn reactie. Hij zegt verder toch niet iets over iemand in een god laten geloven of niet? Vind het juist kinderachtig als er meteen wordt gesneerd met: 'een klein kindje die het leven niet snapt'.

Het is overigens jouw reactie.

7 februari 2019 om 10:01

@barcalover precies wat professor oak zegt... Helemaal prima dat hij in god gelooft, maar je denkt toch niet dat god zich druk maakt om een potje voetbal.

7 februari 2019 om 10:43

Deze atheist ging anders wel bijna in god geloven toen hij Navas zag keepen tijdens de afgelopen Cl's. Navas heet RM CL titels geleverd.

7 februari 2019 om 15:39

Dat jij denkt dat god niks te maken heeft met een “potje voetbal”, moet je eens nagaan hoeveel mensen over de hele wereld ervoor dromen om profvoetballer te worden en hiervoor echt elke dag gebeden voor verricht. Sommigen opdat ze het plezier willen beleven, anderen opdat ze hun families kunnen voederen en uit de armoede kunne halen. Don’t judge him.

7 februari 2019 om 10:00

Ik haat dit soort zure azijnpis reacties.

Laat mensen gewoon geloven in wat ze willen. Als hij God daarvoor dankbaar is, dan so be it. Mensen putten nou eenmaal hoop en kracht uit religie. Daar kan je van alles over denken, maar zijn vrij daarin.

7 februari 2019 om 12:35

Mensen mogen zeker geloven in wat ze willen, maar dat kunnen ze toch ook voor zich houden.
Wat wil hij er nou mee bereiken om dit in een interview te zeggen? En bedankt hij god ook elke keer als hij op de bank moet plaatsnemen? Denk het niet.

De trainer bepaalt welke elf namen mogen starten, niet god. Je mag toch hopen dat die wel wat beters te doen heeft dan zich bezig te houden met een potje voetbal.

de enige irritante gister waren die de mos en de vos man wat heb ik me geërgerd aan die 2 !!! normaal vind ik het prima maar gister verschrikkelijk......zeg

7 februari 2019 om 09:40

Ongekend wat zijn die gasten vervelend. Malcom was de enige die nog enigszins gevaarlijk werd en in aanvallend opzicht wat liet zien. Maar ogh ogh ogh wat is hij slecht en wat kan die er niks van (volgens de beste mannen).

Pique geeft hier aan dat Ramos wel een 2e geel had moeten krijgen, maar dat viel allemaal wel mee. Enige puntje van kritiek op de scheids is het feit dat Modric geen geel heeft gekregen voor zijn 10-15 overtredingen. Al met al een prima uitslag van een boeiende wedstrijd en op naar de volgende 2 classico's!

7 februari 2019 om 10:08

Malcom enigszins gevaarlijk? Die heeft helemaal niets laten zien de hele wedstrijd. Die goal was zn enige fatsoenlijke actie en zelfs daarbij had hij nog geluk.

7 februari 2019 om 10:58

Gaan we serieus overdrijven? Niets laten zien de hele wedstrijd? Lol hij was zowat de beste man van Barcelona 60 minute lang.. misschien was Pique net iets beter maar aanvallend opzicht ging alles via de Braziliaan.

7 februari 2019 om 15:55

Ikzelf erger me zo hard aan de Belgische commentatoren dat ik soms kijk op Nederlandse kanalen. Wat was er zo erg gister dan misschien? Want erger als hier kan haast niet.

Ramos verdiende indd een gele kaart, maar zijn eerste was onterecht.
Ik vond vooral Modric en Vasquez goed wegkomen.
Semedo kreeg voor mindere overtredingen geel.
Die fase met Suarez was ook gewoon een strafschop, Suarez gaat overdreven vallen, maar werd wel duidelijk langs achter aangetikt.

7 februari 2019 om 10:09

Dat zei je gisteren ook al tijdens live meepraten. Eerst dacht ik laat het, misschien zijn het de emoties. Maar de volgende ochtend kom je toch weer met die strafschop van Suarez. Zometeen maar even een afspraak maken bij Hans Anders.

7 februari 2019 om 10:56

Haha penalty.. zelfs Camp Nou protesteerde niet, zelf Suarez ging er niet meer op in. Er was contact maar nooit penalty, kom op Suarez gaat niet elke Clasico raak schieten als het gaat om penaltys fixen.

7 februari 2019 om 11:38

Suarez heeft niet heel veel recht van spreken, die valt altijd als hij de 16 meter ziet. Vond trouwens Pique gisteren wel heel goed spelen. Beste aan Barcelona kant, dat vond ik Ramos bij Real....wellicht zegt dat ook wel iets over de wedstrijd..

7 februari 2019 om 11:42

Tja dan moet je niet overdreven vallen, dan verdenkt de scheidsrechter je van theater en krijg je geen penalty. Zeker met het track record van Suarez houden scheidsrechters toch rekening met schwalbes.

Bij Lahoz heb ik vaak gemixte gevoelens, maar gisteren was hij de beste op het veld! Hij heeft gewoon vlekkeloos gefloten en heeft nauwelijks gebruikt gemaakt van de VAR!

Waarom doet Pique dit echt elke keer? Ik snap het gewoon niet? Hij speelde een fantastische pot echt dit seizoen is hij weer werelds maar kom op hij moet dit niet doen? De scheids heeft hier en daar kleine foutjes gemaakt maar voor de rest floot hij prima, bv hij gaf Semedo en Ramos te snel een gele kaart maar tegelijk spaarde hij Vazquez, Modric. Het was een faire wedstrijd.

7 februari 2019 om 11:47

Ten eerste is het niet elke keer en ten tweede zou je inmiddels bekend moeten zijn met het verleden tussen Pique en Lahoz.

7 februari 2019 om 12:07

Misschien niet letterlijk elke keer maar het gebeurd vaak genoeg dat Pique zeikt na een clasico. En ten tweede, zie ik niet in waarom Lahoz minder zou hebben gefloten door het verleden met Pique🤔

7 februari 2019 om 12:17

Lol Pique zeurt wel vaker over de scheids, niet elke keer maar spijtig genoeg wel vaak genoeg. En als jij een beetje Spaanse voetbal volgt dan weet je dat Lahoz elke wedstrijd minimum 5 gele kaarten deelt en met niemand goed bevriend is en bijna met elke voetballer een ‘verleden’ heeft.. dus ik snap niet waar je heen wilt gaan? Moeilijk hé om te accepteren dat Pique ondanks zijn goeie prestaties weer tever gaat met dit soorten uitspraken? Heel moeilijk inderdaad

7 februari 2019 om 12:28

Jullie begrijpen er allebei geen snars van, maar van Medalofhonor verbaast het me ook niks. Pique en Lahoz liggen meer met elkaar overhoop dan het gemiddelde stel. Ik zeg ook nergens dat Pique gelijk heeft of dat ik het eens ben met hem. Die stelling maak je weer zelf uit het niets op Medelofhonor. Sterker nog, ik ben het niet eens met Pique dit keer. Lahoz floot een prima wedstrijd en voelde het goed aan. Pique moet niet zo zeiken. Maar ik snap wel waarom hij het roept, puur omdat hij Lahoz niet mag en omdat hij denkt dat Lahoz in een Real Madrid pyjama slaapt. Dus die roept dat puur om te etteren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4938 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
H. LarssonAanvaller
Sergi RobertoVerdediger42
Sergio BusquetsMiddenvelder40
F. de JongMiddenvelder40
M. DepayAanvaller42
PiquéVerdediger31
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

165 fans
Verdediger, 34 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Barcelona 3 1 1 0
2020/2021 Barcelona 18 0 4 0
2019/2020 Barcelona 35 1 15 0
2018/2019 Barcelona 35 4 6 0
2017/2018 Barcelona 30 2 9 0
Laatste voetbalnieuws

‘Heb je de spelerslijst gezien? Wat gaan we dan doen? Tiki-taka spelen?’

De druk op de schouders van Ronald Koeman als trainer van Barcelona is nog verder toegenomen na het 1-1 gelijkspel van maandagavond tegen Granada. Pas vlak voor tijd voorkwam Ronald Araújo...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Olympique Marseille heeft belangstelling voor David Neres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren