‘Als er één speler is die Arsenal niet nodig had, dan is het Denis Suárez’

Woensdag, 6 februari 2019 om

Tim Sherwood plaatst vraagtekens bij het transferbeleid van Arsenal. De ex-manager van Tottenham Hotspur en Aston Villa snapt niet dat de club uit Londen in januari Denis Suárez heeft gehuurd van Barcelona. Sherwood vindt de Spaanse middenvelder overbodig en vraagt zich hardop af waarom the Gunners geen spelers laten doorstromen vanuit de eigen jeugdopleiding.

Volgens Sherwood had Arsenal er beter aan gedaan om een verdediger aan te trekken, aangezien de spoeling dun is in de achterhoede. Hij is van mening dat Emery al genoeg opties op het middenveld had. De komst van Denis Suárez, die gehuurd is met een optie tot koop, noemt Sherwood overbodig. “Ze betalen de hoofdprijs voor spelers als Alexandre Lacazette, Pierre-Emerick Aubameyang, Lucas Torreira en Matteo Guendouzi, maar waar blijven de spelers uit de jeugdopleiding van Arsenal?”

De voormalig Engels international ziet dat Arsenal door de jaren heen een ander beleid is gaan voeren. “Het was gebruikelijk dat ze talenten lieten doorstromen, dat zij een kans kregen om te spelen. Maar ze krijgen nooit kansen om zich te laten zien. We zien ze in ieder geval nooit, want ze worden allemaal verhuurd”, vervolgt Sherwood. “Ik denk dat er geen lange termijn visie is. Er is zeker geen plan voor op korte termijn. Als er één speler is die Arsenal niet nodig had, dan is het Denis Suárez. Ze hadden een verdediger nodig, maar die hebben ze niet gehaald.”


Poll

Ben jij het eens met Tim Sherwood?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

27 reacties (laatste reactie door aze/che 4 ever)

Waarschijnlijk omdat er geen fatsoenlijke verdedigers beschikbaar zijn. Je kunt wel weer b of c-garnituur gaan halen, maar daar schiet je geen zak mee op. Daarnaast was er geen geld, dus alleen huren kon. Ben het wel eens dat Suarez niet echt het juiste type is. Hij kan op de vleugels en dat is goed, maar die jongen is totaal niet gemaakt voor de Pl. Fysiek erg zwak en op dit moment zijn er juist spelers nodig die erin knallen en duels winnen.

6 februari 2019 om 18:36

Ja je had jammer genoeg het geld er niet voor. Ik neem aan dat Arsenal dan vast wel een CV wilde kopen

6 februari 2019 om 18:45

Hebben genoeg geld, mogen alleen niets uitgeven van de eigenaar... is toch al even duidelijk dat je het met deze achterhoede niet redt

6 februari 2019 om 18:51

Nog steeds niet helemaal correct. Ze mogen niets uitgeven vanwege de FFP, omdat de lonen gestegen zijn tot het maximale percentage dat het mag beslaan van de inkomsten. Daarom kon Arsenal niet kopen, want dan overschreed men de FFP.

6 februari 2019 om 21:52

Wat is dit maximale percentage dan eigenlijk? ik kan hier nl nergens iets over terugvinden, ik zie enkel limiten aan de verliezen.

Tuurlijk zouden ze bij Arsenal ook het liefst spelers uit de jeugd willen laten doorstromen maar als er niemand in de jeugd zit die goed genoeg is voor de eerste elftal moet je toch kopen? Zelfde verhaal bij Barcelona. Mensen zeggen wel dat het een koopclub is maar als er geen kwaliteit in de jeugd rondloopt dat goed genoeg is voor 1 houdt het snel op. Dan is er geen keus en moet je kopen..

6 februari 2019 om 18:44

Inderdaad, begin het ook stilaan beu te worden dat barca telkens als koopclub bestempeld wordt en geen kans geeft aan de jeugd terwijl ze gewoon geen jeugdspelers hebben die goed genoeg zijn. Ja ze betalen veel te veel voor spelers zoals coutinho maar na de aankoop van neymar moesten ze dat ook noodgedwongen doen. Ook is barca de ploeg met de meeste jeugdspelers in de basis van alle topclubs maar nog steeds is het niet goed en moeten ze alle jeugdspelers de kans geven zodat ze een soort van verval gaan krijgen zoals Milan.

6 februari 2019 om 18:44

Verkoop van neymar*

6 februari 2019 om 19:44

Ik ben het met je eens dat het een slecht idee is om jeugdspelers in te zetten als deze niet genoeg zijn. Echter hebben jeugdspelers Alba, Pique en Fabregas via een omweg het eerste van Barca behaald en laten bijv. Bellerin en Onana zien niet perse minder te zijn dan Semedo en Cillessen. Kwaliteit was er toentertijd weldegelijk en ik kan me goed voorstellen dat men denkt dat er nu ook wel kwaliteit aanwezig is. Er moeten alleen eerlijke kansen gegeven worden. Nu weer met het aantrekken van Boateng zie ik het somber in voor de jeugd.

6 februari 2019 om 22:03

Boateng op de bank zetten is zinniger dan een jeugdspeler op de bank zetten, die jongens moeten verhuurd worden en spelen.

Als je in de jeugd niemand hebt die meteen iets toevoegt moet je wel kopen, zeker als je mee wilt doen met de top van de PL. Bovendien heeft het jarenlang gebruiken van jeugdspelers Arsenal ook niet echt succes gebracht, dus niet zo gek dat ze de roer omgooien.

Deze transfer slaat gewoon nergens op. Zo van kijk fans we hebben iemand van Barca gehaald. Wow. Het is gewoon geen top materiaal, eerder een B spelertje.

6 februari 2019 om 21:29

Wie moeten ze halen dan? Dit is de ideale vervanger voor Ramsey. Half jaar wennen en dan oppikken voor 20/25 miljoen. Of verwacht je dat een topspeler gehuurd kan worden?

Ik zweer het ik word gek van die tim sherwood. Vorige keer zei hij dat dier beter was dan torreira. Toen had ie 0 arsenal spelers in zijn tottenham& Arsenal XI team. Niet serieus te nemen die gozer

6 februari 2019 om 18:55

Die man is Tottenham fan in hart en nieren en dat is opzich prima. Maar als je nog een functie als trainer in de premier League ambieert zou ik toch ernstig overwegen om me te onthouden van dit soort lukrake en ononderbouwde uitspraken. Toont alleen maar dat hij zijn emotie niet los kan maken van zijn uitspraken.

6 februari 2019 om 21:01

74 procent is het hier met hem eens... niet serieus te nemen echt

6 februari 2019 om 21:02

Ian wright zei dit vorig jaar ook gewoon ... en als je naar de stand kijkt kan je ze moeilijk ongelijk geven . Ik zet er 1 mss 2 in MAX.

6 februari 2019 om 21:53

Bellerin, Aubameyang, Torreira in mijn ogen sowieso. Maargoed, het merendeel van Spurs staat er dan inderdaad in. Alleen is het wel gewoon zo dat Sherwood 0,0 objectief kan zijn richting Arsenal. Hij roept alleen maar loze kreten, zonder dat hij die onderbouwt of checkt of het klopt in alle gevallen die hij noemt.

Wat is dit nou voor een grap. Roepen dat we op het middenveld jeugd door moeten laten stromen, maar wel een verdediger kopen terwijl daar Mavropanos bijvoorbeeld klaar staat om door te breken? Daarnaast prediken dat we de hoofdprijs voor Guendouzi (8m) en Torreira (+-25m) hebben betaald? Dat zijn koopjes geweest. Daarnaast is Denis Suarez een speler die ook op de vleugels uit de voeten kan, waar we dringend versterking nodig hebben en enigszins vergelijkbaar met Ramsey die transfervrij weggaat. Met hem los je dus op korte termijn het vleugel probleem op en op langere termijn het vertrek van Ramsey. Daarnaast is het vrij risicoloos aangezien er geen gedwongen optie tot koop is. Met een niet bestaand budget haal je geen verdediger die er meteen staat. Dan krijg je een vergelijkbaar verhaal als met Lichtsteiner.

Sherwood zijn mening is nogal gebaseerd op zijn afkeer jegens Arsenal. Het is in ieder geval kortzichtig.. Denis Suarez was niet per se nodig inderdaad en Arsenal had inderdaad een verdediger moeten halen. Arsenal kon echt alleen maar huren (vanwege de FFP m.b.t. het salarishuis) en dan is er gewoon geen goede verdediger beschikbaar doorgaans. Dit vind ik ook eindelijk eens een keer goed beleid, aangezien je dan niet opgescheept zit met nog meer B garnituur! Daarnaast zat Arsenal ietwat krap qua middenvelders die de tegenstander opzoeken met een dribbel (alleen Iwobi doet dat) en kan Denis Suarez op alle middenveld posities uit de voeten. Het was dus geen broodnodige huur, maar wel een nuttige (zo op het eerste oog dan hé, hij kan nog altijd slecht presteren). Wat betreft het eigen jeugd door laten stromen vind ik dat Sherwood ook maar deels gelijk heeft. Ja het kan meer, maar ook minder. Bellerin is basisspeler en komt uit de jeugd (is alleen geblesseerd), Iwobi speelt veel en komt uit de jeugd (zou minder moeten spelen gezien zijn prestaties) en Maitland-Niles komt uit de eigen jeugd en speelt dit seizoen geregeld (zij het op de verkeerde positie, maargoed). Verder loopt er gewoon weinig talent rond wat al klaar is voor het eerste. Smith-Rowe heeft een aantal wedstrijden gespeeld dit jaar (nu verhuurd) en Emery heeft ook al gebruik gemaakt van Willock, Sako en Nketiah. Zij hebben echter gewoonweg nog niet het niveau om vast selectielid te zijn. Al met al weinig realisme van Sherwood en niet bepaald doordachte punten.

6 februari 2019 om 19:32

Ach Sherwood is sws niet serieus te nemen als het om Arsenal gaat. Die man heeft zich totaal ongeloofwaardig gemaakt toen hij bij een gecombineerd elftal van Arsenal en Spurs 11 spelers van Spurs erin zette.

6 februari 2019 om 20:54

Haha ja, Sherwood kan echt totaal niet objectief naar Arsenal kijken. Wel grappig om te zien af en toe. Alhoewel ik helaas wel moet toe geven dat een gecombineerd elftal van Arsenal en Spurs wel zal bestaan uit een meerderheid van Spurs spelers..

6 februari 2019 om 22:02

Je hebt opzich gelijk natuurlijk wat betreft het huren in verband met de FFP. Wat mij echter wel heeft verbaasd is het feit dat er niet eens pogingen zijn ondernomen om een CV te huren. Ik denk dan aan een Benatia bijvoorbeeld. Al is het maar voor een half jaar. Wat mij verder verontrust is de machtsgreep van Sanllehi en het vertrek van Mislintat. Met al een beperkt budget is een man als Mislintat onmisbaar. Zie Toreirra en Guendouzi. Sanllehi lijkt meer van de gevestigde namen, echter ga je met een beperkt budget uitkomen bij spelers die te licht zijn voor een topclub (Suarez) of spelers die over the hill zijn (Lichtsteiner). Al met al geen goed transferbeleid afgelopen periode. Sherwood heeft met zijn Spurs bril op dan ook wel deels gelijk vind ik.

Tja, je kunt wel spelers door laten stromen, maar als zij de kwaliteiten niet hebben heb je er niets aan. Ik kan me niet echt een jeugdproduct van Arsenal herinneren de afgelopen jaren die ook echt een meerwaarde bleek. Jongens als Iwobi voegen eigenlijk niets toe, terwijl spelers als Ramsey en Bellerin nauwelijks jeugdproducten zijn te noemen en bovendien ook beiden erg wisselvallig zijn.

Verder ben ik het wel met hem eens dat Denis Suarez overbodig is. Hij is een goede speler, maar hij gaat Arsenal niet ineens meer punten opleveren. Jongens die met een bal kunnen lopen hebben ze wel, maar er zit gewoon totaal geen samenhang in de aankopen van de afgelopen jaren. Het lijkt alsof de paniek is toegeslagen een aantal jaren terug, want een duidelijk plan is er simpelweg niet. Dat terwijl ze best een aantal uitstekende spelers hebben.

Hoofdprijs voor Guendouzi en Torreira? Daarbij is Denis gehaald als opvolger voor Ramsey. Kan hij een half jaar wennen en betaald Arsenal 20 tot 25 mil. Welke topverdediger had Arsenal kunnen huren?

Hoofdprijs betaald voor Torreira en Guendouzi? Waar heeft deze man het over. Vind maar eens een speler van 22 die even goed is als Torreira voor 30-35 miljoen. Daarnaast was Guendouzi 7 miljoen ofzo. Als dat dan tegenwoordig de hoofdprijs is. Daarnaast komen Bellerin en Iwobi gewoon uit de jeugdopleiding en krijgen spelers als Nketiah, Willock en daarvoor Smith-Rowe in de beker/EL wel kansen. Zie bij de andere topclubs nou ook niet echt veel jeugd doorstromen. Over Suarez heeft die misschien gelijk maar vind maar eens topverdedigers die in januari verhuurd worden. Haast onmogelijk. Daarnaast kan Suarez ook op de vleugel spelen en daar hebben we bijna niemand dus zo raar is het niet als je hem een half jaar kan huren met optie tot koop. Goede speler en kent Emery goed!

7 februari 2019 om 01:07

En dan ben ik nog Maitland-Niles vergeten en Nelson (Hoffenheim) die op een meer dan prima niveau kan acteren op dit moment..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Actuele wedstrijden

6 fans
Middenvelder, 25 jaar

In de wandelgangen

Zondag 20 oktober
Dani Ceballos heeft in het geheim een gesprek gevoerd met Florentino Pérez, de voorzitter van Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren