Barcelona sluit komst van ‘ongelukkige’ reserve van Real Madrid niet uit

Woensdag, 6 februari 2019 om 13:27Tim Siekman • Laatste update: 13:32

Isco is onder Santiago Solari allesbehalve verzekerd van veel speelminuten bij Real Madrid. Sinds de komst van de Argentijnse trainer in het Santiago Bernabéu is de middenvelder vaak veroordeeld tot een plek op de bank. Barcelona wil niet uitsluiten dat de Spanjaard, die ongelukkig zou zijn bij Real, in de toekomst zich mogelijk gaat aansluiten bij de Catalaanse topclub.

Woensdagavond nemen de twee aartsrivalen het tegen elkaar op in de halve finale van de Copa del Rey. In aanloop naar het bekerduel wordt Josep Maria Bartomeu in een interview met El Partidazo de COPE gevraagd naar de situatie van Isco. De president van Barcelona erkent dat de spelmaker van de Koninklijke eventueel een transfer naar de Catalanen kan maken als Real dat ziet zitten.

“Als onze trainers om een speler vragen en er spelers zijn die Madrid willen verlaten: natuurlijk willen we ze dan halen”, aldus Bartomeu. “Het is nog niet voorgekomen sinds ik hier bij Barcelona ben, maar er is geen non-agressiepact of iets dergelijks. Elke ploeg wil zo competitief mogelijk zijn. Wat betreft Isco zouden we dan wel met Real moeten gaan praten.”

Isco staat sinds medio 2013 onder contract bij de Spaanse grootmacht, nadat Real dertig miljoen euro had betaald aan Málaga. Sindsdien kwam de 26-jarige middenvelder tot 265 wedstrijden voor de topclub, met 46 doelpunten en 52 assists als resultaat. De 36-voudig international ligt nog tot de zomer van 2022 vast in de Spaanse hoofdstad.


Poll

Verwacht jij dat Isco in de zomer vertrekt bij Real Madrid?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

51 reacties (laatste reactie door isco24)

Wat moet Barcelona met Isco? Arsenal/Dortmund is meer zijn niveau, gewogen en te licht bevonden in de echte top.

6 februari 2019 om 13:31

Overdrijven is ook een vak! Hij is soms wat wisselvallig maar als hij het op zijn heupen heeft( vraag dat maar aan veratti)

6 februari 2019 om 13:47

Soms wat wisselvallig? Soms... oke dan. Real is niks met spelers die altijd ofwel een 10 ofwel een 2 halen. En dat is Isco. Soms😂

6 februari 2019 om 13:48

Ja als hij het op zijn heupen heeft is hij fenomenaal, maar dat heeft hij hoogstens 10 wedstrijden per seizoen. Voorlopig niks meer dan een mooi weer speler, een stap terug maken en meer wedstrijden spelen zou goed zijn voor zijn ontwikkeling.

6 februari 2019 om 13:50

Aze Exact, blij dat ik hier niet alleen in sta. Mensen onthouden zijn fenomenale dingen, en terecht, maar het is gewoon veel vaker niks met die jongen.

6 februari 2019 om 13:52

Heel real is momenteel wisselvallig, hij deelt mee in de malaise. Ook vind ik dat Isco verkeerd gebruikt word. Maar zoals he zegt verkeert hij momenteel niet in beste vorm idd

6 februari 2019 om 13:55

Ik vind hem zeker niet zo wisselvallig. Jullie overdrijven nu echt heel erg.
Hij heeft onder elke coach wel heel goed gespresteerd (behalve Solari omdat hij de kans niet krijgt).
James moest weg omdat Isco de man was op het middenveld.
Hij speelt vaker goeie wedstrijden dan slechte wedstrijden en om die reden is ie ook een publiekslieveling (ondanks dat ie in het verleden een Barca fan was).

6 februari 2019 om 13:56

Gaan we serieus blijven verwijzen naar die ene topmatch tegen Italie? Wilshere speelde als 18 jarige ook geweldig tegen Barca, misschien moet Real hem kopen als opvolger van Modric... Koekoek. Een enkele 10/10 prestatie is geen argument. Die match tegen Italie was ook nog eens een gewone qualifier, op een EK of WK heeft hij zich nog absoluut niet getoond. Oke bij Spanje is hij meestal vrij goed maar bij Real toch te weinig. Niet dat ik hem wil vergelijken met Wilshere natuurlijk, maar hij weegt te licht voor Real.

Real moet bouwen aan een nieuwe ploeg rond spelers als Courtois, Varane, Casemiro, Vinicius en Kroos (als ze die laatste weer wat scherper krijgen). James verdient misschien nog een kans, Isco heeft er genoeg gehad. Verkopen bij een mooi bod en investeren in iemand als de Ligt of Sancho.

Zelfs de door Alexdelpiero genoemde subtoppers Dortmund (Reus) en Arsenal (Ozil) hebben betere spelers. Ozil lijkt wel buitengewerkt te worden, maar toch. Veelzeggend.

6 februari 2019 om 13:58

ZidaneMadrid Een mooi weer voetballer dus, presteert alleen maar in een geoliede machine, en dan nog is hij daarin zelden onbetwist, nu Real minder was is hij wederom nergens te bespeuren. Het niet krijgen van kansen van Solari zal ook wel zo zijn redenen hebben, lijkt mij.

6 februari 2019 om 14:04

Daar ben ik het niet nee eens. Wat mij betreft hoeft hij zich niet te bewijzen dat heeft hij al vaak genoeg gedaan. Heeft niet voor niks bijna allen finales gespeeld. Dat hij nu op de bank zit heeft niks met zijn kwaliteiten te maken

6 februari 2019 om 14:04

Zidanemadrid en blink182

Het is echt niet alleen nu onder Solari. Onder Zidane en Lupotuegi was hij ook niet zeker van een basisplek en als hij een basisplek had mocht hij de wedstrijd zelden uitspelen omdat ie nergens te bekennen was.

6 februari 2019 om 14:08

Dat kwam meer omdat meneer Bale ook moest spelen, snapte vaak ook niet waarom hij voortijdig naar de kant werd gehaald

6 februari 2019 om 14:12

Bale is zo vaak gepasseerd voor een andere speler en was tot dit seizoen zelf niet eens verzekerd van een basisplek, als Isco constant een hoog niveau zou halen dan had ie wel vaker gespeeld.

6 februari 2019 om 14:18

Dat was omdat meneer Bale moest spelen? Tja. Altijd een excuus klaar. Dan wordt het moeilijk discussieren. Ik hou het hier bij, nog dit: als Isco o zo briljant was, zou hij natuurlijk niet vervangen worden en dat besef je zelf ook wel.

Nee, Isco is nooit onbetwist geweest (onder verschillende coaches dus geef Solari niet constant de schuld!) omdat hij het niveau gewoon niet heeft. Of dat toch niet constant genoeg kan aanhouden. Dat hij Spaans en populair is zal allemaal wel.

6 februari 2019 om 13:38

Als Barca Isco kan krijgen moeten ze dat zeker doen, een van de weinige spaanse spelers die tegenwoordig het echte Barca dna bezit.. is alleen niet zo constant maar hij speelt voor zichzelf ook in het verkeerde systeem bij Real

6 februari 2019 om 13:49

Het echte Barca dna is de bal spelen wanneer dat moet en dribbelen wanneer dat moet, niet telkens meer willen. Dit is net waar Isco slecht in is, de juiste keuzes, wanneer te passen, wanneer niet, wanneer te lopen, wanneer niet. Spelers met het Barca DNA kunnen dit als de beste, Isco is een mooie speler maar het ontbeert hem aan spelinteligentie, zowel aanvallend als collectief, hij is echt geen Barcelona speler, hij begrijpt te vaak niks van het collectief spelen.

6 februari 2019 om 13:44

Meer zijn niveau, maar nog steeds niet de speler die wij nodig hebben in mijn ogen. Zeer goed speler hoor, maar Arsenal heeft juist teveel wisselvallige spelers. Er moeten meer strijders a la Torreira bij, die vrijwel altijd constant presteren. We hebben al een wisselvallige nummer 10 (al is hij in mijn ogen minder vaak wisselvallig dan velen doen voorkomen) in Ozil, waarbij ik Ozil op zijn best beter vind dan Isco op zijn best

6 februari 2019 om 13:53

Ozil op zijn best is een niveau dat Isco nog nooit gehaald heeft, jammer dat Ozil vaak slecht word neergezet, is misschien wel de beste pure 10 van zijn generatie.

6 februari 2019 om 14:05

Wel grappig dat je Isco een mooiweer voetballer noemt maar je haalt Ozil aan. Nou nou😂😂

6 februari 2019 om 14:11

Ozil heeft bij Real gepresteerd zoals Isco dat nooit gedaan heeft, hoelang volg je de club? Bovendien presteert Ozil in de PL tegen de top 6 vaak goed. Ozil mag dan ook een mooiweer speler zijn, hij is wel beter.

6 februari 2019 om 14:21

Ozil tegen de top 6 vaak goed? Dat is echt onzin. Het kritiekpunt op Ozil is dat hij er nooit staat in de topwedstrijden. Bovendien heb je kritiek op Isco dat hij alleen draait in een geoliede machine, terwijl Ozil wereldwijd daar het allergrootste voorbeeld van is. In vrijwel elke nederlaag waarin hij 90 minuten speelde is hij de slechtste speler van het veld.

6 februari 2019 om 14:41

Az Haal de stats er dan maar eens bij, van Ozil tegen de top 6.

6 februari 2019 om 13:51

Haha wauw.. Wat overdrijf jij graag de afgelopen tijd. Hij heeft bij elke topcoach de voorkeur gekregen, heeft bij elke grote finale in de basis gestaan, heeft genoeg prijzen gewonnen en heeft talloze keren bewezen dat hij goed genoeg is voor de Europese top. Isco is van hetzelfde niveau als Dybala, James, Coutinho etc.

6 februari 2019 om 13:56

Meningen verschillen nu eenmaal, maar volgens jouw heb ik een hekel aan Real spelers, dus moet je me niet serieus nemen. Leuk dat Isco toen speelde, geweldig, maar waarom is hij dan nooit onomstreden geworden? Waarom beland hij ook bij elke topcoach weer op de bank? Waarom kan hij nooit 10 wedstrijden achter elkaar echt goed zijn? Isco is gewoon veels te wisselvallig en zoals ik al zei ontbeert hij spelinteligentie.

6 februari 2019 om 14:01

Hij was onomstreden bij Ancelotti, niet 10 wedstrijden achter elkaar goed zijn? Hij speelde 24 wedstrijden onder Ancelotti elke wedstrijd fenomenaal, hij was DE reden dat Real de afgelopen 2 seizoenen de CL won, net wanneer Bale uit het team kwam draaide Real op volle toeren. Zelf Modric en Kroos zeiden dat ze zich beter voelen met Isco voor zich, Isco maakt zijn teamgenoten beter. Isco is wisselvallig daar ben ik het met je eens maar dan zeg je weer dat hij spelintilgentie mist? Ach jong bekijk gewoon 1 actie van hem afgelopen wedstrijd, veel vraag ik niet.

6 februari 2019 om 14:02

Bij Barcelona moet een speler exact weten wanneer hij moet passen en wanneer hij moet lopen/dribbelen, hierin is Isco gewoon slecht, hij wilt vaak te veel en dribbelt dan teveel waardoor ruimtes weer toe worden gelopen, de tegenstander weer goed gepositioneerd staat, en hij vaak de bal verliest. Ik geniet van een Isco in vorm, zeer zeker, maar ik ben niet blind voor zijn gebreken.

6 februari 2019 om 14:04

24 wedstrijden en dan weer niks? Spelen echte toppers geen meerdere seizoenen goed? Isco zakt veel te veel door de ondergrens, misschien dat je liefde voor hem je verblind, kan best, neem ik je ook niet kwalijk. En DE reden dat Real de CL won? Ik denk dat Real er 10 andere had die zeker zo beslissend waren zoniet beslissender.

6 februari 2019 om 14:10

@ Alexdelpiero10

Wat je hier zegt over Isco, waarin ik me wel kan vinden overigens, is ook een beetje van toepassing op De Jong. Die wil ook bij iedere bal die hij krijgt even laten zien hoe goed z'n balcontrole is, maar ondertussen worden ook dan diverse ruimtes dichtgelopen en passlijnen afgesneden.

6 februari 2019 om 14:29

Niet helemaal met je eens Alex.
Dat hij 'te licht' is in Real Madrid klopt, maar een speler als Isco kan zomaar bij een City of Barcelona opleven en 1 van de beste spelers ter wereld worden.
Als je niet in een bepaald systeem of spelwijze past, wil niet zeggen dat je dan ineens geen top meer bent?


Bijvoorbeeld Higuain. Werd ook afgeschreven door en bij Real, ging voor 40(!) miljoen maar naar Napoli om vervolgens 71 goals in 107 wedstrijden te scoren (bij een club als Napoli) om vervolgens een record te breken door voor 90 miljoen naar Juve te gaan.

Na een kort mislukt avontuur bij Milan is hij nu basisspeler bij Chelsea.

Als iemand niet slaagt bij Real, ben je niet ineens het niveautje Arsenal. Er zit nog veel meer tussen Real en Arsenal (clubs als Psg, Bayern, Juve ook, City, Chelsea, Atletico)

6 februari 2019 om 14:42

Dat kan zomaar ja, al denk ik dat zijn mentaliteit hem ook gewoon dwars zit, en dan word het nog een heel ander verhaal. Higuain is overigens ook net niet, fantastische cijfers maar zelden beslissend op de grootste podia.

6 februari 2019 om 15:14

Dat zou zomaar kunnen, wat betreft zijn mentaliteit, maar dat maakt je niet ineens een subtopvoetballer? Mentaliteit kan bijgeschaafd worden. Zie een Luis Suarez met alle bijtincidenten en ruzie met Evra. Heeft sinds hij bij Barca speelt geen gekke kapriolen meer uitgehaald.
Hij hoort nog steeds bij de 10 beste CAM ter wereld.

En Higuain is misschien niet de beste spits ter wereld, maar daarom geef ik aan dat er onder Real ook clubs zijn die gewoon wereldtop zijn, ondanks dat ze geen CL hebben gewonnen afgelopen jaren.

Zelden beslissend op grote podia zijn wel meer toppers. Zonder een discussie op te halen, maar de beste spelers van onze clubs zijn ook niet altijd beslissend op de momenten dat het hoort..

Real laat hem nooit naar Barca vertrekken, en mochten ze hem aan een ander club wikken verkopen komt er zeker een clausule in het contract dat hij komende jaren niet voor Barca mag spelen

6 februari 2019 om 13:33

Een verkopende partij die in een contract zet dat zijn nieuwe club Isco niet aan Barça mag verkopen? Je hebt zielig, triest en dan dit idee..

6 februari 2019 om 13:36

Volgens mij ben jij niet op de hoogte dat dit al vaker is gebeurd in het verleden....

6 februari 2019 om 14:51

Ik ontken het ook niet, maar het blijft wel triest als dit gebeurd.

Vrijwel onmogelijk, maar tegelijkertijd zou het wel zo nu en dan moeten kunnen. Onze grootste voetbalveld Cruijff heeft voor Ajax en Feyenoord gespeeld maar daar hoor je niemand over. Zolang Isco maar presteert, als hij bij Barça niet zijn echte niveau haalt is het natuurlijk voor een ex-Real speler sneller afgelopen.

6 februari 2019 om 13:46

Rakitic zelf zal niet weg willen, maar als de club hem dumpt zal je mij niet blij horen zijn. Rakitic blijft een zeer goede speler. Vond hem zelfs nog een sterker WK dan Modric spelen.

6 februari 2019 om 14:36

Barca geen middenvelders meer nodig, laten ze eerst maar een centrale verdediger en een linksback halen.

De hond van Isco is er in ieder geval klaar voor.

Puur triestig hoe Solari met Isco omgaat, wat is er toch daar misgelopen ik begrijp het gewoon niet. Ja Isco is wisselvallig en ja Isco is soms laks maar sorry afgelopen week nog tegen Alaves liet hij letterlijk in 4 minute meer klasse zien dan Bale en andere spelers.

Heb je helemaal niks aan, middenveld is al uitstekend bezet op dit.moment. Juidt de spits positie moet versterkt worden met een jonge talentvolle speler.

Misschien dat hij via een tussenstap naar Barca gaat, maar het lijkt me uitgesloten dat hij rechtstreeks van Real naar Barca gaat.

Anderzijds is het middenveld met Messi - Busquets - Rakatic - Arthur - Frenkie al behoorlijk vol. Dus dan is de noodzaak voor Isco al minder ondanks dat het wel een Barca-player is.

You wish Bartomeu. Daarnaast begrijp ik nog steeds niet waarom Solari hem niet opstelt. Wat is er toch gebeurd tussen die twee..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4938 fans
Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
3.Barcelona7947
4.Sevilla7720
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
L. MessiAanvaller3530
TrincãoAanvaller283
NetoKeeper70
Iñaki PeñaKeeper00
M. ter StegenKeeper310
Jordi AlbaVerdediger353
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

524 fans
Middenvelder, 29 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 12 juni
Joachim Löw is door Barcelona benaderd om na het EK met Duitsland de nieuwe hoofdtrainer van de club te worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren