Geen enkele voetballer in de Champions League kan tippen aan Dusan Tadic

Woensdag, 13 februari 2019 om

Voor Ajax staat woensdag de heenwedstrijd in de achtste finales van de Champions League op het programma. De Amsterdammers ontvangen Real Madrid, regerend kampioen van Europa, eerst in eigen stadion, waarna drie weken later de return in Spanje wacht. Opta blikt vooruit op de ontmoeting in de Johan Cruijff ArenA, woensdagavond vanaf 21.00 uur.

O De laatste zes Europese ontmoetingen tussen Ajax en Real Madrid eindigden allemaal in een overwinning voor de Koninklijke. De Amsterdammers maakten in deze wedstrijden slechts twee treffers, terwijl er twintig tegendoelpunten moesten worden geïncasseerd. De laatste zege van Ajax op Real Madrid dateert van november 1995 (0-2), in de groepsfase van de Champions League dankzij doelpunten van Patrick Kluivert en Jari Litmanen.

O Slechts één ontmoeting tussen Ajax en Real Madrid eindigde onbeslist: het eerste onderlinge treffen ooit, in seizoen 1967/68 in de Europa Cup I, werd mede dankzij een doelpunt van wijlen Johan Cruijff 1-1.

O Ajax bleef dit seizoen, evenals Bayern München, FC Porto, Olympique Lyon en Barcelona, ongeslagen in de groepsfase van de Champions League.

O Ajax verloor slechts 1 van de laatste 21 Europese thuiswedstrijden: dertien zeges, zeven remises. Dit seizoen werden vijf van de zes Europese duels in de Johan Cruijff ArenA omgezet in een overwinning.

O Tien van de elf doelpunten die Ajax dit seizoen in de Champions League maakte, vielen in de tweede helft. Vier van de vijf tegentreffers van de Amsterdammers in het miljardenbal kwamen voort uit een standaardsituatie.

O Ajax slaagde er 22 jaar geleden voor het laatst in om verder te komen in een knock-outfase van de Champions League. In seizoen 1996/97 werd Atlético Madrid in de kwartfinales verslagen en werden de Amsterdammers geëlimineerd door Juventus in de halve finale.

O Real Madrid heeft de Champions League vier keer gewonnen in de afgelopen vijf jaar. De laatste club die erin slaagde om de Koninklijke uit te schakelen in de knock-outfase van het miljardenbal, was Juventus in seizoen 2014/15.

O Voor de 22e keer op rij heeft Real Madrid de tweede fase van de Champions League weten te bereiken, wat een record is in het toernooi. Dat de Madrilenen er de laatste acht keer op rij in slaagden om de halve finale te halen, is tevens een record.

O Real Madrid loste meer schoten (120) en had meer balcontacten in het vijandelijke strafschopgebied (237) dan ieder ander team in de groepsfase van de Champions League.

O Dusan Tadic verzorgde vijf van de laatste zes Ajax-treffers in de Champions League. De Serviër is in het rijtje met spelers die dit seizoen minimaal vijf doelpunten maakten in het miljardenbal de meest effectieve, met vijf doelpunten uit elf schoten (45 procent).

O Gareth Bale was in zijn laatste zes Champions League-optredens goed voor vijf doelpunten, wat evenveel is als in de 32 Europese wedstrijden daarvoor. De Welshman slaagde er pas twee keer in om te scoren in de knock-outfase van het miljardenbal, beide keren in de finale (2014 en 2018).


Poll

Ajax - Real Madrid eindigt in een ...


Gerelateerd

66 reacties (laatste reactie door burdym)

Hopelijk stop Ten Hag eens met Ziyech op de flanken plaatsen.. Ziyech hoort gewoon op nummer 10 en Blind hoort op het middenveld. Een tweemansblok met Frenkie de Jong en Blind voor de verdediging met Ziyech op nummer 10 is ideaal. Neres kun je dan op rechtsbuiten zetten en heb je ook nog eens diepgang. Met Ziyech en Tadic op de flanken heb je 0 diepgang en is het ook nog eens voorspelbaar. Tadic en Ziyech zijn niet voor niets van nature aanvallende middenvelders. Verder heeft Ajax in mijn ogen een grote fout gemaakt door Wober te verkopen. Wober was een perfect duo geweest met De Ligt centraal achterin. Wober is momenteel beter dan Magallan en veel beter dan Daley Blind centraal achterin in mijn ogen.

Ajax kan denk ik woensdag tegen Real Madrid het beste met de opstelling hieronder spelen:Onana

Mazraoui De Ligt Magallan Tagliafico

De Jong Blind

Neres Ziyech Tadic

Dolberg

10 februari 2019 om 10:57

Ajax heeft eigenlijk geen klassieke flank spelers en dat is best raar.
Geen types zoals robben or ribbery of douglas costa/coman.
Mooie van via de flank spelen is dat je daar niet eens een hele goede speler voor nodig hebt maar eerder een hele snelle met een beetje een goede voorzet en dat is al half van het werk.
Vandaar dat ajax veel door het midden doet en veel geluk nodig heeft voordat er een doelpunt valt.
Er zit vaak niet echt een idee achter.

10 februari 2019 om 11:31

Klassieke flankspelers zeggen en dan Robben en co. noemen... Tadic is juist een klassieke flankspeler, linkspoot op links, met snelheid en een uitstekende voorzet getuige het aantal assists.

10 februari 2019 om 11:47

Bedoel iemand die de bal krijgt en dan met de kop om laag op de brommer gaat richting cornerflag, robben kun je wel zodoende bestempelen alleen hij heeft dan nog de perfecte dreiging en schot om naar binnen te gaan. Tadic gaat liever combinaties aan rondom de 16 en vindt ik niet echt een flank speler

10 februari 2019 om 11:55

Hoe kan je dit nou met droge ogen serieus nemen? "Ajax heeft veel geluk nodig voor er een doelpunt valt", ze hebben al meer dan 120 doelpunten gemaakt in zo'n 40 wedstrijden en jij komt aanzetten met "veel geluk". Een onwerkelijk hoog niveau van voetbalintelligentie.

10 februari 2019 om 12:42

Wanneer je je principes middiscussie aanpast alleen maar om je gelijk te halen... Also, "vindt ik"?

10 februari 2019 om 12:43

Tadic en snelheid in één zin. Kijk jij wel eens Ajax?

10 februari 2019 om 17:19

Een tip aan de scouting haal technische buitenspelers als een Stengs en Rashaan Fernandes einde van het seizoen naar Ajax die zijn nog jong en kunnen we verder kneden tot toppers.fernandes is een typische klassieke buiten speler met sublieme akties.rap en een neusje voor goals.

10 februari 2019 om 22:40

Als die al haalbaar zijn, Bert

11 februari 2019 om 21:10

Robben een klasieke buitenspeler noemen is raar. Hij is links en staat op rechts dat is niet klasiek.

13 februari 2019 om 00:41

wwe: in origine stond hij wel op links

10 februari 2019 om 10:59

Hier heb je zo gelijk in. Blind op het middenveld is velen malen sterker. Alleen zonder wober om zijn plek in het centrum te vervangen wordt het toch riskant

10 februari 2019 om 11:10

En dat roep ik al weken! Zelfs gisteren weigerde ten hag om op die manier te wisselen en kreeg je dus weer geen ander spelbeeld... vraag mij echt af wat hem en zn staf beweegt om de meest dynamische middenvelder en grootste creatieveling van de selectie te isoleren...

10 februari 2019 om 11:16

Het probleem is nu dat Magallan er is en geen Wober. Wober was gewend aan Ajax, kon communiceren etc., Magallan is net nieuw. Erg dom gedaan van Ajax, nu moet je soms met Blind op cv.

12 februari 2019 om 12:10

Wöber was 2 wedstrijden geschorst en had dus sowieso niet kunnen spelen tegen Madrid.

10 februari 2019 om 15:42

Zermatt, ik ben het eens met je reactie. Wober zijn verkoop heb ik nooit begrepen, maar tegen Real zijn we sowieso kansloos. Zeker in deze waardeloze vorm.

11 februari 2019 om 00:53

Tuurlijk zijn we niet kansloos tegen Real. Lekker opportunistisch weer allemaal. Vorm is ook niet alles. Ajax is in ieder geval in staat mee te kunnen met de top, dat hebben we gezien tegen Bayern. Tuurlijk, Bayern was niet in beste vorm maar het is desondanks nog wel gewoon de top. Real heeft ook moeite gehad met van die kleine teams uit La Liga waar Ajax absoluut niet voor onderdoet, dat ze nu in vorm zijn betekent niet dat ze die nu zomaar opzij zullen zetten.
En wat betreft Ajax: in een CL wedstrijd tegen een grootmacht als Real met het thuispubliek erachter, dan kan vorm van voorgaande weken plots niks meer betekenen. Ajax heeft het hele seizoen in Europese thuiswedstrijden uitstekend gepresteerd, boven zichzelf uitgestegen kan je misschien zeggen. Waarom niet opnieuw? Thuis in een underdog rol kunnen er vreemde krachten vrijkomen.
Wat dacht je van Feyenoord die verliezen van Fortuna, Excelsior en Pec, maar thuis boven zichzelf uitstijgen en winnen van beide titelkandidaten PSV en Ajax?
Waarom kan je die vergelijking niet trekken met Ajax dat nu ook moeite heeft Heracles maar het wel Real Madrid lastig maakt in de Arena?
Ajax heeft er echt wel de kwaliteitsspelers voor, ook al valt dat in de huidige vorm misschien moeilijk voor te stellen. Als spelers als Tadic, Ziyech, Tagliafico, de Jong, de Ligt hun niveau halen valt er heus met de Europese top te wedijveren hoor.

10 februari 2019 om 22:25

Eindelijk zeg je iets logisch, alleen ben ik bang dat Mazroui geblesserd is en Kristensen zal spelen

11 februari 2019 om 12:09

Wöber is voor 2 Europese wedstrijden geschorst, dus dat had sws niet gekund.

12 februari 2019 om 10:12

Zyech staat op rechts omdat hij daar bij Twente zo effectief was. Maar ik heb hier al vaker gezegd: Zyech heeft bij Twente nooit rechtsbuiten gespeeld. Hij stond niet op rechts hij kwam op rechts. En omdat die flank bij Twente altijd leeg was had hij daar de ruimte.daar komt bij dat hij bij Twente alle ballen kreeg. Nu moet hij het van momenten hebben en dan heb je veel meer aan hem op 10.

13 februari 2019 om 06:33

Volgens mij speelde hij zo ongeveer de hele eerste seizoenshelft op rechts en in mijn ogen erg goed. Ajax speelde goede wedstrijden met hem op rechts, dus het kan zeker wel

13 februari 2019 om 07:57

Blind op CVM is bloedlink. Daarvoor is hij veel te traag en is er een grote kans dat hij wordt overlopen. Overigens geldt dat voor elke positie voor hem achterin ook. In dit soort wedstrijden moet hij gewoon wissel staan. Helaas heeft Ajax niet echt alternatieven voor de CVM positie. Misschien moeten ze met 5 verdedigers spelen waarbij Blind misschien tussen De Ligt en Magellan kan spelen. Zet Neres en Dolder voorin zodat ze op de counter gelanceerd kunnen worden. Wellicht vd Beek vanaf het middenveld om dan bij te sluiten Tadic en Ziyech kunnen dan de passes versturen.

Niemand kan tippen aan Tadic in de CL voor de winterstop. Helaas lijkt hij zijn kruit verschoten te hebben en nu staan de echte mannen in de CL op nu de prijzen verdeeld worden.

10 februari 2019 om 10:54

Hoezo die ophemeling van tadic? Lewandowski deed het volgens mij beter met 8 doelputen in de CL voor de winterstop. Zelfs Marega van Porto was imo beter dan tadic in de CL.

10 februari 2019 om 13:18

Hij citeert letterlijk uit de tekst. Het is hartstikke duidelijk dat hij Tadic niet ophemelt...

10 februari 2019 om 12:26

De CL is nog niet eens begonnen na de winterstop en zijn kruit is al verschoten?? Na de winterstop gewoon 3 doelpunten in 4 competitie wedstrijden gemaakt, lijkt mij toch niet slecht.

10 februari 2019 om 13:28

Leuk voor de statistieken. In die 4 wedstrijden heeft hij er in 3 niks van gebakken en was hij totaal onzichtbaar. Dat doelpunt tegen VVV was zijn enige actie van betekenis die wedstrijd en tegen zowel Feyenoord als Heracles viel hij alleen op vanwege zijn gejammer en gemekker naar de arbitrage.

12 februari 2019 om 10:08

Tadic is al z'n hele carrière hetzelfde. Bij Southampton, bij Ajax eerder ook bij Twente. Hij speelt een half seizoen de pannen van het dak en daarna is het over. Bij Southampton heeft ie ook hele lange periodes nauwelijks een bal geraakt. Hij is in ieder geval die transfersom en bijbehorend salaris niet waard. Dat past namelijk bij een vedette en vedettes presteren altijd.

12 februari 2019 om 11:04

Tadic heeft zijn transfersom en salaris al terugverdient door Ajax naar de groepsfase van de CL te spelen in de voorrondes. Dus om te stellen dat hij de transfersom en het bijbehorende salaris niet waard is, is simpelweg onzin.

12 februari 2019 om 13:00

dat is helemaal geen onzin. Want je doet nu net of tadic dat in zijn eentje gedaan heeft.

12 februari 2019 om 14:43

Geen 1 speler doet het altijd helemaal alleen. Ook Messi en Ronaldo niet.
Maar Tadic was in de voorrondes wel veruit de belangrijkste speler met goals en assists. Dus ja Tadic heeft z'n transfersom wel degelijk terug verdient wat mij betreft. Kunnen we van Blind nog niet zeggen.

Overwinterde ajax niet in 2002 ofzo nog. Mooie seizoen met van der meyde en toen uitgeschakeld door milaan in de laatste minuut.

10 februari 2019 om 11:51

Ja en in 2005/2006 ook. Dus ze zullen wel 12 jaar bedoelen in plaats van 22.

10 februari 2019 om 12:02

Het gaat over verder gaan in de knock-out fase, dus niet de knock-out fase bereiken.

10 februari 2019 om 12:35

Nu zijn ze ook nog niet verder dan knock out fase en toendertijd wel

10 februari 2019 om 14:51

Toen waren er 2 groepsfases en was de confrontatie met milan de eerste knock-out wedstrijd

10 februari 2019 om 22:26

in 2003, op 2 minuten na de halve finale gehaald met een team met spelers als Ibrahimovic, Vdv, Litmanen, Nigel De Jong

11 februari 2019 om 00:04

Trabelsi, Pienaar, Maxwell en Chivu.

11 februari 2019 om 01:57

Ja man, prachtig toch wat een elftal was dat.

12 februari 2019 om 12:11

Dat dansje van Pienaar na zn goal staat me nog altijd helder voor ogen. Heerlijk team was dat met allemaal jong talent.

Ik zie porto door gaan, en ik zie lyon het barca erg moeilijk maken, en ik zie spurs door gaan ondanks dat bvb de favoriet is

10 februari 2019 om 11:54

man utd zou ook kunnen verassen tegen psg

11 februari 2019 om 13:26

Porto mag dan wel eens flink zijn best doen wil het doorgaan.. 2 competitiewedstrijden op rij erg matig gelijk gespeeld. Een stuk gezien van de wedstrijd vorige week en er kwam weinig creatiefs naar boven.

11 februari 2019 om 16:32

Roma is al helemaal hopeloos uit vorm, en in de CL voor de winterstop deed porto het gewoon goed. Ik zie Man U ook door gaan tegen Psg.ik denk dat bayern door gaat tegen liverpool.

12 februari 2019 om 12:12

BVB en spurs zitten allebei met blessures, Reus, Pisczek en Weigl voor BVB en Kane en Alli voor Spurs. Kan allebei de kanten op!

Even zat ik toch uit te kijken naar de wedstrijd tegen Real, ik had even gehoopt dat er kansen voor Ajax zouden liggen. Maar gezien de huidige vorm van Real en de huidige vorm van Ajax is die hoop alweer snel vervlogen en ben ik bang dat hier een ontzettende vernedering in het verschiet ligt voor Ajax.

10 februari 2019 om 13:02

Een vernedering ben ik niet zo bang voor eerlijk gezegd. Ajax presteert Europees het hele seizoen al uitstekend en een wedstrijd tegen Real is toch wel wat anders dan tegen Heracles, hoe je het ook wendt of keert. In eigen huis geef ik Ajax nog wel kans op een gelijkspel, uit wordt praktisch onmogelijk. Een vernedering zie ik echt niet gebeuren, daar heeft Ajax genoeg individuele klasse voor.

10 februari 2019 om 14:42

Real speelt tegen de beoogde toekomstige ster van Barca. Reken er maar op dat ze een stevig statement willen afgeven. Ik vrees dat we inderdaad een zware afstraffing tegemoet gaan. Meer dan 10 tegen in 2 wedstrijden is voor Ajax ineens niet bijzonder meer.

10 februari 2019 om 15:34

Sorry maar ik denk echt niet dat real bezig is met een aankoop van Barcelona die bij hun aankomende tegenstander speelt. Jongens als Casemiro, Modric en Kroos liggen niet wakker van Frenkie de Jong, zeker in deze vorm niet. Laat staan dat ze een statement zouden willen afgeven. Daar geloof ik echt niet in. Real wil gewoon de CL winnen in een seizoen dat de titel er in ieder geval niet inzit en Ajax is de eerste hobbel die ze moeten nemen.

11 februari 2019 om 01:16

Real heeft iets meer dan 50% kans om te winnen in Amsterdam, zo erg is het echt niet.
Vorm is ook niet alles en zoals Skede zegt is Real thuis wel iets anders dan Heracles uit, wat betreft de benadering van de wedstrijd. Dan kan Ajax ineens weer boven zichzelf uitstijgen zoals het in bijna elke Europese thuiswedstrijd heeft gedaan, en zegt vorm opeens niks meer.
Zoals we hebben gezien is Ajax in ieder geval wel in staats iets klaar te spelen tegen grote Europese teams. En Real ondanks sterkere vorm is ook kwetsbaar gebleken tegen La Liga teams waar Ajax echt niet voor onder hoeft te doen lijkt me.

Tadic komt alleen uit de verf als het collectief lekker loopt. Zeker een bruikbare, nuttige speler. Scoort zijn assists en goals, maar een dwingende kracht die de rest op sleeptouw neemt is het niet. Verzandt de laatste tijd in gemekker en middelmatigheid. Zijn overdreven feestkringetjes na intikkertjes moet ie ook mee kappen. Voor de winter prima, nu opstaan als de knikkers verdeelt worden. Gaat het achter hem stroef dan zie ik hem niet opstaan als de dragende speler die voor een ommekeer kan zorgen.

11 februari 2019 om 06:56

Inderdaad. Hij pakt zeker zijn goals en assist mee maar alleen als het goed gaat. Zodra het minder gaat zie je hem niet en is die vooral aan het zeuren. Hij is geen leider. Ajax heeft eigenlijk helemaal geen leider die de boek even aanscherpt en oppept als het niet koopt. Dat juichen van tadic is veels te geforceerd van kijk ons toch eens een hechte spelersgroep hebben.

Ajax kan thuis in de Arena boven zich zelf stijgen dat is de goede hoop.

In dat soort wedstrijden staan de echte wel op.

Er staat dat Bale pas 2 keer gescoord heeft in de knockout-fase. Dat is niet waar want Bale heeft in het seizoen 2013/14 volgens mij tegen schalke en dortmund gescoord. Dus niet alleen in de finales.

Gewoon beginnen met tadic dolberg en neres voorin.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7779
2.PSV7768
3.Feyenoord5929
4.AZ5221
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger315
D. van de BeekMiddenvelder318
D. TadićAanvaller3122
David NeresAanvaller288
H. ZiyechMiddenvelder2615
K. HuntelaarAanvaller2615
A. OnanaDoelman300
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

765 fans
Aanvaller, 29 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Real Madrid 27 8 4 0
2017/2018 Real Madrid 26 16 5 0
2016/2017 Real Madrid 19 7 3 1
2015/2016 Real Madrid 23 19 2 0
2014/2015 Real Madrid 31 13 2 0
Laatste voetbalnieuws

‘Real Madrid zit met handen in het haar en denkt aan verhuur'

De contractsituatie van Gareth Bale is een complex probleem voor Real Madrid. Volgens de maandageditie van Marca denkt de Spaanse topclub erover na om de recordaankoop komende zomer op huurbasis te...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 23 april
Benjamin Nygren geniet veel belangstelling. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren