Van Bronckhorst zoekt antwoorden: ‘Het was moeizaam om er mee om te gaan’

Woensdag, 6 februari 2019 om

Na de 6-2 overwinning op Ajax volgde voor Feyenoord afgelopen zondag een 2-1 nederlaag tegen Excelsior. Trainer Giovanni van Bronckhorst probeert in gesprek met Feyenoord TV een verklaring te vinden voor de wisselvalligheid van zijn ploeg. “Je zoekt naar antwoorden”, zo blikt de oefenmeester terug op de afgelopen dagen.

“Het was moeizaam om er mee om te gaan. Hoe hebben we de wedstrijd zo uit handen kunnen geven?”, zo vraagt Van Bronckhorst zichzelf af. “Je gaat een aantal dagen terug: voorbereiding, bespreking, wedstrijd. Je krijgt zo wel wat antwoorden, maar niet alle. De wisselvalligheid is er wel vaker dan normaal. We hebben heel veel goede wedstrijden gehad, maar ook heel veel mindere. Ook dat het spel ook niet goed was in die wedstrijden...”

“We moeten er naar toe dat we het niveau dat we kúnnen halen, ook vasthouden. En niet meer dat we ver terugvallen na een goede wedstrijd. Voor een club als Feyenoord mag dat niet”, vervolgt de oefenmeester. Hij constateert dat zijn ploeg structureel problemen heeft in uitwedstrijden. “Het verschil tussen uit en thuis is dit seizoen groot. We hebben niet altijd tegen tegenstanders gespeeld die ingezakt spelen. Je moet altijd aan de bal vast zijn en het spel bepalen. We hebben dat alleen de laatste fase van eerste helft en het eerste kwartier van de tweede helft heel goed gedaan.”

“Maar als je de uitresultaten ziet, is het meer structureel. We halen weinig punten uit. Voor mij is het zaak dit samen met de jongens op te pakken en dat we dat vanaf nu ook uit de punten pakken”, stelt Van Bronckhorst. “Ik ben al een paar keer uit dit soort situaties gekomen door rustig te blijven. Wel moet je de dingen benoemen die niet goed gaan en de spelers daarop aanspreken. Dat hebben we gedaan. Maar het enige dat we nu moeten doen, is er staan tegen De Graafschap.”

“Soms is het moeilijk om dingen te verklaren. Zeker in topsport. Voetbal is een sport waar fouten inzitten. Alleen ik vind dat we daar veel beter mee om moeten gaan. Je moet altijd wel zoeken naar antwoorden, maar soms zijn die er gewoon niet”, besluit Van Bronckhorst. Zijn ploeg neemt het zaterdagavond in eigen stadion op tegen De Graafschap.


Poll

Eindigt Feyenoord dit seizoen als derde?


Gerelateerd

9 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Begin te zoeken bij jezelf , kun je de spelers nog motiveren , op scherp zetten. Sommige spelers hebben een schop onder hun kont nodig i.p.v. een aai over de bol. Een Sinsterra is gehaald maar speelt nooit , jeugd die er aan zit te komen spelen haast nooit een paar minuten. Standaard wissels , vaste basis elf.

6 februari 2019 om 11:42

Precies dat Droadnagel. Geen jeugd inpassen, Boetius verkopen maar Sinisterra geen kans geven, telkens dezelfde wissels, telkens dezelfde spelers het hand boven hun hoofd houden (waaronder van Beek en een lange tijd Nieuwkoop) en spelen zonder enig idee en strijdplan. Ik heb werkelijk geen lijn kunnen ontdekken dit seizoen en vorig seizoen. Als je speelt met jongens als Elia, El Ahmadi en Kuyt is het een stuk makkelijker, want die zetten iedereen wel neer en maken zelf uit het niets iets. Maar met dit materiaal kom je er gewoon niet zonder goede coaching. En daarin faalt Gio voor mijn gevoel. Te aardig, nooit eens de vuist op tafel en geen motivatie. Er mag gerust eens oorlog in de kleedkamer zijn

6 februari 2019 om 12:38

Je klaagt dat hij geen jeugd inpast, om hem vervolgens te verwijten dat 2 spelers uit eigen jeugd de hand boven het hoofd gehouden worden.. Kokcu heeft zijn debuut gemaakt dit jaar en je speelt geloof ik elke wedstrijd met minimaal 4 spelers uit eigen opleiding. Wil je dan dat Vente voor de leeuwen gegooid wordt? Sinisterra heeft op mij nog niet echt indruk gemaakt, terwijl Larson wel lekkerder gaat spelen, waarom hem er dan uit halen? Of wil je Berghuis eruit halen, juist een speler waarvan je verwacht dat hij het voortouw neemt met van Persie?

Dit team is gewoon maximaal 3de plaats, niks meer niks minder. Gio presteert naar behoren door elk seizoen een prijs te pakken maar als je denkt dat dit team elke tegenstander zijn wil op kan leggen of week in week uit boven zichzelf uit kan stijgen dan droom je gewoon. Feyenoord presteert al jaren slechter in uitwedstrijden dan thuis. Dat is de magie van de Kuip, iets waar de spelers blijkbaar zelf ook in zijn gaan geloven. Ik denk dat er geen enkel Feyenoord in de afgelopen 20 jaar evenveel punten heeft gehaald buitenshuis als thuis.

Gio kan het blijkbaar wel, zie hoe ze Ajax en PSV bespelen, maar als vervolgens 8 van de 11 het af laten weten tegen Excelsior kan je slaan op tafel wat je wilt of woest worden (wie weet doet hij dat wel), je 3 wissels toepassen maar dat is gewoon een beperking in je selectie.

Ik wens Gio zijn opvolger veel succes, maar durf m'n hand in het vuur te steken dat hij niet zoveel prijzen gaat pakken.

6 februari 2019 om 11:49

Dat hij weinig wisselt valt iets voor te zeggen. vmarwijk deed dat ook zelden, maar die wist wel behoorlijke stabiliteit aan te brengen. Ik verbaas me er meer over dat Gio blijkbaar meerdere goede wedstrijden heeft gezien. Misschien 3 als je gul bent? En hoeveel slechte stonden er tegenover? Een dikke 10 plus denk ik.

Gio is een held voor mij, Maar dat er in 3,5 seizoen, waarin 2 bekers en een kampioenschapschap na 18 jaar gewonnen werd, zoveel kritiek is op hem zegt genoeg. Gelukkig heeft hij zelf besloten om te stoppen en krijgt hij in de kuip het respect wat hij verdiend. Na vorig jaar hoopte ik echt dat we dit seizoen wat beter zouden presteren maar helaas. Dat de beker vorig jaar het seizoen had gered, gelde voor mij niet echt. Ik vind een finaledag altijd gezellig en mooi sfeertje maar het is niet meer dan een lekker toetje. Helaas is er ook nooit echt voetbal in gekomen, op de thuiswedstrijden in het kampioensjaar na. Dit jaar en vorig seizoen waren we al vrij snel klaar om het kampioenschap. Toen dacht ik, de druk is er af. Ga toch lekker voetballen. Heerlijke voorhoede met Larsson,van Persie, Jorgensen en Berghuis. Daar moet toch wat van te maken zijn. Maar het voetbal is meer gericht op een bevlieging van 1 van hun.

Je zou maar fan van Feyenoord zijn, speklen ze eindelijk eens goed tegen de top verliezen ze allerlei partijen tegen niets zeggende teams in de eredivisie. Dit Feyenoord is zo midelmaat en zonder van Persie zou je gewoon rond plek 8 tm 6 spelen. Als je voor spelers als Clasie, Bijlow Niewkoop en dat soort zeer middelmatige spelers kiest kan je dit verwachten dus Gio is zeker verantwoordelijk voor de comedy capers die je maandelijks ziet terug keren!

6 februari 2019 om 22:47

Dat is natuurlijk je reinste onzin. Ik begrijp niet waar je vandaan haalt dat ze tussen plek 6 en 8 zouden spelen. Ze hebben alsnog veel beter materiaal dan AZ, Vitesse, Utrecht en Heerenveen. Helaas is er weleens een wanprestatie, die valt op omdat ze wel horen te presteren. Echter als Vitesse verliest van Excelsior of Utrecht dan heeft dat direct minder media-aandacht waardoor je ook zelf niet zoveel aandacht eraan geeft. Misschien hadden ze iets minder punten gehad. Maar nu niet doen alsof ze dan spelen in de middenmoot.

als coach doe je er weinig aan dat je een middelmatige selectie hebt. vanuit de underdog positie kan Feyenoord op basis van strijd af en toe verassen maar moeten ze het spel maken word het een ander verhaal want daarvoor heb je het voetballend vermogen en de creativiteit niet

ik vind echt dat Gio het geweldig heeft gedaan bij Feyenoord gezien het povere spelersmateriaal en ik vind het jammer dat hij weg gaat

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8081
2.PSV8071
3.Feyenoord6233
4.AZ5522
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. BerghuisAanvaller3111
S. LarssonAanvaller316
R. van PersieAanvaller2416
N. JørgensenAanvaller225
J. BijlowDoelman160
K. VermeerDoelman160
Eric BotteghinVerdediger202
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Feyenoord.

135 fans
Coach, 44 jaar
SeizoenClub
2015- Feyenoord
2007-2010 Feyenoord
2004-2007 Barcelona
2003-2004 Barcelona
2001-2003 Arsenal
Laatste voetbalnieuws

Dylan Vente: ‘Ik heb wel wat plannetjes gemaakt met mijn zaakwaarnemer’

Dylan Vente hoopt volgend seizoen onder Jaap Stam op meer speeltijd dan in dit seizoen onder Giovanni van Bronckhorst bij Feyenoord. De aanvaller had woensdag tegen NAC Breda (0-4 zege) een...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 26 april
Juventus heeft veel over voor de komst van João Félix. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren