‘Misschien vermoorden ze me, maar ik weet zeker dat ze mij gaan slaan’

Maandag, 11 februari 2019 om

Hakeem Al Araibi kan terug naar Australië. Een Thaise rechter stelde Al Araibi maandag op vrije voeten, nadat het verzoek om uitlevering aan Bahrein was ingetrokken. De 25-jarige verdediger, die in zijn geboorteland Bahrein nog een celstraf van tien jaar zou moeten uitzitten, keert na ruim twee maanden in de gevangenis terug naar Australië, waar hij voetbalt voor Pascoe Vale FC.

Het onderstaande artikel verscheen afgelopen vrijdag op Voetbalzone. Omdat Al Araibi nu toch terug kan naar Australië, valt onderstaand verhaal nu te herlezen.

In plaats van de groene velden van voetbalclub Pascoe Vale in Melbourne, vormt de betonnen muur van zijn krappe cel in Thailand het uitzicht waar Hakeem al-Araibi de afgelopen maanden genoegen mee heeft moeten nemen. De vijf jaar geleden vanuit Bahrein naar Australië gevluchte verdediger werd eind november aangehouden op zijn huwelijksreis in het Aziatische land en vreest nu voor het ergste. De Bahreinse overheid heeft namelijk om de uitlevering van Al-Araibi gevraagd en voorlopig wijst alles erop dat Thailand bereid is om mee te werken aan dit verzoek.

Door Robin Bruggeman

Al-Araibi werd in 2014 veroordeeld wegens een incident dat twee jaar daarvoor plaats had gevonden. De verdediger zou tijdens de protesten van de Arabische Lente brand hebben gesticht in een politiebureau en kreeg hier vervolgens een gevangenisstraf van tien jaar voor opgelegd. In tegenstelling tot in bijvoorbeeld Tunesië, Marokko en Jordanië werd in Bahrein keihard opgetreden tegen de burgers die op straat hun ongenoegen lieten blijken over het bewind van de Al Khalifa-dynastie en er moest zelfs een Saudische interventie aan te pas komen om de onrusten neer te slaan. De op dat moment in zijn thuisland als voetballer actieve Al-Araibi raakte naar eigen zeggen betrokken bij de gebeurtenissen omdat zijn broer lid was van de oppositie tegen koning Hamad Bin Isa Al Khalifa en als gevolg daarvan ook diens familie het moest ontgelden.

De voormalig Bahreins international werd in november 2012 op zijn negentiende verjaardag van de straat geplukt toen hij op weg was naar een café om daar een wedstrijd tussen Real Madrid en Barcelona te bekijken. Al-Araibi werd meegenomen naar een politiebureau en daar volgde een hardhandige ondervraging: “Ze blinddoekten mij. Ze hielden mij heel stevig vast en iemand begon heel hard op mijn benen te slaan. Hij zei: ‘Je zal nooit meer voetballen. We gaan je toekomst verwoesten’”, blikte hij een aantal jaar geleden terug in gesprek met The New York Times. Al-Araibi werd vervolgens weer vrijgelaten en koos een dik jaar na zijn arrestatie eieren voor zijn geld door naar Australië te vluchten. De verdediger werd daarop in zijn geboorteland bij verstek veroordeeld tot een gevangenisstraf voor een misdaad waar hij volgens zijn eigen verklaringen helemaal niet bij betrokken kan zijn geweest. Op het moment dat er vanuit een demonstrerende menigte molotovcocktails naar het politiebureau werden gegooid stond hij immers op het voetbalveld voor een wedstrijd die in Bahrein zelfs op televisie werd uitgezonden.

In Australië wordt massaal geroepen om de vrijlating van Al-Araibi.

De nu 25-jarige Al-Araibi vluchtte daarop via Iran, Maleisië en Thailand naar Australië, waar hij ruim vier jaar geleden asiel aanvroeg. Hij kwam uiteindelijk in Melbourne terecht en bouwde daar als semiprof een bestaan op bij clubs als Green Gully, Goulbourn Valley Suns, Preston Lions en zijn huidige werkgever Pascoe Vale. In 2017 kreeg hij officieel de status van vluchteling toebedeeld door de Australische overheid en hij mocht zich daardoor definitief inwoner van het land noemen. Al-Araibi weigerde zich echter ook in zijn nieuwe thuisland neer te leggen bij de situatie in Bahrein en riep in 2016 nog op tot een onderzoek naar de rol van sjeik Salman Bin Ibrahim Al-Khalifa bij het neerslaan van de protesten van vijf jaar daarvoor. De sjeik maakt onderdeel uit van de Bahreinse koninklijke familie en is vanwege zijn rollen als voorzitter van de Aziatische voetbalbond AFC en vicevoorzitter van de FIFA een hooggeplaatst figuur in de voetbalwereld. Sjeik Salman deed in 2016 zelfs een gooi naar het presidentschap van de wereldvoetbalbond, maar moest het toen afleggen tegen de huidige voorzitter Gianni Infantino.

Salman Bin Ibrahim Al-Khalifa wordt door mensenrechtenorganisaties echter in verband gebracht met de marteling van atleten die tijdens de Arabische Lente in Bahrein de straat opgingen voor democratische hervormingen en was daarom ook het onderwerp van de woorden van Al-Araibi. Zijn keuze om zich uit te spreken tegen het lid van de koninklijke familie komt de naar Australië gevluchte voetballer nu duur te staan, want het lijkt erop dat juist deze woorden ertoe hebben geleid dat Bahrein een internationaal arrestatiebevel tegen hem heeft uitgevaardigd. Al-Araibi werd eind november in Thailand gearresteerd aan de hand van een zogeheten ‘red notice’ van internationale politieorganisatie Interpol toen hij net aan zijn huwelijksreis was begonnen. Hoewel het uitvaardigen van een arrestatiebevel tegen een vluchteling vanuit het land waaruit hij gevlucht is eigenlijk tegen de interne regels van Interpol is, besloot de Thaise politie hier toch gehoor aan te geven. De ‘red notice’ werd daarna snel ingetrokken, maar inmiddels lag er op de Thaise burelen al een uitleveringsverzoek van Bahrein voor Al-Araibi.

Sjeik Salman Bin Ibrahim Al-Khalifa is een hooggeplaatst figuur in de voetbalwereld.

De verdediger wordt nu al maanden vastgehouden en kreeg afgelopen maandag te horen dat hij van de rechter zestig dagen krijgt om zijn uitlevering aan te vechten. De zaak van Al-Araibi is de afgelopen tijd in Australië en de rest van de wereld volop in het nieuws geweest en als gevolg hiervan werd hij bij de rechtbank van Bangkok opgewacht door een grote groep journalisten, diplomaten uit veertien verschillende landen en andere sympathisanten die zich inzetten voor zijn vrijheid. Een van de mensen die stond te wachten bij de Ratchadaphisek-rechtbank was Craig Foster, voormalig middenvelder van onder meer Portsmouth en Crystal Palace en oud-aanvoerder van de Australische nationale ploeg: “Hij is een strijder voor mensenrechten. Hij is een enorm dappere jongeman, die het heeft aangedurfd om sjeik Salman tegen te spreken en erg kritisch is geweest over de gang van zaken bij de Aziatische voetbalbond”, liet hij daar optekenen door verslaggevers.

Foster en organisaties als Amnesty International roepen de FIFA, AFC en de Australische voetbalbond op tot sancties vanwege de gang van zaken omtrent Al-Araibi, maar de wereldvoetbalbond houdt zich voorlopig op de vlakte: “Het probleem ligt niet bij de voetbalbonden in de twee of drie landen, maar ergens anders”, vertelde woordvoerder Federico Addiechi aan The Guardian. Wel dringen de FIFA en het International Olympisch Comité aan op een ‘humane en spoedige oplossing’ van de kwestie. De voetbalbond vraagt ‘alle betrokken autoriteiten (die van Bahrein, Thailand en Australië) daarnaast de benodigde stappen te zetten om te zorgen dat Al-Araibi veilig terug kan keren naar Australië en daar zijn carrière als voetballer weer op kan pakken’.

Voormalig Australisch international Craig Foster zet zich in voor de vrijlating van Al-Araibi.

Al-Araibi verzocht de rechter afgelopen maandag vanwege de vermeende politieke motivatie van zijn zaak om hem tegen betaling van een borgsom vrij te laten. Ook sprak hij de vrees uit in Bahrein vanwege zijn sjiitische geloof vervolgd te zullen worden op religieuze gronden, terwijl zijn beslissing om naar Australië te vluchten hem daar eveneens een straf op kan leveren. De Thaise rechtbank weigerde hier echter in mee te gaan en stuurde hem terug naar de krappe cel die hij moet delen met vijftig andere mannen en van waaruit hij geen contact op mag nemen met zijn vrouw. “Ik probeer dapper te zijn, maar vanbinnen ben ik gebroken. We slapen in een kleine ruimte, het is zo krap dat je je niet eens om kan draaien. En erg warm. We slapen gewoon op de betonnen vloer. Ik vraag de Australische regering om mij niet te vergeten. Haal me alsjeblieft terug naar huis en naar mijn vrouw”, deed hij tegenover ABC News een emotionele oproep.

De voetballer kreeg onlangs wel even bezoek van ploeggenoot Gonzalo Abascal en hij was verbijsterd door de omstandigheden waarin hij Al-Araibi terugvond: “Het was behoorlijk shockerend, maar het was ook goed om hem te zien. Het was alleen niet erg prettig om hem in die situatie en op die plek te zien. Het enige dat hem zorgen baart is dat hij niet terug wil naar Bahrein. Hij vertelde mij dat hij Bahrein kent en dat hij weet hoe de mensen daar te werk gaan, hij weet dat het niet prettig zal worden als hij teruggaat. Hij wacht nu op de hulp van Australië zodat hij weer terug kan keren.”

Al-Araibi en zijn advocaten werken er nu hard aan om het uitleveringsbevel aan te vechten, terwijl Bahrein voet bij stuk blijft houden. Het Arabische land laat weten dat als de speler echt onschuldig is, hij terug kan komen om dit in de rechtbank aan te kaarten. Al-Araibi gaat er echter van uit dat hij bij terugkomst in zijn thuisland geen eerlijk proces krijgt en mogelijk direct van de aardbodem zal verdwijnen: “Misschien vermoorden ze me, maar ik weet honderd procent zeker dat ze me gaan slaan. Dat deden ze ook toen ik zeventien was. Toen ik de vorige keer gearresteerd werd, ben ik gemarteld en om niets geslagen”, vertelde hij aan Sky Sports. Ondanks alle ontberingen probeert hij in zijn cel zo fit mogelijk te blijven: “Als ik hier lang blijf kan ik nooit meer voetballen. Mijn lichaam is zwak.”

Highlights: V.A.E. - Australië
Meer video's


25 reacties (laatste reactie door fcg95)

Dit kan toch niet? Dat je uit een land gevlucht bent en daar straks alsnog naar uitgeleverd wordt?

8 februari 2019 om 00:20

Als het land lid is van Interpol, kunnen ze een uitleveringsverzoek indienen. Dan kan iemand overal gearresteerd worden en uitgeleverd worden. Westerse landen zullen nimmer gehoor geven aan een dergelijk verzoek maar als je naar landen zoals Thailand gaat dan ben je min of meer vogelvrij en kan alles gebeuren.

Begrijp daarom ook niet dat er mensen zijn die naar dergelijke landen op vakantie gaan, als je ter plaatse een fout maakt dan kan het zomaar heel slecht met je aflopen. Voor je het weet zit je met enkel boeien met vijftig anderen in een cel.

8 februari 2019 om 09:29

Daar heb je gelijk in. Ik zou zelf, met een openstaande celstraf, ook biet op reis gaan naar landen als Thailand e.d, maar goed. Iedereen kan wat doms doen, vraag dat maar aan dat jochie dat vast zit in Spanje.

8 februari 2019 om 13:38

Lid zijn van interpol maar de regels daarvan per definitie aan je laars lappen zoals jij zegt is net zo fout als dit hele verhaal. Maak het nou niet erger dan het is.

8 februari 2019 om 17:41

Spedyafc

"als het land lid is van Interpol, kunnen ze een uitleveringsverzoek indienen. "

Nee, Interpol is simpelweg een organisatie die tot taak heeft om informatie uitwisseling mogelijk te maken tussen de verschillende politiediensten van de bij Interpol aangesloten landen. Zij helpen bij de analyse van die informatie en zij ondersteunen die politiediensten waar nodig. Ook houden zij lijsten bij met mensen die internationaal opgespoord moeten worden, maar ook lijsten van gestolen voorwerpen of registergoederen als auto's, boten, vliegtuigen, etc.

Uitleveringen kunnen alleen als er tussen de betreffende landen een uitleveringsverdrag bestaat. Dat staat verder los van Interpol. Vandaar dus ook dat (slimme) criminelen altijd vluchten naar landen waar Nederland geen uitleveringsverdrag mee heeft.

9 februari 2019 om 11:47

Nee hoor, ook als er geen uitleveringsverdrag is, kan het betreffende land besluiten iemand aan te houden en uit te leveren. Een uitleveringsverdrag verplicht een land om mee te werken maar op vrijwillige basis is het altijd mogelijk.

9 februari 2019 om 15:43

Speedy

"een uitleveringsverdrag verplicht een land om mee te werken maar op vrijwillige basis is het altijd mogelijk."

Dat is natuurlijk correct! Uiteraard kán een land vrijwillig en ook zonder verdrag meewerken aan uitlevering. Maar in dat kader merk ik wel op dat Nederland bijvoorbeeld nooit aan uitlevering meewerkt als met dat betreffende land geen verdrag is gesloten. Dat is echt uitgesloten.

8 februari 2019 om 17:35

Fcg95

"dit kan toch niet? Dat je uit een land gevlucht bent en daar straks alsnog naar uitgeleverd wordt?"

Snap helemaal dat je dat in de context van dit verhaal zegt, maar je moet dit echt een stuk breder zien.

Wat nu als een crimineel uit Nederland weg vlucht om zijn straf in Nederland te ontlopen? Dan willen wij toch ook dat die boef wordt aangehouden in een ander land en aan Nederland wordt uitgeleverd? Neem Jos B., ... Daar zijn zaken als uitleveringsverdragen, internationale arrestatiebevelen en Interpol juist voor.

En nogmaals, in deze kwestie gaat het natuurlijk om iets totaal anders, want dit soort zaken (het terug aan een land met een totalitair regime uitleveren van 'vluchtelingen' zijn daar niet voor bedoeld.

FIFA houdt zich natuurlijk afzijdig.. geld ver ver verrrrr boven principes, als die überhaupt al aanwezig zijn. Nare situatie.. Moet er toch niet aan denken dat deze jongen terug in Bahrein eindigt.

8 februari 2019 om 01:00

Wat moet de FIFA doen hieraan? FIFA staat niet boven wetten. Die kunnen zich wel uitspreken. Maar waarom zou Thailand zich er iets van aantrekken?

8 februari 2019 om 11:30

Een uitspraak van de FIFA zal niet direct impact hebben, maar Thai zijn wel degelijk gevoelig voor openlijke kritiek. Dus een publieke uitspraak van FIFA, in combinatie met nog meer internationale druk, kan wel degelijk effect hebben.

8 februari 2019 om 09:41

Want een uitspraak van een voetbalbond gaat natuurlijk boven internationale uitleveringsverdragen en het nationale strafrecht....? Had de FIFA afgelopen zomer ook maar even een uitspraak moeten doen dat Jos Brech onschuldig was, dan had hij nu nog jonge kinderen kunnen lastig vallen. Of hechten we dan opeens geen waarde aan de mening van een VOETBALbond? Begrijp me niet verkeerd, ik vind het ook niet oké hoe mensen in die regionen worden behandeld door de "eliten", maar als je een politiebureau in de fik steekt dan ben je ook hier gewoon strafbaar. Als Ziyech morgen een politiebureau in Amsterdam in de fik steekt dan moet de FIFA ook maar even uitspraak doen dat Ziyech niet vervolgd mag worden? Dat je voetballer bent betekend niet dat je je mag misdragen als burger. De FIFA staat hier echt compleet los van.

8 februari 2019 om 20:00

Nee, maar je kan wel als bond oproepen dat Thailand even nadenkt. Je hoeft als land een uitleveringsverzoek niet te honoreren als je het er echt niet mee eens bent. Dit geval is vrij duidelijk onzin. Die jongen wordt aangeklaagd voor brandstichting, terwijl hij op het moment van die brandstichting live op tv een voetbalwedstrijd aan het spelen was. Lijkt me hel beste alibi dat je kan hebben, en dus ook meteen aanleiding de reden van het verzoek van Bahrein ernstig in twijfel te trekken.

8 februari 2019 om 20:49

Tuurlijk heb je helemaal gelijk, maar de FIFA heeft hier simpelweg 0,0 mee te maken. Als ze zich met dit soort zaken gaan bemoeien kunnen ze zich wel met elke uitlevering ter wereld gaan bemoeien. Het lijkt me dat Thailand de feiten zelf ook wel onderzoekt voordat ze iemand uitleveren.

8 februari 2019 om 23:08

"nee, maar je kan wel als bond oproepen dat Thailand even nadenkt. "

De Fifa die zich gaat mengen in dit soort politieke zaken en dan ook nog eens partij gaat kiezen? Ondenkbaar, onwenselijk, onmogelijk. Zou jij het normaal vinden als de Fifa bijvoorbeeld Nederland zou oproepen om Zwarte Piet te verbieden? Nee natuurlijk. Fifa moet en mag zich nooit met poltieke zaken bemoeien.

"je hoeft als land een uitleveringsverzoek niet te honoreren als je het er echt niet mee eens bent. Dit geval is vrij duidelijk onzin. "

Landen beslissen niet over uitleveringsverzoeken. Dat doen rechters. Zo ook in Thailand. En inderdaad, als de Thaise rechter het er niet mee eens is, dan zal die speler ook niet uitgeleverd worden.

Overigens is gebleken dat de speler door Thailand is aangehouden omdat Australie, waar hij een vluchtelingenstatus heeft, een Interpol bericht had verzonden toen hij in het vliegtuig naar Thailand was gestapt. Immers, zodra hij een status in dat land kreeg hadden zij heel snel het 'rode vlaggetje' bij de Interpolmelding moeten laten weghalen. Thailand was door de Interpolmelding wel gedwongen om deze speler aan te houden. De fout ligt dus bij de Australische autoriteiten, die hebben zitten slapen.

Dus de zaken liggen echt wel wat anders dan hoe jij ze voorspiegelt.

Je zult er geboren zijn pfff, vreselijk dit soort landen waarin ze martelen, mensen vermoorden. Hoop het beste voor deze jongen..

Zulke landen zulke mensen zijn niet goed bij hun hoofd echt waar. Ze martelen je helemaal kapot om gewoon te bekennen om iets waar je niks van afweet. Je hebt in zulke landen totaal geen keus wanneer ze her op je gemunt hebben. Het is vreselijk dat er landen zijn die hier niks tegen aan doen en gewoon blijven kijken met mondje dicht. Mensen met macht die doen wat ze willen en moeten hun zin altijd krijgen. Dit is echt triest zowel voor hem en zijn familie. Ik hoop dat de aandacht nog groter zal worden en hij hieronder uitkomt, want dit is echt 1 van de ergste wat je maar ooit in je leven kunt mee maken.

8 februari 2019 om 17:49

Msn10

"zulke landen zulke mensen zijn niet goed bij hun hoofd echt waar. Ze martelen je helemaal kapot om gewoon te bekennen om iets waar je niks van afweet"

Zoals de VS ook verdachten 'kapot martelt' om bekentenisen af te dwingen en om informatie af te dwingen. Dus jij vindt de VS een land met mensen die niet goed bij hun hoofd zijn. Overigens, landen als Polen, het VK, Roemenië, Ierland, Ijsland, Denemarken, Cyprus, Italië, België, Portugal, Duitsland, Oostenrijk, Griekenland en ook Nederland, (jawel!) hebben hier hun volledige medewerking aan verleend. En ja, dit ging niet alleen om 'echte' terroristen, daar zaten ook een heleboel totaal onschuldige mensen bij.

Het is maar dat je het weet en niet denkt dat alleen 'zulke landen' zijn.

Prima. Wel n politiebureau in de fik steken en later huilen en vluchten. Jammer je straf ontloopt je niet.

8 februari 2019 om 20:03

Lees het artikel anders ff. Hij was live op tv een voetbalwedstrijd aan het spelen toen het politie bureau in de fik ging. Dat is toch op zijn zachts gezegd vreemd..

Waarom vlucht je weg uit een land om er vervolgens op huwelijksreis te gaan!? Is toch vragen om ellende...

9 februari 2019 om 15:44

Lees het artikel nog een keer of zoek het even na op Internet.

Hij is gevlucht uit Bahrein, heeft een vluchtelingen status in Australië gekregen en was op huwelijksreis naar Thailand.

Ik hoor mensen hier over de rol van de Fifa in dit verhaal praten maar mis hier wel een niet onbelangrijk aspect.
De Fifa zou zich weldegelijk zorgen moeten maken over hun uitstraling naar de voetbal gemeenschap zolang ze die prins Salman bin El Khalifa zo hoog geplaatst houden.
Die is, gezien zijn rol in Bahrein, toch redelijk onhoudbaar geworden lijkt me.
Ze hebben toch een of andere ethische commissie om de organisatie daar "zuiver" te houden.
Blijkbaar is dat ook een wassen neus om alleen hun eigen hachje te redden en is wereldse ethiek hen vreemd.
Ze houden liever iemand in het zadel die mede verantwoordelijk is voor het onderdrukken en martelen van zijn eigen volk dan een voetballer te ondersteunen die dientengevolge zijn sport niet kan uitoefenen.
Het stinkt aan alle kanten en geld is macht.

11 februari 2019 om 16:08

voyager

"ze hebben toch een of andere ethische commissie om de organisatie daar "zuiver" te houden.
Blijkbaar is dat ook een wassen neus om alleen hun eigen hachje te redden en is wereldse ethiek hen vreemd."

De ethische commissie van de Fifa is er voor om mensen die voor de Fifa werken te beoordelen. Je suggestie dat die bedoeld zou zijn om de 'wereldse ethiek' te gaan beoordelen en daar dingen van te vinden is een wereldvreemde opmerking. Hoezo moet de Fifa gaan bepalen wie er wereldwijd deugt en wie niet deugt eigenlijk? En nog veel belangrijker, wie gaat dat dan precies bepalen allemaal? En langs welke normen? Die van jou? Van mij? Westerse normen, Oosterse?

"ze houden liever iemand in het zadel die mede verantwoordelijk is voor het onderdrukken en martelen van zijn eigen volk"

Sorry, de Fifa houdt iemand 'in het zadel'? Huh, wat? Dus als de Fifa een statement zou laten uitgaan over die prins dan zou die prins direct weg zijn? Wat een nonsens. En dan nog, wat komt daarna dan precies? Een democratisch gekozen persoon die een land dat nog nooit aan democratie heeft gedaan eventjes gaat omvormen tot een nieuwe bakermat van democratie? Geopoitieke en bijbelse naïviteit!

"de Fifa zou zich weldegelijk zorgen moeten maken over hun uitstraling naar de voetbal gemeenschap zolang ze die prins Salman bin El Khalifa zo hoog geplaatst houden."

Misschien heb jij het idee dat 'wij' hier in het Westen een superieure moraal en superieur systeem hebben waar verder alle andere landen aan zou moeten voldoen en dat overal exact zoals wij dat hebben moeten navolgen. Interessante kijk, en die mag jij uiteraard hebben, maar ik kan je verzekeren dat daar in een heleboel andere landen heel erg anders over gedacht wordt. En 'wij' hier in he Westen vertegenwoordigen niet de meerderheid van alle landen, noch hebben wij het wat dat betreft voor het zeggen. Ik zou als ik jou was ietsje anders naar de echte wereld kijken. Los van het feit dat Fifa gaat over voetballen en niet een soort morele politie is die overal gaat bepalen wat goed, slecht of moreel verantwoord is. Er zullen namelijk zat landen zijn die willen dat de Fifa een stelling neemt tegen amorele regeringsleiders als Donald Trump, die de hele kluit beliegen, bedriegen en alleen zichzelf verrijken. Moet de Fifa dus dat WK 2026 maar vast afnemen dan? Om een signaal te geven?
Neh, Fifa is niet voor politiek klaar.

@voetbalzone,

Ik lees net op de NOS dat hij is vrijgelaten. Mooi moment voor een update denk ik zo?

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 2.

In de wandelgangen

Donderdag 18 april
Tottenham Hotspur heeft zich teruggetrokken uit de strijd om Matthijs de Ligt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren