Boze Rutten houdt ‘komisch’ groepsgesprek: ‘Als kleuters rond een leraar’

Dinsdag, 5 februari 2019 om 12:57Tim Siekman

Fred Rutten weet nog niet te overtuigen met Anderlecht. De Belgische club bivakkeert op de zevende plek van de Jupiler Pro League, mede omdat de ploeg zondag met 2-1 verloor van nummer vier Standard Luik. Rutten heeft de spelersgroep 'op een opvallende locatie' bijeen geroepen om te praten over de huidige situatie, meldt Het Laatste Nieuws.

Rutten zou intern boos zijn geweest over het feit dat Anderlecht vlak voor tijd een 1-1 gelijkspel uit handen gaf. Maandag organiseerde de Nederlandse oefenmeester in de fitnesszaal een bijeenkomst om vooral de belangrijke spelers op scherp te zetten. Rutten zou daarbij middenin een cirkel hebben gestaan. 'In de kleedkamer klinkt het dat dat een komiek zicht was', zo luidt het bericht.

De trainer liet in duidelijke bewoordingen merken dat hij meer van zijn spelers verwacht. Vooral de meer ervaren voetballers moesten volgens Rutten opstaan en de kar trekken. 'Omdat de teneur veelal negatief was en door de opmerkelijke setting, als kleuters rond een leraar, ervoer niet elke speler het moment als positief', zo schrijft Het Laatste Nieuws.

De Belgische krant meldt dat er weinig reactie vanuit de spelersgroep kwam. "Ze zaten erbij als makke lammetjes", zo claimt een aanwezige. Rutten zou niet de hoofdschuldige zijn van het gebrek aan passie bij de groep, aangezien Hein Vanhaezebrouck, ex-trainer van Anderlecht, eveneens had gehamerd op het gebrek aan persoonlijkheid binnen de ploeg.


Poll

Verwacht jij dat Fred Rutten de boel op de rit krijgt bij Anderlecht?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

14 reacties (laatste reactie door mt87)

Met alle respect maar de beste man is inmiddels wel echt een karikatuur van zichzelf voor zover ie dat in de media al niet was. Deze zagen we van veraf al aankomen, prima assistent maar niet meer dan dat.

5 februari 2019 om 13:36

Je doet hem hier echt flink tekort.

5 februari 2019 om 14:31

Precies. Hij levert tot nu toe gewoon goed werk bij Anderlecht. Ik ben akkoord met de meeste knopen die hij doorhakte. Dat hij geen prijzen wint, kan goed zijn. Maar hij kan best wel structuur brengen volgens mij.

5 februari 2019 om 13:52

Als je ooit documentaires kijkt of verhalen leest van spelers zijn ze heel vaak zeer positief over Rutten.

Idd wat 'sta plaats' zegt: Je doet hem hier tekort mee.

5 februari 2019 om 14:11

"met alle respect maar de beste man is inmiddels wel echt een karikatuur van zichzelf voor zover ie dat in de media al niet was."

Ik vind Rutten ook zeker niet één van de beste trainers die we hebben in Nederland, maar een karikatuur? Ik heb hem als mens hoog zitten. Genoeg verhalen gelezen over hoe hij privé door het vuur kan gaan voor zijn spelers en oud-teamgenoten.

Zo jammer, hij is best een goede trainer maar hij zo door gaat neemt geen club of speler hem meer serieus

Jammer dat dit naar buiten moet komen, blijkbaar is de spelersgroep een wespennest.

5 februari 2019 om 13:50

@voetbalfreak, dit doet me denken aan Seedorf's tijd bij Milan. Nu weet ik niet hoe de selectie bij Anderlecht in elkaar steekt, maar bij Milan kon je de rotte plekken zo aanwijzen. Allemaal spelers die buiten de boot dreigden te vallen binnen de nieuwe prestatiecultuur. Vaak wat ouder ook, dat heeft dan goedbetaald aan mogen modderen en ineens komt er een coach die wel eisen stelt. Nu is Fred Rutten ervaren genoeg om dat te managen, maar ik denk dat de Anderlecht fans zich nu net zo erg achter de oren krabben als ik destijds deed bij Milan's neerval. Vind dit dan ook meer over die speler(s) / het lek zeggen, dan over de coach.

5 februari 2019 om 14:40

Noem eens wat namen dan? Ik ben wel benieuwd welke spelers van Milan zo waren. Leuk verhaal maar we hebben niks aan vaagheden zonder namen.

5 februari 2019 om 16:01

Mexes kan ik me zo nog herinneren, maar wie er verder allemaal zijn basisplaats verloor of opzichtig verzaakte in het veld weet ik echt niet meer. Het was een overgangsfase (die veel te lang geduurd heeft). Maar goed, die discussie is ook destijds gevoerd en nu totaal niet relevant meer (de spelers van toen ook niet). Ik zie het nut er niet van in om mijn geheugen te gaan opfrissen voor iets dat in het seizoen 2013-2014 gebeurde. Als je het vaag vindt, soit. Zo heb ik het destijds als fan beleefd, en het gaat mij om de paralellen: De gevallen topclub, de 'geluiden uit de kleedkamer', het continue gezaag aan de stoelpoten van de coach, en in hoeverre dat door kan etteren. Hierin opgesloten zit dat Anderlecht supporters hun club natuurlijk zo snel mogelijk terug aan de top willen zien, net als ik Milan toen, en dat dit op zijn minst jaren vertraging oploopt als je een rotte kleedkamer hebt. Dus de boodschap is ook dat de Anderlecht fans zich misschien wel schrap moeten zetten voor een flink aantal magere jaren.

5 februari 2019 om 14:35

Het komt niet van de spelers. Al 20 jaar lekt alles naar buiten. En op een paar mensen na, is iedereen vervangen daar. Je moet geen Sherlock Holmes heten om de mol te vinden daar.

5 februari 2019 om 14:51

Weet jij meer? Men ging er altijd van uit dat dit Deschacht was, maar sie is nu weg.

Achterlijke spelersgroep heb je dan ook zeg. Niet alleen nauwelijks presteren op het veld, maar ook dusdanig dom en respectloos zijn dat je niet verder dan iemands 'handicap' kan kijken, ondanks dat het fucking 2019 is. En dan ook nog eens dit soort dingen aan een journalist verklappen. Dan heb je echt een dramatische en onprofessionele selectie bij elkaar gesteld...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Anderlecht

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Pro League
SpelersPositieW
J. ZirkzeeAanvaller3816
W. WeijsUnknown
B. RamanAanvaller359
C. KouaméAanvaller318
J. DuranvilleAanvaller10
Voor de complete selectie: Clubpagina Anderlecht.

42 fans
Coach, 59 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren