Krul: ‘Bij Ajax was het eigenlijk hetzelfde verhaal als bij Brighton’

Dinsdag, 5 februari 2019 om 09:26Chris Meijer

Na een aantal moeizame jaren heeft Tim Krul het voetbalgeluk hervonden bij Norwich City. De dertigjarige doelman werd afgelopen zomer door the Canaries overgenomen van Brighton & Hove Albion, waar hij niet op speeltijd hoefde te rekenen. Bij Norwich City, de huidige koploper van de Championship, is Krul de eerste doelman.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zie jij Tim Krul nog terugkeren bij Oranje?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

27 reacties (laatste reactie door edo)

Leuk om te zien dat hij het nu weer goed doet, volgend seizoen hopelijk weer in de Premier League!

Is dit geen goeie optie voor het Nederlands elftal aangezien Cillessen geblesseerd is.

5 februari 2019 om 09:42

Als derde keeper? Ik denk dat Koeman Zoet nu als eerste ziet, Bizot als tweede en Padt lijkt zich herrpakt te hebben, dus die zal wel in aanmerking komen voor het derde plekje.

5 februari 2019 om 09:48

Het keept wel bij de nummer 1 van de championship, ik denk ook dat zoet nog voor hem staat maar naar mijn mening is Krul wel beter dan Bizot.

5 februari 2019 om 09:57

Het blijft een tweede competitie. Blijft toch apart, hoor. Dat we pakweg De Roon en Hateboer voorbij kijken, terwijl die voor de nummer 5 in de Serie A spelen, maar de keeper van de nummer 1 van de Championship is wel goed genoeg?

Naast dat ik vind dat Krul een niveau hoger zou moeten spelen, denk ik dat Padt en Bizot ook gewoon goede keepers zijn. Persoonlijk vind ik Padt beter dan Bizot, maar dat kan aan de groen witte bril liggen.

5 februari 2019 om 10:22

De Championship is de zesde competitie van Europa, beduidend sterker en zwaarder dan de Eredivisie. Ik sla een fitte Krul dan ook hoger aan dan Bizot of Padt.

5 februari 2019 om 10:28

Waar baseer je die stelling op, Davilla? Ik hoor het wel vaak en ik zal ook niet ontkennen dat het niveau er vrij hoog is, maar ik vind het niveau er niet hoger dan het niveau in Nederland, zeker niet bij de topclubs.

Edit: Ook de Portugese en Turkse competitie schat ik bijvoorbeeld hoger in.

5 februari 2019 om 10:49

Daarom vind ik dat Zoet nog voor Krul staat, maar Norwich is toch wel een hoger niveau dan AZ en al helemaal dan Groningen.

5 februari 2019 om 11:10

De discussie welke competitie zwaarder is, maakt eigenlijk niet zoveel uit. Net als de discussie over welke club sterker is. Het gaat erom welke keeper het beste is. Dit omdat ik Bizot niet onderscheidend vind bij AZ, terwijl Padt dat wel is bij Groningen.

Ik vind Krul niet een goede keuze voor Oranje, omdat ik denk dat Bizot en Padt en misschien ook wel Vermeer beter is. Ik zou persoonlijk Padt over Bizot verkiezen, omdat ik Bizot zijn maniertjes niet kan waarderen.

5 februari 2019 om 11:15

Dat zeggen ze altijd maar dat is onzin. De Championship is kwalitatief niet bijzonder sterk, het is alleen een hele zware competitie door het hoge aantal ploegen en het hoge tempo. Maar er worden fouten gemaakt in de Championship (deels ook door dat hoge tempo) die je bij de Graafschap niet ziet hoor.

5 februari 2019 om 11:26

Ik zou Bizot en Padt links laten liggen en Krul en Vermeer oproepen. Die zijn m.i. een klasse of 2 beter en spelen nu ook weer.

Ik schaal ze zelfs hoger in dan Zoet, die ik bij Oranje altijd zeer matig en onzeker vind spelen.

5 februari 2019 om 11:33

Ik vind de Championship juist wel een sterke competitie. Ik denk zelfs dat de Championship minimaal even sterk is als de Eredivisie.

Het niveau van tegenstanders van Krul in de Championship is hoog en hij speelt bij de koploper.

5 februari 2019 om 11:34

Dan haal je toch weer een partij oudere keepers op. Padt en Bizot zijn ook de jongste niet, maar Krul en Vermeer zijn nog ouder. Sowieso, Vermeer? Die heeft net 2 wedstrijden gekeept dit seizoen. Als je die al gaat oproepen klopt er niets meer van je geloofwaardigheid.

5 februari 2019 om 11:46

@fcg95
Beetje rare voorbeelden. De Roon was de laatste wedstrijden basisspeler en Hateboer heeft ook bij de selectie gezeten.

5 februari 2019 om 12:00

Boris, Ik bedoel meer dat hier in de comments vrij veel verontwaardiging was omdat die erbij zaten. Vooral over Hateboer. Dat terwijl bijvoorbeeld Tete wel opgeroepen moest worden, maar die speelt helemaal nooit. Omdat die een Ajax verleden heeft dan?

Nu lijken de meesten het wel vrij logisch te vinden dat Krul opgeroepen wordt. Dat vind ik apart, omdat die op een beduidend lager niveau speelt.

Sowieso merk ik vrij veel selectief geheugen hier in de comments. Zo is Cillessen de onbetwiste nummer 1 tegenwoordig (ben ik het mee eens), terwijl hij niet speelt bij Barca, maar is bijvoorbeeld Vorm een no-go, terwijl die niet speelt bij Spurs. Wat zijn volgens de meesten dan wel de criteria? Spelen? Een grote club? Ex-Ajax speler?

5 februari 2019 om 13:14

Fcg95

"blijft toch apart, hoor. Dat we pakweg De Roon en Hateboer voorbij kijken, terwijl die voor de nummer 5 in de Serie A spelen, maar de keeper van de nummer 1 van de Championship is wel goed genoeg?"

Dat heeft er toch alles mee te maken dat er voor de posities van De Roon (maar zeker die van Hateboer) gewoon veel opties hebben? Ik bedoel dat Dumfries, Karsdorp, Janmaat, Veltman, allemaal daar kunnen spelen. Terwijl eigenlijk alleen Cillessen een absolute topdoelman is. En Zoet een aardige vervanger. Daarna wordt die spoeling gewoon bijzonder dun. Bizot is natuurlijk geen international, en Padt is dat nooit geweest, met alle respect.

5 februari 2019 om 13:57

Constant

Maar op basis van wat is Krul dan wel een international? Hij heeft dan wel 8 interlands gespeeld, de laatste was 3,5 jaar terug. Of de ervaring in de Premier League? Die ervaring is leuk, maar het gaat natuurlijk om de huidige vorm. Krul heeft sinds Newcalstle ook gewoon 3 stappen terug gezet.

Hieronder alle keepers die sinds 2014 geselecteerd zijn voor Oranje.

Zoet - Al tijden tweede keeper.
Padt - Was derde keeper, toen treinincident en vorm dip, lijkt nu herpakt
Bizot - Pakte derde keeper toe Padt wegviel.
Krul - Lijkt zich te herpakken, na lange afwezigheid en mindere periodes.

Vermeer - Normaal gesproken bankzitter, nu 3 wedstrijden gespeeld.
Bijlow - Geblesseerd
Cillessen -Geblesseerd
Vorm - Bankzitter
Stekelenburg - Bankzitter

Als ik naar de vier keepers kijk die dit seizoen veel gespeeld hebben, waardoor ik Vermeer direct al vind afvallen, is Zoet zeker van zijn plek. Ook denk ik dat Bizot een plekje opschuift. Ik zou dan persoonlijk Padt op het derde plekje neerzetten. Die lijkt zich namelijk echt herpakt te hebben sinds de winterstop.

5 februari 2019 om 11:14

Dipsaus, natuurlijk is Zoet nu onbetwist de eerste keeper.

Je kan Krul voor de plekken daarachter overwegen, zowel op kwaliteit als ervaring. Dat laatste is niet onbelangrijk, want hij moet er direct staan als het nodig is, en dan brengt Krul toch een stuk meer mee dan Bizot en Padt.

Als Krul de kruisbandblessure niet had opgelopen, dan was hij geheid tweede doelman geweest van Oranje. Krul heb ik altijd 1 van de betere keepers gevonden voor zijn blessure en zeker in de (legendarische) strafschoppenreeks tegen Costa Rica toonde hij zijn klasse. Toch goed om te horen dat hij het geluk weer gevonden heeft bij Norwich

5 februari 2019 om 13:48

Ik heb eigenlijk nooit zijn hype begrepen. Hij had inderdaad fantastische wedstrijden, maar wisselde dit ook af met enorm zwakke wedstrijden. Zijn 1 op 1 situaties waren vooral vreemd, waarbij hij technisch gezien niet bijzonder sterk was.

Leuke keeper en ondanks dat ik altijd gehoopt heb op zijn potentie, is hij niet veel meer of minder dan Zoet. Cillessen blijft daarin nog een klasse apart, dat deel ik met je!

Jammer dat zijn carrière niet verlopen is zoals ik verwacht en gehoopt had. Vanaf dat hij een jonge keeper was in Engeland liep ik al tegen mijn vrouw te roepen dat ze op Krul moest letten in de toekomst. Nou kan dat haar natuurlijk helemaal niks schelen, maar bij die penaltyreeks in 2014 kon ik toch mooi zeggen dat ik altijd al had geroepen dat hij een topper zou worden. Helaas is het grotendeels bij dat ene moment gebleven.

5 februari 2019 om 11:45

Zoals zovele had hij beter in Nederland kunnen rijpen, als zo vroeg het buitenlandse avontuur op te gaan zoeken.
Talentvolle spelers hebben al hindernissen genoeg en als je dan ook nog in een andere cultuur gaat zitten wordt het alleen maar moeilijker.
Zie selecties van het Nederlandse elftal en kijk hoeveel spelers er in Nederland rijp zijn geworden en welke over de grens.

5 februari 2019 om 15:02

Dat ben ik toch niet met je eens. Krul was relatief jong voor een keeper toen die vaste basisspeler werd bij Newcastle. Vgm zelfs een (aantal?) keer uitgeroepen tot speler van het seizoen en zeker een zeer gewaardeerde keeper. Voor hem was het een combinatie van zijn blessure en trouw aan een club in de ondergang die hem de das om gedaan hebben. Had hij die blessure niet opgelopen of was hij 2/3 jaar eerder vertrokken, had hij nu waarschijnlijk nog gewoon Prem gespeeld.

Er zijn zat voorbeelden van spelers die te vroeg vertrokken ja, maar dat was niet de reden waarom Krul niet zo hoog aangeschreven staat als had gekund

7 februari 2019 om 15:00

Hij heeft bij Newcastle echt een geweldige periode gehad. Heel hoog niveau. Dus dit verhaal van "te vroeg weggegaan" is niet van toepassing op hem.

Hij heeft eerder te vroeg gepiekt. Juist voor een keeper is dat opvallend want daar is ervaring en volwassenheid verhoudingsgewijs belangrijker dan bij veel veldposities.

5 februari 2019 om 13:20

Edo

Helemaal eens! Ik volg Krul ook al sinds heel lang, sinds zijn entree als piepjonge speler die furore maakte bij Newcastle.

Zijn grote kans in Nederland is gekomen toen Ajax hem huurde. Daar viel hij echter onbegrijpelijkerwijs door de mand. Sindsdien heeft die blessure in 2015 zijn carriere ook behoorlijk genekt natuurlijk. Maar zo gaan die dingen soms gewoon. Het hangt van zoveel factoren af....

7 februari 2019 om 15:01

Klopt, het is ongrijpbaar hoe dit zo loopt. Hopelijk maakt hij een goede doorstart, want het talent zit ergens in hem. Maar ik heb niet zo veel vertrouwen meer.

Hoe zou het met Onana zijn afgelopen als Krul bij Ajax niet zo geblesseerd zou zijn geweest?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Norwich City

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
18.Burnley 4-8
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
T. KrulKeeper90
M. AaronsVerdediger90
G. HanleyVerdediger90
M. RashicaMiddenvelder90
T. PukkiAanvaller92
P. Lees MelouMiddenvelder80
K. McLeanMiddenvelder80
Voor de complete selectie: Clubpagina Norwich City.

56 fans
Keeper, 33 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Norwich City 9 0 0 0
2020/2021 Norwich City 36 0 2 0
2019/2020 Norwich City 36 0 4 0
2018/2019 Norwich City 46 0 4 0
2017/2018 Brighton U23 2 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

‘Mason Mount kan een hele grote speler worden bij Chelsea’

Het was zaterdagmiddag genieten van het Chelsea van Thomas Tuchel. De Londenaren waren in eigen huis met liefst 7-0 te sterk voor hekkensluiter Norwich Ctiy en hebben nu een gat van...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 28 oktober
Xavi moet de nieuwe trainer van Barcelona worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren