‘Mensen die Heerenveen een degradatiekandidaat noemen, snappen het niet’

Maandag, 4 februari 2019 om

Stijn Schaars vindt niet dat sc Heerenveen behoort tot de degradatiekandidaten in de Eredivisie. De ploeg van Jan Olde Riekerink staat op de dertiende plek, met slechts een punt meer dan nummer zestien FC Emmen. Schaars, de aanvoerder van de Friezen, wijst echter naar het zware programma van de afgelopen weken.

Heerenveen pakte twee punten in de laatste vijf duels en wordt door sommigen al gezien als degradatiekandidaat. "De mensen die zoiets roepen, snappen niet dat we met binnen één week twee keer Ajax en een keer AZ gewoon een erg zwaar programma hebben gehad", benadrukt Schaars in gesprek met het Friesch Dagblad.

"Wat verwacht men dan? Dat we in die wedstrijden vier, vijf punten halen? Dat is gewoon onzin", doelt Schaars op Ajax-uit (4-4), AZ-thuis (0-2) en Vitesse-uit (2-2). "Natuurlijk, als alles meezit kan het wel, maar dan verlies je de realiteit uit het oog." De middenvelder kijkt dan ook gematigd positief aan tegen het restant van het seizoen.

"We beschikken echt wel over het nodige talent, maar je moet niet denken dat we een ploeg als AZ thuis zomaar even wegspelen", stipt hij aan. "De wedstrijden tegen de nummers tien tot en met achttien, daarin moeten we de punten gaan pakken." Zaterdag neemt Heerenveen het voor eigen publiek op tegen nummer tien PEC Zwolle.


Poll

Vind jij sc Heerenveen een degradatiekandidaat?


Gerelateerd

29 reacties (laatste reactie door texeira)

ze vallen wel erg tegen. Ploegen als Pec, Ado, Heracles en nog wel een paar schat ik hoger in. Zit iets meer beleving in

4 februari 2019 om 12:43

Ado en Heracles zitten de laatste weken juist totaal geen beleving in. Wel valt het dit jaar zeker tegen. Vooral verdedigend is het een ramp

4 februari 2019 om 12:51

Beeldvorming ook door vele hogere verwachtingen. Plaatsen 8-16 verschillen niet veel, ene jaar die en andere jaar weer een andere club als uitschieter. Daar is Heerenveen naar afgezakt

Je kan het een zwaar programma noemen, maar feit is gewoon dat maar een punt boven de nacompetitie staat. Groningen is al het hele seizoen degradatiekandidaat, net als Fortuna en Excelsior. Op dit moment is door de brede middenmoot niemand onder Utrecht veilig.

In de eerste seizoenshelft heb je toch gewoon tegen iedereen keer gespeeld? Dan kunnen de eerste paar wedstrijden na de winterstop wel pittig zijn, maar lijkt me niet dat het daar alleen in zit toch?

Lijkt erop dat de selectie van Heerenveen steeds meer afgeroomd wordt, ook Zeneli (toch een van de smaakmakers) is nu vertrokken. Voorin spelen ze met twee huurlingen (lammers en van Bergen) dus heel florissant is het nou ook weer niet.

4 februari 2019 om 12:43

Van bergen is geen huurling

4 februari 2019 om 13:16

Je hebt gelijk, daar zit ik inderdaad lelijk naast Had dat het hele seizoen al in mijn hoofd.

4 februari 2019 om 12:49

Na die eerste seizoenshelft stonden zo ook niet bij de gevarenzone. Na de winterstop zijn ze gewoon begonnen met een lastig programma met Ajax uit, AZ thuis en Vitesse uit. Volgende week wacht PSV en de laatste thuiswedstrijd voor de Winterstop was Utrecht thuis. Je hebt dan in korte periode tegen 5 ploegen uit de top 6 gespeeld. Dus dat verklaart ook wel wat.

Na PSV krijgen ze een hele reeks met lager geklasseerde clubs. Dan zullen ze de punten moeten pakken.

4 februari 2019 om 13:12

Komende zaterdag PEC is een mooi moment om te beginnen. Anders komt Emmen er misschien wel voorbij

4 februari 2019 om 13:32

Ze hebben in 9 thuiswedstrijden 1x gewonnen. Dat verklaard ook alles waarom ze op hun huidige positie staan. In uitwedstrijden kunnen ze het namelijk wel, ook tegen een Ajax ook tegen een Vitesse en ook tegen AZ.

4 februari 2019 om 14:05

Klopt ook! Wanneer ze lekker kunnen reageren zijn ze op zijn best en dat is meestal uit. Wanneer ze zelf initiatief moeten nemen gaat ze het een stuk minder af. Daarin tegen hebben ze wel nog maar 3 thuiswedstrijden gehad tegen een ploeg uit het rechterrijtje.

4 februari 2019 om 13:37

Zeneli was er tegen AZ gewoon nog bij. We hebben nu Johnsen (gehuurd) en die vind ik niet veel.minder dan Zeneli. We hebben veel talent, maar vooral verdedigend moet het beter. Want we scoren wel gewoon veel. Maar we krijgen ze net zo hard tegen

4 februari 2019 om 14:57

Nee toen was hij al weg. Vlap stond linksbuiten tegen az

Hij heeft gelijk natuurlijk. Alleen nog even bewijzen op het veld Bestuurlijk waren we al 10x gedegradeerd met al die jokers achter een vergadertafel, dat vertekent ook enigszins ben ik bang. Financieel ook al lang omdat enorm veel sponsoren de club laten zakken en er veel te veel werd uitgegeven. Qua opleiding gaat t steeds wat beter na Ziyech, Sinkgraven, vAmersfoort, van Aken, Gudmundsson, Pierie en Vlap en dan sturen we Namli nog weer veel te vroeg weg Voor een club ‘in the middle of nowhere’ niet slecht (Qua transfers is het schoonmaak houden en hebben we niet t gochme van concurrenten om Matusiwa, Owusu, Sierhuis goedkoop binnen te halen, of die buitenlandse gasten van Fortuna bijv. toch maar weer s wat scherper scouten) Kortom: rek is er behoorlijk uit maar 8e-12e plaats is reeel. Nu maar weer proberen om weer maar boven te kijken al valt dat niet mee..

4 februari 2019 om 13:01

Ach, bekijk het van de andere kant, Bij ons is het gogme er wel om Sierhuis en Doan te halen, maar we staan nog steeds onder je.

Volgens mij zijn er 14 degradatiekandidaten momenteel. Iedereen kan van iedereen winnen en verliezen en de verschillen zijn op de ranglijst minimaal. Heerenveen heb ik op tv een aantal keer gezien en één keer live in Groningen, maar die kunnen ook ongelofelijk slecht zijn. En dat was echt niet zo omdat het tegen hoogvliegers was. Het worden nog een paar spannende maanden!

Afgelopen zaterdag Heerenveen een prima eerste helft zien voetballen. Voelden elkaar prima aan en lieten leuk combinatievoetbal zien. In de tweede helft was Vitesse sterker, maar kwam Heerenveen nog terecht op een verdiend punt uit. Ben het met Stijn eens. Met AZ, Ajax en Vitesse heb je wel een redelijk zwaar programma. Als Heerenveen nu de aankomende wedstrijden wel de punten gaan pakken, kunnen ze nog gewoon om plek 4 tm 6 meestrijden.

Gezien de stand doe je gewoon mee om die plaatsen. Maar uit eindelijk zou het wel goed komen met Heerenveen.

Leuk Stijn Schaars dat je over dat zware programma van de laatste weken begint, maar in de 19 wedstrijden ervoor werden er ook niet zoveel punten gehaald, want anders stonden jullie niet slechts 1 punt boven de streep. Je bechuldigd anderen van het kijken met een blik gericht op de afgelopen weken, terwijl jezelf ook de volledige stand weglaat.

Laten we de feiten erbij pakken Stijn. Heerenveen is in thuiswedstrijden de slechtste club van de Eredivisie met slechts 1 overwinning en 6 punten in 9 thuiswedstrijden. Dat zijn cijfers van een potentiele degradant. Nee, ik verwacht niet dat Heerenveen uiteindelijk onder de streep zal eindigen, maar met zo'n thuisserie, slechts 1 punt boven de streep en een belachelijk slechte defensie is het ook niet uit te sluiten.

4 februari 2019 om 14:09

Klopt, maar met Ajax, feyenoord, Vitesse, az, Utrecht en angstgegner Heracles hebben ze ook niet de makkelijkste thuiswedstrijden gehad. 4 punten thuis tegen emmen, Fortuna en ADO is erg matig. Maar ze krijgen dus nog veel laag geklasseerde teams thuis. Dan zul je een wat reëler beeld krijgen over je thuis status

"de mensen die zoiets roepen, snappen niet dat we met binnen één week twee keer Ajax en een keer AZ gewoon een erg zwaar programma hebben gehad"

Wat een onzin. Als je één punt boven de nummer 16 staat, dan ben je degradatiekandidaat. En je concurrenten spelen ook gewoon twee keer tegen Ajax en AZ. En je puntenaantal heb je behaald over alle twintig wedstrijden die je tot nu toe hebt gespeeld, niet alleen de laatste twee.

4 februari 2019 om 15:00

Klopt, iedereen krijgt iedereen 2x. Echter in de laatste 5 wedstrijden heeft heerenveen tegen 4 ploegen uit de top 6 gespeeld. En in deze laatste 5 weken zijn ze afgezakt. Dus meerdere lastige wedstrijden op een rij. Nu krijgen ze (op volgende week PSV na) meerdere laag geklasseerde teams op een rij. Dan krijg je een beter beeld en zullen ze vast weer gaan stijgen.

4 februari 2019 om 19:25

Ik sluit niet uit dat ze nog punten gaan morsen en dat ze tegen nota bene PSV een wereldpot op de mat gaan leggen.

Twente kon ook niet degraderen. Zeg nooit nooit.

Volgens mij snapt Stijn het zelf niet, staan zeker niet onterecht zo laag op de ranglijst. Heb genoeg wedstrijden van Heerenveen gezien waarin ze voetbalden als een absolute degradatiekandidaat. O.a. uit bij mijn club (groningen) waren ze dramatisch.

Het voetbal tegen Ajax en Vitesse biedt wel hoop. Al heeft Heerenveen dit seizoen juist moeite tegen de laagvliegers, dus het kan nog behoorlijk spannend voor ze worden.

Zelfde geldt voor FC Groningen, ben er nog alles behalve gerust op.

Feit is dat Heereveen slechts 1 punt boven de streep staat en dan ben je gewoon een degradatiekandidaat, of je het leuk vind of niet. Maar op dit moment kan je gewoon nog niet zeggen wie gaan degraderen, Groningen of Heerenveen zou dat kunnen zijn, maar die kunnen ook gewoon nog de playoffs halen. Wat spanning betreft hebben we dus niks te klagen vanaf plek 5/6.

4 februari 2019 om 16:23

Hij probeert het allemaal een beetje rustig voor te houden voor de supporters denk ik. Maar vind ze het hele seizoen al matig spelen, ze mogen blij zijn dat ze van bulthuis af zijn die is nog te slecht voor de kkd. Verder vind ik ze op moment echt niet beter als de rest in het rechter rijtje. Hun enige voordeel is dat ze met lammers een veel scorende spits hebben. Maar nog 1x verliezen en ze kunnen ook zo 16e staan.

Als Heerenveen supporter zei ik het zelf ook. Als ik naar het voetbal van vorige week tegen AZ kijk, wat geen incident was, snap je waarom ik het vind. Achteruit lopen, weinig beweging zonder bal. Zonedekking ipv mandekking. Ondanks de kwaliteit van bepaalde spelers zitten er ook hele zwakke schakels tussen... Olde Riekerink haalt weinig uit de selectie, zelfs met Schaars terug op het veld.

Ik ben het eens met Stijn, hij heeft de 17 wedstrijden voor de winter ook allemaal niet mee gespeelt he Ik zie ons toch nog wel 7e worden dit seizoen, kom elke thuiswedstrijd in het stadion en we hebben ook echt een paar klote potten gespeelt (Az, utrecht, emmen thuis en groningen, nac uit.) Maar met hornkamp ipv floranus + de nieuwe aankopen moet er toch meer balans in het elftal kunnen komen! Ik vind Heerenveen nog steeds een subtopploeg, 4 punten meer en we doen weet netjes mee om de playoffs.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

sc Heerenveen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.Willem II44-6
11.VVV-Venlo37-16
12.ADO Den Haag36-13
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
W. HahnDoelman310
M. VlapMiddenvelder3114
B. RienstraMiddenvelder293
D. HøeghVerdediger282
K. PierieVerdediger282
S. LammersAanvaller2815
M. van BergenAanvaller276
Voor de complete selectie: Clubpagina sc Heerenveen.

40 fans
Middenvelder, 35 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 sc Heerenveen 8 0 1 0
2017/2018 sc Heerenveen 29 3 5 0
2017 sc Heerenveen 0 0 0 0
2016/2017 sc Heerenveen 22 1 1 0
2016/2017 PSV 0 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

‘Heerenveen wil ‘hoofdprijs’ vragen voor gewilde Michel Vlap’

Michel Vlap kent een uitstekend seizoen bij sc Heerenveen en dat is niet onopgemerkt gebleven. Voetbal International weet te melden dat diverse buitenlandse clubs zich hebben gemeld voor de 21-jarige aanvallende...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 23 april
Benjamin Nygren geniet veel belangstelling. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren