Elia lacht om column van ‘clown’ Mossou: ‘Zelf was je keeper, toch?’

Maandag, 4 februari 2019 om

Eljero Elia kan de recente column van Sjoerd Mossou in het Algemeen Dagblad niet echt waarderen. De journalist analyseerde de gang van zaken bij Feyenoord, voormalig werkgever van de 31-jarige aanvaller. De huidige buitenspeler van Medipol Basaksehir reageert via Twitter cynisch op het schrijfsel van Mossou.

Afgelopen zaterdag schreef Mossou over de huidige nummer drie van de Eredivisie. Hij verdeelde alle aankopen van de Rotterdamse club in verschillende categorieën: bord-op-schoot-spelers, verloren zonen, tropische verrassingen en afdankertjes. 'Klinkt wat lullig, maar dit zijn de voormalige Eredivisie-spelers die nét niet goed genoeg zijn voor een topcompetitie', aldus Mossou, die Elia in de laatste categorie schaarde.

'Stiekem zijn dit óók bord-op-schootspelers, maar je hebt er wel even Google bij nodig. Denk aan Cuco Martina (afgelopen transferwindow op huurbasis overgekomen van Everton, red.), Steven Berghuis, Eljero Elia of over een tijdje: Jürgen Locadia en Vincent Janssen.' De dertigvoudig Oranje-international vond de column van Mossou niet bijster sterk.

“Prachtig dit. Ik moest gewoon reageren, kon het niet laten, clown dat je d'r bent. Zelf nog niet eens op hoog niveau gespeeld en dan dit komen zeggen. Zelf was je keeper, toch?", aldus Elia. De routinier was van 2015 tot 2017 actief in De Kuip en won met Feyenoord de TOTO KNVB Beker en de landstitel. In 68 duels voor Feyenoord was Elia goed voor 18 goals en 14 assists.


Poll

Begrijp jij de reactie van Eljero Elia?


Gerelateerd

56 reacties (laatste reactie door nick danninga)

Ik snap Elia heel goed in dit. Dit is gewoon iemand tot op het bot afzeiken in een column. Je mening geven mag natuurlijk maar je kan op zijn minst enigzins wat respect voor iemand en zijn carrière opbrengen denk ik dan. Mossou had het iets anders kunnen verwoorden vindt ik.

4 februari 2019 om 11:50

Maar uiteindelijk snap ik wel zijn mening.
Er zijn ook geen echte toppers bij Feyenoord zoals een Bergwijn of De Jong. Die echt het verschil maken en voor vele miljoenen weg kunnen gaan.

4 februari 2019 om 13:10

Plus. Als je zelf nooit in een film hebt gespeeld, mag je dan ook geen recensies schrijven?

4 februari 2019 om 15:58

Als je zelf een C acteur bent geweest, kan je de bal terug verwachten.

4 februari 2019 om 11:53

Ik snap Elia hier totaal niet in. Dit is niet iemand tot op het bot afzeiken, maar dit is de vinger op de zere plek leggen binnen het beleid van Feyenoord. Ik ben het volledig met Sjoerd Mossou eens dat de scouting van Feyenoord momenteel inspiratieloos en te makkelijk is. De gemiddelde Eredivisie-volger kan met precies dezelfde namen komen als waar de scouts van Feyenoord mee komen. Ze halen enkel spelers die het leuk doen bij middenmoters in de Eredivisie en spelers die zijn geflopt in het buitenland. Dat Elia in die laatste categorie hoort is gewoon een feit, en dan moet hij niet zo gaan zeiken omdat hij hierdoor op zijn ziel is getrapt.

4 februari 2019 om 12:21

Het is wel een erg negatieve benadering. Elia is toch een prima aankoop gebleken voor Feyenoord?

4 februari 2019 om 12:22

Dit is helemaal niet de vinger op de zere plek leggen. Dit is gewoon ouderwets afzeiken. Waarom horen we dit nooit over luuk de jong. Volledig mislukt in het buitenland en toch al jaren de vaste spits van Psv. Dat is dan toch ook bord op schoot scouting. Nee dat is een geweldige vondst. Elia en Pele waren dat ook van, van Geel. Net zo als Berghuis dat ook is. Wat goed is, is goed en wat slecht is, is slecht.

Niet alles bij Feyenoord is slecht, niet elke gehaalde speler is totaal onzinnig. Er zitten een aantal tussen waarbij je gewoon kan spreken van goede en slimme scouting. Elia was daar een van. Getuige ook het behaalde kampioenschap in het seizoen waar de super slimme aanwinst de Jong geen pepernoot raakte.....

4 februari 2019 om 13:22

Dat er bij een club een speler van meerwaarde kan zijn die bij een andere club geflopt is. Of dat een speler een miskoop blijkt is ook geen probleem. Dat is nl normaal..... mits de verhouding tussen succes en “helaas” maar goed is. En daar gaat het punt nu juist naar in dit geval, de journalist. De verhouding spelers die echt van meerwaarde zijn geweest voor Feyenoord is erg, erg mager!

4 februari 2019 om 16:15

Van der Vaart zegt vrijwel hetzelfde over Luuk. Staat ongeveer 5 berichten hieronder

Elia, WK finale.. I rest my case. Pech met blessures gehad, maar voor de rest gewoon een speler die goed genoeg is voor de subtop ! Kom te kort voor de Elite, maar voor de subtop in topcompetities geweldig! Valencia, Sevilla, Schalke, Leverkussen, Lyon, Everton

4 februari 2019 om 11:54

Nou ja, Elia is inmiddels 31 en heeft nooit echt een grote rol van betekenis gespeeld bij clubs van de statuur die jij noemt.

Deed het aardig bij HSV toen ze nog bij de subtop van Duitsland meededen, maar daarna was het ook wel gebeurt. Hopeloos gefaald bij Juve, matig bij middenmoter Werder, geflopt bij Southampton en toen maar terug naar Nederland. Vorig seizoen aardig bij Basaksehir, maar nu ook bankzitter daar. Dat is allemaal toch een eind weg van subtop.

4 februari 2019 om 12:04

Edson Braafheid heeft ook in de WK finale gespeeld. Dus wat is precies je punt? Elia heeft buiten de genoemde blessures ook vooral pech gehad met zijn houding. Hij had inderdaad het talent voor de subtop, maar is vervolgens geflopt bij Hsv, Juventus, Werder en Southampton. In het begin had hij inderdaad weinig geluk, maar zijn houding heeft ook wel aan zijn (gezien zijn kwaliteiten) magere carriere bijgedragen.

4 februari 2019 om 14:21

"elia, WK finale.. I rest my case. "

Welke case precies??

Edson Braafheid, Ernie Brands, Jan Poortvliet en Dick Nanninga speelden ook een WK finale. En dus???

4 februari 2019 om 14:59

Geen kwaad woord over Dick Nanninga!

ON: Dat Elia op zijn pielemuis getrapt is door een column van Sjoerd Moussou zegt genoeg over het karakter van Elia. Die jongen is teveel met randzaken bezig en heeft de focus op de verkeerde zaken.

Helaas is hij niet de enige. Topvoetbal houdt niet alleen in dat je een aardig balletje kan trappen, het vraagt ook om topsportmentaliteit anders red je het simpelweg niet.
Elia is wat dat betreft een schoolvoorbeeld.

Edit: Trouwens ook wel mooi dat al die knulletjes heel hard roepen dat wat in de media verschijnt hen niet boeit of raakt. Maar wel telkens reageren zodra hun persoontje in het daglicht gezet wordt...

31 jaar en je nog druk maken om een column van Sjoerd Mossou...

4 februari 2019 om 12:36

En blijkbaar ziet hij keepers als iets minderwaardigs.

Hetzelfde was toen Feyenoord kampioen werd, toen ging hij zich druk maken richting Johan Derksen. Pak je na 18 jaar een kampioenschap met Feyenoord, ben je bezig met Johan Derksen. Triest.

Niet echt een slimme reactie. Volgens mij kan Elia prima counteren met dat hij kampioen is geworden en daar een bijdrage aan heeft geleverd. Gewoon top voor de Eredivisie dus wat geen schande is.

4 februari 2019 om 11:50

Maar dat is toch precies wat Mossou zegt? Top voor de eredivisie maar niet goed genoeg voor de echte top?

4 februari 2019 om 12:51

Maar waarom moet Mossou het nou zo negatief brengen. Hem een afdankertje noemen. Dat is gewoon onnodig. Ik kan wat Mossou zegt wel waarderen, want het is ook een teken naar de directie en scouting van Feyenoord, maar zo respectloos zijn door namen in een categorie die afdankertjes heet te plaatsen is niet nodig. Had het anders verwoord en hij had een heel goed punt.

4 februari 2019 om 13:27

Eens, hij heeft gelijk maar kan het anders verwoorden. Alleen dat is kennelijk tegenwoordig de tendens bij de journalisten. En dat weet Elia natuurlijk ook.

Is natuurlijk te makkelijk van Mossou. Elia, Berghuis en vele anderen zijn natuurlijk wel de spelers met wat caps achter hun naam. Ergens niet geslaagd, wil niet zeggen dat ze niet weg goed genoeg zijn voor de eredivisie, voor Feyenoord. Ach, en Elia moet erboven staan. Mensen niet pakken op waar ze gevoetbald hebben en hoe hoog. Ook te makkelijk.

4 februari 2019 om 11:51

Mossou zegt het er nota bene bij dat dit stiekem ook bord op schoot spelers zijn. Wat wil je nog meer?
Het blijven spelers die in het buiteland niet of in mindere mate geslaagd zijn en te vroeg weer terug naar Nederland zijn gekomen. Dat ze voor de eredivisie prima zijn is mooi meegenomen en voor de speler zeker geen schande

4 februari 2019 om 12:02

Ik dacht gelezen te hebben dat ie het afdankertjes noemde. Dat is wat denigrerend in mijn ogen.

Maar Elia reageert inhoudelijk zelf ook niet, en heeft geen statistieken in een topcompetitie om het tegendeel te bewijzen. Daarnaast is het argument 'heeft zelf nooit op niveau gespeeld' zulke onzin, dan zou namelijk 99% van de mensen geen mening over voetbal mogen hebben? (inclusief een aantal huidige toptrainers die zelf niet hoog gevoetbald hebben..)

4 februari 2019 om 11:49

Precies dit. En daarbij, genoeg topvoetballers die de meest domme dingen zeggen, kijk maar is interviews met Maradona of Pele.

4 februari 2019 om 12:25

Dit is toch geen mening meer van die clown. Dit noem je spelers de grond in boren en ja elija heeft gewoon gelijk. Hoe kan jij spelers de grond in boren als jij het zelf amper gered heb of nooit op een hoog niveau gespeeld heb, echt raar is dat. Een mening mag iedereen hebben tuurlijk maar niet oo zo een manier.

4 februari 2019 om 12:53

Maar het is niet bewust spelers de grond in boren, maar kritiek leveren op het huidige beleid van Feyenoord. Als je dit als persoonlijke aanval op de genoemde spelers ziet, zit je al helemaal fout. Dat hij daarbij namen plaatst in de ‘afdankertjes’ categorie, is wel fout en respectloos. Elia was namelijk gewoon een prima aankoop.

4 februari 2019 om 13:23

J a maar kom op dit is toch niet een manier hoe je kritiek levert. Afdankertjes? Kom op man tuurlijk zijn er dan spelers die je daarmee raakt en dan reageren ze op dat moment gewoon dat ze boos zijn of geraakt.

4 februari 2019 om 13:32

Snap ik, alleen mag je van Elia ook verwachten dat hij verder kijkt naar de boodschap en niet alleen reageerde op een paar “fout gekozen” woordjes. M.a.w. Lekker snel in de verdediging schieten en niet kijken naar de boodschap.

4 februari 2019 om 13:41

Het is flauwekul dat je op een goed niveau moet hebben gespeeld om hier kritiek op te uitten. Als iemand elke dag bezig is met het voetbal op de voet volgen en hier gewoon bijna een studie van maken, dan geloof ik best dat hij er meer verstand van kan hebben dan Elia.

Daarnaast ben ik het wel eens met de column van Mossou. Kijk, dat hij het woord afdankertjes gebruikt is gewoon puur voor de marketing en vond ik ook te ver gaan. Maar zoals hij de 'boord op schoot' voetballer en de 'verloren zoon' omschrijft, zo denk ik ook al een paar jaar over het transferbeleid van Feyenoord.

Zet eens een goede scouting op en ga in landen zitten waar niet iedereen heen gaat. Of kijk op een niveau lager zoals Utrecht dat doet in Frankrijk en Heracles in Duitsland.

4 februari 2019 om 14:42

Wil jij dus zeggen dat je alleen maar kritiek mag hebben als je zelf op een hoog niveau hebt gespeeld?

4 februari 2019 om 12:45

Dat zou ook betekenen dat Elia geen mening over een collumn mogen hebben, aangezien hij nooit een columnist is geweest

“prachtig dit. Ik moest gewoon reageren, kon het niet laten, clown dat je d'r bent. Zelf nog niet eens op hoog niveau gespeeld en dan dit komen zeggen. Zelf was je keeper, toch?"

haha, argumentatie van een kleuter. Ik zie het hier ook wel eens op voetbalzone langskomen. Wellicht was Mossou geen topvoetballer en keeper, maar zet niet zulke domme teksten op internet. Alsof je alleen zinnige dingen over voetbal kan roepen als je mondiale prijzen hebt gewonnen...

"zelf nog niet eens op hoog niveau gespeeld en dan dit komen zeggen."

Wat is dat nou weer voor tegenargument? Als je het niet eens bent met zn column prima maar kom dan met inhoudelijke kritiek, niet met zo'n ad hominem. Geef aan waarom je het oneens bent met de column.

Genoeg topvoetballers die de meest achterlijke dingen over voetbal zeggen en genoeg niet voetballers die hele verstandige dingen zeggen.

Wordt een beetje lastig om de kranten, tijdschriften en TV-programma's nog te vullen als alleen mensen die zelf op topniveau hebben gespeeld nog een mening mogen hebben over een voetballer...

Overigens kan Moussou dit natuurlijk ook omdraaien. "hoezo heb jij commentaar op een column? Wat heb je zelf zoal geschreven dan?".

4 februari 2019 om 12:54

Ja precies. En indirect is het ook een belediging aan iedere voetbalvolger met een mening. Dus als je niet op hoog niveau hebt gevoetbald dan is het onzin wat je zegt?

Overigens had iemand op Twitter ook al zijn taalfouten gecorrigeerd. In 1 tweet had Elia bijna 10 taalfouten. Ook best knap.

4 februari 2019 om 13:38

Ik denk dat Mossou genoeg van zijn hersencapaciteit gebruikt om daarboven te staan. Elia is een beetje gefrustreerd dat zijn naam ook voorbij kwam in het artikel. Waarschijnlijk de enigste reden waarom hij uberhaupt van het column afwist.

5 februari 2019 om 20:42

Social media is toch een medium om zelf ook eens wat te dumpen. Mossou mag met extra jus zijn verhaaltje brengen. Een speler mag van mij ook best zijn eigen mening met wat extra schwung plaatsen. Elia ligt echt niet wakker van die ongein. Kwestie van lezen en erop inhaken. Onzin om dan een volledig diplomatiek afgewogen reactie te plaatsen. Hij is ook maar een mens. Lekker belangrijk allemaal. Elia prikt ff terug, big deal.

Sterke reactie van Elia, iemand zijn mening minder waard vinden omdat hij niet op een hoog niveau gespeeld heeft. Of omdat hij keeper was. Ik vind het vrij zwak om iemand die kritiek heeft persoonlijk aan te vallen, alsof dat de kritiek minder waard maakt.

Een aantal van de beste coaches heeft nooit echt een hoog niveau gespeeld. Denk daarbij aan Mourinho, Van Gaal. Ook die opmerking over "je was zelf keeper, toch?" is van een ontzettend hoog niveau. Alsof dat enig indicatie geeft over Mossou zijn mate van voetbalkennis.

4 februari 2019 om 13:35

Elia heeft nooit de indruk gemaakt ooit volwassen te zijn geworden. Ook vooral de reden dat hij het nooit gered heeft op een hoger niveau, want talent had hij zeker wel. Mossou brengt het misschien erg bot, maar hij heeft wel degelijk een goed punt.

Maar goed, het gaat Elia duidelijk niet om het feit dat Mossou een punt wou maken. Als zijn naam niet was genoemd, zou Elia deze column waarschijnlijk helemaal niet gelezen hebben. Meneer heeft een te groot ego om kritiek te verteren en dan komt hij met een hersenloze opmerking. Typisch Elia.

Hahaha heerlijk zo'n zure Elia maar hij heeft wel gelijk. Al vind ik er helemaal niet op reageren een stuk volwassener

Wat zouden keepers nu over Elia denken? Hij kleineert hun vind ik

Tja Elia. Nooit echt volwassen geworden en dat blijkt wel weer als je per se moet reageren op een column dat best hout snijdt als je door de 'beledigingen' door leest. Dus omdat Mossou zelf keeper was en niet op een hoog niveau heeft gespeeld zou hij het minder goed kunnen zien? Bovendien is dit niet bepaald een goed signaal betreft zijn mening over keepers.

Mossou is sportjournalist en heeft dus prima het recht om een dergelijke column te schrijven. Mossou heeft ook gewoon gelijk, maar Elia kan het schijnbaar niet hebben dat hij in een dergelijke categorie word geplaatst. Elia bleek namelijk ook inderdaad niet goed genoeg en moest daarom een stap terug doen naar de Eredivisie bij Feyenoord.

"zelf nog niet eens op hoog niveau gespeeld en dan dit komen zeggen. Zelf was je keeper, toch?"

Man, man, man. Wat een kinderachtige reactie. Dit vind ik sowieso altijd een redelijke vals argument. Het feit dat een analist, journalist of wie dan ook niet op top niveau heeft gespeeld betekend niet dat hij of zij er meer verstand van kan hebben. Er zijn mensen die voetbal tot op de voet volgen en er gewoon bijna een studie van maken.

Ja Elia, je kan beter voetballen dan Moussou, maar zegt hij iets dat niet klopt? Het transferbeleid van Feyenoord is ook een beetje smakeloos de laatste jaren. Ik snap dat hij zich aangevallen voelt omdat Moussou hem ook in zo'n groep gooit en hij wilt zich verdedigen, maar kom dan met betere argumenten dan "jij bent geen goede voetballer geweest, dus je mag niks zeggen".

Ik snap zijn laatste zin niet, iets met keeper? Kan iemand mij dat uitleggen?

ik vindt het nog altijd schandalig dat Elia, door Feyenoord opgepikt uit de dood, zo snel alweer verlies, stank voor dank voor meer geld, bah.

Ik snap dat het geen fijn stuk is om te lezen als je er zelf een hoofdrolspeler in bent, maar ook al is het wat lullig geschreven, heeft Mossou weldegelijk een punt. De scouting bij Feyenoord is meestentijds voorspelbaar en niet van een bijster hoog niveau en ook Elia heeft bij lange na niet alles uit zijn talent gehaald. Geeft verder niks, niet iedereen kan het opbrengen om zich volledig toe te wijden aan het leven van een topsporter. Ik zou het persoonlijk ook niet kunnen en vooral willen opbrengen, maar dan moet je tegelijkertijd ook niet vreemd opkijken als er kritiek om de hoek komt kijken. All part of the game. En wat was hij trouwens goed hè als jong opkomend talent, eeuwig zonde dat hij niet het maximale eruit heeft gehaald. Met de juiste mentaliteit had ik hem namelijk wel in de top zien slagen.

Column klopt gewoon als een bus. Zeur niet Eljiro, jankbal.

Zowel bij PSV, Ajax als Feyenoord lopen spelers rond die onder deze categorie vallen, dus ik snap niet waarom dit specifiek als kritiek op het aankoopbeleid van Feyenoord wordt gebruikt. Een veel groter probleem is dat Martin van Geel Scandinavië ziet als de voornaamste scoutingpool, terwijl hier juist relatief weinig talent rondloopt. Op basis van waarvan mensen Mossou als autoriteit erkennen op het gebied van voetbal is mij overigens een raadsel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8687
2.PSV8372
3.Feyenoord6534
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. BerghuisAanvaller3312
S. LarssonAanvaller326
R. van PersieAanvaller2516
N. JørgensenAanvaller247
J. BijlowDoelman160
K. VermeerDoelman180
Eric BotteghinVerdediger222
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Feyenoord.

102 fans
Aanvaller, 32 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Medipol Basaksehir 21 1 4 0
2017/2018 Medipol Basaksehir 24 5 2 0
2016/2017 Feyenoord 24 9 1 0
2015/2016 Feyenoord 31 8 3 0
2014/2015 Werder Bremen 9 0 1 0
Laatste voetbalnieuws

‘Meerdere spelers staan open voor zomerse rentree bij Feyenoord’

Feyenoord is nog altijd op zoek naar een nieuwe technische directeur en volgens het Algemeen Dagblad verwacht de club die eerdaags aan te stellen. De nieuwe technische man moet een selectie...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 24 mei
Leicester City vraagt de hoofdprijs voor Harry Maguire. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren