‘Tikkende tijdbom’ in Arnhem: ‘Ik heb geen greintje plezier gehad’

Maandag, 4 februari 2019 om

Vitesse is een tikkende tijdbom, schrijft De Gelderlander maandagochtend. Volgens de krant wordt de onvrede over de resultaten en de speelwijze steeds groter in Arnhem en dat valt ook af te lezen uit de woorden van Bryan Linssen. De aanvaller heeft geen goed woord over van het spel van Vitesse in de afgelopen weken.

Zaterdagavond remiseerde de ploeg van Leonid Slutsky met 2-2 tegen sc Heerenveen, na een veelbesproken moment in de blessuretijd waarin een doelpunt van Vitesse werd geannuleerd en de bezoekers in plaats daarvan een strafschop kregen en benutten. Dat Linssen zelf tot scoren kwam in de wedstrijd, was slechts een schrale troost. "De treffer is mooi, maar de rest was een drama", oordeelt hij.

"Ons voetbal is zwaar onder de maat. Mijn voetbal is zwaar onder de maat. Ik heb geen greintje plezier gehad tegen Heerenveen", vervolgt de clubtopscorer van Vitesse, dit seizoen goed voor acht doelpunten. "Dat we niet goed voetballen, begint een structureel probleem te worden. Dat baart ons allemaal grote zorgen."

Vitesse kreeg net als vorige week tegen Fortuna Sittard (2-1) in de blessuretijd het deksel op de neus. De tegenslagen stapelen zich op voor de huidige nummer vijf van de Eredivisie. "We morsen zoveel punten. Ik had me veel meer van dit seizoen voorgesteld. We voetballen al een hele tijd verschrikkelijk. Excelsior, NAC Breda, De Graafschap, FC Emmen, Fortuna; allemaal slecht. Ik ben ontzettend teleurgesteld."


Poll

Eindigt Vitesse dit seizoen in de top vijf?


Gerelateerd

35 reacties (laatste reactie door pinkelman)

Kom maar weer terug bij Groningen! Sturen we Mahi jullie kant op

4 februari 2019 om 11:40

Mahi heeft meer techniek dan Linssen, en Mahi speelt met veel mindere spelers

4 februari 2019 om 14:02

Misschien wel meer techniek inderdaad maar als je Mahi na de winterstop hebt zien lopen over het veld kun je er net zo goed een zitzak neerzetten. Techniek maakt dan niks uit.

Helemaal mee eens! Ik ben zelf ook Vitesse supporter en soms vraag ik me af waarom haha. Ik denk dat Slutsky gewoon niet bij Vitesse past en tevens vraag ik me of hij nou wel echt zo goed is? Ik bedoel... iedere Vitesse supporter smeekt al jaren om het vertrek van Van de Werff, maar wat doet Slutsky? Juist laten we hem aanvoerder maken, heb ik nou geen verstand van voetbal of snapt hij het nou niet? Daarnaast hebben we echt wel het materiaal ervoor om goed en verzorgd voetbal te spelen. Spelers als Odegaard, Linssen, Bero, Foor en Serero zijn gewoon behoorlijke spelers. Daarnaast verkoop je een van Bergen, maar is die nou zoveel slechter als Beerens?

4 februari 2019 om 11:33

Nou ik vind Van Bergen beter dan die Beerens... Die bakt er echt niks van.. Zorgt zelden voor dreiging.. Iets wat Mitchel altijd wel deed en waar Mitchel ook nog eens heeeel veel potentie heeft

4 februari 2019 om 11:52

Hoe we met Van Begen zijn omgegaan is gewoon schandalig. Met zijn talent had hij ten eerste een belangrijke speler geworden en ten tweede ook later nog eens een heel mooi bedrag kunnen opleveren

4 februari 2019 om 11:55

Er zal best wel een flinke doorverkoop percentage aanvast zitten. Maar ind dom dat ze hem hebben laten lopen. Maar jeugd en vitesse is na theet hofs ginkel propper etc al jaren niks meer

4 februari 2019 om 12:48

Ik volg Vitesse als NEC-supporter natuurlijk niet op de voet, maar is Beerens zo in niveau terug gevallen dan? Ik vond hem voor zijn vertrek in Nederland tegen de top 3-clubs aanschuren. Die jongen had het natuurlijk niet meezitten wat betreft blessures.

4 februari 2019 om 13:09

Het is helaas niet veel meer. Moest het vroeger vooral van zijn snelheid hebben maar dat heeft nu niet meer. Het gevolg is dat er weinig dreiging en succesvolle dribbels bij hem vandaag komen. Als Musonda en Gong niet geblesseerd waren geweest, had hij waarschijnlijk niet of nauwelijks gespeeld.

4 februari 2019 om 14:26

Inderdaad een paar sterkhouders er het hele seizoen al niet bij (met name Matasz) maar om die Beerens steeds opnieuw te zien spelen: droevig. Daarnaast onze Darfalou: 100% inzet maar 0% techniek of rendement: hebben we nou echt niemand in de jeugd?
Onze Russische vriend: tijdens de wedstrijd geen communicatie met het team, alleen met zijn Russchische hulpje. De enige die met de spelers praat is Hofs en vdgouw. Sturing's inbreng is volgens mij nul - helaas.

Je hebt ook niet echt een best team. Veel spelers zijn niet voor de subtop. Met een v d werf, clark,darfalou,beerens, kruiswijk(geblesseerd) thelander dan vraag je om problemen... Foor had ik ook meer van verwacht. Ik dacht dat, dat wel een pareltje was toen ze hem aantrokken maar die staat ook al jaren stil. Dan de blessures musonda, matavz, gong. Nu gaan alle schorsingen meespelen. Dit wordt nog een zwaar half jaartje om daarna zo snel mogelijk te vergeten en de jongens die ik in de 1 ste alinea noemde met een strikje eromheen te laten gaan. Hopelijk kunnen dauda en matavz ons nog wat power brengen

4 februari 2019 om 13:11

Idd we hebben de meest matige selectie sinds jaren.

Afgelopen zomer hebben we naar kwantiteit dan naar kwaliteit gekeken. Alle gedane aankopen zijn behoorlijk tegen gevallen. Alleen de huurlingen Eduardo en Odegaard presteren naar verwachting.

Idd de blessures van sommige spelers, zoals Matavz en Musonda werken natuurlijk ook niet mee.

Daarom was ik een tegenstander om Bruns te laten gaan, want die was meer dan bruikbaar geweest.

Klasse Linssen. Eindelijk iemand die zijn mond open trekt!

4 februari 2019 om 11:46

Hij was op het veld ook gewoon echt boos na zijn treffer.. hoopje frustratie zeg

5 februari 2019 om 09:48

Ben het er niet mee eens. Linssen hoort zich te gedragen als captain. Als hij gefrustreerd is moet hij eerst maar eens bij zichzelf beginnen. Wat heeft hij er aan gedaan om het te veranderen?

Ze kopen spitsen en aanvallende middenvelders terwijl achterin het probleem zit. Met zulke slechte verdedigers kom je niet aan een goede aanval of zelfs een goede voetbalwedstrijd.

Kom maar naar AZ kan je lekker ballen .

4 februari 2019 om 12:02

Op 't trainingsveld misschien, maar verder lekker banken natuurlijk

4 februari 2019 om 12:28

Als opvolger van Idrissi zou het geweldig zijn. Vind hem echt een goede speler. Het enige minpuntje is dat hij al 28 is.

4 februari 2019 om 15:15

Het mannetje zou wel bij AZ passen echter met Boadu hebben ze een topspits in huis die op termijn samen met Stengs en hopelijk Idrissi gewoon in Oranje staat

Begin dan met die rus eruit te gooien!! Dat slome verdedigend voetbal kan je niet met zn verdediging baltempo moet vee hoger en spelers klagen ook al over de trainer! Zet sturing en hofs er maar neer

Ik had net als Linssen hoge verwachtingen dit seizoen, maar het viel al snel tegen met alle blessures en de slechte uitslagen. De afgelopen paar wedstrijden kijk je ook met het idee dat het tegendoelpunt toch wel komt, ook al staat Vitesse voor. Het mag best een wonder heten dat we nog vijfde staan, al komt dat ook alleen maar omdat de directe concurrentie loopt te verzaken.

Zaterdag bleek wel weer dat dit Vitesse beter aanvallend voetbal kan spelen dan verdedigend, want bij een 0-1 achterstand gaan ze opeens voetballen en bij een 2-1 voorsprong zakken ze in en lijkt het weer nergens op. Slutsky heeft wat mij betreft nog steeds de gunfactor en een boel pech, mede door alle blessures, maar ook hij moet toch eens bedenken dat het allemaal niet heel soepel loopt.

De onvrede is logisch !

We spelen erg matig, zeker voor een subtopclub met ambities. Maar dat valt met name het falende aankoopbeleid aan te rekenen. We hebben een karrenvracht aan nieuwe spelers gehaald deze zomer, maar ze zijn allemaal nét niet. De enige spelers van niveau, Odegaard en Eduardo, zijn gehuurd.

Verder mis ik de Nederlandse touch. Afgelopen zaterdag waren Linssen en Büttner de enige Nederlandse jongens.

Zoals we eerder Linssen opgepikt hebben bij een subtopper/middenmotor, hadden we afgelopen zomer ook moeten doen. Ik noem bijvoorbeeld een Pierie, Schouten, Kuwas, Padt, El Khayatti etc

4 februari 2019 om 13:57

Van de Werf, Butner, Linssen, Foor, Margaret en Buitink dus die 2 NL klopt niet. Verder roerend met je eens!

4 februari 2019 om 13:58

En Bero als nieuwkomer vind ik een topper 👌

4 februari 2019 om 14:08

Foor was geschorst.
Maar Vd Werff dat is ook een Nederlander, ik had 'm als Belg ingeschaald . Maar dan heb je het over 3 Nederlandse basisspelers. Vind ik simpelweg te weinig.

Margaret en Buitink dat is de toekomst en daar heb ik wel vertrouwen in. Maar het is mooi als we van de zomer minder maar betere aankopen hadden gedaan.

4 februari 2019 om 14:38

Haha, misschien maar een spelersruil doen met Feyenoord, daar loopt iedereen te klagen dat er teveel Nederlanders rondlopen.

4 februari 2019 om 14:11

Ik blijf me er toch een beetje over verbazen. Dat je op deze site jaar na jaar de Vitesse-supporters los ziet gaan op de trainer en/of het beleid van hun club, omdat het allemaal zo slecht gaat. Maar je bent supporter van een club die sinds 2000 precies één keer hoger is geëindigd dan de plek waarop je nu staat. Wat waren dan je verwachtingen voor dit seizoen? Dit is, met alle respect, toch gewoon het niveau van Vitesse?

4 februari 2019 om 14:21

Ik begrijp je verbazing absoluut. Mij persoonlijk gaat het nog niet eens zozeer om de plek waar we eindigen, kampioen worden we toch niet. Maar de meeste frustratie zit er vanwege die 10 tot 15 wedstrijden per seizoen dat het lijkt alsof het hele elftal er geen zin in heeft. Je WEET gewoon dat als je niet met minimaal 2 doelpunten verschil die laatste 10 minuten in gaat je er ALTIJD nog een tegen krijgt. Dit is misschien ook wel gewoon het niveau van Vitesse (plek 4 t/m 6), maar als ik naar het stadion ga, wil ik plezier hebben. En dat valt vaak gewoon vies tegen

4 februari 2019 om 14:28

Als je zo graag plezier wil hebben in het Gelredome kun je beter daar naar het piraten concert gaan of hoe dat dan ook precies heet. Het voetbal is momenteel niet aan te zien.

4 februari 2019 om 14:30

Nou ik ga helemaal niet los op deze trainer. Slutsky is een verademing tov Fräser. Alleen de samenstelling van de selectie stelt me wel enorm teleur.

Voor het eerst sinds jaren konden we wat spelers ipv alleen maar afhankelijk van gehuurde spelers te zijn. Maar blijkbaar is er afgelopen zomer voor gekozen om vooral veel spelers te halen in de hoop dat er een topper bij zit. Maar Thelander, Gong, Darfalou, Bero, Doekhi, Clark en Karami is stuk voor stuk van het niveau; nummers 14 - 17 van de selectie.

Zoals gezegd maken de gehuurde spelers zoals Eduardo en Odegaard (en in mindere mate Clarke- Salter) het verschil.

En zoals Moendelli het al zegt, we zullen toch geen kampioen worden. En de huidige plaats op de ranglijst is heus niet slecht, maar over het algemeen het niveau van de wedstrijden wel. Gangmaker Linssen is niet voor niets zo gefrustreerd. Hij maakt in ieder geval een belangrijk statement !

5 februari 2019 om 09:51

Gewoon heel veel pech met blessures. Slutsky is zeker een verademing ten opzichte van Fraser! Geen twijfel over.

Laat sturing het maar overnemen, deed die einde vh seizoen ook prima! Wat me zorgen baart is dat er geen beleid is afgelopen seizoenen inzetten op aanvallend voetbal en dan een coach halen die op de verdediging speelt. Lijkt mij dat je vanaf de jeugd het systeem speelt wat je afspreekt en hierbij een coach haalt die hetzelfde speelt dat is een beleid.

Tikkende tijdbom... De Gelderlander overdrijft weer eens. Opgeblazen stukje roddeljournalistiek. Ze staan bekend om hun Nec nieuws.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8687
2.PSV8372
3.Feyenoord6534
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
T. SereroMiddenvelder331
M. ØdegaardMiddenvelder339
B. LinssenAanvaller3212
O. DarfalouAanvaller257
EduardoDoelman270
T. BuitinkAanvaller197
R. BeerensAanvaller161
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Vitesse.

26 fans
Aanvaller, 28 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Vitesse 32 12 5 0
2017/2018 Vitesse 37 17 5 0
2016/2017 FC Groningen 30 11 5 1
2015/2016 FC Groningen 30 3 6 0
2014/2015 Heracles Almelo 33 10 6 0
Laatste voetbalnieuws

Ödegaard ‘kan nog beter’ dan Ajax: ‘Kijk eens naar die linksback’

Martin Ödegaard is na zijn geweldige wedstrijd tegen FC Groningen van dinsdagavond weer volop onderwerp van gesprek en supporters van Ajax hopen de Noor deze zomer nog altijd in Amsterdam te...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 24 mei
Napoli heeft zich gemeld voor verdediger Nathaniel Clyne van Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren