Driessen haalt uit: ‘Van Persie is niet fout geweest in de oorlog'

Maandag, 4 februari 2019 om

Voor het weekeinde werd bekend dat een deel van de supporters van Excelsior de naam van de Robin van Persie-tribune in het Van Donge & De Roo Stadion wil laten wijzigen, omdat de aanvaller nooit in het eerste elftal van de Kralingers speelde. Valentijn Driessen vindt dit onbegrijpelijk en spreekt in zijn column in De Telegraaf van een ‘onzedelijk voorstel’.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Ben jij het hiermee eens?


Gerelateerd

27 reacties (laatste reactie door voetbalpassion)

Valentijn, ga je weer eens lekker met Ajax bemoeien. Dat doe je over het algemeen een stuk beter. Dat zn mislukt figuur zelfs het woord oorlog en grootste ooit in zijn mond durft te nemen, laat maar weer eens zien wat een nietsnut het is. Voor mij hoeft de naam niet aangepast te worden, want waarom zou je? Als je het niets vind blijf je het toch lekker Zuid noemen! En als RvP de grootste was, hadden we de lange tribune wel naar hem vernoemd.

4 februari 2019 om 14:18

Ik heb ook een beetje moeite met het feit dat Valentijn vanuit z'n ivoren toren komt verkondigen hoe de Kralingers zich moeten voelen en gedragen. Kom op zeg, ga eens met die mensen praten, informeer eens. Misschien leer je er nog iets van.

Klopt! De Telegraaf was fout in de oorlog (True story).

Volgens mij roept die driessen altijd maar wat zonder zich erin te verdiepen. De reden van de supporters is toch wel duidelijk en ook heel logisch.

Als er ook maar iemand in Nederland is waar ik niks mee heb is het Valentijn Driessen wel. Dat is een smiecht eerste klas waarvan je aan zijn uitstraling kan zien dat hij alleen uit is op onrust en narigheid. Maar ik moet zeggen dat hij hier een punt heeft. Van Persie heeft daar inderdaad nooit in het eerste gevoetbald en zit nu bij Feyenoord. Maar maakt hem dat geen Excelsiorman? Van Persie heeft duidelijk binding met Excelsior en heeft veel voor ze betekent. Die tribunenaam hoor je dus te laten staan. Als hij niet aan de voorwaarde voor die tribunenaam voldeed dan had je die in eerste instantie nooit moeten vernoemen. Maar dat is een andere discussie.

Ik snap die supporters ook wel ergens. Beetje vreemd om een tribune te noemen naar een sponsor die toevallig ook in de jeugdopleiding heeft gespeeld.

4 februari 2019 om 08:53

Ook als het toevallig je aller aller beste jeugd speler is die je waarschijnlijk in de rest van je bestaan gaat krijgen?

4 februari 2019 om 09:33

Als die speler geen enkele wedstrijd in het eerste gespeeld heeft en al voor zijn debuut naar de rivaal verkast is dan is dat toch raar om een tribune aan het hoofdveld naar hem te vernoemen, Van Persie sluit zijn carriere toch af bij Feyenoord, zelf in zijn allerlaatste jaar wilde hij niet in het shirt van Excelsior voetballen.

Dus als je dan iets op de opleiding naar van Persie noemt, dat is te begrijpen. Maar een hoofdtribune, daar waar het eerste elftal speelt, dat is raar. Zeker als je beseft dat Feyenoord geen tribune naar van Persie vernoemt.

Spelers die met Excelsior promotie in de voormalige Jupiler league afdwongen krijgen geen tribune naar zich vernoemt. spelers die jaar in jaar uit zwoegen in het Excelsior shirt om te zorgen dat ze niet degraderen, krijgen geen tribune naar zich vernoemt. Maar een speler die veel liever bij de grote broer op zuid speelt en nimmer het shirt van Excelsior droeg in de eredivie of eerste divisie, die wel.

4 februari 2019 om 10:00

Bryanvd Wiel: ik zou dan liever een tribune vernoemen naar een mindere speler, die meer voor de club heeft gespeeld. Een man die jarenlang de kleuren van het eerste heeft verdedigd. Liever dan iemand die nooit ook maar één wedstrijd voor het eerste heeft gespeeld.

Maar dat is persoonlijk he! Ik zou bij Groningen dan aan een Jan van Dijk denken bijvoorbeeld. Excelsior ken ik niet goed genoeg om in te kunnen schatten wie dat daar zou moeten zijn.

4 februari 2019 om 10:47

Excelsior en Feyenoord waren geen rivalen, maar samenwerkingspartners toentertijd. Het zou nogal ambitieloos zijn geweest om de overstap naar Zuid niet te maken, wanneer die kans zich aandient.

4 februari 2019 om 11:16

Inderdaad het was in die tijd nogal logisch dat een groot talent naar Feyenoord ging.nu is het verschil wel wat groter tussen SV Bedum en FC Groningen, maar ik geloof dat niemand in Bedum het destijds Robben kwalijk heeft genomen dat hij vertrok. Sterker nog, toen hij vertrok naar PSV waren we dat ook niet, eerder trots, dus ik begrijp die verontwaardiging niet echt.

4 februari 2019 om 13:04

Feyenoord en Excelsior rivalen noemen is echt belachelijk. Sinds het kunstgras er ligt hebben we het uit lastig, maar dat is ook alles. In niks is Excelsior de rivaal, behalve dat we in dezelfde stad zitten.

Robin van Persie, die in z'n allerlaatste seizoen aanvoerder is bij 1 van de 3 topclubs van Nederland, die vorige week nog even de nummer 2 kapot speelde, die nog steeds de beker gewoon kan winnen dit seizoen, die er gewoon 11 in heeft liggen in de competitie en vrolijk daarmee doorgaat; waarom zou hij in godsnaam bij Excelsior afsluiten?

Als iedereen eerlijk is, dan had van Persie nooit bij Excelsior moeten beginnen, maar meteen bij Feyenoord. Dat hij überhaupt zo lang daar gezeten heeft is een godswonder en daar mogen ze best dankbaar voor zijn. Hij heeft niet zelf om die tribune gevraagd, hij heeft altijd aangegeven Excelsior nog een warm hart toe te dragen en wie weet wordt hij nog trainer daar (of iets anders) na z'n carrière. Dat ze nu op hun teentjes getrapt zijn dat hij bij Feyenoord speelt is gewoon misplaatste grootheidswaanzin.

Een tribune vernoemen naar Robin is logischer dan bijvoorbeeld Luigi Bruins, want dat spreekt tot de verbeelding. Dat geeft talenten hoop. 5% van zijn prestaties behalen is al een droom voor de meeste.

Feyenoord heeft (nog) niks naar hem vernoemt, maar dat betekent niet dat dit niet gaat gebeuren (in het nieuwe stadion misschien). Feyenoord heeft wel genoeg helden in het verleden gehad om naar te vernoemen.

4 februari 2019 om 14:44

Misschien de focus lekker op rotterdam zuid houden, want je verhaal klpot van geen kant. Waarom direct bij feyenoord beginnen als je op een paar meter van Excelsior woont? En waarom zou het een godswonder moeten zijn dat hij niet op zijn 12e al weg is gegaan? RvP heeft ook tijdens zijn gehele carriere aangegeven dat hij best bij Excelsior wilt afsluiten. Dat er dan mensen zijn die teleurgesteld zijn als dit niet gebeurd, kan ik best begrijpen. Verder hoef je niet zo klein te doen over Luigi. Misschien is zijn talent er niet helemaal uitgekomen, maar het is wel een icoon voor Excelsior. Daarnaast heeft RvP die tribuna echt niet gekregen omdat hij alleen in de jeugd heeft gespeeld. Al zijn donaties aan de club en het goede doel hebben hier veel meer aan bijgedragen

5 februari 2019 om 12:06

Dat ze teleurgesteld zijn kan. dat krijg je met verwachtingen. verwachtingen zijn niet altijd realistisch want dat kan ik nu ook verwachten dat ze volgend seizoen de CL winnen. zo niet ban ik Excelsior uit t hart omdat ze niet aan mijn verwachtingen voldoen.....

tevens bestaat er ook zoiets als onvoorwaardelijk. zoals de gifts die Robin blijkbaar gaf, waar hij nooit een dank je wel of media aandacht voor heeft gevraagd. dan kiest de club er uiteindelijk voor om hem uit Engeland te laten overkomen omdat er een tribune naar hem vernoemd wordt, bijna 10 jaar later als hij niet kan waarmaken wat hij ooit zei wordt hij lekker door de slijk gehaald en komen er dingen naar buiten wat hij anoniem heeft gedaan voor de club.

ik vind het behoorlijk zielig dat je op zo'n kinderachtige manier met zo'n gast omgaat. lekker onvoorwaardelijk. zo'n poster met zijn tekst en zo'n tribune naam die kan ook een stimulans wezen voor talenten hé. laat ze verdorie dankbaar zijn zoals hij Exelsior ook dankbaar is!

4 februari 2019 om 12:15

Tja zeker vreemd, sommige clubs noemen zelfs hun stadion na de sponsor.. Die jongen heeft geld in Excelsior gestoken om ze te helpen met het voort bestaan

4 februari 2019 om 14:45

Het voortbestaan heeft nooit van RvP afgehangen. Hij heeft wel veel donaties gedaan aan de club en dan voornamelijl het goede doel

4 februari 2019 om 15:33

Het geld zal wel. Degelijk hebben mee geholpen ik zeg ook niet dat hij de club gered heeft. Blijkbaar heeft hij wel zo veel gegeven in combinatie met zijn bekendheid dat men het nodig vond om een tribune naar hem te vernoemen.

Ik vind het echt te triest voor woorden. Robin heeft helemaal niet om die tribune gevraagd. Dan ga je iemand dus verplichten af te sluiten omdat je jaren ervoor een tribune hebt vernoemd. lekker onvoorwaardelijk dan!! (al komt onvoorwaardelijkheid sowieso weinig voor bij vele)

En zelfde geld was hij toch van plan op een bepaalde manier bij Excelsior een rol van betekenis te gaan spelen, eventueel daar als assistent, jeugd of misschien zelf een aantal wedstrijden te spelen... lekker voorbarig en kortzichtig. zo'n club moet dankbaar zijn waar dat wederzijds is voor de samenwerking.

nu geloof ik ook niet dat het grotendeel hier achter staat, dat kan ik me niet voorstellen en het is ook wel triest dat dit precies voor de wedstrijd naar buiten kwam.

zo'n poster met een tekst die hij daar schreef wordt ook weggehaald. echt heel erg triest en kinderachtig. soort wraak omdat hij niet afsluiten......

hij komt er vandaan en kan met zijn aanwezigheid ook een stimulans wezen voor talenten..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Excelsior

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
15.FC Emmen29-34
17.Excelsior26-34
18.NAC Breda22-39
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. KoolwijkMiddenvelder293
A. MessaoudMiddenvelder277
J. SchoutenMiddenvelder271
M. El HamdaouiAanvaller233
E. ÓmarssonAanvaller213
A. DamenDoelman190
D. MahmudovAanvaller163
Voor de complete selectie: Clubpagina Excelsior.

1652 fans
Aanvaller, 35 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Feyenoord 23 15 0 1
2017/2018 Feyenoord 12 5 0 0
2017/2018 Fenerbahçe 2 0 0 0
2016/2017 Fenerbahçe 24 9 4 0
2015/2016 Fenerbahçe 31 16 3 0
Laatste voetbalnieuws

‘Ik vind het erg voor mijn team, voor Feyenoord en voor de supporters’

Feyenoord accepteerde maandag het schikkingsvoorstel van de aanklager van de KNVB inzake de rode kaart van Nicolai Jörgensen tegen Heracles Almelo. De aanvaller moet een schorsing van drie wedstrijden, waarvan één...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 19 april
Barcelona onderhoudt een uitstekende relatie met Everton en wil daar aankomende zomer van profiteren. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren