‘Bij die paar kansen die ik bij Ajax kreeg, wilde ik wellicht te graag’

Maandag, 4 februari 2019 om

Kaj Sierhuis debuteerde in augustus van het afgelopen jaar namens Ajax in de Eredivisie, maar maakte zijn eerste doelpunt in de competitie zaterdag in dienst van een andere club. De twintigjarige spits werd in de afgelopen transferperiode voor anderhalf seizoen verhuurd aan FC Groningen en opende tegen Willem II zijn doelpuntenrekening bij de Trots van het Noorden.

De aanvaller omschrijft zijn doelpunt, de 0-2 in de met 1-2 gewonnen wedstrijd, als een ‘mijlpaal’: “Thomas Bruns schoot de bal eigenlijk blind naar voren. Daar anticipeerde ik goed op”, reageert hij tegenover het Algemeen Dagblad. De spits was in het eerste kwartier van de wedstrijd ook al een aantal keer dicht bij een doelpunt, maar moest uiteindelijk tot de 37e minuut wachten op zijn eerste Eredivisie-treffer.

Sierhuis kreeg daarmee wat hem in dienst van Ajax niet was gegund: “In de jeugd heb ik bewezen dat ik op elk niveau goals kan maken. Ik had ook de overtuiging dat ik dat in de Eredivisie zou kunnen. Bij die paar kansen die ik bij Ajax kreeg, wilde ik wellicht te graag”, zegt hij daarover.

Groningen steeg dankzij het doelpunt van Sierhuis boven de degradatiestreep uit en de kans is aanwezig dat hij definitief de overstap maakt naar de ploeg van trainer Danny Buijs. De huidige nummer zestien van de Eredivisie heeft namelijk een optie tot koop weten te bedingen, al heeft Ajax in dat geval ook weer een terugkoopoptie.


Poll

Vind jij dat FC Groningen Kaj Sierhuis definitief in moet lijven?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

9 reacties (laatste reactie door texeira)

Die jongen speelt net zijn 2e/3e wedstrijd voor Groningen dat hem anderhalf jaar huurt en men begint nu al te schrijven over een mogelijke koop.....beetje vroeg tóch..?

4 februari 2019 om 08:12

Nee hoor. Er is een optie tot koop en de verwachting is ook dat die optie gelicht wordt

4 februari 2019 om 08:17

Men schrijft toch duidelijk slechts over de ‘optie tot koop’, die Groningen in het huurcontract heeft bedongen? Nergens wordt er geschreven, dat men het na 2, 3 wedstrijden heeft over een mogelijke definitieve koop.

4 februari 2019 om 11:32

Mwahh hoezo te vroeg? De potentie is er zeker en hij loopt er nu toch al rond. De geluiden over een Braziliaan of een Zweed waar mogelijk interesse in is zijn meestal "gelijk kopen", waarom dan njet bij een Nederlander sie zich in Nederland al heeft laten zien bij Ajax? Ik dicht Sierhuis een mooie carriere toe. Hoop niet op het pad van Huntelaar; dat PSV hem uiteindelijk koopt en hij de hele eredivisie aan flarden schiet.

Die jongen komt voorlopig gewoon tekort voor Ajax maar dat wil verder niet zeggen dat hij geen leuke carriere kan hebben. Die moet gewoon 2-3 jaar bij Groningen minuten en goals maken. Maar Ajax heeft een terugkoopoptie? Ik zie spelers vaak verkocht worden maar dit is de eerste keer dat ik iets over een terugkoopoptie lees. Ik dacht dat dat niet mocht in het Nederlands betaald voetbal. Kennelijk wel dus dan vraag ik mij af waarom dat niet vaker voorkomt.

4 februari 2019 om 08:02

Met Dijks was het destijds ook zo. Anders zou ik niet weten waarom Willem2 hem voor een ton aan Ajax heeft laten gaan. Maar meer kan ik mij niet herinneren.

4 februari 2019 om 08:12

Wij hebben dat met Lindgren ook gedaan. Terugkoopclausule van 2.5 miljoen euro die Ajax toen geactiveerd heeft. Geen idee waarom het niet vaker gebeurt.

Ik vond hem leuk spelen tegen Willem II, goede goal ook. Ook bij het interview natijd lijkt hij meteen goed in de groep te liggen. Vond zijn opmerking richting Warmerdam ook heerlijk. Hoop dat het een succes wordt.

4 februari 2019 om 15:44

Qua mentaliteit past hij ook goed bij Groningen wat ik tot nu toe van hem mee krijg. Hij is nuchter, werkt hard, komt positief over, eigenlijk alles wat Grunn in een speler zoekt. Een hele verbetering ten opzichte van Cassiera.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Actuele wedstrijden

6 fans
Aanvaller, 21 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 19 oktober
Chelsea hoopt te kunnen profiteren van de eventuele overgang van Christian Eriksen naar Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren