Necid bezorgt ADO in Haags kwartiertje overwinning op Heracles Almelo

Heracles Almelo heeft ook zijn derde wedstrijd na de winterstop niet weten te winnen. ADO Den Haag was in eigen stadion met 2-0 te sterk voor de ploeg van trainer Frank Wormuth, door twee doelpunten van invaller Tomás Necid in het laatste kwartier van de wedstrijd. Door de zege neemt de club uit de Hofstad afstand van de gevarenzone en stijgt men naar de elfde plaats van de Eredivisie.

Voorafgaand aan het treffen in het Cars Jeans Stadion kon ADO Den Haag niet terugvallen op een goede balans tegen Heracles Almelo. De club uit de Hofstad wist slechts één van de laatste elf competitiewedstrijden tegen de Almeloërs te winnen, terwijl Heracles in elk van de laatste dertien onderlinge Eredivisie-ontmoetingen tot scoren kwam. ADO bleef daarnaast in de laatste vijf thuisduels zonder overwinning: de laatste keer dat men in Den Haag zes thuiswedstrijden op rij niet wist te winnen, was in maart 2012.

Heracles wist na de winterstop nog niet te winnen en leek in Den Haag ook dramatisch van start te gaan. Binnen een minuut had Erik Falkenburg de bal al achter doelman Janis Blaswich gekopt, maar dankzij de grensrechter en videoscheidsrechter werd er buitenspel geconstateerd. De VAR moest in de eerste helft andermaal in actie komen, nadat Falkenburg in de rug werd geduwd. Er werd echter geen actie ondernomen naar aanleiding van het incident in het strafschopgebied. Via Abdenasser El Khayati en Tom Beugelsdijk had ADO verder de beste mogelijkheden in een betrekkelijk matige eerste helft.

De eerste goede kans in de tweede helft was voor de bezoekers. Brandley Kuwas dook vrij op in het strafschopgebied, maar zag zijn schoot geblokt worden door Aaron Meijers. Een kwartier later was ook ADO gevaarlijk via een kopbal van Beugelsdijk, die ploeggenoot Danny Bakker raakte. Lang leek het duel af te steven op een doelpuntloos gelijkspel, maar in het Haags kwartiertje kwam ADO toch op voorsprong. Wilfried Kanon bediende de ingevallen Necid, die zich vrij speelde in het strafschopgebied en de bal in de hoek schoof. In de laatste minuten tekende de Tsjechische spits ook voor zijn tweede doelpunt van de avond op aangeven van Sheraldo Becker, waarmee hij de eindstand op 0-2 bepaalde.

Zie jij Heracles play-offs om Europees voetbal bereiken?