Advocaat neemt het op voor Bazoer: ‘Dan begrijp je er toch niks van?’

Zondag, 3 februari 2019 om

Dick Advocaat heeft het in een interview met FOX Sports opgenomen voor Riechedly Bazoer. De middenvelder kreeg na afloop van het duel tussen PEC Zwolle en FC Utrecht (4-3) een rode kaart omdat hij de vierde official een duw heeft gegeven. Kenneth Perez en Arnold Bruggink vinden de reactie van Advocaat ‘belachelijk’.

Na afloop van het duel kreeg Bazoer het aan de stok met de vierde man. Laatstgenoemde reageerde fel na de duw en woorden van Bazoer. “Die Bazoer is natuurlijk ook teleurgesteld”, aldus Advocaat, die cynisch verder gaat. “En die geeft die vierde man, die heeft natuurlijk een verschrikkelijk belangrijke functie, een duwtje. En dan geeft hij hem rood, ja sorry, loop door en zeg: niet meer doen, jochie. Maar ga geen rood geven, dan begrijp je er toch niks van? De vierde man mag dan ook een beslissing nemen, verschrikkelijk zeg.”

“Volslagen belachelijk van Advocaat”, reageert Perez, die als analist het duel van PEC en FC Utrecht zag. “Ik heb nog nooit een vierde official zo tekeer zien gaan. Dus dit is niet alleen even langslopen en een duwtje geven, daar moet meer aan de hand zijn. Een hele rare reactie van Advocaat.”

Ook Bruggink snapt niets van de reactie van Advocaat en begrijpt ook de actie van Bazoer niet. “Hoe kun je dat nou doen, man? Vorige week had hij al dat gedoe over die wissel met Advocaat. En nu dit, waar ook weer een schorsing overheen gaat. Hij is een half jaar gehuurd, en hij wilde zich weer laten zien...”

Volgens Perez heeft Advocaat spelers in huis gehaald die licht onvlambaar zijn. “Ze nemen iedereen die Advocaat wil. Ik ken Bazoer van Ajax, die gaat om het kleinste uit zijn dak. Oussama Tannane is niet meer beschikbaar en Michiel Kramer hebben we nog niet in actie gezien. Het is maar te hopen dat daar niets mee gebeurt. Advocaat heeft spelers gehaald die het voor je kunnen doen, maar je ook in de problemen kunt brengen. Van andere trainers zou je zeggen dat zij hun selectie niet in de hand hebben.”Gerelateerd

33 reacties (laatste reactie door like a bas)

Nee, we moeten het duwen van wedstrijdofficials maar accepteren... man man man, dan begrijp je er toch helemaal niks van? Rood is gewoon terecht, je hoort je handen thuis te houden.

3 februari 2019 om 20:13

Zeker rood. Alleen vergeet de vierde official zichzelf ook rood te geven. Van Bazoer verbaast het me helaas niks, van zo'n vierde man wel.

Advocaat had mooie dromen met al deze moeilijke jongens.
Alleen vergat hij dat er wel gewoon regels zijn op het veld en op de training.

3 februari 2019 om 18:47

Zuidam had mooie dromen. Als je met regels op de training op de incidenten met Tannane doelt, doe was er al voordat Advocaat kwam.

3 februari 2019 om 19:00

Advocaat kan niet anders dan de vierde man de schuld geven, anders moet hij toegeven dat hij het totaal verkeerd gezien heeft met Bazoer. En dat komt hem nu niet goed uit, hij wil graag trainer van Feyenoord worden.

Van de scheidsrechter blijf je af. Dat is simpel en Advocaat moet dat niet bagatelliseren.

3 februari 2019 om 20:33

Advocaat en gehele staf heeft vandaag gefaald. In tumult moeten en toch een paar de boel rust en orde te houden. Ze gingen allemaal los.

Ronduit vreemd. Ook bij Advocaat zal er oprechte emotie inzitten. Vanwege zijn status heeft hij vaak toch wel wat gewicht in de omgang met scheidsrechters, maar dit is gewoon onfatsoenlijk.

Niet slim, maar hebben jullie ook het filmpje van FOX gezien? De vierde man gedraagt zich heel agressief en blijft uitdagen. Die mogen ze van mij ook maar mooi schorsen...

3 februari 2019 om 18:19

Was dat niet na de duw?

3 februari 2019 om 18:26

@soccerroos Volgensmij wel, maar na een 'lichte duw' hoef je niet meteen uit je plaat te gaan als vierde man. Je hoort gewoon professioneel te blijven. Hij gedraagt zich nu net zo onprofessioneel als Bazoer.

3 februari 2019 om 19:37

Nogal een aanname om ervan uit te gaan dat het inderdaad enkel een licht duwtje was.

3 februari 2019 om 21:51

Heb jij die duw gezien? Ik niet. En kwam die frontaal of kon die hem niet zien aankomen? En heeft hij er nog iets bij geroepen misschien? Je hoort professioneel te blijven, maar iedereen heeft een grens. En waarschijnlijk is Bazoer die ruimschoots overgegaan dat hij zo reageert. Maar we kunnen ook zeggen over Bazoer wat we willen over zijn instelling etc. rijtje clubs dat hij in korte tijd heeft versleten, uitspraken etc. Maar het is ook geen speler die om dit soort incidenten bekend staat. Ben dan eigenlijk gewoon benieuwd naar verhaal van beiden. Maar die zullen we wel niet krijgen.

3 februari 2019 om 18:21

Kan wel zo zijn. Maar je bent net terug in NL op huurbasis. Nergens aan spelen toegekomen en dan duw je een vierde man wat je minstens 3 wedstrijden kost. Niet echt handig

3 februari 2019 om 19:29

3 wedstrijden zou ik terecht vinden, maar er zijn landen waar je de scheidsrechter bespuugd en er maar 2 krijgt( absurd laag )

3 februari 2019 om 21:33

Dzeko spuugde niet, maakte alleen een hoofdbeweging en schold. Als hij daadwerkelijk gespuugd had was het sowieso een langere schorsing geweest. Bazoer zal 2/3 wedstrijden mogen toekijken

Tja.... Dick heeft wel een paar korte lontjes rondlopen.... Kijken hoe lang het met Kramer goed gaat.... Bazoer moet natuurlijk met zijn tengels van anderen afblijven lijkt me.

3 februari 2019 om 19:02

Inderdaad, hij zoekt ze wel uit. Bazoer en Kramer, hoe kom je erop. Dat wordt nog wat met hem aan het roer bij Feyenoord.

Mooi voorbeeld richting de jeugd ook meneer Advocaat, van de arbitrage blijf je af

3 februari 2019 om 18:49

Alsof nu aanstaande zaterdag massaal scheidsrechters geduwd worden, schei toch uit

3 februari 2019 om 21:23

Dus moet Advocaat dit gewoon toe laten?
Bazoer moet gewoon normaal doen.
Ik snap de frustratie wel, maar door meteen ruzie met een scheids te zoeken...
Als ze nou genaaid zijn omdat ze goed speelden oke, maar ze geven gewoon een dikke voorsprong weg.

3 februari 2019 om 21:20

Advocaat heeft dan ook niks met de jeugd. Of met moderne technologie. AZ heeft veel aan hem te danken, maar misschien wordt t toch tijd voor pensioen als hoofdtrainer. En dan lekker adviseur bij Feyenoord of zo. Of schnabbelen in t circuit.

Hoe zou het toch komen dat Bazoer binnen enkele jaren van PSV via Ajax, Wolfsburg, en Porto bij FC Utrecht terecht kwam ? En daar nu al een dikke aanvaring met Advocaat en een arbiter heeft gehad ?
Misschien iets te ver omhoog gevallen ?

Raar gedrag van Bazoer en Advocaat! Tanane mag wieberen vanwege wangedrag.... Advicaat heeft het niet in de hand, sterker geeft een raar voorbeeld zo. En Bazoer, ach het blijft een omhooggevallen pubertje die het niet van zijn voetbal moet hebben....

Ongelooflijk hoe Advocaat zichzelf vandaag laat kennen. De var is fout en de hele arbitrage is fout maar hand in eigen boezem steken ho maar. Hij zal inderdaad zelf alles wel beter gezien hebben dan een heel team dat beschikking heeft over camerabeelden en zo’n intelligente verstandige speler als Bazoer zal zich ook vast niet zo erg misdragen hebben. Heel de wereld was vandaag gewoon tegen meneer Advocaat.

3 februari 2019 om 20:30

Inderdaad, mag hopen dat advocaat een heel uitgebreid “sorry” richting Zeist gaat uiten. VAR was uitstekend bezig, advocaat heeft z’n spelers niet onder controle. En in plaats van dat in te zien gaat hij zich richten op de scheidsrechters. Heel erg zielig, juist voor een man met zo’n enorm statuur.

Waarom moeten we steeds begrip hebben voor mensen die zich niet kunnen gedragen..... Heb liever begrip voor mensen die zich wel gedragen

Advocaat met de legendarische dooddoener; dit gebeurt wel 100x in een wedstrijd (of iets in die trant). En juist daarom is er een VAR. Ik snap de emotie na zo'n slotfase, naar dit heeft Utrecht toch echt aan zichzelf te wijten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. KerkAanvaller348
O. TannaneAanvaller151
D. JensenDoelman340
N. VenemaAanvaller154
M. KramerAanvaller81
S. MakienokAanvaller30
E. BergströmVerdediger101
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Utrecht.

102 fans
Middenvelder, 22 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 FC Utrecht 13 3 2 1
2018/2019 Porto II 2 0 1 0
2017/2018 VfL Wolfsburg 13 0 2 0
2016/2017 VfL Wolfsburg 12 0 5 0
2016/2017 Ajax 5 0 0 0

In de wandelgangen

Zondag 19 mei
Chelsea wil als het transferverbod is opgeheven direct zaken doen en denkt aan Real Madrid-middenvelder Marco Asensio. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren