Luuk de Jong gidst PSV met hattrick naar ruime zege op Fortuna

Zondag, 3 februari 2019 om

PSV heeft zondagmiddag geen fout gemaakt tegen Fortuna Sittard. In navolging van titelconcurrent Ajax (6-0) wist ook de koploper van de Eredivisie met ruime cijfers te winnen. Op eigen veld won de ploeg met 5-0 van de Limburgers, die een uur lang met een man minder speelden na een rode kaart van Clint Essers. De blessure van Steven Bergwijn is een domper voor PSV. De aanvaller moest het veld in de tweede helft per brancard verlaten met een kuitblessure.

Bij PSV ontbrak Hirving Lozano in de opstelling. De Mexciaanse aanvaller raakte vorige week tegen FC Groningen geblesseerd aan zijn hoofd en werd voor het duel van zondag buiten de wedstrijdselectie gelaten. Hij werd tegen Fortuna Sittard vervangen door Donyell Malen. De Eindhovenaren begonnen goed aan de thuiswedstrijd en kwamen al na zeven minuten spelen op voorsprong. Gastón Pereiro kreeg de bal voor zijn voeten en schoot vanaf de rand van het strafschopgebied de 1-0 binnen.

PSV speelde in de eerste 45 minuten allesbehalve overtuigend. Toch leek het er geen moment op dat Fortuna zou gaan stunten in het Philips Stadion. Want na een half uur spelen maakte Essers hands op het middenveld en pakte hij zodoende zijn tweede gele kaart van de middag. Dat Mark van Bommel niet geheel tevreden was over het spel van zijn ploeg bleek wel in de rust. De matig spelende Malen werd vervangen door Cody Gakpo. De talentvolle aanvaller liet zich wél positief gelden.

PSV dreigt Steven Bergwijn voor langere tijd kwijt te zijn.

Een kleine tien minuten na rust had Gakpo een afgemeten voorzet in huis op Luuk de Jong. De spits van PSV verlengde de bal met het hoofd over doelman Alexei Koselev heen. De aanvoerder maakte op deze manier zijn honderdste goal in dienst van PSV. Nog geen twee minuten later was het Gakpo die zelf scoorde. Het talent speelde zichzelf knap vrij en schoot de bal vanaf een meter of twintig buiten bereik van Koselev.

Ondanks de ruime voorsprong kreeg PSV een domper te verwerken. Bergwijn raakte geblesseerd aan zijn kuit en moest het veld per brancard verlaten. Zonder hem in de ploeg wist de thuisploeg de voorsprong verder uit te bouwen. Door twee goals van De Jong, die zijn hattrick vol maakte, won het team van Van Bommel probleemloos met overtuigende cijfers. Volgende week zondag wacht voor PSV de uitwedstrijd tegen FC Utrecht.Gerelateerd

67 reacties (laatste reactie door cabinessence)

PSV speelde eigenlijk niet eens groots of wat dan ook, maar dat hoeft ook niet en uiteindelijk hebben ze een dikke overwinning geboekt zonder ook maar veel energie gebruikt te hebben.

Zelf ben ik Ajacied, maar ik kan echt wel genieten van bepaalde spelers bij PSV en ik vind het ook goed om te zien dat ze nu een aantal goede jonge spelers rond hebben lopen.

Van Dumfries, Angelino, Pereiro (moet het dan wel op z'n heupen hebben) en Lozano ben ik erg gecharmeerd, terwijl PSV met Malen, Bergwijn, Gakpo, Rosario, Aboukhlal en Ihattaran een aantal grote talenten rond heeft lopen en met name van Bergwijn, Gakpo, Aboukhlal en Ihattaran ben ik erg gecharmeerd.

Overigens hoop ik voor PSV dat de blessure van Bergwijn niet al te ernstig zal zijn, want dat zou toch wel een aderlating zijn ondanks dat ze met o.a Malen, Gakpo en Aboukhlal een aantal prima jeugdige vervangers hebben rondlopen die je gedurende de blessure van Bergwijn speelminuten kan geven.

Weet iemand trouwens hoe het ervoor staat met de ontwikkeling van Mauro Junior? Persoonlijk ben ik wel gecharmeerd van hem en het afgelopen seizoen zag ik hem weleens speelminuten bij PSV 1 maken, maar persoonlijk vind ik het al een vrij lange periode stil rondom hem en in PSV 1 zie ik hem eigenlijk niet terwijl hij zeker talent heeft, zal hij nog doorbreken of heeft hij kansen om door te breken?

3 februari 2019 om 16:24

Klopt maar ook een paar talenten die zich op bepaalde punten maar niet ontwikkelen. Zoals mauro en de laatste tijd malen

3 februari 2019 om 16:49

Tja ik weet niet meer waar we de lichtpuntjes tegenwoordig moeten zoeken.

Ik gun PSV de verdiende overwinnnig, maar ik begin langzamerhand klaar te zijn met de kneuterige competitie die we hebben.
Zowel Ajax als PSV mogen tegen de niet-top3 gewoon op 70procent spelen en winnen nog 4-0.
Feyenoord kan zich alleen opladen tegen de top-3, sneuheid.

PSV is gewoon de stabielste op het moment, alhoewel ze zeker niet altijd mooi spelen.
De rest doet he-le-maal niks; dit is denk ik het meest treurige seizoen wat ik in 25 jaar heb gezien.

Dus inderdaad, we kunnen ons een beetje bezig houden met de ontwikkeling van talenten, want verder? Lijkt het nergens op.
Als Ajacied verwacht ik dat PSV wel kampioen wordt overigens.

3 februari 2019 om 19:37

R31n13r,

Beetje gek om deze wedstrijd aan te grijpen om te zeggen ''psv kan gewoon op 70 spelen en nog 4-0 winnen'', wanneer het 11 tegen 10 is voor het grootste gedeelte..

Daarnaast, PSV kwam vorige week enorm in de problemen tegen Groningen in de 2de helft. En in wel veel meer wedstrijden kwamen ze in de problemen. Is helemaal niet zo dat PSV en Ajax nou zo vaak op 70 spelen en toch makkelijk winnen.
Vandaag heb je dus die rode kaart voor Fortuna, anders kan Fortuna misschien ook nog tegenstand bieden in de 2de helft, net zoals Groningen.
En wat dacht je van de thuiswedstrijden tegen Vitesse en Heerenveen waar PSV ook al vroeg met 11 tegen 10 komt te staan. En tegen AZ ging het ook lang niet makkelijk.
Om nog maar te zwijgen over hun uitwedstrijden.

3 februari 2019 om 16:44

Rochester, sterke reactie zoals zo vaak! Ben het er helemaal mee eens, een eventuele titel smaakt altijd zoeter als beide ploegen op volledige oorlogssterkte zijn.

3 februari 2019 om 16:50

Hoe kun je nou fan zijn van Perreiro? Een lamzak die amper iets laat zien en enorm tekort komt om een stap hoger te maken (vooral mentaal).

3 februari 2019 om 17:27

Weet je wat er me pereiro is. Hij is echt een extreme coole kikker. Iemand die volgens mij nauwelijk adrenaline voelt. Tegenovergestelde van bijv. Een lozano die overal heftig op reageert en alle kanten aan het rennen en doen is. Maar deze cooleheid heeft ook voordelen in zijn spel. Het is een goede afmaker. Blijft in de zestien altijd rustig en de overzicht houden. 1 op 1 op de keeper blijft hij altijd cool en rustig. Penaltys idem. Het is niet voor niks dat hij voor zijn vorm en aantal minuten heel veel soelpunten maakt. Hier kan je wel fan van zijn. Maar doe mij maar een lozano type.

3 februari 2019 om 16:55

Leuke reactie, geschreven al voetballiefhebber en niet als rivaal. Over Mauro; hij is een erg leuke speler om naar te kijken maar heeft niet het rendement om op dit moment op '10' te spelen en mist meerdere kwaliteiten om als buitenspeler minuten te maken. In het systeem van Cocu, waar het middenveld meer uit gebalanceerde spelers dan uit specialisten bestond maakte hij zijn minuten wel maar nu mist hij de kwaliteiten om één van de drie posities in te vullen, gezien de gevraagde kwaliteiten wat specifieker zijn. Ik verwacht dat Pereiro na dit seizoen vertrekt en dan zou ik als van Bommel zijnde het systeem veranderen naar 433 met de punt naar achter. Hierin functioneert topaankoop Guti ook beter.

Het uitvallen van Bergwijn werpt een grote schaduw over deze overwinning. Ik vrees dat het einde seizoen voor hem is. Met spelers als Malen, Gakpo, Ihattarren en Aboukhlal heeft PSV leuke talenten achter de hand, maar zij halen natuurlijk nog niet het niveau van Bergwijn. De smalle selectie kan PSV wel eens de kop gaan kosten in de titelrace. Op papier worden ze nu wel heel erg afhankelijk van Lozano.

3 februari 2019 om 16:24

Zeg ik iets vreemds als ik denk dat hij zijn kuitbeen brak daar? Zijn reactie was pijnlijk om te zien. Hopelijk valt het mee voor Bergwijn.

3 februari 2019 om 16:27

Kuitbeen breuk lijkt mij ook het meest logische. Helaas want het volledige herstel van zo'n breuk kan volgens mij erg lang duren

3 februari 2019 om 16:28

Nee dat leek de verzorger inderdaad ook aan te geven

3 februari 2019 om 16:28

Lijkt bijna wel zeker dat hij zijn kuitbeen daar heeft gebroken. Volgens mij zei de verzorger dat ook al meteen na het voelen van het been.

3 februari 2019 om 16:29

De algemene opinie en verwachting is dat hij zijn kuitbeen heeft gebroken. Een aantal quasi liplezers meent ook gezien te hebben dat de verzorger 'gebroken' heeft uitgesproken. Allesbehalve vreemd dus!

Dat zou een grote smet zijn op deze matige overwinning van Psv. Nuttiger dan Lozano dit seizoen, het zou een groot gemist zijn.

3 februari 2019 om 16:29

Denk ook dat hij zijn kuitbeen heeft gebroken. Heel duur kan dat worden. Gelukkig heeft Gakpo een goede indruk achtergelaten want Malen is het ook niet.

3 februari 2019 om 16:31

Die manier waarop het kuitbeen schoof wekte die indruk direct op, heel ongelukkig. Hopelijk valt het mee.

3 februari 2019 om 16:41

Hoelang staat hiervoor? Zou wel eens een top transfer deze zomer in de weg kan staan..

3 februari 2019 om 16:49

Als het echt een gebroken kuitbeen is dan is het sowieso einde seizoen denk ik. Hoe lang er precies voor staat zou ik niet weten.

3 februari 2019 om 16:56

Bandè had ook zijn kuitbeen gebroken (en enkelband gescheurd) en die heeft nu zo'n 7 maanden later nog steeds geen minuten gemaakt. Als Bergwijn zijn kuitbeen echt heeft gebroken is het sowieso einde seizoen! Zou een zware aderlating zijn voor PSV, vooral omdat ik Lozano de laatste maanden niet zo overtuigend vind spelen en er alleen jeugdige vervangers zijn die de plek van Bergwijn op kunnen vullen.

Hopen dat bergwijn snel terug is! Malem speelde zo slecht en egoïstisch. Voor de rest wel een slordige wedstrijd met een logische uitslag

3 februari 2019 om 16:29

Ben bang dat we Bergwijn niet snel terug gaan zien... Malen is als vervanger nou ook niet de sterkste optie gebleken. Gakpo laat het vandaag dan wel zien, maar ook daar mag je het nog niet van verwachten. Van Bommel zal wat moeten gaan schuiven en wellicht is het goed dat we Ramselaar nog hebben..

3 februari 2019 om 16:41

Alsjeblieft niet zeg ramselaar... Mocht de conclusie bij bergwijn worden "kuitbeen gebroken seizoen voorbij" moet er gewoon gekeken worden of er nog een buitenspeler transfervrij kan worden gecontracteerd voor een half jaar. Want met Malen op de vleugel ga je het kampioenschap gewoon mislopen.

3 februari 2019 om 16:44

Affelay?

3 februari 2019 om 17:01

Sinds wanneer is Afellay een linksbuiten?

3 februari 2019 om 17:07

Lozano naar links en affelay op rechts. Daar heeft hij eerder ook gespeeld en zou tijdens de wedstrijden kunnen rouleren met een pereiro / guti

3 februari 2019 om 17:36

@RomBomCu, de transferperiode is al voorbij. Dus ik neem aan dat je van de zomer bedoelt?

3 februari 2019 om 18:16

Affelay is transfervrij dus die mag volgens mij gewoon erbij worden gehaald.

3 februari 2019 om 18:19

@Kyle66 Volgens mij kan je spelers die nergens onder contract staan ook gedurende het seizoen aantrekken. Zoals Affelay, wiens contract is ontbonden bij Stoke City.

3 februari 2019 om 20:26

Dank! Ik had over het woordje. 'Transfervrij' heen gelezen. Mea culpa. :-)

Mooie overwinning maar het zou wel heel zuur zijn als Bergwijn er nu uit is voor de rest van het seizoen. Hopen dat het meevalt.

Goede wedstrijd van psv gezien. Luuk de jong met een goede hattrick jammer voor bergwijn die blessure ziet er echt heftig uit. Malen is ook nog lang niet klaar voor het werk ik vind hem ronduit een smerig mannetje tegen groningen ookal echt smerig gewoon

3 februari 2019 om 16:26

Hij moet zich flink gaan ontwikkelen, want is nog lang niet klaar om lozano of bergwijn volgend seizoen op te volgen

3 februari 2019 om 16:30

Mag ik je corrigeren en zeggen dat alleen de laatste 35-40 min okee waren. Eerste helft was schandalig slecht. Overigens eens over Malen, nog niks laten zien maar een hee Onsympathieke uitstraling.

Leuk dat je wint, 3 punten pakt, en bijna dezelfde uitslag als Ajax gisteren neerzet.

Maar over het spel, ben ik echt ontevreden. Weer dat angsthazen voetbal die we onder Cocu, jaren hebben gekend. Je komt goed op 1-0, daarna komt Fortuna terecht met 10 man, maar daarna wist ik niet wat ik zag. Het was gigantisch slap, totaal geen idee, op meters lopen dekken, simpele passes die niet aan kwamen, dat stomme getik achterin, en we gaven gewoon dood leuk het gevoel aan Fortuna dat er wel wat te halen viel toen het nog 1-0 stond, ook al stonden ze met 10 man. Ze kwamen er ook nog is paar keer gevaarlijk uit. Allemaal omdat PSV zo slap was. Pas toen de 2-0 viel, ging het lopen en geloofde Fortuna er niet meer in, en win je logischerwijze alsnog dik.

Ook mag je van geluk spreken dat Malen geen directe rode kaart kreeg. Heel dom dat glijden van achteren, en op het eind solliciteerde ook naar een tweede gele kaart. Was verder ook weer dramatisch. Wildebras vind ik het die leuk kan rennen. Gelukkig liet Gapko het wel zien hoe het wel moest. Wat een fantastische invalbeurt met als hoogtepunt de 3-0. Wat mij betreft krijgt Gakpo de voorkeur boven Malen.

Maar als je verder zo speelt met Heerenveen uit, Utrecht uit, en Feyenoord thuis voor de boeg. Dan ga je weinig punten pakken.

Verder lijkt het met duidelijk dat de grootste dieptepunt in de wedstrijd was, is dat Bergwijn waarschijnlijk zijn kuitbeen heeft gebroken, en dus is dat einde seizoen. Daar ben ik wel verdrietig om. Hopelijk valt het mee, nog niks gehoord. Maar ik vrees het ergste.

Verschrikkelijke eerste helft en ook aan het begin van de tweede helft, waar we zowaar even terug werden gedrukt door 10 man van Fortuna verdiende geen schoonheidsprijs. Gelukkig naarmate de tweede helft vorderde weer het ''oude'' PSV van de eerste seizoenshelft gezien en ruim gewonnen. Blessure van Bergwijn is wel heel zuur, maar gelukkig lieten Gakpo (prachtige assist en goal) en Ihattaren (wat een techniek!) mooie dingen zien vandaag. Gakpo mag wat mij betreft de voorkeur krijgen boven Malen als wissel/rotatie/backup van Bergwijn of Lozano (gakpo is ook nog eigen jeugd, mooie bonus). Hopelijk is Lozano volgende week weer fit.

Het zijn 3 punten in een wedstrijd die weinig moeite heeft gekost na die rode kaart.

Maar toch zal de teleurstelling groot zijn. Het verlies van Bergwijn, wat een lang verlies zal zijn lijkt mij, is een zeer groot gemis. Malen liet vandaag ook te zien te druistig te zijn. Ik hoop echt van harte dat het meevalt met Stevie, maar ik vrees het ergste!

Typisch makkelijke thuis overwinning van een topploeg. Zeker na de rode kaart en het niet geven van rood aan Malen was het gespeeld. Wel netjes aan het doelsaldo gewerkt door de jong, al 'verliest' PSV daar toch op ten opzichte van de concurrentie .

Simpele overwinning, zeker na de rode kaart. Eerste helft was psv nog zoekende (zoals Ajax gisteren). Lijkt er wel op dat Malen mag vrezen voor zijn plek als eerste invaller. Gakpo bracht op alle vlakken meer. Malen speelde met vuur na zijn kaart en Gakpo straalde gewoon veel meer rust aan de bal uit. Goede goal, goede assist en bijna zijn 2e Voor psv te hopen dat Bergwijn niet te lang geblesseerd is.

Gakpo heeft mij toch verrast. Hoop dat Van Bommel geleerd heeft om vaker bankspelers kansen te geven zodat ze meer ervaring kunnen doen. Die gasten ogen gretiger dan de spelers die wekelijks in de basis staan. Nu is Bergwijn waarschijnlijk paar weken uitgeschakeld. Gellukig is Lozano weer terug.

De talenten vielen echt fantastisch is maar de nasmaak van de waarschijnlijk ernstige blessure van Bergwijn verpest deze middag. Onvervangbaar. Wat mij betreft is Malen ook even klaar. Valt al een aantal keer slecht in en vandaag mag die van geluk spreken dat hij geen rood kreeg. Gakpo verving hem geweldig en Ihatarren is een rasvoetballer, 16 jaar en alles zo opeisen, heb ik nog nooit gezien bij PSV. Koesteren die jongen.

Met tien man tegen de landskampioen komen met de verdediging van Fortuna is vragen om doelpunten. Ik heb de wedstrijd niet gezien, maar is het met twee maten meten waar Malen geen rode kaart krijgt en die van Fortuna te wel gegeven wordt (1e gele kaart, 2e blijkt echt geel te zijn geweest)?

Nu volgende week winnen wanneer we tegen onze concurrent Excelsior spelen. Hopelijk gaat het verdedigend wel wat beter worden, want we kunnen zo degraderen als het doorgaat.

3 februari 2019 om 16:31

Was zeker meten met twee maten. Waar hij Malen laat ontsnappen met geel geeft hij twee pietluttige gele kaarten aan Essers.

3 februari 2019 om 16:32

Blom begon met kaarten te smijten. Er hadden er wel 4 niet gegeven te hoeven worden, maar als je eenmaal.begint kun je niet voor een overtreding wel geel geven en voor een zelfde geen geel. Conclusie, blom heeft weer te veel zn best gedaan

3 februari 2019 om 23:49

Nee Blom was gewoon weer ouderwets psvtje paaien. Belachelijk natuurlijk dat Malen geen rood krijgt. En dan maar afvragen waarom je zo weinig weerstand in de ED hebt en in Europa afgaat.

En wederom een pot van Fortuna met een grote invloed van de scheids.

3 februari 2019 om 16:31

Zuur voor jullie. De tweede geel was in mijn ogen terecht maar Malen had ook rood kunnen krijgen. Leuk om te zien dat jullie toch voor het voetbal kwamen, verliezen in Eindhoven is geen schande. Succes dit seizoen, kan me niet voorstellen dat jullie er niet inblijven.

3 februari 2019 om 16:35

Jullie zijn echt een voorbeeld voor veel ed ploegen, niet alleen de spelvatting maar ook kwa aankopen, scouten etc. Fortuna heeft vooral aanvallend echt goede spelers

3 februari 2019 om 20:25

"en wederom een pot van Fortuna met een grote invloed van de scheids."

Valt wel mee. Malen had rood moeten krijgen. Maar daar staat tegenover dat Pereiro een penalty had moeten krijgen en dat jullie nummer 5 ook bepaald niet mocht mopperen met slechts geel voor die overtreding op De Jong. En op de twee gele kaarten voor Essers was natuurlijk helemaal niets aan te merken.

3 februari 2019 om 23:50

Je zegt valt wel mee. Als jouw ploeg met 10 had moeten staan. Opvallend Fortuna later. Grote invloed op de uitslag. Die valt wel mee is natuurlijk bullshit.

allemaal leuk en goed maar, rode kaart is voor minder gegeven, geen rode kaart voor Malen dan een 2de gele kaart net voor rust! en tegen 10 van Fortis waar heb je het over, en ik hoop dat ik het mis heb voor het NLse voetbal maar Bergwijn is er wel een week of 6 uit

3 februari 2019 om 16:33

Zag er zelfs ernstiger uit. Zn been werd ondersteund wat doet denken aan een breuk. Dan is het einde seizoen...

Simpele overwinning uiteindelijk, maar erg jammer van Bergwijn. Die zie ik niet zo snel terugkeren, als ie dit seizoen al terugkeert... Ik ben bang dat Malen het op dit moment niet gaat brengen. Die jongen laat te weinig zien en dan nog die domme overtreding, waar ook zomaar rood voor gegeven kan worden... Ik ben wel positief verrast door beide jonkies op de vleugels, maar die zijn nog veel te jong om er teveel van te verwachten.
Van Bommel mag de komende dagen gaan gebruiken om te puzzelen met het gemis van Bergwijn en ik hoop dat Lozano snel weer terug is. 1 vleugelaanvaller missen is meer dan genoeg.
Sterkte Bergwijn en come on Psv!

3 februari 2019 om 16:45

De PSV bank is zo licht ... begrijp serieus niet waarom er geen versterkingen gehaald zijn in januari. Met name de verdediging is wankel, als daar iemand uitvalt krijg je een groot verschil in kwaliteit. Aanvallend ook niet best, Luukie draagt alles, Romero maakt amper minuten en Malen is geen echte spits. Onbegrijpelijk!

3 februari 2019 om 17:21

Maximiliano Romero neemt momenteel met Argentinië deel aan de Copa América Onder-20 in Chili. In de finaleronde van dit toernooi spelen los Albicelestes nog vier wedstrijden en de laatste op 10 februari tegen Brazilië. Het duurt dus nog wel even voordat Romero terugkeert bij PSV.

Dus dat Romero net terug is van een blessure en nu in Chili zit maakt het wel lastig. Steeds op en neer naar Eindhoven vliegen lijkt mij ook teveel van het goede...

Malen is een aantal keer goed ingevallen en de jeugd moet uiteraard ook een keer de kans krijgen. Wie had er dan als versterking gehaald moeten worden? Voor de verdediging was Bruma misschien een optie maar die komt niet voor de bank, aanvallend haal je ook een speler voor de bank. De enige spelers die in januari vertrekken zijn geen basisspelers bij de huidige club maar willen wel minuten maken. Dan zoek je dus een nieuwe basisspeler die je direct in moet gaan passen.

Dat jij dit onbegrijpelijk noemt geeft al aan hoeveel visie je hebt, ben blij dat er bij PSV mensen zitten die er toch een andere kijk op na houden.

Overigens zijn Sainsbury en Obispo prima in te passen achterin en een back loopt er ook nog wel ergens, vorig seizoen met Brenet op links gespeeld dus de meeste hebben al ervaring met zo’n situatie. Voorin dan Malen, Gakpo, Mauro en nog wat jeugd en op het middenveld ook Guti en Sadilek dus met alleen de Eredivisie nog op het programma is dat gewoon te doen.

Tot de 2-0 was het een drama bij PSV. De 1-1 hing eerder inde lucht. Daarna is de wedstrijd gelopen. Bergwijn zijn we de rest van het seizoen kwijt. Dan moeten Gakpo en Lozano het maar doen. Malen viel andermaal erg tegen. Hij is er nog niet aan toe om in de badis te beginnen. Dat kun je van Gakpo natuurlijk ook nog niet zeggen, maar zijn inbreng was veel beter dan Malen.

Deze wedstrijd kan je eigenlijk in twee woorden samenvatten. In de woorden Gakpo en Bergwijn. Gakpo laat (aan Malen) zien hoe je eens kans moet grijpen. Hij heeft in 10 minuten tijd een scoringskans uitverdedigd, een assist geleverd en een prachtige goal gemaakt. Daarna ook nog een pre-assist. Geweldig! Na zijn invalbeurt zag het spel er pas wat beter uit. Om dan vervolgens naar Bergwijn te gaan. Dat zag er echt héél slecht uit. Hij schreeuwde het uit van de pijn. Ik hoop van niet maar ik vrees dat het ernstig is. Zo een belangrijke speler kunnen we echt niet missen dus dit is echt balen. Over het spel wil ik het verder eigenlijk niet hebben. Dat begon pas na de komst van Gakpo ergens op te lijken. Pereiro moeten we verder minder afkraken. Die voegt gewoon genoeg rendement toe terwijl iemand als Hendrix al maanden ondermaats speelt en veel minder kritiek krijgt. Vandaag en vorige week heeft Pereiro prima gepresteerd. Dan nog Ihataren.. Hij kwam niet bijzonder vaak in het spel voor maar je zag meteen dat hij een goede trap en spelintelligentie heeft. Die pass op de kans van Gakpo die tegen de paal kwam bijvoorbeeld. En dat hij meteen na zijn invalbeurt de corners neemt zegt ook iets. Daar gaan we nog veel van horen. 3 punten, een geweldig optreden van Gakpo maar heel vervelende situatie met Bergwijn.

Zielige tendens. Nu kan Malen er niks van, nadat het even wat minder gaat. Hopelijk trekt niemand zijn mond open wanneer hij weer wat beter speelt óf wanneer de ballen wél goed vallen.

3 februari 2019 om 17:03

Is gewoon terecht. Als je al in de 2e helft niet mag meespelen, zegt al genoeg

3 februari 2019 om 20:26

Malen werd natuurlijk niet (alleen) vanwege zijn spel gewisseld, maar omdat hij heel dicht tegen rood aan zat.

Prima tweede helft. Gakpo deed het goed en Ihattaren was prima. Alleen jammer dat je Bergwijn waarschijnlijk lang moet missen. Zuur trouwens, hij was zo goed bezig en nu zo'n ongelukkig kut moment...

Ach, PSV had eerste helft gewoon ook met 10 man moeten komen te staan. Schande

Degelijke overwinning. Sterkte met de blessure van Bergwijn. Altijd sneu als een topper zo een heftige blessure te verduren krijgt.

Mohammed Ihattaren, remember the name. Deze jongen gaat PSV heel veel geld opbrengen, nog maar 16 jaar ook volgende week 17. Rasechte Utrechtse straatvoetballer waar PSV al een paar van heeft opgeleid. Als hij kwa mentaliteit zijn kop erbij houd en niet de zelfde fouten maakt die Bakalli en Labyad maakte gaat hij nog heel ver komen. Heeft meer techniek in zijn linkerteen dan spelers als Hendrix en Rosario.

3 februari 2019 om 20:49

Is dan ook een compleet andere speler.........

Leuk dat iedereen het hier heeft over een degelijke overwinning, maar PSV is hier natuurlijk ontzettend in het zadel geholpen door de scheids. Die overtreding van Malen was zonder twijfel gewoon rood. Achteraf is een koe in de kont kijken, ik weet het, maar ik weet niet hoe het was gelopen als Malen eraf was gegaan. Zo overtuigend vond ik het allemaal niet. Dat je uiteindelijk met een man meer kan uitlopen naar een riante zege tegen Fortuna is prima, maar ik ben totaal niet meer zo overtuigd van PSV (net als ik dat niet ben van Ajax). Toch bizar dat het verschil zo groot is qua niveau van voor en na de winterstop.

3 februari 2019 om 23:53

Precies. Het is gewoon weer topploegen baby en.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
12.PSV00
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

54 fans
Aanvaller, 23 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 PSV 0 0
2018/2019 PSV 30 17 4 0
2017/2018 PSV 29 17 4 2
2016/2017 Pachuca 29 10 10 3
2015/2016 Pachuca 40 12 6 1
Laatste voetbalnieuws

ED: PSV neemt geen genoegen met ‘nee’ van Feyenoord

PSV zet de komst van Steven Berghuis niet uit het hoofd, zo verzekert het Eindhovens Dagblad woensdagavond. Ofschoon Feyenoord weigert om medewerking te verlenen aan een transfer van de aanvaller, neemt...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 18 juli
Christopher Nkunku gaat definitief overstappen naar RB Leipzig. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren