PSG reageert woedend op poll: ‘Waren de acties van Cruijff provocatief?’

Zaterdag, 2 februari 2019 om

Paris Saint-Germain heeft zaterdagavond woedend gereageerd op een onderzoek van Odoxa. Odoxa organiseerde onlangs via het Franse RTL een poll, waaruit bleek dat het grootste gedeelte van het Franse voetbalpubliek van mening is dat Neymar de vele overtredingen die op hem worden gemaakt zelf uitlokt. PSG springt in een officieel statement in de bres voor zijn Braziliaanse sterspeler.

Uit de poll blijkt dat 84% van de Franse bevolking en 78% van de voetballiefhebbers van mening is dat 'Neymar zichzelf in gevaar brengt door het onnodig provoceren van verdedigers'. Het onderzoek werd ingesteld in de week nadat Neymar tegen Strasbourg een voetblessure opliep en dat is in het verkeerde keelgat geschoten bij PSG. "Hoewel de enquête het niet letterlijk zegt, worden de acties van Neymar dus aangemerkt als ‘provocatief’ en rechtvaardigen zij de 'straf' van een blessure", zo begint het statement van de Franse topclub.

"Allereerst hebben we grote twijfels bij de betrouwbaarheid van dit onderzoek. Als we ons focussen op de ene vraag van dit onderzoek, blijkt dat 99% van de Fransen een mening heeft over het spel van Neymar. We zijn er niet eens van overtuigd dat dat percentage zelfs in Brazilië zó hoog zou liggen”, vervolgt men. "Enfin, moeten we lachen of huilen om de resultaten? Wie wordt door de vele kinderen en voetballiefhebbers op deze wereld bewonderd? Neymar, of een van zijn laatste tegenstanders?"

PSG haalt vervolgens spelers uit het verleden zoals Pelé, George Best, Johan Cruijff, Diego Maradona, Ronaldo en Zinédine Zidane aan. "Waren hun acties provocatief, deden zij te veel?", vraagt de club zich hardop af. "We vragen om te stoppen met het organiseren van pseudo-polls die louter tot gevolg hebben dat de grootste sterren onze competitie wensen te verlaten." PSG vraag tot slot om meer bescherming voor Neymar. "We willen dat de Franse arbiters hem meer beschermen. Hij is de speler die het meest te verduren krijgen in Frankrijk."


Poll

Snap jij de woede van Paris Saint-Germain?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

30 reacties (laatste reactie door wagwan)

Het is natuurlijk vreemd om een uitspraak te doen die voor bijna de hele Franse bevolking geldt. Daarnaast vermoed ik dat men ja gestemd heeft omdat ze het doorrol theater van Neymar vervelend vinden, maar spelers moeten wel in bescherming worden genomen door de scheidsrechter als ze er een harde overtreding op hen wordt begaan. Een te harde overtreding kun je niet rechtvaardigen omdat die 'voerballend' uitgelokt zou zijn en ik snap daarom ook helemaal dat PSG hem hier in bescherming neemt.

Ik erger me ook aan hem, maar om daar nu zo'n poll over te maken. Kan me voorstellen dat vele in Frankrijk zich aan hem ergere als je in een team speelt dat de competitie zo domineert...

De spelers die PSG noemt waren er niet op uit om een tegenstander voor lul te zetten..

2 februari 2019 om 20:30

Dus? Neymar zet die tegenstanders misschien voor “lul” met z’n voetbalkwaliteiten maar dan alsnog zijn de schoppen die hij krijgt niet gerechtvaardigd.

3 februari 2019 om 01:14

Klopt, maar als je ze uitlokt krijg je ze wel eerder. De spelers krijgen er ook wel hun straf voor.

3 februari 2019 om 06:09

Dat gerollebol van hem heeft er volgens mij ook een flink aandeel in dat hij hier en daar een trap, elleboog of wat dan ook oploopt.. Waarom zou je bij een iets te laat ingezette tackle uit alle macht proberen om het contact te vermijden of in elk geval zo licht mogelijk te laten zijn.. Want hij naait (of probeert het in elk geval) je toch wel een kaart aan zodra alleen al je schaduw hem raakt dan stort hij ter aarde en word de traumahelicopter ingevlogen, dus dan kun je hem net zo goed wel raken..

2 februari 2019 om 23:16

Nou ik zal het je nog sterker vertellen. Bosz refereerde er aan, maar dan in de context van de Jong. Met als vergelijkingsmateriaal Maradona..... Soms is sneller afleggen de slimmere keuze en voorkom je zo een rot schop. En neymar gaat misschien nog wel verder. Die leeft echt voor de vernedering, dan riskeer je een vervelende overtreding. Dat was vroeger nog veel erger dan nu.

Begrijpelijke reactie van Psg, die gaan na een poll niet hun sterspeler afvallen. Daar is niets geks aan.
Wat wel opmerkelijk is dat ze de publieke opinie proberen te bespelen door twee onderwerpen te verwarren.

Blijkbaar is Neymar niet geliefd in Frankrijk en onder de verdedigers, maar zijn huidige blessure staat hier compleet los van. Het insinueren dat hij expres geblesseerd is geraakt door een verdediger kan je niet maken, dat is laag bij de grond en mag je niet verwachten in een statement.

2 februari 2019 om 22:10

De trainer en als het goed captain van de club waartegen PSG speelde toen Neymar gebleseerd raakte zeiden wel zelf dat hij het kan verwachten dat ze niet zacht gaan spelen of zo, het was iig vrij provocatief en het rook een beetje naar express Neymar proberen te blesseren, dan snap ik PSG wel wat ze nu zeggen.

3 februari 2019 om 06:38

Dat is toch ook logisch?.. Als jij een tackle inzet op hem maar je beseft dat je te laat bent, dan zou je normaal gesproken proberen om het contact zoveel mogelijk re vermijden, soms is dit met risico op blessures voor jezelf.. Maar hij naait je toch wel een kaart aan of je hem nou wel of niet raakt.. Tel daarbij op dat hij je een paar keer door de stokken heeft gespeeld of je het bos in heeft gestuurd en dat het een naar mannetje is (ik ken hem natuurlijk niet persoonlijk, maar dat straalt hij uit).. En ik vind het vrij logisch dat je in zo'n situatie dan net ff wat minder je best doet om het contact te vermijden en bv. je been stijf houden om zelf geen blessures op te lopen.. Maar om te beweren dat je hem daarmee expres probeert te blesseren slaat helemaal nergens op.. Zeggen dat hij overtredingen zelf uitlokt betekend niet dat ze hem willen blesseren.. Als je als mindere club hem en PSG uit hun spel wil halen, moet je wel fysiek zo dicht mogelijk tegen de grens spelen, maar dan is het de kunst om er niet overheen te gaan.. Mooi voorbeeld is Ajax - Feyenoord van eerder dit seizoen, daarbij was het duidelijk dat Feyenoord er vanaf het begin in wou kleunen.. Alleen gingen ze daarbij al vrij snel over de grens en dus stonden ze met 10 man en kwam bovendien Toornstra een paar minuten eerder al goed weg dat hij geen rood kreeg.. En daarbij is er toch ook geen discussie of Feyenoord De Jong of Tagliafico bewust wou blesseren?..

Verschil is natuurlijk dat spelers als Cruijff, Ronaldinho, Ronaldo9 niet bij onschuldig contact als een stervende zwaan naar de grond gingen, blessures simuleerden, en daardoor kaarten aannaaiden. Het gaat niet alleen om het uitdagen, het gaat ook om het aanstellen waardoor reglementair afstappen onmogelijk wordt gemaakt. Natuurlijk raakt een verdediger dan gefrustreerd. "Ik zal je eens iets om te janken geven #$%!" Snap die emotie helemaal, hoewel een prof dat moet kunnen bedwingen natuurlijk.

2 februari 2019 om 20:41

'onschuldig contact... Blessures simuleren..." Neymar was op een haar na verlamd door die non-voetballer van een Zuniga, die zelfs geen voetnoot is in de voetbalgeschiedenis. Nog laatst tegen Strasbourg was die nummer 7 zonder enige reden 3 keer binnen dezelfde fase zonder enige reden aan het schoppen op zijn enkel, waar hij geheel 'toevallig' aan geblesseerd is geworden. Heeft die nietsnut lekker belachelijk gemaakt door zijn voeten te laten spreken en hem te degraderen tot een toeschouwer met een fabuleuze rainbow flick. Hou gewoon je bek als je op basis van jouw onderbuik gevoelens iemand wil neerhalen man.

2 februari 2019 om 20:47

Dit zijn dus de jongens die denken ‘ik zal je wat te huilen geven.’ Ik kan me het WK nog herinneren waarin Neymar bijna aan de andere kant van het veld lag nadat ie zover was doorgerold bij licht contact. Begrijp me niet verkeerd, Neymar is een van de 10 beste voetballers van dit moment, misschien wel top 5 en voor sommigen zelfs top 3, maar met zijn maniertjes wekt hij geen sympathie op bij het publiek...

2 februari 2019 om 20:52

Ik zou voor minder rollen en mezelf in bescherming nemen, als je in het verleden enkele centimeters verwijderd was van een verlamming. Ik kijk naar voetbal om artiesten aan het werk te zien, mensen die me laten opstaan van mijn luie zetel. Neymar is zo'n magische speler. Het zou zonde zijn als hij zich zou beperken tot een robot en doen wat de mensen willen. Dan gaat hij niet meer genieten van het spelletje. Het is ook niet zo dat het bij hem enkel show is, die man kan voortreffelijke stats tonen. Scoort, zorgt voor assists en heeft een geweldig talent. Waarom daar dan geen gebruik van maken?

2 februari 2019 om 21:01

Er is een verschil tussen zelfbescherming en theater, en dat is precies waar het hier om gaat. Er is niemand die zegt dat Neymar een robot moet worden, want het is absoluut een speler waarvoor je naar het spelletje kijkt, maar het rollen en kaarten aannaaien mag in mijn ogen wel wat minder, en ik denk dat ik daarin niet alleen sta. Van mij mag Neymar 5 verdedigers tegelijk poorten, maar ga geen mensen kaarten aannaaien

2 februari 2019 om 21:11

Als spelers erop uitzijn je te blesseren omdat jij meer talent hebt dan hen, dan mag je ze echt wel kaarten aannaaien. Met een gele kaart ga je niemand zijn gezondheid in gevaar brengen, met een gemene tackle wel!

2 februari 2019 om 21:26

@wagwan
Niemand keurt het schoppen goed. Daar zijn we het allemaal over eens. Maar Neymar zet tegenstanders voor schut als de wedstrijd al gespeeld is, om een nederlaag er bij ze in te peperen. Een doodschop rechtvaardigt dat niet. Maar van Neymars' kant is het ook niet echt sportief. En dat is hetgeen waar mensen zich aan ergeren. Zijn onsportieve gedrag.
Messi en Ronaldinho verneder(d)en hun tegenstanders om er en spelvoordeel uit te halen. Neymar vernedert om te vernederen. Hij maakt ook geregeld schwalbes en toont zich een slechte verliezer. Dan is het toch heel normaal om daar niet van gecharmeerd te zijn, zonder het schoppen goed te keuren?

2 februari 2019 om 21:34

Messi deelt ook heel vaak eens een panna uit op het middenveld zonder reden of gaat terug naar een speler die hem had geschopt om hem met een actie belachelijk te maken, terecht!!! Ik geniet van dribbels, schijnbewegingen, creatieve ingevingen. Als je liever naar 'serieuze' voetballers wil kijken, ga dan een wedstrijd meepikken in de championship of de onderste regionen van de PL. Daar zal je geen provocatieve acties zien.

3 februari 2019 om 05:27

Het is natuurlijk een complete drogreden als je zelf zegt dat je als liefhebber van de sport vermaakt wil worden en vervolgens het constante valse spel van Neymar goed praat. Een verlamming gun ik hem dan ook weer niet, maar des te eerder hij stopt, des te beter. Beter voor de sport. Houdt je bek op basis van onderbuikgevoelens? Houdt je bek als je drogredenen aanvoerd. Deze man verziekt het spel al jaren.

Ik kan me dit goed voorstellen en ik kan de vergelijking ook wel begrijpen. Hoe er wordt omgegaan met Neymar is gewoon belachelijk en misschien is het ergste nog wel dat er waarschijnlijk nog mensen zijn die serieus zitten te genieten om zijn blessure.

Ronaldinho heeft ook in Frankrijk gespeeld als ik me niet vergis, die vond het ook fantastisch ook tegenstanders te dollen, geen haan die er toen naar heeft gekraaid. Maar nu ineens mag dat niet meer? Hou toch op zeg, wat een onzin. Er zijn veel mensen die een enorme hekel hebben aan Neymar en dat wordt op deze manier botgevierd. Zodra hij een man passeert, hoppakee neer schoppen die hap, kunnen we bij andere spelers niet maken, maar bij Neymar wel.

Ik kan me de irritatie aan het gedrag van Neymar trouwens goed voorstellen. Zijn theater is soms enorm ergerlijk, maar agressie toestaan is hier geen oplossing voor.

Ik vind neymar als hij met zijn voeten spreekt een geweldige voetballer in vele opzichten. Hij kan vrijwel alles, overal op het veld en tegen wie hij ook staat. Ik vind het argument 'vernederen' een non argument. Of je het nou leuk vind of niet, voetbal is amusement. Bij amusement wil je je publiek vermaken. Als neymar er op magistrale wijze langs gaat is dat voor de tegenstander een vernedering, echter is het voor het publiek (waarvoor de amusement bedoelt is) het geweldig om naar te kijken. Waar ik me aan irriteer is vooral het liggen en rollen. Ik weet af en toe niet meer wat daadwerkelijk een rotschop is op neymar of niet, want er moeten 26 rondjes op het veld gerold worden, 10x met je hand op het gras slaan en als het kan nog een aantal keer heel goed het gezicht in het gras drukken om te laten zien hoeveel pijn hij heeft. Ik kan het niet meer onderscheiden en ik snap heel goed dat de scheidsrechter daar ook veel moeite mee heeft. Tackelen of schoppen om iemand te blesseren is belachelijk en mag van mij met 10 wedstrijden bestraft worden! En zo ook het theater en rollen alsof je dood gaat mag van mij wel een paar wedstrijdjes schorsing opleveren.

De reactie van PSG laat maar weer blijken dat ze daar in de bestuurskamer meer verstand van geld hebben dan van voetbal. Neymar zijn gedrag en dedain voor zijn tegenstanders is duidelijk. Als je naar Cruyff, Zidane, Maradona en Messi gaat zitten kijken zie dit nu juist net niet. Feit is gewoon dat dat mannetje zijn eigen ding wil doen en iedereen daarin mee moet gaan. Zo werkt het niet en zeker met Fransen niet. Die jongen had gewoon nooit bij Barca moeten weggaan en dat weet ie zelf ook en hij weet ook dat er niet meer terug komt ook.

Ik zal het sterker vertellen; het is een klein (vermoedelijk enigzins empathisch beperkt) kind dat constant dat mooie spel bezoedeld met vals spel. Voor al die zogenaamde 'liefhebbers' van het voetbal met al hun 'creatieve ingevingen' van Neymar; hoe kan je een liefhebber zijn van zulk overduidelijk - en herhaaldelijk - vals spel. Het zal een mooie dag zijn voor het voetbal als dit joch (al dan niet gedwongen) stopt.

Het is al triest dat een club zich ook al gaat verlagen naar het niveau van Naymar. Vragen om respect, nee respect verdien je en dwing je af met goed spel en eerlijkheid. Niet met dit soort randzaken en onsportief gedrag.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Paris Saint-Germain

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Lille OSC1811
3.Rennes156
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
Ander HerreraMiddenvelder80
Pablo SarabiaMiddenvelder81
M. VerrattiMiddenvelder50
K. MbappéAanvaller56
K. NavasKeeper50
JeséAanvaller20
Sergio RicoKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Paris Saint-Germain.

1283 fans
Aanvaller, 28 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Paris Saint-Germain 4 2 1 1
2019/2020 Paris Saint-Germain 15 13 3 1
2018/2019 Paris Saint-Germain 17 15 2 0
2017/2018 Paris Saint-Germain 20 19 5 1
2016/2017 Barcelona 30 13 7 1
Laatste voetbalnieuws

Moise Kean helpt laconiek PSG na uitvallen van Neymar aan zege

Paris Saint-Germain heeft zich woensdagavond gerevancheerd voor de nederlaag tegen Manchester United. De ploeg van Thomas Tuchel won in een moeizame wedstrijd op bezoek bij Istanbul Basaksehir. Nadat Neymar al vroeg...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 29 oktober
Naast Barcelona en Juventus is ook Manchester United in de markt voor Ryan Gravenberch. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren