Galatasaray dreigt aansluiting met koploper te verliezen na curieus doelpunt

Zaterdag, 2 februari 2019 om

Galatasaray heeft zaterdagavond teleurgesteld in de Süper Lig. Het elftal van trainer Fatih Terim kwam in de uitwedstrijd tegen middenmoter Alanyaspor nog wel terug van een achterstand, maar wist uiteindelijk niet te winnen: 1-1. Galatasaray blijft tweede staan in de Süper Lig, maar dreigt Istanbul Basaksehir dit weekeinde uit het oog te verliezen: de koploper kan zondag bij een overwinning op Akhisarspor een gat van acht punten slaan.

Winteraanwinsten Konstantinos Mitroglou en Christian Luyindama debuteerden bij Galatasaray in de basis, maar het duo kon niet voorkomen dat Cim Bom halverwege tegen een nipte achterstand aankeek. Djalma tekende in de vierde minuut van de blessuretijd namelijk op curieuze wijze voor de 1-0. De middenvelder van Alanyaspor controleerde de bal na voorbereidend werk van Júnior Fernándes met de borst, waarna hij het leder in een boog over doelman Fernando Muslera heen tilde.

Het antwoord van Galatasaray liet echter niet lang op zich wachten, want Sofiane Feghouli zorgde zeven minuten na de onderbreking alweer voor de gelijkmaker. De Algerijnse middenvelder werd in het strafschopgebied van de thuisploeg vrijgespeeld door Younès Belhanda, waarna hij hard raak schoot in de korte hoek. Galatasaray probeerde daarna met het inbrengen van Sinan Gümüs en de pas achttienjarige Yunus Akgün nog een overwinning te forceren, maar dat zat er uiteindelijk niet meer in.Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door clutch)

De slechtste arbiter die ik ooit in mijn leven heb ik gezien, ik ben nu 100000 procent overtuigd dat dit jaar een inside job is om die vieze walgelijke overheid clubje kampioen te maken

Cisse die rood moet krijge maar niet eens geel krijgt, arbiter die direct de wedstrijd beindigt terwijl er al 3 minuten verspild waren in blessuretijd, Onyekuru die geen corner krijgt terwijl die keeper zijn eigen speler tackeld, Ceyhun en die smeagol type die iedreen zijn benen breekt maar niet eens geel hebbe, Marcao die geel krijgt terwijl die hij die keeper niet eens aanraakt haha

2 februari 2019 om 19:10

Ibb overheid clubje noemen terwijl Galatasarays belastingschulden zelf zijn kwijtgescholden door diezelfde overheid. Zwak argument dus. Daarnaast zijn de scheidsrechters dit jaar gewoon belachelijk slecht. Ibb werd ook genaaid (onder anderen tegen ons) dus denk niet dat het alleen bij GS gebeurt. Galatasaray is gewoon te slecht buitenshuis en IBB is (tot nu toe) gewoon stabieler. Fans moeten dit gewoon leren toegeven. Je kan niet elke keer de scheids de schuld geven.

2 februari 2019 om 19:17

Fouten worden gemaakt. Maar zoveel fouten bij dezelfde club in 19 wedstrijden zegt ook een hoop. Minimaal de helft is er niet eerlijk gefloten. Kijk maar terug naar de wedstrijden van Gala, teveel fouten om te gaan noemen.

2 februari 2019 om 19:23

Het klopt dat er dit jaar heel veel beslissingen in het nadeel van GS zijn gevallen. In andere jaren was dit het geval bij Fener en ook bij Besiktas. Trabzonspor heeft er altijd al mee te maken. Kan je dan zeggen dat de tff expres anti gs is? Daarnaast, kan je mij vertellen wat de scheids dit keer heeft gedaan dat Gs hier niet heeft gewonnen? GS was namelijk gewoon te slecht en verdiende de wedstrijd niet. Als je elke keer zo slecht speelt uit en de #1 doet dat beter, dan ga je dus geen kampioen worden. Het wordt eens tijd dat mensen ook beetje kritiek gaan uiten op Terim want hij lijkt wel heilig voor sommige supporters.

2 februari 2019 om 19:30

Marlos noemt het toch op.. Gala speelde slecht rood of niet winnen verdienden ze niet. Daar gaat het helemaal niet om.Turkse scheidsrechters zijn gewoon drama. Mooie voorbeeld is die van Haydar, waar die eigen speler meeneemt en vrije trap meekrijgt. Er wordt gefloten zonder dat die het ook echt ziet.

2 februari 2019 om 19:33

Het feit dat je moet zeuren om een niet gegeven corner zegt toch al genoeg. Ik bedoel er worden de meest onnozele dingen erbij gehaald puur om frustratie af te reageren. Een verkeerd gegeven doeltrap of corner gebeurt elke wedstrijd. Als men dit al erbij gaat halen dan kan je beter helemaal geen wedstrijden kijken. Daarnaast zeurt men steeds dat IBb wordt geholpen door de overheid terwijl GS zelf wordt geholpen. Ik zie nauwelijks mensen kritiek leveren op Terim. Dat is dus mijn punt. Je kan de scheids slecht vinden maar veel mensen hier zeiken om de kleinste dingen, komen met non argumenten en vergeten dat scheidsrechters ook bij andere teams gewoon bagger fluiten.

2 februari 2019 om 19:35

Daarnaast gaf hij die vrij trap voor die positie na die tackle van Haydar toen Onyekuru licht ging botsen tegen die andere speler. Plus de bal was al weggeschoten. Men moet niet praten alsof Alanya hier een buitenspelgoal heeft gemaakt en de scheids glaszuivere goals heeft afgekeurd van GS want die indruk wordt er wel gewekt.

2 februari 2019 om 19:37

Gast het gaat niet om de corner het gaat erom dat die fluit wat die niet ziet. Leuk en aardig dat je dingen omdraait. Turkse scheidsrechters zijn drama + basak city moet kampioen worden.

2 februari 2019 om 19:40

Blijf jij dan maar zeiken om zulke beslissingen dan. Standaard Turkse supporter. Nog geen enkele inhoudelijke argument gegeven waarom Basaksehir kampioen wordt gemaakt maar alleen de slachtofferrol spelen. Ergste is dat er zulke mensen zijn die clubs besturen. Vandaar dat het Turkse voetbal niet vooruit komt.

2 februari 2019 om 20:51

Sinan moest er ook af gestuurd worden? Puntverlies heeft niks met de scheids te maken. GS speelde dramatisch, zoals ze dat al maanden doen. Goed spel is dit seizoen eerder uitzondering dan regel. Maar niemand die kritiek heeft op Fatih Terim of een aantal spelers. Het gaat bijna elke week over de scheidsrechter.

Niet gek dat GS dit seizoen hoogstwaarschijnlijk geen kampioen wordt en niet uit een redelijk makkelijke CL groep is gekomen. Er is 0 zelfreflectie.

Edit: Zie net de gele kaart van Fernando. Ik zou me oprecht schamen om na zo'n dramatische wedstrijd nog over scheidsrechters te klagen. Je wordt gewoon 2 rode kaarten bespaard en je bent dik een uur weggespeeld door Alanya.

3 februari 2019 om 01:10

Wat heeft je belastingschuld met de voetbalbond te maken? Scheidsrechters in Turkije worden snel beïnvloed thats it owja en ze hebben absoluut geen basiskennis

3 februari 2019 om 06:01

Conclusie: IBB is een project van de overheid, Besiktas, GS en FB spelen slecht en de scheidsrechters zijn jaar en dag drama in TR..what else is new?next..

2 februari 2019 om 19:38

Arbiter? Heb je de wedstrijd gezien? Galata werd compleet overlopen door Alanyaspor die opvallend goed speeldenin de eerste helft. Ze mogen nog blij zijn dat het in de eerste helft bij 1-0 bleef. Dan moet je het niet bij de scheidsrechter zoeken, maar bij jezelf. Galata kwam in de eerste helft ook een paar keer goed weg met kaarten die niet gegeven maar ook een VARmomrnt die opvallend genoeg niet plaatsvond. Galata moet dit bij zichzelf zoeken, niet bij de man met de fluit.

2 februari 2019 om 19:43

Laat ze broer. Terim is heilig voor veel supporters blijkbaar. Op die man mag je geen kritiek leveren dus dan maar op de scheids. Ik verwacht ook niks anders van zon club als hun eigen trainer wekenlang moord en brand ging schreeuwen om een niet geven ingooi.

2 februari 2019 om 20:29

Fatih Terim heeft eindeloos krediet. Voor mijn part geven ze hem ren contract voor 10 jaar. Ik vind dat je met je eigen club bezig moet zijn. Hebben ze nodig jullie steun. Zodra onze transfers zijn ingespeeld,wordt Gala echt sterk. En dat we het kampioenschap hier verspelen boeit me niet zo,onze toekomst ziet er rooskleurig uit.

2 februari 2019 om 20:40

Ik volg het Turkse voetbal in het algemeen. Dat ik Fener fan ben betekent niet dat ik geen kritiek mag uiten op GS. Daarnaast uit ik genoeg kritiek op mijn eigen club daar hoef je je geen zorgen om te maken. Fener heeft het hoogst aantal toeschouwers dit seizoen dus over steun geen gebrek bij ons

2 februari 2019 om 21:40

Kritiek mag geuit worden maar wel realistisch blijven. Terim mag ook foutjes maken,als Yanal jullie de Uefa cup bezorgt met al die titels erbij zouden jullie hem toch ook op handen dragen? De uefa cup die Gala won was ook nog eens een loodzware. Heb alle wedstrijden live gezien( ben ondertussen al bijna 38) en wat speelden iedereen van de mat. Maar goed,je begrijpt me wel.

2 februari 2019 om 22:01

Ais er iemand onrealistisch kritiek uit is het Terim en veel gs supporters wel. Als je al gaat zeiken om een niet gegeven inworp en doeltrap moet je mij niet vertellen dat ik onrealistisch kritiek geef.

2 februari 2019 om 22:30

Iedereen praat,dus mag Terim ook praten. Die man is een levende legende voor Gala en het Turkse voetbal. Ja,tactisch gezien is Terim een slechte coach,maar zijn succes is niet te ontkennen. Dus laat hem maar praten,zoals iedereen praat. We moeten over dit soort discussies zijn,Senol praat,Yanal praat,iedereen praat. Laat ze toch,zo gaaf het in Turkije. Wij moeten,vind ik,discussieren over tactiek en keuzes.

Daar gaat het kampioenschap. Fatih Terim nam een te wilde gok door Mitroglou en Luyindama direct op te stellen. Eerste helft waren we nergens te bekennen, en toen viel wel de doelpunt van het seizoen. Jammer. Als Basak wint, hebben ze een voorsprong van 8 punten. Dat is nooit goed te maken. Sinan Gumus had meermaals de kans om de 1-2 te maken, ware het niet dat hij alleen met links kan passen, schieten, koppen, lopen, ademen en eten.

Ik denk dat diagne een zeer belangrijke speler gaat zijn voor gala, maar bij de andere aankopen zie ik niks speciaals om eerlijk te zijn.

Ik snap eigenlijk niet waarom ze de Congolese centrale verdediger hebben gehaald. Je kon gewoon met maicon en marcao doorgaan tot het einde van het seizoen. Ik had eerder een flankspeler gehaald met het geld die ze hebben gegeven aan de CV.

Wat heb ik me geërgerd aan Belhanda zeg. Eerste helft zo slecht gespeeld, eerste 15 min in de tweede helft pakte hij het weer op en speelde hij goed. Daarna zakte het weer zo ver in. Marcao weer een hele goede wedstrijd gespeeld. Liyundama ongelukkig, ik volg de Belgische competitie niet dus ik weet niet of hij speelde op zijn eigen niveau. Fysiek heel sterk, maar opbouwend was het zeker niet goed vandaag. Ook verdedigend was het niet goed bij hem. Met Mitroglou proberen we bij elk bal van achter te voetballen en met Sinan in de spits geven we zoveel lange ballen op hem. Mitroglou is een prima spits maar zolang hij niet wordt gelanceerd heb je niet veel aan hem. Ik hoop dat de nieuwe spelers snel aan het systeem en aan de andere spelers gaan wennen.

Ik dacht vooraf dat dit wel een makkie zou worden voor Galatasaray, maar wat was het een zooitje... Niet te geloven enige die nog een voldoende scoort is Marcao. Als we even snel op gang komen als onze transfers in de winterstop, dan mogen we nu al de beker overhandigen aan Basak.

2 februari 2019 om 19:28

De scheidsrechter was dramatisch , kan beter een ander job gaan zoeken !

2 februari 2019 om 19:46

De scheidsrechter was een prutser, dat staat gewoon vast. Met als toppunt de actie van Haydar, waar die zijn eigen speler meeneemt en ook nog eens een vrije trap meekrijgt. Alanyaspor heeft verreweg de meeste fouls gemaakt tot nu in de competitie, en die koppositie raken ze na deze wedstrijd ook niet meer kwijt.

Alleen Galatasaray was ook niet scherp. Ndiaye is niet meer de Ndiaye van voor Stoke. Slordig en steunt nauwelijks Fernando. Onyekuru was deze wedstrijd nergens te bekennen met als klapper Sinan Gumus. Hij is al 24 jaar, maar kan niet eens fatsoenlijk een bal controleren.

Wat een slechte wedstrijd ! Alanya speelde heerlijk aanvallend. Kostas Slimani speelde belabberd. Vind hij voetballen nog wel leuk ? Alsof ze hem dwingen om te spelen. Achterin staat het wel muurvast bij ons. Lekker hoor die Marcao en Luyindama. Balen dit. Maar goed, we verdienden ook niet meer.

2 februari 2019 om 20:56

Bro je kan echt niet boos worden op Mitroglou. Hij is nota bene gister aangetrokken, je kan hem niet direct in de basis laten spelen. Sinan in de spits zou verstandiger geweest zijn.

2 februari 2019 om 22:48

Hij deed letterlijk niks man. Stond daar maar een beetje. Ik was ook begonnen met Sinan. Dat ik dit ooit zou zeggen over Sinan.

Ik twijfelde er lange tijd over, maar Sergen Yalcin verdient een kans bij Besiktas. Ik verwacht en hoop dat Senol Gunes vertrekt, in de zomer kan die het dan overnemen. En hij mag Efecan Karaca transfervrij meenemen, prima speler voor de breedte.

2 februari 2019 om 21:23

Ik zie Sergen liever als bondscoach van Turkije. Een jonge Turkse coach die redelijk het tactische spelletje beheerst en daarnaast ook wel geliefd is bij de meeste Turkse voetballiefhebbers. Ook heeft Sergen door zijn verleden als voetballer een stuk meer krediet dan andere Turkse jonge coaches dan coaches als Kemal Özdes, Tamer(ik ben z'n achternaam ff kwijt) en zelfs ook meer dan Avci. Bovendien hoeft Sergen dan ook niet elke week op het veld te staan, wat hem wel goed zal uitkomen. Als ik voorzitter was van de TFF zou ik zeker eens Sergen aanstellen, maarja wie ben ik.

3 februari 2019 om 01:36

Ik weet niet of Sergen er zin in heeft om weer als werkgever Demiroren te hebben. Sergen is recht door zee, die gaat zijn mond opentrekken en daar is YD niet van gediend. Is ook de reden dat zijn termijn als jeugdtrainer bij ons niet zo lang had geduurd.

Wat me trouwens ook opviel, was het aantal Turkse voetballers in de basis. Geen een. Hoe denken supporters van Galata hierover? Ik vond het extreem raar om te zien.

2 februari 2019 om 21:02

Echt een regelrechte schande, geen wonder dat het Turkse voetbal zo achteruit gaat. Ze denken al 20 jaar lang hetzelfde met hun korte termijn visie, ipv veelste veel te betalen voor pannenkoeken als feghouli en belhanda kan je toch wel een Turkse voetballer vinden die missschien zelfs beter is.

2 februari 2019 om 22:34

Turkse voetballers zijn gewoon slecht op dit moment en trainers gaan geen risico nemen met spelers van 18 met een wat talent

3 februari 2019 om 05:34

Als je de voetballers niet opleidt en laat spelen, dan worden ze nooit beter hè...

2 februari 2019 om 22:39

Ik vind het fantastisch. Ik zie het liefst zonder grap 22 buitenlanders op het veld, hoef echt geen Turkse voetballers meer te zien.

Sergen, wat een baas. 8 wedstrijden nu bij Alanya en ‘maar’ 1 daar van verloren. 13 punten uit 8 wedstrijden en een ongeslagen reeks van 6 wedstrijden. Daarnaast ook nog het feit dat hij ons vorig jaar in de Super Lig heeft gehouden en nu dit presteren met alle respect Alanyaspor tegen de sterkere teams in de competitie. Ik zie Sergen veel succes boeken in de toekomst in de Super Lig en ook zie ik hem als opvolger van Senol Gunes.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Galatasaray

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Spor Toto Süper Lig
SpelersPositieW
E. KılınçMiddenvelder102
M. DiagneAanvaller94
A. TuranMiddenvelder81
R. BabelAanvaller81
R. FalcaoAanvaller65
F. ÖztürkKeeper70
O. ÇağlayanAanvaller40
Voor de complete selectie: Clubpagina Galatasaray.

135 fans
Middenvelder, 30 jaar

In de wandelgangen

Zondag 29 november
Manchester United overweegt om Jonny Evans na dit seizoen transfervrij terug te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren