‘Natuurlijk wil ik na dit seizoen bij Feyenoord blijven, ik ben thuis’

Zaterdag, 2 februari 2019 om

Feyenoord kreeg in de gewonnen Klassieker tegen Ajax te maken met het uitvallen van Eric Botteghin en de Braziliaan zal de rest van het seizoen niet meer in actie komen. De Rotterdammers schakelden daarna snel door en huurden op deadline day Cuco Martina van Everton. Voor de in de havenstad geboren en opgegroeide verdediger is er zo een droom in vervulling gegaan.

“Ik woon al 25 jaar in Rotterdam, dat zegt wel wat. Mijn vrienden en familie zijn heel blij voor me, maar ik ben nog stukken blijer dan hen. Waarom? Omdat ik thuis ben en voor mijn droomclub speel”, reageert hij opgetogen in gesprek met de NOS op zijn transfer. Martina speelde in het verleden voor amateurtak Sportclub Feyenoord, maar slaagde er niet in om de stap naar de profs te maken. Via een omweg die langs RBC Roosendaal, RKC Waalwijk en FC Twente leidde kwam hij bij Southampton en Everton toch nog terecht in de Premier League.

“Ik droomde ervan om in de Premier League te spelen. Als zo'n kans dan komt, dan grijp je die natuurlijk. Alles is daar enorm professioneel en het voetbal leeft enorm. Vooral de sfeer in de stadions zal me bijblijven.” Martina werd in de eerste helft van dit seizoen nog verhuurd aan Stoke City, maar kwam daar na de aanstelling van trainer Nathan Jones nauwelijks meer aan spelen toe. Dat hoopt hij in Rotterdam wel te kunnen doen.

“In mijn achterhoofd had ik altijd het idee om op een dag voor Feyenoord te spelen. Eindelijk is die kans gekomen.” De international van Curaçao ligt nog tot medio 2020 vast bij the Toffees, maar als het aan hem ligt blijft hij bij Feyenoord: “Ja, natuurlijk. Maar laten we eerst focussen op de komende maanden. Als alles goed gaat en Feyenoord tevreden is, zien we verder. Ik ben thuis.” Martina kan zondagmiddag in de stadsderby tegen Excelsior zijn debuut maken voor zijn nieuwe werkgever.


Poll

Denk jij dat Cuco Martina na dit seizoen actief zal blijven voor Feyenoord?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

19 reacties (laatste reactie door gomes1psv)

Ik hoop echt dat dit een succes wordt. Door velen wordt Martina nu al als mislukt bestempeld, terwijl hij nog geen bal geraakt heeft.

De man heeft (veel) ervaring, is fit en heeft aangetoond op een hoog niveau mee te kunnen. En voorlopig wordt hij alleen nog maar gehuurd, dus van weggegooid geld is geen sprake.

Cuco, welkom thuis en veel succes!

Van Geel en het ambitieloze bestuur van Feyenoord kennende zal hij straks vast wel een riant 5-jarig contract voorgeschoteld krijgen.

Ongelooflijk, wat wjl Feyenoord nou ? Willen ze aansluiting bij Ajax en PSV of willen ze een veredelde subtopper blijven ?
Dit soort spelers moet je toch niet willen als topclub ? En ook niet als subtopper. Komt op alle fronten tekort

2 februari 2019 om 11:04

En over een halfjaar mogen we tevens Leroy Fer met een driejarig contract verwelkomen!

2 februari 2019 om 11:26

Feyenoord komt qua begroting niet in de buurt van Ajax en PSV, maar door veel goede subtoppers te halen, aangevuld met een paar ervaren voetballers uit een grote competitie en een paar jeugdspelers hebben ze de laatste jaren wel een aantal prijzen gewonnen. Zo slecht is het dus niet. En ik durf te zeggen dat Fer een aanvulling zou zijn voor elke selectie in de eredivisie. Martina moet ik nog maar zien, maar ik schrijf hem pas af als hij slecht presteert in het Feyenoord tenue. Ja, de strategie van Van Geel is voorspelbaar, maar dat maakt het niet per definitie slecht. Over Kuyt werd geklaagd, over van Persie werd geklaagd, over Pelle werd geklaagd en zo zijn er nog wel een aantal te noemen die uiteindelijk goed gepresteerd hebben.

2 februari 2019 om 11:08

Hoezo komt hij op alle fronten tekort voor de eredivisie? Vorig seizoen heeft Martina nog 21 wedstrijden in de Premier League gespeeld.

2 februari 2019 om 11:12

Ach zal niet veel slechter zijn dan een paar spelers bij Ajax en PSV in de defensie , vul zelf maar in wie. Mensen maken zich zo druk hierom. Gewoon een speler gehuurd voor een half jaar , ook nog een speler met PL ervaring. Win win toch En trouwens , er raken bij Feyenoord zo veel spelers geblesseerd dat ik het wel begrijp dat je er nog wat bij haalt.

2 februari 2019 om 11:37

Kwam in zijn tijd bij Twente al in alles tekort, was een van de slechtste spelers en iedereen wou ook dat die nooit meer zou spelen, gelukkig nam Koeman hem toen mee naar Southampton. Weet niet hoe die zich heeft ontwikkeld maar zou er niks van verwachten.

2 februari 2019 om 11:52

Ik heb Southampton in die jaren redelijk intensief gevolgd en daar was het een meer dan gewaardeerde kracht. Ik was toentertijd wel verbaasd over de transfer, maar als we kijken waar Twente de afgelopen jaren bivakkeerde en waar Martina bivakkeerde dan ben ik geneigd om te denken dat Martina eerder te goed dan te slecht was voor Twente.

2 februari 2019 om 12:27

Dat Martina te goed was voor Twente in die tijd is natuurlijk te belachelijk voor woorden en dat weet jijzelf ook wel. Helemaal als je zoals je zegt Southampton redelijk intensief gevolgd hebt. Dit gezegd hebbende hoop ik echt dat Martina gaat slagen bij Feyenoord, hij staat bij mij wel in de top 10 van van meest sympathieke spelers díe ik in een Twente shirt heb meegemaakt, misschien niet de beste speler, maar haalt altijd wel een voldoende.

De supporters van Stoke city en Everton zijn allemaal blij dat hij weg is, ze hoeven hem nooit meer terug te zien ook 😂. Het zal mij benieuwen, supporters roepen altijd maar wat maar we kijken toch allemaal hetzelfde spelletje, als er dan zoveel negatieve (of in dit geval positieve) reacties zijn wordt het toch wat zorgelijk. Hij is gehuurd dus je kan eigenlijk niet fout zitten maar het is toch een half jaartje wat hij in de weg kan zitten ookal is de spoeling dun.

2 februari 2019 om 11:27

Ach, Botteghin is geblesseerd, jeugd (nog) niet goed genoeg en van Beek en vd Heijden spelen ook dramatisch. Nieuwkoop doet meer fout dan goed. Zo veel kwaad zal een jongen met PL ervaring niet doen denk ik.

2 februari 2019 om 11:58

Als ik de woorden van Martina hierboven lees dan hoeft hij ook nooit meer terug naar Stoke of Everton. Win-Win situatie dus, ik ben blij dat we er achterin een multifunctionele speler bij hebben, dunne bezetting, veel blessures.

2 februari 2019 om 12:07

Berghuis redde het niet in Engeland en is hier 1 vd betere spelers nu.. Dus al dat negatieve commentaar is weer helemaal ongegrond. Wie hadden ze dan moeten halen met een beperkte budget?

2 februari 2019 om 13:03

Volgens mij waren de reacties over ene Nicolás Tagliafico ook niet echt positief.. maar 2 wedstrijden er niet bij en zijn club krijgt al 10 goals om de oren... Tagliafico werd ook weg gezet als domme kaarten pakker die niet kon verdedigen...

2 februari 2019 om 13:42

Wat waren ze in Turkije blij dat Robin wegging.

Wat een negatieve reacties allemaal! Heb de beste man toch hele aardige potjes zien spelen in de PL. Denk dat dit nog wel eens zeer positief kan uitpakken. Prima versterking voor feyenoord

Voorstanders van deze transfer roemen de ervaring die Martina meebrengt. Met toch niet de jongste selectie in de Eredivisie vraag ik me af of dat werkelijk het probleem is bij Feyenoord. Bovendien komt hij van Stoke City; is Championship-ervaring werkelijk de graadmeter voor de transferbeslissingen van een naar ik aanneem ambitieuze club als Feyenoord?

Ik begrijp niet waarom Feyenoord niet wil leren van het verleden. Er staat nauwelijks waarde op het veld en op Vilhena en Berghuis na zie ik geen speler waar een club interesse voor heeft, laat staan budget voor wil spenderen. De strategie zou moeten zijn om waarde te creëren, zoals het ook deed toen de club afscheid nam van de ook zo geroemde routiniers Hofland, De Cler, Timmer, Landzaat, Lucius, Mathijsen en Makaay. Een drama werd dat, en de weg naar boven vond Feyenoord door vol in te zetten op de eigen jeugd. Martins Indy, Clasie en De Vrij brachten Feyenoord grif geld op, en de Rotterdammers hadden de pech dat de zelfzuchtige Castaignos voortijdig en voor een prikkie naar Inter trok.

Te sceptisch om in te stappen in de voetbalpiramide zit Feyenoord natuurlijk met een groot probleem op Varkenoord, maar in een seizoen waarin toch niets meer te winnen of te verliezen valt in de competitie kun je dan van de nood een deugd maken. Knal die El Bouchataoui, Kökcü en Geertruida er gewoon in man! Jeugdig elan kan alleen maar verrassen en breekt met de sleur die er rondom de huidige selectie hangt. Fortuna favours de bolt!

Maar zolang Martin van Geel nog stevig in het pluche van het Maasgebouw zit zie ik zo'n frisse wind nauwelijks opkomen. Liever haalt hij Cuco Martina. En als hij als een van de argumenten 'hij is bekend met de stad' moet noemen weet je dat er weinig rationeels is om te motiveren waarom je een speler koopt. Wat is dat voor onzin man? Sinds wanneer moet een speler de stad van zijn club kennen om voor een transfer in aanmerking te komen?

2 februari 2019 om 14:05

Mooi betoog zeg. Ik las een stukje van een jeugdspeler van Feyenoord ik geloof Jari Schuurman. Die vertelde dat hij met het tweede van Feyenoord soms maar met 8 spelers op het veld stond en dat de trainers dan maar mee deden. Wat een fout van Feyenoord om niet in die piramide te stappen. Hierdoor stagneert de jeugd. De samenwerking met Dordrecht zal dit niet oplossen. Ik zie het echt somber in voor Feyenoord. Jarenlang toch de beste jeugdopleiding gehad. Maar er komt maar bitter weinig door. Met het halen van oude spelers is echt korte termijn politiek. Je wint van Ajax en PSV. wint een keer de beker. Maar over een paar jaar is het gat met PSV en Ajax onoverbrugbaar groot. Dat lost dat stadion ook niet op.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Feyenoord131
11.FC Twente12-2
Voor de complete stand: Eredivisie

30 jaar
7 fans
Verdediger

In de wandelgangen

Zondag 20 oktober
Manchester City stelt Raheem Sterling een weeksalaris van 450 duizend pond in het vooruitzicht, omgerekend ruim 523 duizend euro. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren