Ehizibue weigerde 1,7 miljoen per jaar: ‘Ik kon geen ja zeggen'

Zaterdag, 2 februari 2019 om

Kingsley Ehizibue was vorige maand op weg naar Genoa, maar zette op het laatste moment een streep door zijn transfer. De verdediger van PEC Zwolle was al medisch gekeurd en kon 1,7 miljoen euro per jaar gaan verdienen met een contract voor vierenhalf jaar. De deal was zo goed als rond en PEC Zwolle zou een bedrag tussen de twee en drie miljoen euro aan hem verdienen. De twijfel sloeg toe bij Ehizibue, die zich tot God richtte voor advies en besloot af te zien van de overstap.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

123 reacties (laatste reactie door carefreefc)

Hij hoeft zich toch ook helemaal niet te verklaren? Prima beslissing, als je er geen goed gevoel over hebt doe je het niet

2 februari 2019 om 08:35

Tuurlijk. Ik had het zelf wel geweten, maar misschien is hij wel heimwee gevoelig of heeft hij geen talenknobbel, goed geworteld daar in Zwolle.. Racisme is geloof ook wel echt een ding in Italië. Dat hij levensgeluk belangrijker vindt dan geld vind ik alleen maar knap.

2 februari 2019 om 10:14

Misschien vanwege het incident khalid koulibaly laatst? Nou komt het ook voor op de Nederlandse speelvelden.

Bijzonder verhaal. Wat ik nooit zo goed snap met zulke verhalen is dat mensen zichzelf blijkbaar niet vertrouwen. Waarom zeggen dat het door God komt? Je hebt er zelf geen goed gevoel bij, en respect dat je dan nee durft te zeggen. Je niet laten leiden door iets als geld, maar zet je eigen geluk op 1. Dat heeft in mijn ogen niks met God te maken (maar ik ben dan ook niet gelovig).

2 februari 2019 om 08:40

Als je niet gelovig bent kan je misschien nog makkelijker begrijpen dat hij wel degelijk zichzelf vertrouwt maar zich daar misschien minder van bewust is. Iedereen heeft wel een stemmetje in zijn hoofd die hem of haar helpt bij beslissingen, gelovigen mensen noemen het god of allah, niet gelovigen mensen noemen het hun gevoel of zo. Uiteindelijk maak je zelf de beslissing.

2 februari 2019 om 15:42

Tjsa je kan niet weten hoe iets smaakt, lekker of niet, terwijl je het nog nooit geproefd hebt.

Heeft ie nou god gevolgd of zn gevoel??? Was apart te lezen dat ie op t laatste moment nog cancelde, maar achteraf gezien toch te bewonderen dat ie niet puur voor t geld gaat omdat het gevoel niet goed was. Als ie niet lekker in zn vel zou zitten en alleen in italie, uiteindelijk daardoor op de bank belandt, dan ben je al helemaal ver van huis als jonkie

In dit deel van de wereld verklaart men je algauw voor een idioot als je ook maar iets wat met God te maken heeft claimt. Terwijl in andere delen van de wereld, waar deze jongeman vandaan komt, het waarschijnlijk heel normaal is dat je je tot Hem richt bij lastige beslissingen. Niks mis mee lijkt mij en miljarden mensen op de wereld die het doen.

2 februari 2019 om 08:55

In dit deel van de wereld zijn er misschien wat minder gelovigen, maar is aan de andere kant ook veel vrijheid van religie. Er wordt wellicht sceptisch op gereageerd, maar er worden geen mensen vervolgd voor hun geloof, wat in sommige delen van de wereld weer wel gebeurt.

2 februari 2019 om 09:06

In de andere delen van de wereld leven verschillende culturen en geloven ook prima samen. Kijk maar naar een Suriname waar moslims, hindoes, christenen etc vreedzaam naast elkaar leven. Of in Zuid-Afrika of in Marokko waar nog een gemeenschap van Joden probleemloos woont. Dus iets meer je blik verruimen is wel op zijn plek.

2 februari 2019 om 09:13

Ik wist niet dat de andere delen van de wereld Suriname, Zuid Afrika en Marokko waren, in mijn herinnering zijn er nog veel meer landen, landen waar wel degelijk mensen vanwege hun religie (of het gebrek eraan) worden vervolgd. Maar bedankt voor de tip, ik zal hem ter harte nemen. Zo leer je nog wat op de vroege zaterdag.

Overigens kan ik me uit het verleden wel berichten herinneren over Marokko die op alles behalve godsdienstvrijheid wijzen, berichten dat een moslim zich niet mag bekeren of laten dopen en dat het christendom alleen door buitenlanders belijd mag worden. Ik geloof ook niet dat je daar als zendeling volledige religieuze vrijheid ervaart. Of vergis ik mij en is het inmiddels helemaal anders?

2 februari 2019 om 10:07

Tjah als je overige delen van de wereld juist doelt op het Midden-Oosten dan ben je alleen op zoek naar een bevestiging van je eigen superioreiteit. Want die deel van de wereld is inderdaad ver verwijderd van godsdienstvrijheid. Dat krijg je als je als het westen de structuur van landen gaat veranderen. Kijk naar een Libie, Irak en Syrie. Maar goed dat is een andere discussie. Overigens kan je Israel ook scharen onder de landen waar geen godsdienstvrijheid geldt. En ook een India en zelfs dichterbij 'huis' een Hongarije. Dus wat is je punt precies? In Marokko kan je prima christen zijn en er zijn zelfs tig kerken in het land. Dat wat jij bedoelt is omdat de staatsgodsdienst de islam is net zoals dat in Hongarije of Griekenland zo is (orthodox of katholiek). Marokko erkent alleen islam en jodendom als officiele godsdiensten voor Marokkanen.

2 februari 2019 om 10:35

Ik doelde nergens specifiek op, er zijn genoeg plekken waar het niet zo best gesteld is met de godsdienstvrijheid.

Verder raad ik je aan om eens niet zo veel aannames te doen, je beticht mij van het zoeken naar bevestiging van mijn eigen superioriteit, waar haal je dat nou weer vandaan? Je kent mijn achtergrond ook helemaal niet. En je draagt zelf Marokko aan als voorbeeld waar meer godsdienstvrijheid zou heersen (en sneert tussen neus en lippen door dat ik mijn blik moet verruimen) terwijl dat aantoonbaar onjuist is. Ik heb mijn punt volgens mij meer dan duidelijk gemaakt, maar zal het speciaal voor jou nog een keer proberen op een rijtje te zetten:

Hier zijn inderdaad mindere gelovigen (ik geloof dat de helft inmiddels atheïst is).
Hier heerst daarentegen wel veel godsdienstvrijheid en hier worden geen mensen vervolgd vanwege hun religie.
Dit gebeurt in andere delen van de wereld wel, zonder dat ik dat verder hoef te specificeren. Dat kan je zelf wel invullen, de voorbeelden zijn legio.

Ik hoop dat het je zo duidelijk is. En niet meer van die rare aannames doen a.u.b. Dat zou je zelf ook niet fijn vinden. Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
Sluit ik toch nog af met een (vrijwel universele) gulden regel waarin gelovigen van verschillende religies zich moeten kunnen vinden. Fijn weekend gewenst.

2 februari 2019 om 11:37

@baardgrasmus: 'Wat gij niet wilt dat het u geschiedt, doet dat ook een ander niet.' is een verbastering van een spreuk van Jezus. Echter hij zei het in een positieve vorm. 'Als gij wilt dat het u geschiedt, doet het dan ook een ander.' Oftewel, behandel iemand anders zoals je zelf behandeld wilt worden. Ik bedoel hier richting jou helemaal niets mee, maar ik las je post en ik dacht: 'misschien vindt hij dit wel interessant om te weten.' Zo niet? Geen probleem, zie deze post dan maar als niet geschreven.

2 februari 2019 om 11:47

De oorsprong kende ik niet (dus bedankt!), maar ik meen me te herinneren dat dit een spreuk is waarvan de inhoud in vrijwel alle religies terugkomt.

2 februari 2019 om 12:23

Klopt, deze spreuk (of afgeleiden hiervan) komt in bijna elke religie wel terug. Ook door niet-religieuzen wordt het vaak gebruikt. Het zegt ook niets over het bestaan van een opperwezen, maar puur over hoe wij als mens denken hoe wij met elkaar om moeten gaan.

2 februari 2019 om 15:10

“overigens kan je Israël ook scharen onder de landen waar geen godsdienstvrijheid geldt”. En toen nam ik je niet meer serieus. Ooit je verdiept in de wetten van Israël of überhaupt daar geweest?

Dit is echt geloven in God hoor.
Als je zo veel geld laat lopen ben je een echte christen.
Zat de hele wereld maar zo in elkaar,wat was er dan veel minder ellende.

2 februari 2019 om 10:31

Sorry, kijk naar het vaticaan alles in goud belegd gekregen door stelen en moorden donaties van de maffia. Kijk de doden in de kruistochten. De Spanjaarden en Portugezen de azteken en inka's hebben vermoord voor goud en hun geloof. De wereld verbeter je door in jezelf te geloven en te doen wat goed is. Jammer dat alles zo om winsten en geld draait maakt niet uit welk geloof of geen geloof is. En als je een god nodig hebt om te weten wat goed is en dit niet uit jezelf hebt mee gekregen blijf dan aub geloven.

2 februari 2019 om 11:46

@Burgos: 'Als je zo veel geld laat lopen ben je een echte christen.' vind ik (als niet-kerkelijk christen) nogal wat om te zeggen, zonder daarbij te vermelden waarom je dat vindt. Nu lijkt het alsof je zegt dat een christen nooit een betere baan mag aannemen waar hij/zij ook meer bij gaat verdienen. Kun je jouw uitspraak nog wat toelichten?

2 februari 2019 om 15:36

Nou, ingaand op jouw laatste zin Burgos; juist door het geloof is er zoveel aan de hand in de wereld. Aanslagen, oorlogen, liquidaties, vergeldingen, bommen, massamoorden etc etc.. Alles omdat 'iemand' van boven iets zegt. Sorry, maar hier kan ik niet zo goed tegen. Zonder geloof was er veel minder gezeik in de wereld, ongeacht welk geloof.

2 februari 2019 om 16:25

@wazza: ik geloof niet dat de afwezigheid van geloof voor minder gezeik zorgt. Het gezeik zal hooguit anders zijn. De eerste en tweede wereldoorlog, de inval in Irak en diverse andere oorlogen en conflicten hebben niets met geloof te maken. Om te stellen dat als er meer geloof zou zijn dat het dan beter zou gaan, vind ik persoonlijk ook onzin. Het zit nu eenmaal in onze aard, of wij nu geloven of niet.

Heel apart, dat zie je niet vaak. Genua is ook nog eens helemaal geen verkeerde stad, het is geen Napels of zo. En dan tegen dat salaris nee zeggen, pfff. Ik wist het wel. Maar hij staat helemaal in zijn recht, dat kunnen mensen hem ook niet kwalijk nemen. Geeft aan dat het geen clubhopper zal worden die voor het salaris kiest.

Geld is ook niet alles, maar in dit geval wel bijzonder dat hij nee zegt tegen zo'n salaris. Ach ja, misschien krijgt hij over twee jaar nog wel een beter aanbod.

2 februari 2019 om 12:20

Nou voor een voetbalclub die de je kans gegeven heeft om je te ontwikkelen is deze 3 miljoen wel heel belangrijk. Misschien wel het belangrijkste, op dit moment. Met een negatief werkkapitaal en onthoudende accountants verklaring.

2 februari 2019 om 12:58

@Klich: Het komt op mij over alsof je Kingsley verantwoordelijk wil houden indien PEC Zwolle in financiële problemen komt. Of verbeeld ik mij dat?

2 februari 2019 om 14:30

Het probleem is dat ze er al vanuit gingen dat het geld zou komen. Dan is het natuurlijk een tegenvaller. Maar je kunt een speler niet gaan dwingen om naar een club te gaan waar hij niet wil spelen. Het blijft wel een mens, geen handelswaar.

Laat iedereen gewoon in zijn waarde. Iedereen mag een andere mening zijn toebedeeld zolang die de ander maar respecteert. Ongeacht zijn achtergrond, ras en/of geloof.

2 februari 2019 om 10:48

O ja, is dat zo? Ik kan zo wat 'meningen' geven waardoor gele groepen mensen zich beledigd zouden voelen, terwijl ik niet die mensen belachelijk maak. Sterker nog; er zijn meningen waarvoor je in de cel gegooid wordt. Dus het is niet zo dat je een andere mening mag hebben zolang je de ander maar respecteert. Gelukkig maar!

2 februari 2019 om 10:48

Die beste man tenminste ik er van uit dat het een mannetje is want heb hem nog niet onder de staart gekeken. Die beste man genaamd god heeft Pec wel mooi 3 miljoen euro door de neus geboord. Ik geloof er du niet meer in.

Kingsley mag hier een groot compliment aan zichzelf geven. Geloven is namelijk niet zeker weten en op basis van dat hij het niet weet, heeft hij de juiste keuze gemaakt. Bij twijfel moet je het namelijk nooit doen ongeacht de situatie. Wijze les in het leven. Daar kan je een mooi boek over schrijven en braaf op zondag in het bankje gaan zitten maar wat levert het je op. Een boek lezen geeft rust maar dat kan ook op een regenachtige zondag met bijv. de ontvoering van Heineken en een lekker bakje thee en op zondag op een bankje zitten kan ook zaterdagavond in de voetbalkantine of in de kroeg. Ook dat is goed voor je sociale contacten maar dat allemaal ter zijde. Het gaat er om dat het bijzonder is in deze tijd dat een voetballer niet voor het grote geld kiest en daar mag je hem wel voor complimenteren. Dat getuigt van een nuchtere blik in het leven. Van de zomer komen er vast meerdere clubs om de hoek kijken en dan heeft hij meerdere keuzes.

Hij zal wel een bepaald schuldgevoel hebben en wil dit recht praten. Want bij de supporters geld maar 1 ding, dat is de club. De club heeft een negatief werkkapitaal en onthoudende accountant verklaring. Dus financieel is niet heel best. Met deze transfer had die de club financieel gezond kunnen maken.
Dus bij veel supporters mix feelings. Want we waren al lang blij dat er zo bedrag kon gevangen worden. Maar ja als hij er niet gelukkig wordt respecteren we zijn beslissing.

2 februari 2019 om 13:01

Waarop baseer jij dat hij wel een bepaald schuldgevoel heeft? Of is dat alleen een ongefundeerde aanname die je gebruikt om over de financiële moeilijkheden van PEC Zwolle te kunnen beginnen?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Genoa

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
15.Cagliari41-18
17.Genoa38-18
18.Empoli38-19
19.Frosinone25-40
Voor de complete stand: Serie A
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Genoa.

4 fans
Aanvaller, 24 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 20 juli
Er is Liverpool veel aan gelegen Mohamed Salah te behouden voor de club. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren