Cijfers steunen Van Bronckhorst: ‘Ik las het, maar hij heeft veel gespeeld’

Vrijdag, 1 februari 2019 om

Bij Feyenoord overheerst de euforie na de historische overwinning van vorig weekeinde op aartsrivaal Ajax. De Rotterdammers speelden in de eigen Kuip een ijzersterke wedstrijd en zegevierden uiteindelijk met 6-2. Jens Toornstra was met een doelpunt en liefst drie assists één van de uitblinkers bij Feyenoord en kan in aanloop naar de uitwedstrijd van zondagmiddag tegen Excelsior rekenen op de complimenten van trainer Giovanni van Bronckhorst.

De oefenmeester benadrukt vrijdag op een persconferentie dat hij tijdens zijn trainerschap bij Feyenoord met grote regelmaat gebruik heeft gemaakt van de diensten van Toornstra. "Ik las de verhalen dat hij de ene keer wel en dan weer niet speelde, maar hij heeft veel gespeeld bij mij", wordt Van Bronckhorst geciteerd door RTV Rijnmond. De Feyenoord-coach prijst in het bijzonder de professionaliteit van de middenvelder. "Voor mij is een voorbeeld van hoe een prof moet zijn."

De statistieken lijken Van Bronckhorst in elk geval te steunen. Sinds zijn aanstelling in mei 2015 speelde Feyenoord 121 Eredivisie-wedstrijden onder zijn leiding. De oud-verdediger deed in de Eredivisie 107 keer een beroep op Toornstra; alleen Tonny Vilhena (108) speelde in die periode vaker een competitiewedstrijd voor Feyenoord. Van zijn 107 optredens speelde Toornstra er 90 vanaf het eerste fluitsignaal; 17 keer werd hij als invaller ingebracht door Van Bronckhorst. Wel werd hij in de Eredivisie vaker dan welke Feyenoorder dan ook vroegtijdig naar de kant gehaald door Van Bronckhorst: 28 maal.

Van Bronckhorst hoopt dat zijn ploeg de overwinning op Ajax tegen Excelsior een goed vervolg kan geven. "Het belangrijkste voor zondag is dat we het niveau van vorig weekend weer halen. Dan is de kans heel groot dat wij winnen van Excelsior", vertelt hij. "De wedstrijd tegen Ajax geeft wel het plafond van deze ploeg aan, als alles top is. Tachtig minuten waren wij top tegen Ajax, tegen PSV (in december, red.) een helft. Het was één van de mooiste wedstrijden onder mijn leiding. Alles klopte in de wedstrijd tegen Ajax." Feyenoord kan tegen Excelsior overigens beschikken over Cuco Martina: de van Everton gehuurde verdediger is speelgerechtigd, zo bevestigt Van Bronckhorst.


Poll

Jens Toornstra hoort altijd te spelen bij Feyenoord


Gerelateerd

5 reacties (laatste reactie door yassinmansouri)

Toornstra is je ideale 12e man en een typische hardwerkende Feyenoorder. Dat Jens zoveel heeft gespeeld zegt meer over het selectie- en aankoopbeleid, dan over Toornstra als speler.

1 februari 2019 om 15:29

Wat een onzin zeg. Toornstra heeft echt heel veel wedstrijden gespeeld dat hij fanatatstish was. Schitterende doelpunten gemaakt en door Toornstra sta je juist met 12 man op het veld. Jammer dat je een Feyenoord dit duidelijk moet maken, zou verwachten dat je dat zelf wel weet..

1 februari 2019 om 15:32

Iets te kort door de bocht. In het kampioensjaar was Toornstra belangrijk met zijn goals en voor de balans in het elftal en speelde Kuijt uit de basis. In de wedstrijden waarin Toornstra anoniem meehobbelde, heb ik hem ook weer vervloekt.

1 februari 2019 om 17:51

Ik vind dat je Toornstra hier te kort doet. Behalve zijn loopvermogen is hij technisch ook niet zo slecht als men doet geloven. Heeft vaak fantastische aannames en legt bv tegen Ajax de bal heerlijk bij berghuis neer.

4 februari 2019 om 03:02

Wat heeft dit met de selectie- en aankoopbeleid te maken? Als hij Zoveel speelt betekent dat hij heel goed is(wat hij natuurlijk ook is). Waarom moet Feyenoord zich druk maken om een goede middenvelder te kopen als ze voorlopig er 1 hebben(meer natuurlijk, maar dit gaat nu over Toornstra)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Actuele wedstrijden

135 fans
Coach, 44 jaar
SeizoenClub
2015-2019 Feyenoord
2007-2010 Feyenoord
2004-2007 Barcelona
2003-2004 Barcelona
2001-2003 Arsenal

In de wandelgangen

Woensdag 17 juli
AC Milan lijkt naast de komst van Jean Michaël Seri te grijpen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren