‘Ik snap wel waarom ze mij Kanté noemen, qua speelstijl lijken we op elkaar’

Vrijdag, 1 februari 2019 om

Azor Matusiwa is er razendsnel in geslaagd om de harten van de fans van De Graafschap te veroveren. De Superboeren huren de twintigjarige middenvelder tot het einde van het seizoen van Ajax. Vanwege zijn spel wordt hij in Doetinchem al vergeleken met N’Golo Kanté, de Franse middenvelder van Chelsea.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Gaat De Graafschap direct degraderen?


Gerelateerd

21 reacties (laatste reactie door miccoli)

Ik denk dat dit een potentiële Ajax1 speler is. Hij is echt een type wat ze vaak bij Ajax missen.

1 februari 2019 om 12:09

Als er iets duidelijk is geworden onder Bosz en Ten Hag en hun aantrekkelijke en succesvolle spel, is dat een voetballende '6' veel beter werkt dan een bijtertje/breker. Je opbouw is beter, het spelmaken gaat beter, alles gaat beter met meer voetbal op 6.

Bijtertjes en brekers zijn vaak voetballend minder, en bij balbezit kan je ze minder goed inspelen, en als ze aan de bal zijn, kunnen ze er zelf vaak niet veel mee, of lang niet zo veel als een goede voetballer.

Word je onder druk gezet door een tegenstander, is zo'n breker vaak ook de zwakke schakel, en de eerste die balverlies lijdt.

1 februari 2019 om 12:19

Klopt helemaal. Al denk ik dat ze wel zo'n type kunnen gebruiken in de rol van Donny. Iemand die ,naast dat hij veel loopvermogen en diepgang heeft, ook ballen af kan pakken en simpel kan spelen. Dat haalt toch weer wat druk weg bij de aanvallers, die dan minder verdedigend werk hoeven te doen.

1 februari 2019 om 13:17

Klopt wat je zegt

Daarom zou het ideaal zijn om een type nummer 6 te hebben die het vuile werk kan doen en ook nog eens goed kan voetballen

Type Nigel de Jong of Edgar Davids

Maar daar zijn er niet zoveel van

Vaak zie je ook dat er twee verdedigend ingestelde middenvelders lopen die elkaar aanvullen, een voetballende, en een bijtertje

1 februari 2019 om 13:35

Je zal wel moeten als je met een 3e middenvelder speelt die alleen maar diep wil. Dan kan de afpakker de bal niet kwijt of hij moet terug. Ik vind dat je rondom een bijter altijd 2 spelers moet hebben die een aanval kunnen opzetten.

1 februari 2019 om 19:27

Klopt ergens wel. Maar elk middenveld moet wel een balafpakker hebben. Hij zou die rol mooi kunnen invullen.

"maar ik ben nog lang niet van zijn niveau." Dit soort uitspraken van spelers hekelt mij enorm. Azor, jij gaat nooit op zijn niveau komen, maar dat geeft ook niet en voor De Graafschap en wellicht nog een stap is het helemaal prima. Echter zou een stukje zelfreflectie of reëele uitspraken een hoop spelers sieren.

1 februari 2019 om 11:58

Dit is wel een hele zure reactie zeg. Hier spreekt toch totaal geen arrogantie of zelfoverschatting uit? Hij geeft alleen aan dat hij vindt dat hij nog volop in ontwikkeling is, wat volgens mij gewoon klopt. Geen garanties voor de toekomst oid

1 februari 2019 om 11:58

Het beste voorbeeld is Kanté zelf. Die voetbalde jaren geleden ook bij een laag geklasseerde Franse club en kijk hoe hij zich in de loop der jaren omhoog heeft gewerkt. En ik zeg niet dat dit bij Matusiwa ook zal gebeuren, maar Kanté is ook zo begonnen bij lagere clubs.

1 februari 2019 om 12:12

Wat een onzin. Wat hij zegt is toch juist reëel? Of verwacht je van een jonge, talentvolle topsporter dat hij zegt dat hij de top nooit gaat halen?

1 februari 2019 om 13:04

Oké Thom, iets beter slapen voor dat je een reactie plaatst de volgende keer.

1 februari 2019 om 13:25

Dit is toch het enige dat een speler kan zeggen als hij met een voorbeeld speler die op een hoger niveau acteert word vergeleken?

"qua stijl lijken we op elkaar, maar zijn niveau moet ik dat nog maar weten te bereiken"

Netjes en correct antwoord

Laten we hopen dat hij ooit in de buurt komt van Kantã©, en dat weet hij zelf ook

1 februari 2019 om 13:26

Want Kante zat gelijk op het niveau waar die momenteel zit? Ik kan je verzekeren dat toen hij indruk maakte bij Leicester City dat hij harten van de voetbalfans heeft veroverd.

On: Ik vind dit een prima speler en zeker voor De Graafschap. Hoop van harte dat hij zijn potentie kan waarmaken en ooit als Ajax basisspeler komt te staan. Het lijkt me toch een sloper en dat is zeker mooi om zoiets er bij te hebben.

Zo'n type speler is precies wat Ajax nodig heeft. Laat hem dit jaar maar volop spelen bij de Graafschap en kijken hoe zijn ontwikkeling zijn gang gaat. Ik zie in hem wel een toevoeging op het middenveld, mits hij zich goed ontwikkeld.

1 februari 2019 om 12:11

Nergens op gebaseerd.

Schöne op 6 heeft Ajax vele malen meer gebracht dan iemand als Poulsen. Bosz deed dat, Ten Hag doet dat. Allemaal om een zo goed mogelijke opbouw te bewerkstelligen en meer voetbal in je team te hebben. Net als dat je op de back geen type Tete moet hebben, maar liever een type Angelino, Tagliafico, etc.

1 februari 2019 om 12:19

Waar zijn hun landstitels dan? Heeft Schone ons die Europa Leaque geleverd? Nee, hij was de eerste die verzaakte. Tegen de kleine ploegen kan je best met een voetballende 6 beginnen, maar tegen de wat sterkere ploegen niet. Waarom blonk Paulsen dan altijd uit tegen PSV?

1 februari 2019 om 12:23

Daarbij liep het afgelopen zondag in de Kuip ook niet lekker met Schöne op 6. Het middenveld werd volledig overlopen. Tegen de mindere goden werkt het wel...

1 februari 2019 om 12:54

Ligt puur aan de tegenstander. Ben je meer aan de bal, is een meer voetballende speler effectiever. Maar in een Cl potje tegen een Real heb je vele malen meer aan een bijtertje

1 februari 2019 om 14:12

@daneman,

Tuurlijk, als Ajax de voetballende partij is heb je uiteraard veel meer aan Frenkie en Lasse dan een Kante type speler. Maaaar in het heetst van de strijd in wedstrijden zoals tegen Psv, Feyenoord of CL voetbal kan een bijter ontzettend handig zijn. Maar van een 6 uit de jeugd van Ajax mag je echt wel verwachten dat hij buiten een bal afpakken echt wel het spelletje kan spelen.

Voor de toppers en Europa wedstrijden heb je zo iemand nodig. Die speelt dan 20 wedstrijden per seizoen.

Het zou wel mooi zijn als hij volgend seizoen deel kan uitmaken van de selectie van Ajax. Op het moment hebben we geen middenvelder zoals Azor. Geen type speler zoals Anita, Poulsen en Enoh dat waren (alhoewel die drie ook weer flink verschillen van elkaar).

Ik ben een fan van Schone, maar je ziet gewoon steeds meer dat hij het niet meer kan belopen en zijn handelingssnelheid is ook absoluut niet verbeterd. Ik zou het dan ook mooi vinden als we bij Ajax weer eens met een echte 6 gaan spelen. Dit zou voor wat meer evenwicht kunnen zorgen op het middenveld. Dan kun je daarnaast spelers zoals Van de Beek, Eiting, Tadic, Labyad of Sinkgraven neer zetten.

Nu ik die namen zo nalees hoop ik echt dat Ajax van de zomer goede vervangers gaat halen voor Ziyech en Frenkie, want er blijft niet veel materiaal over zo.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

De Graafschap

Actuele wedstrijden

0 fans
Middenvelder, 21 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 20 juli
Er is Liverpool veel aan gelegen Mohamed Salah te behouden voor de club. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren