Viergever: ‘Ik hoop dat ik weer in Oranje kom als ik top blijf spelen’

Vrijdag, 1 februari 2019 om

Nick Viergever verruilde Ajax afgelopen zomer voor PSV en is in Eindhoven een vaste waarde. De 29-jarige verdediger speelde tot dusver drie interlands in Oranje en hoopt dit aantal in de toekomst op te kunnen krikken. In onderstaande video geeft Viergever in een Q&A antwoord op een aantal prangende vragen.

Actuele video's

Mbappé staat op de drempel om weer een record te verbreken

Zidane: 'We hebben nog altijd meer kampioenschappen dan Barcelona'

Match Preview: Man United - Man City


Poll

Zie jij Nick Viergever terugkeren in Oranje?


Gerelateerd

34 reacties (laatste reactie door sirius)

Top blijf spelen? Volgens mij moet dat moment nog komen. Hij weet toch ook wel dat hij met De Ligt, Van Dijk. Ake en De Vrij die allemaal in het centrum kunnen spelen nooit geselecteerd zal gaan worden. Hij is compleet voorbij gestreefd en Linksback heeft hij dit seizoen nog niet gespeeld dus daar komt hij ook niet voor in aanmerking Koeman kennende. Natuurlijk doet hij het niet onverdienstelijk en is hij best degelijk maar hij mist gewoon de laatste 20 om ooit top te worden.

1 februari 2019 om 11:02

Hopen mag altijd toch? Dat het hem gaat lukken dat denk ik niet nee. Voor zijn komst bij PSV was ik eigenlijk dr op tegen. Maar eerlijk is eerlijk, hij voldoet zeker nuttige jongen zonder gekke fratsen. Als ik dan afgelopen weekend zo een Mallagan zie spelen, dan begrijp ik ook niet waarom die Viergever weggewerkt is bij Ajax.

1 februari 2019 om 11:10

Viergever heeft ook wel eens een slechte wedstrijd voor Ajax gespeeld. overigens is Magallan net geland van uit z-amerika. beetje vroeg om iemand al af te schrijven.

1 februari 2019 om 12:02

Viergever was voor Ajax een nuttige breedtespeler en zou dat voor PSV ook moeten zijn. Hij doet het prima dit seizoen, maar eigenlijk vind ik dat je met wat beters moet komen als je echt wil stunten in de Champions League. Daarin vond ik Schwaab en Viergever niet doortastend genoeg, hoewel eerste echt een dijk van een pot speelde tegen Barcelona thuis, en op dat niveau kun je geen geklungel gebruiken.

Overigens slap dat je Magallan na een wedstrijd al de maat neemt. Die jongen nog maar net aangesloten bij Ajax, kent de taal niet, zijn medespelers nauwelijks en moet nog wennen aan de strijdwijze die Ajax hanteert. No way dat je ook maar iets over zijn kwaliteit kunt zeggen. Na de flater tegen Feyenoord - waar juist Frenkie de Jong, Mathijs de Ligt, Hakim Ziyech en Dusan Tadic faalden als leiders om hun teamgenoten, in het bijzonder hun nieuwe - wat makkelijker te maken hoorde ik veel analisten Magallan al kielhalen. Maar hoe fair is dat? Dikke kans dat we over een half jaar zeggen wat een koopje de Argentijn achteraf blijkt. Ze volgen die jongen al een jaar, dan zal het toch wel geen koekenbakker zijn?

1 februari 2019 om 12:02

Ja op basis van een collectieve wanprestatie van 1 wedstrijd iemand afschrijven. Stefan de Vrij verloor ook een keertje met 10-0 van PSV, is die ook gefaald?

1 februari 2019 om 12:33

Ik schrijf niemand af. Ik zeg alleen dat in MIJN optiek, Mallagan overbodig is als je Viergever in de gelederen had. Die heeft toch bewezen (en doet dat nog steeds) dat ie heel nuttig kan zijn.

1 februari 2019 om 13:03

Ik denk dat je gedeeltelijk gelijk hebt, ja viergever had er van mij nog bij mogen zijn. Echter moet je een selectie ook af ten toe verversen en dan denk ik dat het goed was om viergever van de hand te doen. Magallan denk ik dat op dit moment vergelijkbaar is idd met viergever maar wel vers bloed en meer potentie dan viergever op lange termijn. Ben wel benieuwd wie volgend jaar De ligt moet opvolgen want Per Schuurs heeft absoluut niet het juiste niveau op dit moment. Wellicht dat Veltman centraal kan staan al hoop ik dat hij dit seizoen weer de kans krijgt als rechtsback want mazraoui is verdedigend ongelooflijk zwak, echt ondermaats Had je nog beter Viergever kunnen houden en als linkspoot rechtsback neer kunnen zetten volgens mij

1 februari 2019 om 22:42

Sterke reactie Gomes, maar daar betrap ik jou wel vaker op.

1 februari 2019 om 11:09

Ik vind hem de laatste maanden wel erg goed en stabiel spelen moet ik zeggen. Maar mee eens dat hij een van Dijk niet uit de basis gaat spelen.

Ohw oke dus van dijk of de ligt ff weg voor viergever😂

1 februari 2019 om 11:24

Nee dommie, linksback of bij blessures of invalbeurten, natuurlijk. Van Dijk en De Ligt zijn van een andere categorie, maar een team bestaat uit meer dan 11 spelers. Die jongen mag best blijven dromen van een wedstrijdje in Oranje.

1 februari 2019 om 12:35

Buiten Van Dijk en De Ligt zijn er nog een handvol alternatieven die beter zijn. Zo heb je De Vrij nog.. Maar ook Hoedt en Ake sla ik hoger aan. Blind ook, afhankelijk van wie de tegenstander is. Is dat een Luxemburg, Bulgarije, Hongarije of iets in die richting vind ik Blind beter. Als linksback heb je ook legio opties. Willems, Van Aanholt, Ake, Blind, Haps en dan vergeet er voor mijn gevoel nog één of twee.

1 februari 2019 om 13:04

Ik ben het het niet met je eens dat Hoedt beter is overigens.....

1 februari 2019 om 13:05

Nou, eigenlijk niet. Na Van Dijk en De Ligt hebben we De Vrij en Ake. Op de back-positie (links) zie ik veel liever Ake, Van Aanholt, terwijl Blind ook veel meer ervaring heeft op die positie. Ik denk dat Viergever speeltijd in Oranje wel kan vergeten.

Hij speelt prima voor Psv, maar Oranje is echt een brug te ver. Zeker aangezien Oranje wat betreft verdedigers goed in de slappe was zit. Dromen mag natuurlijk altijd, maar ik denk alleen dat hij bij een aantal blessures in aanmerking komt.

Bij ajax en psv hikte die soms maar net aan met het niveau en dan praat hij over oranje. Staat in de pikorde wel een paar treden lager dan een aantal boven hem.

Ik vind het duo Viergever en Schwaab wel echt heel sterk de laatste tijd, ook in de CL. Zo zie je maar hoe belangrijk ervaring voor verdedigers is.

1 februari 2019 om 11:20

Het is sowieso opvallend dat veel niet-PSV-supporters laatdunkend schrijven over Viergever en Schwaab, terwijl de PSV-supporters er bijna zonder uitzondering wel tevreden mee lijken te zijn. Feit is in elk geval dat PSV nu met twee transfervrij binnengehaalde cv's verreweg het laagste aantal tegengoals heeft van de eredivisie.

1 februari 2019 om 11:26

Ja precies ! En ook nog zoet uit de eigen opleiding en nog durven mensen te stellen, dat ze er niks van bakken. Zeker niet het beste duo ooit, maar meer dan prima!

1 februari 2019 om 12:52

Maar zo knap is dat nou ook weer niet. Ajax heeft een speelstijl waardoor het sowieso weleens vatbaar is voor tegendoelpunten (onana red bijvoorbeeld ook erg veel) en verder is er geen concurrentie. Schwaab en Viergever zijn natuurlijk geen prutsverdedigers, maar hoogstaand is het ook niet. Ik ben ook van mening dat PSV vooral goed presteert als collectief. Ik zie zowel Schwaab als Viergever bijvoorbeeld bij lange na niet slagen bij een Europese subtopper.

In de Champions League was het ook 1 grote gatenkaas achterin en mag je van geluk spreken dat het aantal tegendoelpunten niet veel hoger was uitgevallen (daarmee doel ik met name op de wedstrijden tegen Tottenham). Verder komt een Viergever voor Oranje ook flink tekort.

1 februari 2019 om 13:03

"in de Champions League was het ook 1 grote gatenkaas achterin"

Wat een onzin. PSV stond in al die wedstrijd zwaar onder druk (met steeds slechts tussen de 25 en 40 procent balbezit) en hoefde toch maar één keer meer dan twee goals te incasseren. Dan heeft de verdediging het volgens mij juist prima gedaan.

1 februari 2019 om 14:28

Niemand zegt dat ze er niks van bakken. Ze doen het naar behoren , maar voor Oranje hebben we betere alternatieven.

1 februari 2019 om 14:42

Dat mag je inderdaad vinden. Ik denk dat ze vooral tegen Tottenham meer geluk hadden met het gebrekkige afwerken dan met goede verdedigende acties. Verder was Icardi ook niet bepaald heel scherp tegen PSV en speelde Zoet een aantal behoorlijke wedstrijden.

1 februari 2019 om 13:00

In de Champions League vond ik het anders een behoorlijke gatenkaas. Icardi mistte in het tweeluik aardig wat kansen en het is een wonder dat ze tegen Tottenham slechts 4 tegendoelpunten tegen hebben gekregen. Dat had namelijk niets met de verdediging te maken (buiten Zoet).

Viergever is een bruikbare verdediger voor PSV misschien maar ik hoop toch echt niet dat we die in Oranje gaan terug zien. De Vrij, Van Dijk en De Ligt zijn 2 klassen beter en zelfs Ake vind ik ondanks zijn geringe lengte beter als Viergever

Dromen mag altijd, maar denk niet dat Viergever in aanmerking komt voor Oranje. We hebben op het moment zoveel goede verdedigers dat ik het niet zie gebeuren. Hij heeft vdijk, dligt, dvrij, Ake, Blind, Hoedt, Bruma Rekik etc voor zich in het centrum. Als back zal hij niet eens in aanmerking komen lijkt me.

Viergever is een leuke Eredivisie verdediger, maar laten we aub hopen dat hij nooit meer geselecteerd voor Oranje gaat worden want dan is het wel bedroevend met het niveau van Oranje gesteld...

Met Van Dijk - De Ligt - De Vrij - Aké hebben we al 4 uitstekende Cv's.

en daar achter kunnen we nog gebruik maken van: Blind - Kongolo - Van Beek. En dan hebben we anders nog Bruma - Rekik die ook van het niveau Viergever zijn...

1 februari 2019 om 12:57

Ik vind Blind en Kongolo anders ook van het niveau Viergever, alleen wat beter aan de bal. Die zie ik inmiddels ook niet graag meer in Oranje. Kongolo speelt in de bodem van de Premier League. Dat mag geen graadmeter zijn, want het is gewoon een middelmatige verdediger voor Europese begrippen. Van Beek is ontzettend wisselvallig en acht ik ook niet beter.

1 februari 2019 om 13:33

Eens, dus dan hebben we het al over de 5e tm 7e CV van Oranje. Dan moeten er wel heel veel geblesseerd of geschorst zijn.

En hopelijk breekt er ook weer wat talentvolle jeugd door zoals Geertruida/ Schuurs etc

1 februari 2019 om 14:38

Dan hoop ik liever dat er talent doorbreekt op andere posities. Qua verdediging zitten we voor de komende 8-10 jaar wel goed. Het middenveld en de spitspositie mag nog wel een betere bezetting krijgen, want dat is momenteel nog niet ideaal.

Verder zijn jongens als Viergever, Blind, Kongolo, Van Beek enzovoort altijd wel op te leiden. Dat soort jongens komen elke generatie wel weer terug.

Ik hoop het niet. Oranje heeft net de weg naar boven weer een beetje gevonden en daar hadden ze Viergever niet bij nodig. Beetje arrogant om van jezelf te zeggen dat je top speelt. Laat het oordelen maar aan het volk over. Die hebben heel goed kunnen beoordelen hoe jij je staande heb gehouden tegen ploegen als Barca, Inter en Tottenham en dan komen we allemaal tot de conclusie dat je stinkend je best hebt gedaan maar eigenlijk net dat stukkie te kort komt om je in de top staande te houden. Kijk tegen Emmen en de Graafschap lukt want daar lopen geen Kanes, Icardis en Messi’s rond.

Viergever doet het echt prima bij PSV en vind het nog steeds raar dat Ajax hem niet nog een jaartje heeft gehouden. Hij beseft zich hopelijk wel dat hij alleen in de slechte periode van Oranje is geselecteerd en dat zijn positie op dit moment het sterkst bezet is van het elftal. Van Dijk is misschien wel de beste CV ter wereld, terwijl De Ligt en De Vrij ook een klasse beter zijn. Aké speelt ook erg goed in de Premier League.... Kortom, hopelijk hoeven we hem niet meer in het mooie Oranje shirt te zien!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8081
2.PSV7768
3.Feyenoord6233
4.AZ5522
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
L. de JongAanvaller3127
H. LozanoAanvaller2917
D. MalenAanvaller288
C. GakpoAanvaller131
M. RomeroAanvaller10
J. ZoetDoelman310
A. BehichVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

32 fans
Verdediger, 29 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 25 april
Voorzitter Daniel Levy van Tottenham Hotspur wil 130 miljoen pond zien voor Christian Eriksen, omgerekend ruim 150 miljoen euro. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren