‘Schandalig hoe het bij Jong Feyenoord ging, daar wilde ik het liefst snel weg’

Woensdag, 30 januari 2019 om 15:40Robin Bruggeman • Laatste update: 15:07

Jari Schuurman werd in het verleden al twee keer uitgeleend door Feyenoord en nu lijkt er een definitief einde aan zijn dienstverband in De Kuip te zijn gekomen. RTV Rijnmond bericht woensdagmiddag namelijk dat de 21-jarige middenvelder een driejarig contract heeft ondertekend bij FC Dordrecht en Schuurman zelf voegt toe dat hij blij is niet meer voor Jong Feyenoord te hoeven spelen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Jari Schuurman gaat slagen bij FC Dordrecht?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door theroscoe)

Dat zou wel een bizarre situatie zijn, een onvolledig elftal waardoor er soms niet genoeg man zijn om te trainen en qua wedstrijden is het ook niet optimaal. Hopelijk voor hem kan hij nu weer stappen gaan zetten, half jaar gevoel hebben dat je niets kan doen is niet optimaal op die leeftijd

30 januari 2019 om 17:03

Ja, er zitten er een paar tussen de elftallen in die wat minder aan bod kwamen en zodoende soms zulke trainingen mee moesten maken. Best bijzonder, maar op zich niet gek gezien hoe Jong Feyenoord opgebouwd is voor dit seizoen.

Hoop dat Schuurman het ook kan gaan laten zien. Hopelijk met een contract op zak ook een stuk vrijer in z'n hoofd en wie weet kan hij zich weer omhoog werken. Al kon hij totaal geen potten meer breken, bijzonder gezien het talent wat hij ooit was..

30 januari 2019 om 17:11

Dat kan inderdaad al stuk schelen, een speler die niet vrij in zijn hoofd is zal er nooit meeste uit gaan halen. Was als tweede jaar B-jeugdspeler echt goed inderdaad, vormde vaker bij Oranje het middenveld met Vd Beek en Nouri, dat liep toen wel ja.

30 januari 2019 om 18:50

Het alles behalve optimaal als ik het zo lees en ik weet niet of het uit zijn verband is getrokken. In ieder gevallen ik wel blij met de terugkeer van Brard. Die zal voor optimale randvoorwaarden zorgen. Gezien zijn verleden bij de jeugd is mijn vertrouwen groot.

Dit is precies het probleem van Feyenoord. Bij Ajax breekt er een de Ligt of van de Beek door en bij PSV een Bergwijn of Rosario. En Feyenoord moet het doen met Verdonk. Het is zo weinig wat er uit die jeugd komt. En bij Jong Feyenoord onteikkel je je echt niet, precies wat hier wordt aangegeven. Leuk, spelers als van Persie en Jorgenssen in je team, maar van Persie gaat stoppen en Jorgenssen vertrekken. En dan? Sol is niet gehaald, de beste kandidaat denk ik. Uit de jeugd komt het niet in ieder geval en als je niet spelers als Doan, Sol of Idrissi haalt, maar het doet met Ayoub en Sinsterra... Dit zijn problemen die je niet oplost met een nieuw stadion.

30 januari 2019 om 16:07

Serieus gap? Ben je even vergeten wat Feyenoord allemaal geproduceerd heeft? De Vrij, Martins Indi, Wijnaldum, Karsdorp (en zo kan ik nog wel ff doorgaan) en nu staan Burger, Bijlow, Kokcu, Toure, Malacia, Geertruida, Lewis en Vente klaar. Daarnaast zijn de grootste twee talenten weggeplukt waarvan er eentje net officieel heeft gedebuteerd voor Manchester United. Misschien eerst even wat beter op de hoogte zijn ipv zomaar wat roepen?

30 januari 2019 om 16:15

Het is natuurlijk lastig om niet door een gekleurde bril te kijken (niet op een lullige manier bedoeld), maar van dat lijstje talenten zijn alleen Kokcu en Toure de échte talenten... Vergeleken met PSV en Ajax, en in combinatie met dit verhaal over Jong Feyenoord, is dat natuurlijk niet al te best. En dat de beste talenten weg zijn gegaan klopt natuurlijk wel, maar dat gebeurt ook bij zowel PSV en Ajax. Plus, die Zirkzee is meer Ado jeugdspeler dan Feyenoord.

30 januari 2019 om 16:36

Dat was toen ook nodig omdat er weinig tot geen geld beschikbaar was, jammer dat Feyenoord hier niet op voort geborduurd heeft. Van die spelers die je opnoemt zijn alleen Bijlow, Malacia en Vente echt aan het doorbreken. Geen schande natuurlijk maar ik denk dat er met een Jong Feyenoord in de KKD meer speler al dichter bij een doorbraak zouden zijn.

30 januari 2019 om 17:31

Sorry Usofdude, maar Touré moet natuurlijk nog echt op niveau komen na al z'n blessures. Kokcu is wel echt een pareltje, maar dan heb je absoluut nog talenten als Burger, Geertruida en daarbij ook nog el Bouchataoui die ik het wel zie halen. Voor een lichting is dat gewoon een hoog aantal die het eerste kunnen halen. En dan heb je nu Hendriks en Koorevaar ook nog bij de O19 lopen die absoluut het talent hebben om bij Feyenoord door te breken.

Dan vergeet ik nog spelers als Lewis, Hartman (die echt indruk op me maak) en Bannis. Talent loopt er absoluut rond. Maar goed, omdat er een gat zit tussen deze jongens en de generaties daarvoor waardoor er tot nu weinig doorbrak (al mag je wel spreken van succes met o.a. Malacia, Bijlow en ook Vente), krijg je constant verhalen over wanneer er eens wat doorbreekt. De meesten zijn nog maar 18.. Tijd zat voor die jongens.

Maar goed, als er ook maar minimaal 4 tot 5 doorbreken van die gasten/generatie, doe je het echt uitstekend.

31 januari 2019 om 11:53

Ik weet niet waar je het over hebt gozer maar je moet echt meer research doen. Feyenoord heeft 5x op rij de beste jeugdopleiding van nederland gehad en dat is niet zo heel lang geleden. Het WK 2014 bestond ook uit meer feyenoord spelers die in het nederlands elftal hebben gespeeld. Daarnaast hebben wij nu weer een lichting die de potentie heeft het eerste te halen en wie weet nog meer. Even een paar namen voor je. Zoals je zelf zegt kockcu en toure maar je vergeet natuurlijk ook: burger, el bouchataoui, joel zwarts, geertruide, lewis, bannis, azarkan, splinter. Verder hebben wij Chong en ja ook zierikzee opgeleid die zeer waarschijnlijk in de absolute top gaan spelen. Een speler als de ligt en frenkie de jong kan niet de standaard zijn voor een club want dat zijk unieke talenten maar ook zij moeten zich bewijzen in de absolute top.

30 januari 2019 om 16:10

Je weet dat de Ligt en van de Beek allebei al 3 seizoenen geleden debuteerden? Vanaf toen is er daar ook niet gek veel meer doorgekomen (alleen Mazraoui denk ik).

30 januari 2019 om 16:37

Eventueel Eiting nog die voor blessure in 12 van de 14 wedstrijden voor oktober (raakte geblesseerd in Oktober, nu net weer geopereerd) speelde, groot deel in de basis. Opzich niet heel vreemd ook aangezien de groep van 19/20-jarige die normaal rond die leeftijd door gaan breken (1998/1999) veelal in buitenland of zat (Fosu-Mensah, Dilrosun, Malen, Kluivert, die groep) en de volgende groep nu in Jong Ajax zit, speelde maandag 9 spelers uit 2000 of later mee (jeugdspelers qua leeftijd) dat zoiets in golven gaat is normaal. Is altijd zo.

30 januari 2019 om 16:49

Eiting zie ik het persoonlijk niet redden, maar die zou je dan inderdaad wel erbij kunnen noemen. Dat er niet elk jaar meerdere jeugdspelers klaarstaan en dat het in golven gaat snap ik ook wel, maar dan is het ook nergens voor nodig om te doen alsof dat alleen bij Feyenoord het geval is (waar voor de winterstop regelmatig 8 jongens van Varkenoord op het veld stonden).

30 januari 2019 om 16:59

Zeker waar, buiten dat ik nogsteeds denk dat er voor Feyenoord meer te halen is uit de opleiding dan nu geval is. De vijver is meer dan in orde, jeugdscouting doet het meer dan goed (Denk aan Zirkzee, Bannis, Kokcu die ze tussen 13 en 15 hebben gescout recente jaren) en de mensen met verstand van zaken zijn er ook. Nu tijd om faciliteiten weer te verbeteren en te kijken naar de kansen om Jong Feyenoord meer weerstand te kunnen geven op termijn. Ook nu zitten er paar interessante talenten in de opleiding. Denk dat er een hoger rendement behaald kan worden dan nu geval is.

30 januari 2019 om 16:52

Rosario is overgenomen van Almere City, Idrissi komt frappant genoeg uit de jeugd van Feyenoord. Maar ja, het verhaal met Jong Feyenoord is bekend. Heel jammer. Anders had zo'n Schuurman misschien nu wel basis gestaan ipv nu naar Dordrecht te vertrekken.

30 januari 2019 om 18:16

Schuurman heeft wel meer kansen gehad om zich te laten zien dan alleen Jong Feyenoord natuurlijk, hij heeft het bij Willem II en NEC ook niet bepaald laten zien en dat is toch niet echt veel lager niveau voetballen dan een Jong Psv/ajax.

31 januari 2019 om 12:40

Wereld van verschil aangezien je bij dat soort clubs bent overgeleverd aan hun beleid, terwijl de mensen bij Jong Ajax/psv zelf kunnen bepalen hoe ze spelers inzetten, welke spelers ze inzetten en op welke manier ze die spelers inzetten om hun ontwikkeling te bevorderen.

Willem II was per direct een Eredivisie-ploeg, wat nogal een sprong is van niveau. Verder is het ook een club dat snel gaat denken "eigen spelers gehuurde spelers, want daar verdienen we niets aan", tenzij de speler in kwestie overduidelijk de beste van de selectie is. En zelfs dan kan het lastig zijn, zo'n Jurgen Streppel had het lef om gewoon geen gebruik te maken van Frenkie de Jong toen die er zat. Dus dat zijn factoren wat tegen je werkt als huurling bij zo'n voetbalclub dat eigenlijk niet zit te wachten op huurlingen. Factoren waar je niet te maken mee hebt als je gewoon in een Jong Feyenoord in een Jupiler League had kunnen spelen.

Sommigen hadden met wat pech het nooit gered, sommigen juist wel met wat geluk.

30 januari 2019 om 17:10

''dit is precies het probleem'' - Er zijn gewoon talenten die het na de jeugd niet bij Feyenoord hebben kunnen laten zien. Bij Feyenoord breekt er ook gewoon een Karsdorp of Kongolo door die min of meer dezelfde leeftijd als Schuurman hebben.

Net zoals dat er nu ook gewoon talenten op de deur gaan kloppen en er absoluut aankomen. En volgend seizoen - eindelijk, dat wel - hun minuten kunnen gaan maken op een wat serieuzer niveau.

Een van de Beek en Rosario breken ook pas echt door op 20+, dus wat dat betreft tijd zat voor jongens als Kokcu en Burger om het dan toch te vergelijken.

Zoals al op de Facebook-pagina van Voetbalzone staat: Feyenoord wilt graag met hun Jong Feyenoord net als Ajax, PSV, AZ en Utrecht deelnemen aan de Keuken Kampioen Divisie. Maar als je dan hoort dat ze dus niet eens een elftal op been kunnen brengen, wat moet je dan in de Keuken Kampioen Divisie?

30 januari 2019 om 16:49

Feyenoord heeft dat aantal spelers niet omdat er geen competitie voor ze is. Hadden zij zich in geschreven voor een volwassen competitie toen het kon hadden ze dit probleem niet. Nee liever 4 a 5 miljoen in haps investeren dan in de toekomst. Nu zit er een gat tussen de a jeugd en feyenoord 1.

30 januari 2019 om 16:50

Omdat Jong Feyenoord nog altijd een combinatie is van wissels uit de o19 die niet gespeeld hebben, wissels van het 1e en een aantal talenten die tussen wal en schip vallen, zoals Joel Zwarts en Daude van der Kust. Dan kan het met drukke schema's (o19 eigen programma, eerste eigen training) wel voorkomen dat er minder trainingen zijn. Dit is ook pas het eerste jaar dat er daadwerkelijk spelers extra onder contract staan om Jong Feyenoord te vullen.

Als ze daadwerkelijk in de KKD komen, komen er echt wel meer onder contract natuurlijk.

Als ik dat lees vind ik het logisch dat we geen team in de KKD hebben, dan zouden we tien extra spelers moeten aantrekken, minimaal. Dan besef je dat we financieel op de goede weg zijn, maar nog wel een weg die heel erg lang is voordat we op financieel op het niveau van Ajax en PSV zijn.

30 januari 2019 om 16:05

Zou dit een van de redenen zijn waarom Brard is teruggehaald?

En de laatste 2 jaar zijn er natuurlijk ook een aantal grote talenten vertrokken.

30 januari 2019 om 16:05

Tien jonge spelers die wellicht niet goed genoeg zijn, maar als opvulling kunnen dienen voor ieder 25k per jaar, dat valt reuze mee. Een zwakke speler als Vejinovic verdiende al iets van 6 ton per jaar.

30 januari 2019 om 16:14

Een heel groot nadeel aan de KKD vind ik vooral dat geblesseerde spelers uit het eerste dan geen spelritme op kunnen doen na een blessure. Haps heeft gisteren bijv. 70 minuten gespeeld met jong Feyenoord, waar Sinkgraven meteen in het eerste moest staan en daardoor niet echt gelegenheid heeft om fit te worden.

Ooit nog het grootste talent van zijn lichting bij Oranje. Het kan verkeren

30 januari 2019 om 17:14

Nou dat lijkt mij nogal overdreven. Hij deed niet heel veel onder/vergelijkbaar voor van de Beek, Nouri, Bergwijn, Verdonk etc. Maar om nou te zeggen dat hij het grootste talent was vind ik niet helemaal terecht. Toch wel erg om te zien dat spelers als Bergwijn en van de Beek zoveel verder zijn gekomen dan hem tot nu toe.

30 januari 2019 om 17:42

Dat ben ik wel met je eens, maar meer voor de buitenwereld. Hij stond altijd het hoogst in alle lijstjes met grote talenten

30 januari 2019 om 18:19

Da's niks nieuws, kijk maar eens in de lijstjes van voorgaande Oranje U17 teams. Driekwart haalt het niet eens tot Eredivisie niveau, ook al zijn dat de elf grootste talenten van het land.

Voor de grap, voorselectie Oranje U17 uit 2010:
Anass Achahbar, Yassine Ayoub, Adnan Bajic, Jean-Paul Boã«tius, Daan Disveld, Memphis Depay, Kyle Ebicilio, Thomas Horsten, Bas Kuipers, Menno Koch, Terence Kongolo, Peter Leeuwenburgh, Farshad Noor, Elvio van Overbeek, Danzell Panka, Rewien Ramlal, Karim Rekik, Daniã«l Tole, Jordy Toorenburg, Gyliano van Velzen, Eric Verstappen, Jetro Willems, Michael Chacon Ibarguen, Niek van Ginkel, Vincent Janssen, Boy de Jong, Boban Lazic, Erwin Nuytinck, Joris van Overeem, Darren Rosheuvel

30 januari 2019 om 19:07

Dat ben ik dus niet met je eens. Je moet niet perse kijken naar de selectie maar naar de top talenten en daar hoorde hij gewoon bij destijds. Als je dan even naar die selectie van jou kijkt had ik jou toen ook wel kunnen vertellen dat Depay, Willems, Kongolo en Rekik genoeg talent hadden om eredivisie voetbal te halen. De toptalenten die het niet gehaald hebben zijn natuurlijk Achahbar en Ebicillio, maar daar kun je ook van zeggen dat Achabar een waardeloze mentaliteit had en dat Ebecilio misschien beter niet naar Engeland had kunnen gaan, daarnaast had hij een zeer ernstige ziekte.

Wederom een talent,eerst als HET talent bestempeld,dat verdwijnt door de achterdeur ....goed bezig daar..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7266
2.PSV6134
3.AZ6128
4.Vitesse5618
5.Feyenoord5429
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. SenesiVerdediger283
S. BerghuisAanvaller2817
B. LinssenAanvaller268
N. JørgensenAanvaller193
L. SinisterraAanvaller153
N. MarsmanKeeper200
R. BoženíkAanvaller100
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

4 fans
Middenvelder, 24 jaar

In de wandelgangen

Maandag 12 april
Georginio Wijnaldum is recentelijk aangeboden bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren