Update: Neymar hervat training in aanloop naar mogelijke kampioenswedstrijd

Donderdag, 11 april 2019 om

Paris Saint-Germain kan voorlopig geen beroep doen op Neymar. De Franse grootmacht maakt woensdag via de officiële kanalen bekend dat de Braziliaan vanwege een blessure aan een middenvoetsbeentje naar verwachting tien weken aan de kant zal staan. De sterspeler van les Parisiens mist daardoor onder meer het tweeluik met Manchester United in de Champions League.

Neymar liep de blessure een week geleden op tijdens de Coupe de France-wedstrijd tegen Racing Strasbourg en PSG meldt dat de dribbelaar de afgelopen dagen intensief onderzocht is. Na een onderhoud met een groep medische experts op dinsdagavond is besloten om hem niet te opereren en de kwetsuur op natuurlijke wijze te laten genezen. Neymar staat daardoor waarschijnlijk tweeënhalve maand aan de kant en mist zodoende een cruciaal deel van het seizoen.

Voor de 96-voudig Braziliaans international is het het tweede seizoen op rij dat hij met een ernstige voetblessure te maken krijgt. In de afgelopen voetbaljaargang ontbrak hij tussen eind februari en halverwege mei wegens een soortgelijke blessure en was hij net op tijd fit voor het WK dat vorig jaar zomer in Rusland werd georganiseerd. De aanvaller miste destijds in totaal vijftien wedstrijden en de kans is aanwezig dat hij dit seizoen een soortgelijk aantal duels aan zich voorbij zal moeten laten gaan.

Met een voorsprong van dertien punten op nummer twee Lille OSC zal PSG zich in de competitie niet zo druk maken om het ontbreken van Neymar. De Champions League is dit seizoen echter een grote ambitie voor de Franse grootmacht en de blessure van een van zijn sterren komt daardoor als een flinke dreun. PSG treft in de achtste finales van het miljardenbal Manchester United op 12 februari eerst op Old Trafford, waarna de return op 6 maart plaatsvindt in Parijs.

Update 11 april 14.00 uur - Neymar hervat training in aanloop naar mogelijke kampioenswedstrijd
Neymar heeft donderdag na een maandenlange absentie de groepstraining hervat, zo laat Paris Saint-Germain weten via de officiële kanalen. De Braziliaan speelde op 23 januari zijn laatste wedstrijd namens de Franse grootmacht en moest vervolgens verstek laten gaan vanwege een gebroken middenvoetsbeentje. Neymar is nu weer op de weg terug en kan zondag mogelijk in actie komen tijdens wat de kampioenswedstrijd van PSG kan worden. Als les Parisiens minstens een gelijkspel weten te behalen tegen Lille OSC, is de zesde landstitel in zeven seizoenen een feit. Op 27 april kunnen de hoofdstedelingen bovendien nog een prijs ophalen: Stade Rennes is dan de tegenstander in de finale van de Coupe de France.


Poll

Denk jij dat Paris Saint-Germain zonder Neymar doorgaat in de Champions League?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

66 reacties (laatste reactie door yurinho13)

Jammer voor hem, dat zijn toch de wedstrijden die je als topper echt wil spelen.

30 januari 2019 om 12:57

Voor de competitie hoeft hij het niet te doen nee.

30 januari 2019 om 13:12

Wat wel apart is, hij is altijd rond deze periode geblesseerd. Vorig jaar las ik dat hij al 4 jaar op rij geblesseerd was. In dat artikel koppelde ze dat aan de verjaardag van zijn zus. Vreemde conclusie natuurlijk, maar dit wordt wel jaar 5 achtereenvolgend haha.

30 januari 2019 om 13:45

Ik geloof dat hij 3 en 4 jaar geleden geschorst was toen zijn zus verjaarde. Is nu het derde jaar op rij dat hij geblesseerd is.

Die schorsingen waren wellicht bewust, maar hij blesseert zichzelf natuurlijk niet expres om bij zijn zusje te kunnen zijn.

30 januari 2019 om 13:49

Ah geschorst, dat kan ook inderdaad.

Nee dat lijkt mij ook vrij stug. Zou wel een ontzettend goede broer-zus band zijn als je daarvoor 10 weken aan de kant gaat staan.

30 januari 2019 om 14:27

Denk dat het eerder door de winter(stop) komt. Rustigere periode of een hardere ondergrond met de kou.

30 januari 2019 om 13:30

Nu heeft ie wel voor de 5e keer achter elkaar geen voetbalverplichtingen rond de verjaardag van zijn zus. The Lannisters send their regards..

Dit is wel zeer triest nieuws zeg. Maar goed, het heeft geen invloed op het winnen van de Gouden Bal omdat hij geen serieuze kanshebber is in mijn ogen zolang Messi en Ronaldo voetballen.

30 januari 2019 om 12:45

Neymar in topvorm is zeker top 3. Schat hem momenteel nog iets hoger dan Mbappe maar het staat buiten alle kijf dat Mbappe een grote wordt. Ik ben benieuwd of hij het team nu bij de hand kan nemen.

30 januari 2019 om 15:12

Iets hoger dan Mbappe? Neymar is echt veel beter dan Mbappe. Neymar doet al het werk en stuurt Mbappe diep die scoort, die hoeft alleen maar naar vore te renne mbappe die krijgt de ballen op de stropdas.

30 januari 2019 om 12:46

Uuh oke en wie won de gouden bal afgelopen seizoen? volgens mij geen messi of ronaldo toch?

30 januari 2019 om 13:20

Modric heeft hem ook gewonnen dus dat het alleen om Messi en Ronaldo gaat lijkt mij niet meer.

30 januari 2019 om 13:46

Ballon dor prijs is één grote grap geworden na laatste verkiezingen. Ik vind dat zo’n prijs alleen gewonnen kan worden als je de hele jaar individueel gepresteerd heb.

30 januari 2019 om 14:06

Zoals Messi

30 januari 2019 om 14:18

Dat wordt lastig dan want ook een speler als Messi is afhankelijk van die 10 andere spelers.

30 januari 2019 om 15:07

Ronaldo al helemaal natuurlijk, want maakt vrijwel alleen goals die eigenlijk intikkers zijn of hij scoort een penalty. Af en toe een uitzondering, met bijvoorbeeld een omhaal.

11 april 2019 om 14:37

Heb je die statistieken van ronaldo niet gezien? Met je "vrijwel alleen goals die eigenlijk intikkers zijn"

11 april 2019 om 15:01

@forevermessi10

Messi in het Argentijnse elftal gezien op het WK? daar bleek hij het ook niet te kunnen zonder zijn medespelers namelijk. zelfde verhaal met Barca tegen AS Roma

Modric was een van de belangrijkste sterkhouders bij Real dat de Champions League won en bij Kroatie dat de WK finale haalde. imo heeft hij die prijs daarom vorig jaar volledig terecht gewonnen. Mo Salah vond ik vorig jaar ook een beter seizoen draaien als Messi en Ronaldo

11 april 2019 om 15:02

@-TheMaestro-

sinds wanneer is de hoofdtaak van een aanvaller niet meer het scoren van goals dan?

Weer geen prijzen voor het, in mijn ogen, gekochte succes van Psg, ik ben er niet rouwig om. Vind het ook een akelige voetballer om naar te kijken, teveel maniertjes en naaigedrag. Benieuwd hoe PSG zich nu manifesteert in de CL tegen een United in vorm.

30 januari 2019 om 13:15

Weer geen prijzen wil ik niet direct zeggen. Natuurlijk worden ze kampioen van Frankrijk, maar iedereen weet ook wel dat de prijs waar het om gaat de CL is voor Psg. Ik wil ze niet gelijk afschrijven, want wanneer United wordt verslagen en Neymar tegen die tijd fit is, zie ik ze zeker als een van favorieten. Neymar kan dan nog steeds een grote rol gaan spelen op weg naar de CL winst. Vliegen ze er tegen United of de volgende ronde eruit, dan kan je inderdaad spreken over weer geen prijs die ze zo graag willen hebben.

30 januari 2019 om 14:08

Ik vind het geen vervelende voetballer om naar te kijken. Zijn voetbalacties zijn fantastisch en het is ook gewoon een wereldtopper. De dingen die hij naast voetballen op het veld doet, daar kan ik mij wel aan ergeren. Ik bedoel, een club heeft zelf ook wel mensen rondlopen die de veldverwarming testen of kijken hoe ver de bal door rolt bij welke hoogte gras. Qua voetballer fantastisch, dus daar kijk ik graag naar.

30 januari 2019 om 15:28

Er zijn de afgelopen vijf jaar maar twee winnaars geweest van de CL, dus wat dat betreft is PSG niet alleen

11 april 2019 om 15:06

@JK-Ajax

inderdaad. daar heeft de scheidsrechter hoogst persoonlijk even voor gezorgd in de laatste minuut

Jammer dit. De tweeluik is toch minder leuk zonder de absolute sterspeler van PSG. Nu is het aan Mbappe om het team op sleeptouw te nemen.

Zijn avontuur naar PSG is totaal niet wat hij had verwacht. Het opvolgen van Messi/ronaldo voor de Ballon d or.

Hij had er goed aan gedaan om lekker in Barcelona te blijven. Samen te spelen met zijn 2 maatjes, genieten van de spaanse zon en kampioen worden in een noemenswaardige competitie. Daarnaast schat ik de kansen van Barcelona ook hoger in voor de cl winst.

Al met al is het een teleurstellende overstap naar mijn mening.

30 januari 2019 om 13:01

Perfect verwoord, van ‘uit de schaduw van Messi’ naar in de schaduw van Mbappe. Hij lijkt ook een stuk minder plezier te hebben in het spelletje.

30 januari 2019 om 13:02

Eens. Hij heeft zich ook niet goed verdiept in de competitie.

30 januari 2019 om 13:04

De geruchten gaan zelfs dat Neymar een clausule heeft die hem voor 160mil terug kan laten keren naar Barcelona. Hoe dit precies in elkaar zou steken weet ik niet, maar dat zou natuurlijk wel de ideale stunt zijn. Buiten het feit of Barcelona dit wel moet willen met de huidige selectie natuurlijk.

30 januari 2019 om 13:06

Totaal ongeloofwaardig gericht natuurlijk. Dan zou PSG dik verlies maken.

30 januari 2019 om 13:31

Vandaar dat het dan ook een clausule betreft, welke volgens de berichten al in het eerste contract was opgenomen. Dan heeft PSG dus niets meer te zeggen. Net zoals Barcelona dat destijds niet had toen PSG voldeed aan het clausulebedrag. Ben het wel met je eens dat het ongeloofwaardig is, maar we hebben gekkere dingen meegemaakt in het voetbal. Denk daarbij ook dat de directie van Barcelona niet zit te springen op een hereniging met Neymar.

30 januari 2019 om 13:35

Dus Barca zou hem voor 222 miljoen verkocht hebben met een clausule om hem voor 160 miljoen weer terug te kopen? Makkelijk verdienen zo, 62 miljoen alsof het niets is. Klinkt als een broodje aap.

30 januari 2019 om 13:28

Maaaarr hij heeft wél aardig wat miljoenen kunnen bijschrijven. Als dat een indicatie is van wie de beste is, heeft ie toch een aardige stap gezet richting de top .

Dit wordt vast weer zo'n geval waarbij ze er over 2 maanden achter komen dat ze toch moeten opereren omdat de natuurlijke genezing toch niet zo vlotjes verloopt.

Zonde natuurlijk. Voor United wel mooi meegenomen. Ff dat PSG aanpakken.

30 januari 2019 om 12:51

Moeten ze niet zo spelen als gisteren.

30 januari 2019 om 12:54

Gelukkig spelen dan een aantal andere spelers. Maar het was niet best nee haha.

30 januari 2019 om 13:20

Waar! Hoop dat het een incident was.

Zeer triest natuurlijk maar dit is een grote kans voor Mbappe om zich te bewijzen. Hij zal het team op sleeptouwen moeten nemen. Aan de ene kant maakt dit deze wedstrijd (die met Man Utd) veel intressanter. Ben benieuwd!

Nu nog 10 weken??? En breuk duurt toch ongeveer 6 weken?? Kan iemand mij vertellen hoe lang zo’n breuk, op natuurlijke wijze, genezen is? En hoe lang het duurt als hij wel geopereerd wordt? Daarbij kan het toch zo zijn dat het nooit helemaal geneest. En je zonder pijn door kan? Ik vind het iig wel erg lang duren voordat ze denken. Dat hij weer fit is.

Is hij echt 96 voudig international? Dat lijkt me wel heel veel. Hij zou dan zelfs de 200 caps kunnen halen indien dit cijfer juist en natuurlijk tijdens de interlandperiodes blessurevrij blijft.

30 januari 2019 om 13:45

Jup, Hij heeft 96 interlands gespeeld voor Brazilie en daarin 60 maal gescoord. Neymar speelde natuurlijk als tiener al steevast in de basis van het braziliaanse elftal, dat verklaard natuurlijk een hoop.

30 januari 2019 om 13:56

Ja het klopt, kan me de confederations cup nog herinneren. Is hij eigenlijk al Pele voorbij met het aantal gescoorde doelpunten voor Brazilie?

30 januari 2019 om 14:08

Neymar staat momenteel derde op de topscorerslijst van het nationale elftal van Brazilie. Achter Pele en Ronaldo.

1. Pele - 77 Goals in 91 Caps
2. Ronaldo - 62 Goals in 98 Caps
3. Neymar - 60 Goals in 96 Caps
4. Romario - 55 Goals in 70 Caps
5. Zico - 48 Goals in 71 - Caps

30 januari 2019 om 14:22

Wel bizarre stats dit ja, kan recordinternational (met ongeveer 200 caps) en all-time topscorer (met 100 goals) worden als hij dit tempo erin houdt! Op je 26e al 3e op de all-time topscorerslijst staan bij voetballand nummer 1 is ook wel idioot eigenlijk gewoon haha!

In december, met een fitte Neymar en Mourinho aan het roer bij Man.united leek het wel alsof PSG niet beter kon loten. We zijn bijna 2 maanden verder en de situatie ziet er ineens anders uit. Tuurlijk is PSG naar mijn mening nog favoriet, maar ze zullen Neymar zeker gaan missen. Betreft namelijk een speler die de wedstrijd middels zijn actie kan openbreken. Daarnaast speelt United op dit moment ook aardig voetbal en lijken ze het langzaam op de rails te krijgen. Wordt in ieder geval een spannendere pot dan wat iedereen(nja in ieder geval ik) dacht.

Dat moet alsnog geen probleem zijn voor psg. Ze hebben genoeg aanvallend vermogen om tegen man united door te gaan naar de kwartfinales.

Zo onvolwassen, zo amateuristisch. Hij zweeft daar echt op een wolk en niemand die er iets tegen doet. Ze hebben hem de positie gegeven en hij misbruikt die nu met zijn onvolwassenheid. Zoiets zou nooit bij Barca of Real gebeuren. Daar wordt een speler op zijn plek gezet. Het seizoen wordt zo gemanaged dat ze klaar zijn voor het momemt supreme in februari. En ik heb het niet perse over deze blessure maar het complete plaatje van Neymar bij dit PSG.

30 januari 2019 om 19:36

Wat bedoel je dan nog meer met het complete plaatje van Neymar en de onvolwassenheid bij hem? Blessures zijn pure pech waar niemand wat aan kan doen. Dat kun je geen onvolwassenheid noemen.

Ik las gisteren dat Neymar merkwaardig genoeg al 5 seizoenen achter elkaar ieder jaar geblesseerd is tijdens de verjaardag van zijn zusje. Dat vond ik toch erg opvallend mocht het waar zijn. Kan haast geen toeval zijn zou je denken zo 5 jaar achter elkaar.

11 april 2019 om 15:06

@moyashi

het gaat er wild aan toe op die verjaardagen van Neymar zijn zusje

Word net als het WK voor Brazilië, komt min of meer gerevalideerd terug naar het nationale elftal en gaat een belabberde Copa America spelen....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Paris Saint-Germain

Stand
Actuele wedstrijden

1273 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Paris Saint-Germain 5 4 1 0
2018/2019 Paris Saint-Germain 17 15 2 0
2017/2018 Paris Saint-Germain 20 19 5 1
2016/2017 Barcelona 30 13 7 1
2015/2016 Barcelona 34 24 6 0
Laatste voetbalnieuws

‘Reputatie Neymar maakte einde aan Premier League-interesse'

Neymar stond in de afgelopen transferperiode hoog op het wensenlijstje van Manchester United, maar een megadeal met Paris Saint-Germain voor de Braziliaanse aanvaller werd echter nooit gesloten. Volgens The Athletic waren...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 17 oktober
Saúl Ñíguez is opnieuw op het verlanglijstje van Manchester United verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren