‘Ajax evenaart Frans bod van zes miljoen op jeugdinternational van Kroatië’

Dinsdag, 29 januari 2019 om

Ajax heeft meer dan gemiddelde interesse voor Domagoj Bradaric, zo weet L’Équipe te melden. De Franse sportkrant maakt maandagmiddag melding van een bod van Lille OSC op de negentienjarige linksback van het Kroatische Hajduk Split. Ajax zou een vergelijkbaar bod hebben neergelegd bij de Kroatische club.

Lille zou zich met een bod van zes miljoen euro, inclusief een doorverkooppercentage van tien procent, hebben gemeld bij Hajduk Split. L’Équipe schrijft dat het bod van Ajax in de buurt komt van het door de Franse club geboden bedrag. Het is onduidelijk in hoeverre Hajduk Split bereid is om mee te werken aan een transfer en wat voor bedrag men wenst te ontvangen voor Bradaric.

De linkerverdediger doorliep de jeugdopleiding van Hajduk Split en maakte eerder dit seizoen zijn debuut in de hoofdmacht van de club. De jeugdinternational van Kroatië speelde tot dusver negen wedstrijden voor Hajduk, waarin hij goed was voor twee assists. Het contract van Bradaric in Split loopt nog tot medio 2021.Gerelateerd

Meer sportnieuws

49 reacties (laatste reactie door origineel)

Dat is inderdaad een plek die wel wat aandacht mag hebben nu nico er niet is. De rest is niet goed en blind een een middenvelder.

Heb de naam van deze jongen wel eens horen vallen. Volgens mijn beperkte informatie is het een handige speler die ook voorin uit de voeten kan, dus wat dat betreft past hij in het Ajax profiel.

Iemand die meer relevante informatie heeft over hem?

Lijkt me als Ajax zijnde heel slim om de markt op te gaan voor een nieuwe linksback. Indien Tagliafico vertrekt, heb je gewoon weinig andere opties. Blind moet het natuurlijk kunnen invullen, maar het is verder een matig bezette positie.

Kent iemand deze jongens overigens?

Hieraan toegevoegd, zal Bakker dit ook meekrijgen? Vast wel. En ook een duidelijk teken, indien dit waar is: Ajax vindt dat hij te kort komt.

29 januari 2019 om 17:10

Als wij het lezen zal hij het ook wel mee krijgen denk ik. Maar zou die goed genoeg zijn denk je dan?

29 januari 2019 om 17:43

Ja voetballers lezen vooral dit soort berichten. Ook al gaan ze zeggen van niet. Er wordt veel geschreven over ze in kranten en gesproken in uitzendingen maar ook hoe hun “ supporters online” reageren interesseert ze enorm, dus doe ermee wat je wilt.

29 januari 2019 om 17:18

Bakker zijn contract loopt af en hij zit bij Raiola. Overigens vind ik bakker niet goed genoeg om Ajax 1 te halen.

29 januari 2019 om 20:18

Dan zal de reden vooral dat aflopende contract zijn. Zie in bakker echt wel een speler die het eerste kan halen. Geen absolute topper, maar wel een nuttige kracht. Als hij die rare bewegingen weglaat is het gewoon een degelijke back. Goede fysiek, redelijk snel. Aardig wat loopvermogen. Eigenlijk alles wat je van een back verwacht. Maar goed sommige mensen zien liever Sinkgraven.

29 januari 2019 om 20:52

Klopt alleen Bakker is tactisch heel erg zwak. Ziet het spelletje niet super goed en lijkt dit ook al jaren niet te verbeteren en op te pikken. Echter is volgens Mike Verweij dit gerucht onzin en niet waar.

29 januari 2019 om 20:48

Dat is een voorbarige conclusie die je trekt.. Ajax versterkt zich altijd, zoals elke club dat doet.. Als Bakker zich goed ontwikkeld en beter wordt dan wat er rondloopt speelt hij gewoon.. hij zou zeker niet de eerste zijn die een aankoop uit de basis haalt..

Ken deze speler niet, maar een extra linksback erbij die dan ook nog jong is en doorgroeimogelijkheden heeft zal zeker welkom zijn.

Blind kan dan opzicht nog wel goed uit de voeten als linksback, maar Blind een heel seizoen lang als linksback lijkt mij niet iets. Je hebt Sinkgraven ook nog, maar die heb ik al helemaal nooit een back gevonden (onder Bosz niet, nu ook niet) en is ook nog eens vrij blessuregevoelig.

In Jong Ajax heb je Bakker nog rondlopen, maar ik twijfel of hij uiteindelijk goed genoeg zal zijn voor Ajax 1. Want in de wedstrijden die ik van hem heb gezien bij Jong Ajax, ben ik nog niet echt overtuigd van hem en van Tagliafico bestaat er een kans dat hij aankomende zomer zal vertrekken bij Ajax.

Mooi, dan kunnen we Sinkgraven eindelijk uitzwaaien! Wat een mietje is dat toch! Hopelijk kan Overmars deze speler wel binnen halen. En laat hij zich niet weer aftroeven. Ben benieuwd naar deze Bradaric.
Bakker mag dan ook verhuurd worden als deze speler komt.

29 januari 2019 om 18:17

Fijne supporter ben door je eigen spelers zo te bestempelen. Dat sinkgraven blessure gevoelig is, heeft hij ook niet voor gekozen; evenmin dat hij er voor kiest om op linksback geposteerd te worden. Dat hij, op welke positie dan ook, tekort komt voor de basis van Ajax doet daar niks aan af. Misschien is deze bradaric net zo slecht of blessure gevoelig als sinkgraven, weten wij veel, maar jij juicht zijn komst nu al zodat je van dat 'mietje' af bent. Zoals één van je medesupporters ooit naar van Basten riep: " jij bent een pannekoek"

29 januari 2019 om 20:45

Ik mag spelers als Lamprou, Kristensen, Sinkgraven toch niks vinden voor Ajax? Hij is niet alleen blessuregevoelig voor ook een zeer middelmatige speler die een mietjesmentaliteit heeft. Grijpt vaak halfbakken of niet in. Of hij nou op het middenveld speelt of als linksback. En met Sinkgraven is het net als met Lamprou: Minder dan hun zullen de vervangers vast niet zijn.

29 januari 2019 om 21:12

@frietmet, je reactie is wel wat hard. Ik kan goed begrijpen dat wyzijnkampioen Sinkgraven een mietje vindt. Ik interpreteer dat vooral op zn speelstijl en vooral slappe verdedigen. Dat dat ligt aan het feit dat Sinkgraven geen echte verdediger is kan zijn, maar spelers als Ziyech en Tadic gaan toch veel overtuigender de duels in.

Overmars moet is stoppen met het aantrekken van al dit soort jongens!!! Er blijven dalijk geen zelf opgeleide spelers meer over!! De jeugdopleiding moet als een rode draad door de selectie lopen maar het gaat er steeds meer natuur zien dat we over 2 jaar bijna geen zelf opgeleide speler meer in de basis zien!!! De jeugd heeft de toekomst en het moet voor jeugdspelers aantrekkelijk blijven om voor Ajax te mogen voetballen!!!

29 januari 2019 om 17:36

Bakker is niet goed genoeg en Salah is nog te jong.
Dit is dus een prima tussenoplossing.

29 januari 2019 om 17:40

De jeugdopleiding is overschat en volledig afhankelijk van de spelers die er rondlopen. Als er niet voldoende goede talenten rondlopen moet je als club wel kopen want wat er niet in zit haalt zelfs de beste jeugdopleiding ter wereld er niet uit.

29 januari 2019 om 17:45

Op de toekomst lopen talenten genoeg rond.. is altijd zo geweest en zal altijd zo blijven..!!! Mits je op elke plek spelers wil gaan halen..!! Maar ben er wel bang voor dat er dan over één of twee jaar geen zelf opgeleide spelers meer in de basis staan!!!

29 januari 2019 om 17:50

Overschat? Er staan toch genoeg eigen jeugdspelers bij Ajax in de basis of die er dicht tegen aan zitten. Alleen de links back positie is zwak bezet en dus geen schande om dan op die positie een aankoop te halen. Deze spelers komen uit de eigen jeugdopleiding of hebben minimaal bij de beloften gespeeld bij Ajax:

Onana, Kotarski, Mazraoui, Veltman, Dest, Timber, De Ligt, Blind, Botman, Vd.Beek, Ekkelenkamp, Frenkie De Jong, Gravenbergh, Eiting, Kuhn, Cerny, Dolberg, Danilo, Johnsen, Lang.
En dan het woord overschat durven te noemen lol

29 januari 2019 om 17:56

Overdrijven is ook een vak he, het is niet zo als een speler 1 jaar in Jong Ajax gespeeld heb dat het eigen jeugd is. Heb je ook heel niet nodig, want zelfs als je die eruit laat heb je nog een aardig lijstje.

29 januari 2019 om 18:01

Om Dolberg en Frenkie de Jong nou eigen jeugd te noemen vind ik wel ver gaan. Zij hebben al in een 1e elftal gespeeld van een BVO voordat ze bij Ajax kwamen.

Maar al met al is er nog voldoende eigen jeugd die speelt en/of tegen de selectie aan zit. Je hebt ook nog eens Veltman, Bakker en Ekkelenkamp ook nog rondlopen.

29 januari 2019 om 18:03

Onana? Frenkie de jong? Dolberg?..... meer dan de helft wat er nog meer staat zal Ajax 1 niet halen!!! Maar goed... dan maar overmars de opdracht geven om te kopen..!!! Geld genoeg.. kopen kopen kopen

29 januari 2019 om 18:09

Die vallen in de categorie dat ze minimaal bij de beloften bij Ajax hebben gespeeld. Ik heb ze dus niet eigen jeugd genoemd.

29 januari 2019 om 18:15

Frenkie de Jong en Dolberg hebben toch niet in de jeugd gespeeld? Voor mij is jeugd maximaal -19 elftal. Nou weet ik niet of Dolberg daar heeft gespeeld, maar De Jong in ieder geval niet.

29 januari 2019 om 19:39

Dolberg heeft een volledig seizoen in de o19 gespeeld, sloot erna aan bij Ajax 1. Sloeg Jong Ajax over.

29 januari 2019 om 19:55

@wijzijnkampioen
Hoeveel van deze jeugdspelers zijn op latere leeftijd door ajax gekocht ? Ik ieder geval een Onana, Kotarski, De Jong, Kuhn, Cerny, Dolberg, Danilo en Johnsen.en daarbij hoeveel van deze spelers zitten echt tegen het eerste aan ? Een Johnsen zit zo dicht tegen het eerste aan dat hij vaak wissel is bij jong en inmiddels verhuurd is. Je overdrijft behoorlijk.

29 januari 2019 om 20:07

Jeugd of beloften zit dicht tegen elkaar aan.

29 januari 2019 om 20:29

Ik weet niet of de 'jong' elftallen in de KKD door KNVB gedefinieerd worden als jeugdelftallen. Het zou mij wel bevreemden omdat ze in een profcompetitie spelen en spelers tot en met 23 jaar mogen opstellen. Maar nogmaals ik weet niet aan welke criteria een jeugdelftal moet voldoen om als zodanig te worden beschouwd, maar in mijn opinie vallen deze elftallen niet onder de jeugd categorie. Bovendien hebben clubs als Feyenoord ook gewoon een 'jong' elftal, maar die spelen in een belofte competitie; niet in een jeugd competitie. De oudste jeugd speelt toch O19?

29 januari 2019 om 20:31

Nee, Jong Ajax is een beloftenteam dat in een profcompetitie speelt, natuurlijk is dat geen jeugd. Verder moet je mensen die de jeugdopleiding van Ajax in twijfel trekken gewoon links laten liggen. Die discussie is inmiddels wel zo uitgemolken en geen enkele objectieve voetbalvolger zal claimen dat Ajax' jeugd slecht/matig is. Het is een van de meest succesvolle jeugdopleidingen ter wereld, al sinds jaar en dag. Een gigantische lijst aan absolute topspelers voortgebracht en tot vandaag aan toe staan er ieder seizoen standaard een paar jongens in de basis die al van kinds af aan bij Ajax spelen (momenteel Matthijs, Nous, Blind en Donny, waar Kluivert begin dit seizoen nog vertrokken is). Dat is gewoon zo, daarover valt niet te discussiëren lijkt me.

30 januari 2019 om 11:34

Volgens mij bedoeld hij meer dat je van alleen een jeugdopleiding niet kan leven als Ajax zijnde. Jaarlijks worden de beste spelers gekocht en ook de grootste 16-jarige talenten worden voor het tekenen van hun eerste contract al benaderd. Wat dus overblijft is vaak niet goed genoeg om je ambities waar te maken zonder flink te investeren in meerdere kwaliteitsspelers. Niets mis mee lijkt me.

Een backup links back is geen overbodige luxe. Net als je reserve doelman ook in de zomer al duidelijk dat dat nodig was

Slim dat Ajax nu al naar een nieuwe linksback kijkt. Ik zou tagliafico sowieso nog een jaar houden. Wat mij betreft vertrekken vanuit de kern alleen nog de ligt (onhoudbaar) en Ziyech (afspraak) van t zomer. Daarnaast zou ik afscheid nemen van Lamprou, sinkgraven, bakker, de wit en cerny. Zal niet veel opleveren (max 5 miljoen bij elkaar?) Volgend seizoen heb je dan:
D: 1.Onana, 2.Varela?, 3.Kotarski
LV: 1.Tagliafico, 2.Aankoop, 3.Blind
LCV: 1.Magallan, 2.Aankoop, 3.Blind
RCV: 1.Aankoop, 2.Veltman, 3.Schuurs
RV: 1.Mazraoui, 2.Kristensen, 3.Bakboord
VM: 1.Blind, 2.Schone, 3.Eiting
CM: 1.Vd Beek, 2.Aankoop, 3.Gravenberch
AM: 1.Tadic, 2.Aankoop, 3.Labyad
LA: 1.Bande, 2.Traore, 3.Tadic
CA: 1.Dolberg, 2.Huntelaar, 3.Sierhuis
RA: 1.Neres, 2.Aankoop, 3.Kuhn

Oftewel Ajax moet aankomend seizoen een RCV, LCV, LV, CM, AM, RA kopen. De Jong, De ligt, Ziyech en de rest van de spelers waarvan afscheid wordt genomen levert waarschijnlijk ergens tussen de 150 en 200 miljoen op. Dan moet een transferbudget van 60 miljoen (10 mln voor elke aankoop) mogelijk zijn om de selectie weer op niveau te krijgen.

29 januari 2019 om 19:14

Slim dat Ajax nu al een linksback aantrekt......stom dat dit een half jaar te laat doet toch?
Ik zag dit seizoen als must een LB (zie wat je zegt over Bakker en Sinkgraven) komen een reserve doelman (lamprou bekend verhaal) en een Sterke kopper (cv) naast de ligt. Blind was en is geen verdediger. Hooguit in een vijf mans defensie.

29 januari 2019 om 19:36

Ben Ajax

Dat is een heleboel kopen, kopen en nog eens kopen. Waarom ruim ook jij geen ruimte in voor de eigen jeugdspelers eigenlijk?

29 januari 2019 om 19:45

Schrok er zelf ook wel van maar er zijn op dit moment te weinig jeugdspelers met het beoogde niveau.

Gisteren op Ajax TV zei Ten Hag dat er niemand meer zou komen. Wss. broodje aap verhaal.

Het verbaast me dat ze niet nog een middenvelder tot linksback willen omturnen maar nu weer eens voor een echte linksback gaan na Nico. Werd tijd. Moet een keer klaar zijn met al die middenvelders als backs!

29 januari 2019 om 19:45

Dit is altijd een aanvaller geweest. Daarnaast zou Ajax geen bod hebben geplaatst.

Dat Ajax in paniek is is wel duidelijk Een speler wat 9 keer in de basis heeft gestaan bij hajduk split word je niet sterker van.

29 januari 2019 om 19:13

Neres had ook maar 12 wedstrijden in het eerste van Sao Paolo gespeeld voordat hij naar Ajax kwam. Een basisplaats heeft Neres dit seizoen dan helaas niet, maar een aanwinst is hij wel voor Ajax. Dus het aantal gespeelde wedstrijden zegt voor mij persoonlijk in ieder geval niet veel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Hajduk Split

Stand
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Dinsdag 19 november
David Beckham overweegt om de aan Manchester United gelinkte Mario Mandzukic in januari naar Inter Miami CF te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren