Update: Heerenveen zet streep door Cerny: ‘Waren graag om de tafel gegaan’

Dinsdag, 29 januari 2019 om 14:11Tim Siekman • Laatste update: 14:06

Vaclav Cerny gaat deze winterstop niet naar sc Heerenveen verkassen, zo meldt De Telegraaf maandagavond. De afgelopen dagen deed het verhaal de ronde dat de aanvaller van Ajax mogelijk naar de Friese club zou verkassen, maar volgens de krant heeft de buitenspeler een 'nee' verkocht aan Heerenveen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

52 reacties (laatste reactie door doejezo)

Dat zou wel heel dom zijn. Heeft hij eindelijk de kans om zich weer eens in de kijker te spelen, doet hij het niet. Gaat bij Ajax sowieso geen kansen meer krijgen.

29 januari 2019 om 16:26

ik denk dat je voorbarig bent. Cerny is een groot talent waar intern bij ajax nog steeds wat verwacht wordt. " gaat geen kans meer krijgen" lijkt me flauwekul.
Zeker de afgelopen 2 wedstrijden is gebleken dat ajax best eens gebruik kan maken van wat echte vleugelflitsers om kansen te creeeren ook voor de centrumspits. Want met twee nr 10s op de buitenposities krijg je als nr 9 ook niet echt de kans uit je dip te komen.

Niet verstandig in mijn ogen. Had daar mooi in vorm kunnen raken, op een aardig niveau. Zonde

Dom. Hij valt nu tussen wal en schip terwijl Heerenveen voor hem een uitstekende club is om zijn carriere een boost te geven. Hij zou daar kunnen uitblinken maar hij doet blijkbaar liever geen stap terug om er twee vooruit te doen. Mischien een optie om nu Gakpo van PSV te huren?

28 januari 2019 om 19:47

Vind ik te kort door de bocht. Misschien is toch het feit dat t halverwege het seizoen is doorslaggevend. Zie hem komende zomer wel een dergelijke stap maken als zijn perspectief niet verandert.

28 januari 2019 om 20:14

Het is niet dat hij aan een club in een ver land moet wennen. Het is Heerenveen. Wat moet er zo vreemd zijn dat hem weerhoudt om in de winterstop te verkassen? Als men zo denkt kan je de winterse transfermarkt opdoeken. Laat hem nu maar lekker in de KKD spelen terwijl clubs waar hij zich eigenlijk prima kan ontwikkelen ook gewoon doorschakelen.

Domme keuze zeg van Cerny. Komt amper aan spelen toe in Ajax 1 en heeft geen uitdaging meer bij Jong Ajax. Een verhuur aan Heerenveen was beter geweest voor hem. Kon hij wekelijks vast in de basis in de eredivisie spelen en zich zo doorontwikkelen.

Haha, weer eentje in de rij Bobson, Ozbiliz, Zeegelaar, Ebecilio, Jozefzoon, De Sa, Lukoki, Muric, Meleg, Menig, Fisher en weetikveelwie allemaal... blijf lekker wachten op een paar minuutjes. Kansloos. Enfin, liever iemand die echt wil. Veel plezier in de KKC.

28 januari 2019 om 20:39

We moeten er maar blij om zijn. Aan huurspelers hebben wij helemaal niets, daarmee kunnen we geen toekomstige gaten in de begroting vullen, die de afgelopen jaren alleen maar groter zijn geworden onder Eisenga.

28 januari 2019 om 20:52

Als je het geld niet hebt, dan moet je voor andere alternatieven gaan. Daarbij was Cerny absoluut geen slechte tijdelijke aanwinst geweest zijn voor Heerenveen.

28 januari 2019 om 21:17

De liquide middelen zijn er wel, dat is wat anders dan een gat in de begroting hebben. Je kapitaal op het veld verkopen en het opvullen met gehuurde spelers zorgt ervoor dat je in de toekomst niets meer te verkopen hebt. Dan heb je pas een tekort aan liquide middelen en ga je failliet. Tijdelijke oplossingen gaat ten koste van eigen spelers zoals Mihajlovic die wél geld kunnen opleveren.

28 januari 2019 om 21:37

Absoluut mee eens, maar dit is gewoon een tijdelijke oplossing. Normaal moet je als club zijnde altijd een schaduwlijstje klaar hebben, maar het blijkt nu wel weer dat dit niet het geval is. Dus moeten ze het anders oplossen. Dat ze bij Cerny uitkomen vind ik zo gek nog niet.

29 januari 2019 om 01:24

Dat is niet helemaal waar, Henk14.

Cerny is pas 21. Als Heerenveen hem een half jaar huurt van Ajax hebben ze recht op een opleidingsvergoeding bij verkoop van Cerny.
Met de bedragen waarvoor Ajax tegenwoordig spelers verkoopt, kan dat nog best wel eens oplopen en daarbij loopt Heerenveen 0,0 risico.

29 januari 2019 om 17:38

@orwell

Cerny lijkt me nou niet bepaald een speler die voor heel veel geld vertrekt. Misschien ooit wel, maar ik denk niet dat Ajax de hoofdprijs voor hem zal ontvangen. Hij lijkt me toch meer een speler die zich omhoog zal moeten knokken bij bijvoorbeeld een Heerenveen.

Verder zijn die opleidingsvergoedingen ook niet de hele wereld. Gezien jouw voorbeeld van een halfjarige huur, zal Heerenveen dus hooguit een bedrag tussen de 10.000-100.000 euro krijgen. Dat zal dus voor Ajax geen reden zijn om het niet te doen.

Ergens misschien een twijfelachtige keus, aan de andere kant vind ik het goed dat hij ambitieus blijft en voor zijn kansen wil vechten bij Ajax. Die jongen heeft het bij Jong Ajax niet onverdienstelijk gedaan en ik heb het al nooit echt gesnapt waarom hij geen concrete kansen kreeg in het eerste elftal op een handje speelminuten na.

28 januari 2019 om 19:32

Last van veel blessureleed

28 januari 2019 om 20:35

Precies wat Kevin hierboven al zegt. Cerny is vrij recent eigenlijk pas weer terug van een blessure en heeft er lang uit gelegen. Hij en Sinkgraven waren ongeveer rond dezelfde periode weer wedstrijdfit. Eigenlijk best sneu voor die jongen, want deze blessures hebben zijn doorontwikkeling behoorlijk gehinderd. Hij was op de goede weg, totdat hij zijn blessure oppikte. Ik heb hem na zijn blessures een aantal keer zien spelen, maar hij heeft zijn oude niveau nog niet aangetikt. Een verhuur voor hem was denk ik een betere keus geweest, aangezien ik niet verwacht dat hij heel veel minuten gaat maken bij Ajax. Daar waar hij bij Heerenveen vrijwel zeker basis gestaan zou hebben.

29 januari 2019 om 17:41

Hij heeft op dit moment Tadic, Ziyech en Neres voor zich, terwijl ze ook nog Labyad en Bande hebben. Bovendien ben ik ervan overtuigd dat Ajax gewoon weer een buitenspeler koopt als Tadic, Ziyech of Neres vertrekt. Ik zie Cerny zich eerlijk gezegd niet in de basis knokken.

Aan de ene kant een wijs besluit. Nu blijft hij trainen op het hoogste niveau. Maar bij Heerenveen zou hij misschien wekelijks gaan spelen. Zeg het niet graag maar misschien kunnen ze het bij Seys van RKC proberen.

28 januari 2019 om 20:40

Zo wanhopig zijn ze toch niet in Friesland dat ze bij een speler met overgewicht van RKC moeten aankloppen?

28 januari 2019 om 20:49

Seys heeft geen overgewicht meer is goed afgevallen. Wel raar dat Seys vanavond niet op de bank zit en niet speelt.

29 januari 2019 om 17:44

Seys was dan wel een publiekslieveling, maar bij FC Twente liet hij toch duidelijk zien het niveau niet aan te kunnen. Als je als Heerenveen zijnde bij hem uit zou komen, ben je als club het spoor wel bijster. Dat is gewoon een hele beperkte speler die goed op z'n plek zit in de Kkd.

Zonde voor die jongen. Tem Hag gaat hem nu echt geen kansen meer geven nu die alles moet winnen en alle ogen op hem gericht zijn. Ik begrijp zijn keuze ook niet echt.

Serieus te trainen met goede spelers? Had waarschijnlijk gewoon een basisplaats gehad bij Heerenveen. Zegt al wel weer genoeg over deze jongen, is toch niet goed genoeg voor Ajax. Komt over alsof hij zich te goed voelt voor Heerenveen terwijl die alleen maar in de KKD speelt..

29 januari 2019 om 14:19

Jij verbindt er, zoals niet ongebruikelijk in Ajax topics, weer een hele aparte conclusie aan. Je zou het ook kunnen omschrijven als "willen vechten voor je kans bij Ajax 1", hij is immers pas net terug van wederom een lange blessure en nog altijd pas 21 jaar. In plaats van 'zichzelf te goed vinden voor club X' kun je hem dan juist complimenteren met een instelling dat hij hard wil vechten voor zijn plek. Volgend seizoen gaan er weer flankspelers vertrekken dus wellicht kan hij nog indruk maken. Zonder al die blessures was deze jongen een stuk verder geweest denk ik.

29 januari 2019 om 14:58

Willen vechten is goed, maar je moet ook realistisch blijven. Je ziet dat ze zonder echte buitenspelers spelen, dat Neres ook nauwelijks kansen krijgt en dat Bande ook terug is van een blessure. Hoe groot is dan de kans op speeltijd.

29 januari 2019 om 15:10

Geen idee, dat is aan de trainer om te bepalen. Ik bedoel alleen te zeggen dat het nooit goed is. Vertrekt zo'n jongen krijg je: "net een paar maanden fit en hij wil nu al niet meer vechten voor zijn plek, wat een zwakke mentaliteit". Geeft zo'n gast aan vol te willen gaan om uiteindelijk bij Ajax te kunnen slagen krijg je weer: "hij voelt zich te goed voor Heerenveen".

Hij voelt zich helemaal niet te goed voor Heerenveen, hij wil gewoon zijn kans proberen te grijpen bij de club die hem op 17-jarige leeftijd naar Nederland heeft gehaald. Hij is veel geblesseerd geweest en is pas 21, wie weet wat voor stappen hij nog kan maken. Volgend jaar vertrekt Ziyech en misschien Neres ook wel (hopelijk niet maar goed).

Anyway, ik had persoonlijk Heerenveen (voor minimaal een half jaar) geen gekke keuze gevonden voor hem, daar niet van. Ik vind alleen de conclusies die Tilburg013 eraan hangt gewoon onzin.

29 januari 2019 om 18:15

Mogelijk verwacht Cerny wel dat Ziyech en Neres in de zomer weg gaan. Ajax zal dan een vervanger zoeken en heeft deze met Bande al in huis, maar er zullen ook 2 backups nodig zijn. Cerny hoopt zich waarschijnlijk op de trainingen zo te laten zien dat Ajax hem doorschuift als 2e of 3e buitenspeler, zodat 1 aankoop hem nog steeds backup laat zijn.

Blij dat hij niet naar Heerenveen gaat.
Transfers in de winterstop zou verboden moeten worden, competitievervalsing van het zuiverste soort.
Is 1 transferperiode van 1 mei tot 31 juli niet voldoende.

28 januari 2019 om 19:51

Nee, want niet elke competitie loopt van augustus tot en met mei.

29 januari 2019 om 18:34

Onzin, want elke club kan transfers doen, met als in de zomer.

Slimme zet. Als hij zijn belofte gaat inlossen, komen er zeker kansen bij dit Ajax. Zoveel pure buitenspelers met diepgang zijn er namelijk niet. Cerny kan echt nog wel wat toevoegen aan dit Ajax.

28 januari 2019 om 20:27

Ik betwijfel het eerlijk gezegd. Dat Dani de Wit blijft en niet verhuurd wilt worden snap ik heel goed, Dat Sierhuis ook voor zijn kansen gaat bij Groningen snap ik ook heel goed. In Cerny zijn geval begrijp ik niet echt waarom hij niet voor deze kans gaat. Normaal zou ik altijd zeggen dat die jongens beter niet kunnen gaan, maar Cerny krijgt zo goed als zeker bijna geen kans om minuten te maken dit seizoen. Daarbij had hij juist wel vrij zeker basis gestaan bij Heerenveen, aangezien Zeneli vertrokken is en Heerenveen geen goede back up heeft. Ik denk eerlijk gezegd niet dat dit een slimme zet is van hem.

28 januari 2019 om 20:33

Het is precies zoals Sierhuis aangaf; als Ajax je verhuurd, ben je al zo goed als verkocht door Ajax. Cerny wil doorbreken bij Ajax en daar wil hij bij Ajax voor vechten. Hij heeft van nature veel talent. Als hij fit blijft en zijn niveau weer haalt, kan hij zeker nog wat toevoegen aan dit Ajax. Hij wil ervoor vechten en dat vind ik juist mooi.

28 januari 2019 om 20:40

Dat mag misschien wel zo zijn, maar als hij bij Heerenveen de pannen van het dak speelt en laat zien het niveau wel aan te kunnen, dan gaat Ajax hem echt niet van de hand doen. Nu is hij zijn minuutjes aan het maken in de Kkd, dat zal hem niet veel helpen om weer terug op zijn oude niveau te komen. Ik heb hem na zijn blessure sowieso nog niet echt zijn oude niveau aan zien tikken. Het is nog maar de vraag of hij dat überhaupt nog gaat doen. Daarom denk ik dat het hem juist goed zal doen om minuten te maken in de Eredivisie. Daarbij zou hij samenspelen met Lammers en van Bergen. Dat zou geen misselijke voorhoede zijn geweest voor Heerenveen en voor Cerny zou dat ook wel fijn voetballen zijn geweest, naar mijn inziens.

29 januari 2019 om 01:53

@ De Toekomst. Sierhuis kletst maar uit zijn nek. Blind en Verthongen zijn voetballers waar Ajax heel veel aan heeft gehad en die waren ook verhuurd.

29 januari 2019 om 14:56

@Storing, wel alweer tijdje terug toch? Heb je ook een voorbeeld uit periode dat Jong elftallen in de JL spelen ipv beloftecompetitie? Verhuren is laatste jaren vrijwel altijd afschrijven.

29 januari 2019 om 15:01

Klopt. Maar het merendeel van de spelers die afgelopen jaren in jong Ajax gespeeld hebben voetballen niet in het eerste van Ajax. Daarbij zie je dat veel spelers in de eerste divisie stil komen te staan in de ontwikkeling.

Goede keus. Degradatievoetbal ligt hem niet. Ga maar voor je kans bij Ajax...

Onbegrijpelijk. Twee zware blessures en op 21-jarige leeftijd niet verder gekomen dan 16 wedstrijden in Ajax 1. Dan komt een club als Heerenveen, met weliswaar een beroerde verdediging, maar een puike aanval die met snelheid, techniek en aardig samenspel de ruimte in de counter benutten. En bovenal een plek en het vertrouwen voor Cerny. Als je wat ambitie in je donder hebt, dan teken je toch geblinddoekt voor een halfjaartje Friesland? Spelen moet-ie, ritme opdoen, zich bewijzen!

29 januari 2019 om 11:02

Cerny is ambitieus genoeg en zal gewoon gaan voor zijn kansen bij Ajax 1, als je stukjes van hem zag tijdens zijn blessure was het ook duidelijk. Voor hem in het alles of niets bij Ajax en weg zal hij niet gaan, tenzij het permanent is. Ik vind het wel 'mooi' hoe spelers die op de bank zitten en willen vertrekken 'moeten knokken' maar als eentje wilt knokken voor zijn plek is het een gebrek aan ambitie. Hij is de de 4e buitenspeler dit seizoen, bij een blessure van Tadic, Ziyech of Neres zal hij eerste invaller zijn, daar lijkt hij voorkeur aan te geven. Wilt dit half jaar Ten Hag overtuigen dat hij volgend jaar nog erbij zit, die kans is groter in Amsterdam dan in Heerenveen. Zelf denk ik dat van alle clubs Heerenveen de meest interessante zou zijn voor Cerny maar snap zijn keuze wel. Dit half jaar moet hij bewijzen dat hij optie voor volgend seizoen is.

29 januari 2019 om 15:17

Hij lijkt mij eerder 6e buitenspeler. Bande is zo goed als terug en ik verwacht dat een Labyad ook nog eerder op de plek van Ziyech komt. De kans wordt dus wel heel klein dat hij echt wedstrijden gaat spelen.
Als hij een keer 20 minuten mag invallen zal hem niet echt beter maken. Dan kun je toch beter bij Heerenveen een paar wedstrijden vol spelen tegen ED teams dan dat je straks nog wat KKD wedstrijden speelt

29 januari 2019 om 15:28

Bande gaat gewoon in de KKD opbouw, je gaat geen speler die zolang eruit is en nog speelrechtigd is voor Jong Ajax fit laten worden in Ajax 1. Labyad zal eerder voor Vd Beek of Tadic dan Ziyech gaan komen verwacht ik. Hijzelf is van mening dat hij meer heeft aan bij Ajax blijven wat ik met hem eens ben als zijn doel is voor Ajax spelen. Want gaat hij nu op huurbasis weg en schiet hij er geen 10 in dan is het over en uit.

29 januari 2019 om 15:53

@wolterx vaak met je eens, maar nu niet. Labyad is zeer duidelijk de vierde keus voor de vleugels na Neres. Ten Hag zet hem ook in als 10 of als vleugelsspeler. Daarna komt Cerny pas.

Cerny mocht het proberen tegen Heerenveen in de beker toen de wedstrijd in principe gespeeld was, is het voor de punten dan wordt er tot nu toe geen beroep op hem gedaan.

Fit laten worden in Ajax 1 terwijl een speler nog speelgerechtigd is voor jong is EtH ook niet vies van. Dit heeft hij immers gewoon met dolberg gedaan. Die was nog niet fit aan het begin van dit seizoen, maar werd middels speelminuten in Ajax 1 fit gemaakt. Het ligt er heel erg aan of Bande EtH kan overtuigen. Lukt dat, dan gaat die dezelfde behandeling krijgen.

Hij mag dan van mening zijn dat hij er meer aan heeft om bij Ajax te blijven, ik ben dat totaal niet van mening. Ga lekker naar Heerenveen en laat zien wat je waard bent. Nu is het ook niet veel voor hem bij Ajax. Heerenveen biedt je een mooi podium, je hoeft ook niet meer tegen je oorspronkelijke club te spelen, maar krijgt wel nog toppers. Doe je het redelijk bij Heerenveen dan heb je meerdere clubs waar je uit kunt kiezen wordt het niets bij Ajax, doe je het goed bij Heerenveen dan heb je meer dan voldoende clubs uit binnen en buitenland waar je uit kunt kiezen. Doe je het uitstekend, dan kan de trainer van Ajax niet meer om je heen.

In mijn optiek heeft hij dus veel meer te winnen dan te verliezen door bij Heerenveen aan de slag te gaan.

Bij Heerenveen krijg je als jonge speler de kans om te groeien in een competitie die ideaal is als jonge aanvallende speler. Waarom weigeren? Als hij bij Heerenveen schittert is hij meteen enkele miljoenen meer waard. Stel je voor dat hij dan eigendom van Heerenveen zou zijn werd hij op die manier gewild door topclubs, die 5 miljoen voor hem zouden veil hebben. Maar hij zit al bij Ajax dus kan hij makkelijk na een half jaar terug.

Oxford lijkt me denk ik niet mogelijk, Speelde bij Gladbach gewoon basis die hem ook definitief wilde overnemen van West Ham

Ik ben er blij om, als je transfers nodig hebt om de financiële gaten te dichten dan is huren het domste wat je kunt doen.

Cerny moet verkocht worden, of hij moet opeens veel beter gaan spelen. Maar komt duidelijk te kort voor het Ajax niveau. Ook echt stom van die jongen om Hereveen af te zeggen. Zie hoe Lammers presteert. Zou Lammers btw liever bij Ajax in de spits zien staan, dan Dolberg. Lijkt wel beetje op een Boilesen speler te worden

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

sc Heerenveen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
12.PEC Zwolle26-6
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. MulderKeeper240
H. VeermanAanvaller2412
P. BochniewiczVerdediger232
R. KongoloMiddenvelder231
J. VeermanMiddenvelder235
S. FloranusVerdediger221
Voor de complete selectie: Clubpagina sc Heerenveen.

4 fans
Aanvaller, 26 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 3 maart
Rangers maakt zich zorgen over de situatie van Jürgen Klopp bij Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren