De Graafschap zwaait Abena uit en bereikt eveneens akkoord met FC Twente

Maandag, 28 januari 2019 om 17:01Robin Bruggeman

De Graafschap heeft per direct afscheid genomen van Myenty Abena en Mohamed Hamdaoui, zo laten de Superboeren maandagmiddag weten via de officiële kanalen. Abena verlaat de Achterhoekers definitief voor een nieuw dienstverband bij het Slowaakse Spartak Trnava, terwijl Hamdaoui voor de rest van het seizoen wordt verhuurd aan FC Twente.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Mohamed Hamdaoui een goede aanwinst zal zijn voor FC Twente?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

32 reacties (laatste reactie door cavaliere)

Er komt sowieso nog een keeper bij, en dan nu ook een verdediger of buitenspeler gok ik?

Zonde van het vertrek van beiden. Abena is heel fijn om achter de hand te hebben, terwijl ik echt nog potentie in Hamdaoui zag, maar goed.

We gaan het zien wie er nog zullen komen!

28 januari 2019 om 17:17

Slecht beleid dit. Abena is beter dan de Nieuwpoortjes. Lars misschien oke, maar Sven is echt heel slecht. Ik vind het zonde dat Abena vertrokken is.

28 januari 2019 om 17:42

Mee eens, daarnaast is Abena ook nog een goede RB met potentie, jammer dat we die zo laten gaan.

28 januari 2019 om 18:14

Abena had het probleem dat hij soms zat te dromen. Maar kan inderdaad op CV en RB spelen. Was ook erg goed in de Play-offs vorig jaar.

28 januari 2019 om 17:57

Betrams wordt de keeper.

28 januari 2019 om 18:22

Welke van de twee?

28 januari 2019 om 18:45

Nigel

29 januari 2019 om 17:30

Goed geïnformeerd!

Een overbodige speler van de Graafschap huren. Deze komt wel hard aan. Mja, Kww.

28 januari 2019 om 17:17

In het heden is De Graafschap een grotere club. Dit is een feit.

28 januari 2019 om 17:25

Nee dat klopt niet...ze voetballen een divisie hoger...dat is een feit!

On: op sociale media lees ik bijna alleen maar negatieve reacties op de komst van Hamdaoui..waarom? Geef die jongen een kans!

28 januari 2019 om 17:31

Ik denk dat je iets door elkaar haalt met je feiten TdR7.. Snap ook jouw provocerende reactie niet op een prima en (in mijn ogen) leuke reactie van Trefkans

28 januari 2019 om 19:17

Groter? Nee. Beter? Ja. Scheelt het veel niveau tussen de Graafschap en Twente? Nee.

28 januari 2019 om 17:54

@nu1969 Ik denk dat er negatief wordt gereageerd, omdat de Twentse supporters niet het gevoel hebben dat er een groot niveau verschil is tussen FC Twente en De Graafschap en tevens het gevoel hebben dat Twente binnen afzienbare tijd een hoger niveau zou moeten nastreven dan De Graafschap. Even daar gelaten hoe de kaarten op dit moment daadwerkelijk liggen, roept dat de vraag op waarom een speler die daar niet aan de bak komt, bij ons het team naar een hoger niveau zou moeten kunnen tillen.

Wat mijzelf betreft vind ik het een erg negatief gegeven dat er wederom een speler wordt gehuurd en er 0,0% aandacht voor de jeugd is dit seizoen. De korte-termijn-bindingen zorgen ervoor dat je als club ieder seizoen opnieuw moet beginnen, de band tussen team en supporters verzwakt en er op geen enkele manier kapitaal wordt opgebouwd om (in de toekomst) schulden af te betalen. Dit is in mijn ogen van zeer grote invloed bij het, op lange termijn, verworden tot één van de promotie-degradatie-clubs.

Trotman en Fernandes zijn op dit moment misschien niet goed genoeg, maar geef ons de kans om dat met eigen ogen te zien en hén de kans om het tegendeel te bewijzen.

Ik kan wat de speler zelf betreft inhoudelijk weinig zeggen. Ik ken de kwaliteiten van deze speler niet goed genoeg om hierover te oordelen en hoop natuurlijk positief verrast te worden! Wellicht blijkt deze deal voor zowel Hamdaoui als ons een groot succes.

28 januari 2019 om 20:36

Nou...ik denk dat promotie echt op nr 1 staat, hoe dan ook. Ik heb niet op t netvlies welke speler gehuurd is en welke een contract heeft maar ik kan me voorstellen dat men zorgt voor een geraamte op de meest cruciale posities en daarom heen spelers die al dan niet gehuurd zijn. Het geraamte voor evt volgend seizoen en de huurspelers langzamerhand vervangen voor contractspelers. Want laten we eerlijk zijn, als voetballer speel je t liefst zo hoog mogelijk. Vanuit dit perspectief vind ik deze keuze voor een dergelijke speler helemaal niet gek en dus...geef m een kans

Twente heeft een spits nodig en dan halen ze een buitenspeler die niet eens goed genoeg is voor de Graafschap man man man

28 januari 2019 om 17:10

Dit is zo'n gekke speler nog niet hoor. Voor de breedte een prima optie. Ook omdat hij qua salaris waarschijnlijk niet al te gek veel verdiend. Is een technisch begaafde speler die een goede vrijetrap in de benen heeft. Mooi meegenomen natuurlijk. Straks als Assaidi weer fit is dan zal hij uiteraard een basisplek hebben. Tot die tijd kan Mo het invullen.

28 januari 2019 om 17:11

Precies , hoop nog steeds op een spits. Aan buitenspelers lijk je voldoende te hebben , al is een vervanger voor Zekhini niet verkeerd. Maar een reserve van de Graafschap? Ben benieuwd

28 januari 2019 om 17:20

In zijn tijd bij Telstar was hij wel goed. Potentie heeft hij wel. We gaan het zien

Moeilijk te zeggen wat ik hier van denk. Had liever dat Pusic de kans had gegeven aan Trotman of Fernandes, die zullen echt niet onder doen voor een overbodige speler van de Graafschap. Hoop natuurlijk wel dat hij ons positief verrast, we zullen zien.

Daarnaast hebben we echt nog een spits nodig, hoop nog steeds op een return van Ruiz!

28 januari 2019 om 17:33

Ik hoop stiekem dat van Geel Dylan Vente bij jullie aanbiedt.. Kunnen we zien of ie er bij een andere club wat van kan (of juist niet)

28 januari 2019 om 17:49

Op Bryan hoef je niet te hopen. Twente gaat/kan geen 400.000 neerleggen voor een speler. Ben het met je eens dat ik liever een Trotman of Fernandes gezien had maar vind de meeste reacties wel erg negatief, Hamdaoui heeft in de kkd wel erg leuke dingen laten zien. Voor de breedte en totdat Assaidi fit is prima. Bovendien hebben we met Trotman, Fernandes, Assaidi, Zekhnini en Aitor nu 5 buitenspelers voor 2 teams waarvan er 2 geblesseerd of niet fit zijn. Dat is wel erg mager. Ik gok dat er niks meer bij gaat komen. Zeker geen naam als Aron Johansson of Mario Engels zoals er hier en daar beweerd wordt. Dan nog eerder een tropische verassing van Tedje.

Ik ben benieuwd hoe Hamdaoui bij Twente zal gaan spelen.
Hij vertrekt voor zijn ontwikkeling naar Enschede, lees meer speeltijd, maar eigenlijk betwijfel ik of hij van meerwaarde kan zijn.
Feit dat hij bij De Graafschap op vooral op de bank zat, is natuurlijk geen goed signaal
Voor de spoeling en het evt opvangen van blessures is het dan juist wel weer een welkome versterking.
Met Assaidi is het altijd de vraag hoe hij uit de wedstrijd komt.

Hamdaoui, ja, kww'tje. Echter lijkt me dit wel een speler die niet gemaakt is voor degradatievoetbal en dat hij het bij een ploeg die meerendeels op de helft van de tegenstander speelt als FC Twente dan weer ineens van enorme waarde kan zijn. En met spelers als Espinosa en Aitor om je heen kan dat wel eens heel positief uitpakken. Kww dus.

Hieruit blijkt nogmaals dat onze FC gewoon absoluut geen geld heeft om investeringen te doen. Mohamed was bij Telstar wel een leuke spler met vooral een hele goede vrije trap. Maar had hem dan in elk geval gehuurd met optie tot koop. In dit geval had ik persoonlijk liever Trotman een kans gegeven. Die deed het de laatste wedstrijd in de eredivisie tegen Nac wel goed en was in de voorbereiding op dit seizoen 1 van de beteren.

Wel een goede zaak dat we geen gekke risico's meer gaan nemen. Prioriteit 1 blijft schuldenaflossen om in de toekomst weer schuldenvrij te zijn en weer mee te kunnen gaan doen in de subtop van de Eredivisie. Ik verwacht dan ook niet dat er nog een spits bij gaat komen al zou ik het wel top vinden als we toch nog Bjorn Johnsen van AZ zouden kunnen huren. We gaan het zien.

En eigenlijk moeten we er ook nog een middenvelder bij hebben. Als Brama of Smith door een blessure of schorsing niet mee zou kunnen doen zet onze clown rustig Holscher er weer in. En het is nu toch wel heel erg duidelijk dat dat absoluut niet meer kan als je wilt promoveren.

Peter Hofstede is totaal niet meer serieus te nemen. Wat een flapdrol. Abena kunnen we absoluut nog gebruiken in de strijd tegen degradatie.

28 januari 2019 om 20:30

Ik vind Abeba ook niet zo verkeerd eerlijk gezegd. Hij heeft zeker gelijk dat hij wat jongens moet laten gaan, alleen laat hij de verkeerde gaan naar mijn mening. Abena zou ik echt wel houden boven een Sven Nieuwpoort bijvoorbeeld, wat is die jongen slecht. Verder zit de fout in het beleid bij de Graafschap hem natuurlijk al in het lukraak binnenhalen en hopen dat iemand slaagt. Het is echt zo'n mentaliteit van 'laten we er maar 5 halen dan kan er vast wel 1 wat'. Typisch Hofstede wel, die man kijkt geen wedstrijden behalve Graafschap 1. Bij jong en onder 19 is hij zelden te zien, evenals Henk de Jong trouwens. Dat is natuurlijk een heel kwalijke zaak. De enige die weet wat er rondloopt binnen de club is Vreman volgens mij, dat is de enige die je bij de jeugd ziet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

De Graafschap

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
J. SchuurmanMiddenvelder250
R. SeuntjensAanvaller2513
D. van MieghemAanvaller238
E. DanquahKeeper00
R. de BoerKeeper240
G. VaagsKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina De Graafschap.

3 fans
Verdediger, 25 jaar

In de wandelgangen

Maandag 1 maart
Bayern München heeft een bod van 45 miljoen euro uitgebracht op Kalidou Koulibaly. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren