‘Hij hoort bij vijf beste keepers van de wereld, als hij al niet de beste is’

Maandag, 28 januari 2019 om

Simon Mignolet begon het afgelopen seizoen nog als eerste keus onder de lat bij Liverpool, maar verloor zijn plek halverwege die voetbaljaargang aan Loris Karius. Voor aanvang van het huidige seizoen werd Karius vervolgens verhuurd aan Besiktas en haalde Liverpool Alisson binnen als nieuwe eerste keeper. De Belg geeft nu aan het beter te kunnen verteren dat hij tweede viool moet spelen achter Alisson dan dat hij kon toen hij de back-up van Karius was.

“Ja, ik kan het nu makkelijker accepteren. Dat komt ook doordat het team zo goed speelt. Ali is zo belangrijk geweest voor het elftal. Hij heeft laten zien wat zijn sterke punten zijn en hij hoort bij de vijf beste keepers van de wereld, als hij al niet de beste is. Hij is een natuurlijke keeper”, legt Mignolet uit in gesprek met de Liverpool Echo. “Hij heeft veel talent en alles gaat vloeiend bij hem. Hij denkt niet echt na over dingen, het komt allemaal natuurlijk.”

“Hij is de nummer één van Brazilië voor de keeper van Manchester City (Ederson, red.), dat zegt eigenlijk wel genoeg. Daardoor kan ik het allemaal wat beter accepteren.” Mignolet heeft het idee dat hij Alisson heeft geholpen met het wennen aan zijn nieuwe omgeving: “Ali en ik werken goed samen. We hebben een erg goede relatie. Ik heb wat dingen van hem geleerd en hij ook van mij. Ik speel al tien jaar in de Premier League en sommige dingen gaan hier anders dan in andere competities.”

“Soms stelt hij mij vragen en dan doe ik mijn best om het antwoord te geven. Hij is erg rustig aan de bal en dat probeer ik hem na te doen. Ik denk dat ik dat ook heb laten zien tijdens de FA Cup-wedstrijd tegen Wolverhampton Wanderers. We kunnen dingen van elkaar leren. Ik respecteer hem, niet alleen vanwege de speler die hij is, maar ook vanwege de persoon die hij is”, sluit Mignolet af.


Poll

Vind jij dat Alisson de beste keeper van dit moment is?


Gerelateerd

26 reacties (laatste reactie door gunnero)

Je wordt toch ook zo verschrikkelijk moe van die liverpool fans/spelers die hun eigen spelers zo veel te ver de hemel in prijzen. De Gea is de beste, klaar.

28 januari 2019 om 13:25

Nou, ik ben Liverpool fan. Ik vind Oblak by far de beste op dit moment.

28 januari 2019 om 13:34

@catscan: De Gea en Neuer zijn de beste twee doelmannen als je het mij vraagt. Alisson staat misschien in de top 10, anders top 20. Er zijn keepers die het langer op topniveau laten zien, dus die schat ik hoger in.

28 januari 2019 om 14:17

Doe mij maar oblak en ter stegen.

28 januari 2019 om 14:10

Vind je hem niet bij de top-5 horen?Ik namelijk wel. De Gea vind ik fantastisch als het om ballen pakken gaat, maar voor het spel van City of Liverpool is een voetballend sterke keeper erg fijn. Hij durft mee te voetballen en schijnt in de organisatie van de verdediger zijn steentje bij te dragen. Hij heeft wel eens een foutje gemaakt, maar ook fantastische ballen gepakt. Vind het helemaal niet raar dat hij de nummer een van Brazilië bij de top-5 schaart.

28 januari 2019 om 15:07

Maar het is helemaal niet zo simpel haha. De Gea is een fenomenale schotstopper maar Oblak is minimaal net zo goed op dat gebied. Maar Neuer en Ter stegen zijn weer veel meer allround. Voor mij is de Gea gewoon te eendimensionaal om in dit tijdperk de beste keeper te zijn. Neuer heeft gewoon wat extras.

28 januari 2019 om 16:00

Toch handig als je als keeper schotstopper bent.

Nee Ter Stegen en Ederson Moraes zijn completer en De Gea is een minder goede lijnkeeper in vergelijking met Oblak.

28 januari 2019 om 13:24

Ja, en daar onder zit Allison ergens.

28 januari 2019 om 13:28

De Gea is juist subliem als lijnkeeper.

28 januari 2019 om 15:08

Klopt, sublieme lijnkeeper maar Oblak is op dat gebied minimaal net zo goed. Oblak en de Gea zijn de beste lijnkeepers ter wereld, en ik snap dat iemand Oblak beter kan vinden.

28 januari 2019 om 17:51

De Gea is een betere lijnkeeper dan Oblak. De Gea heeft dat al zo vaak laten zien.

28 januari 2019 om 13:36

Volgens mij hebben mensen Padt niet zien keepen afgelopen weekend?

28 januari 2019 om 15:02

Jij maakt me dag! Overigens bestaat voor mij de top 5 uit: Allison, De Gea, Oblak, Ter Stegen en Ederson. Neuer vind ik na zn blessure minder sterk anders behoort deze zeker hiertussen. Bovengenoemde zijn in willekeurige volgorde

28 januari 2019 om 14:41

Hahahahaha kijk jij uberhaupt wel is wedstrijden van united

28 januari 2019 om 15:08

Kijk jij wel is wedstrijden van Atletico?

Hij is een goede keeper en zeker een goede aankoop van Liverpool. Samen met van Dijk absoluut goed gedaan om ze aan te trekken.
Alleen is Alisson nog niet zo ver om de beste ter wereld genoemd te worden. Op dit moment is Oblak nog een trede hoger en ook Ederson, de Gea en ter Stegen schat ik ook hoger in.

28 januari 2019 om 14:34

Waarom Ederson? Alisson wordt niet voor niets voortdurend boven hem gekozen bij Brazilie. Ederson is vooral voetballend en qua trap subliem, maar heb het idee dat Alisson op de lijn beter is en voetballend een prima niveau heeft. Daarom speelt hij en niet Ederson.

28 januari 2019 om 15:05

Een bondscoach is natuurlijk ook maar een mens. Met een persoonlijke voorkeur. Net zoals clubcoaches. Zijn Lucas Hernandez en Pavard beter dan Mendy en Sidibe, is Giroud beter dan Benzema en Lacazette, is Tielemans beter dan Nainggolan, is Pavon beter dan Dybala en Icardi? Zegt wel iets, maar lang niet alles.

28 januari 2019 om 15:05

Ederson schat ik persoonlijk hoger in.
Dat Ederson tweede keuze is bij Brazilie vind ik dan ook echt heel vreemd, maar het ligt net aan het voetbal dat de trainer wil spelen.
Bij een Pep zou Alisson sowieso tweede keuze zijn. Als je meer een lijnkeeper zoekt, ga je inderdaad voor Alisson.

28 januari 2019 om 20:21

Ederso is echt niet beter. Snap niet hoe mensen dit kunnen beweren.

De Gea voor mij #1. Hij is al jarenlang zo constant en maakt de ziekste reddingen. Wat hem ook uniek maakt is hoe hij de moeilijkste ballen tegenhoudt met zijn voeten. Alisson is ook een goeie keeper maar maakt nog teveel foutjes vind ik, plus moet hij nog wel een tijdje constanter presteren wilt hij in de top 5 komen.

Wat een team heeft dat Liverpool toch! Ze hebben al de beste verdediger, trainer, buitenspeler en clublied ter wereld. Nu ook nog een van de beste keepers?!

Wow..... jaloers.....

Blijkbaar hoef je tegenwoordig 3 wedstrijden goed te spelen en je bent het mannetje. Allisson is een prima doelman, echter zit hij pas een jaar op dit niveau. Kijkend naar Lloris, De Gea, Neuer, Ter Stegen, Courtois en Buffon spelen al veel langer op een top niveau. Eerst langer deze vorm vasthouden dan kunnen we pas vergelijken.
Hetzelfde met Hendrix de eerste 5 wedstrijden moest hij nog in Oranje en nu kan hij beter terug naar PSV 2 als we de 'kenners' mogen geloven.

@dysentery Gary, je vergeet "het mooiste stadion" (anfield Road) en de "meest sfeervolle tribune"kop) ter wereld nog......

Een Liverpool artikel over een speler van Liverpool die een speler van Liverpool fantastisch, zo niet de beste vindt. Ga toch weg, Oblak, Ter Stegen en met name De Gea zijn gewoon allemaal beter. Verder vind ik nu Neuer weer wedstrijdritme heeft hem ook beter en Ederson minstens gelijkwaardig.

Het is natuurlijk een verademing dat je na een jaar met Peppie en Kokkie onder de lat, namelijk Karius en Mignolet, ineens Alison krijgt, maar overdrijven is ook een vak.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Actuele wedstrijden

19 fans
Keeper, 31 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 19 juni
Real Madrid mengt zich opnieuw in de strijd om Neymar. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren