Koeman ziet uitblinker in Philips Stadion: ‘Eén zwaluw maakt geen zomer’

Maandag, 28 januari 2019 om

FC Groningen verloor zaterdag met 2-1 van PSV, maar Sergio Padt maakte wel een goede indruk. De doelman verrichtte goede reddingen en noteerde bovendien meer balcontacten (67) en passes (52) dan iedere andere speler van De Trots van het Noorden.

Padt werd zodoende na Justin Bijlow (53 passes op 26 augustus) van Feyenoord de tweede keeper die zoveel passes verstuurde in een competitiewedstrijd dit seizoen. Ronald Koeman was in het Philips Stadion aanwezig en zou bij een volgende selectie aan de keeper kunnen denken. “De laatste keer dat we elkaar gesproken hebben was kort na het incident.” Padt werd onlangs veroordeeld tot een taakstraf van vijftig uur voor mishandeling, bedreiging en belediging jegens een conducteur in een trein.

“Of ik er op dit moment wel of niet bij hoor, laat ik in het midden. Dat is aan anderen. Ik kan het alleen maar op het veld laten zien en ben blij met mijn goede wedstrijd tegen PSV”, aldus de 28-jarige Padt in een interview met het Dagblad van het Noorden. “Ik zal van mijn kant alles doen om te bewijzen dat ik erbij hoor, maar één zwaluw maakt wat mij betreft nog geen zomer.”

“Nu heeft iedereen het erover, maar over twee weken ziet de buitenwereld alleen maar een nederlaag staan en weet niemand meer dat ik een goede wedstrijd keepte. Ik blijf het van week tot week bekijken. Het komt zoals het komt”, besluit Padt, die eerder onder de lat stond bij AA Gent, Ajax, Go Ahead Eagles, HFC Haarlem, SV Hoofddorp en RKSV Pancratius.


Poll

Denk jij dat Sergio Padt de volgende keer wordt opgeroepen?


Gerelateerd

24 reacties (laatste reactie door darleytorres)

Op het polletje na heeft hij heel sterk gekeept. Padt speelt altijd sterk tegen Psv. Een stap voor hem naar de top 3 zou niet verkeerd zijn, alleen hebben alle top drie teams betere keepers. Zie hem wel een stap naar Duitsland maken

Als hij boven Bizot wordt gekozen dan weet ik het ook niet meer.

28 januari 2019 om 11:20

Het zal wel tussen die twee gaan voor de derde spot, tenzij Bijlow of Vermeer of Krul zich laat gelden (Al zal dat bij Bijlow wel even duren). Het ligt er natuurlijk ook aan welke kleur je bril is

Kan prima de plek van Lamprou overnemen bij Ajax. Ze hebben nu leuk die Varela gehaald, maar of dat nou zo'n fantastische keeper is betwijfel ik. Of hij trouwens terug wilt keren bij Ajax en dan op de bank wilt zitten vraag ik me ook af.

Die statistieken van balcontacten en passes worden nu gebracht alsof dat de reden is dat hij zo goed was. Leuk en aardig hoor, maar zegt mij vooral dat Groningen veel onder druk stond en/of veel ballen achteruit speelde. Waar zijn de statistieken van reddingen/reddingspercentage? Die bepalen toch mede of een keeper een goede wedstrijd heeft gespeeld? Padt is wat mij betreft verder een goede optie als derde doelman bij oranje. Kan eventueel ook nog wel de stap zetten naar Bundesliga of Premier League. Heb met hem hetzelfde gevoel als toen Ruiter van Utrecht op zijn top zat.

28 januari 2019 om 14:46

Je hebt gelijk. Wat zegt het aantal passes van een keeper over zijn kwaliteit.

Tim Krul hoort de 3e keeper te zijn, daar is geen discussie over mogelijk. Basisspeler bij de nummer 2 van een competitie die beduidend sterker en zwaarder is dan de Eredivisie. Brengt daarnaast de nodige ervaring met zich mee en beschikt gewoon over veel meer kwaliteit dan, met alle respect, Bizot en Padt

28 januari 2019 om 10:43

Mits speeltijd moet Vermeer daar staan. Cillisen, Zoet en Vermeer zijn wat mij betreft de 3 beste Nederlandse keepers. Alleen heeft Gio iets tegen Vermeer lijkt het wel.

28 januari 2019 om 10:57

Dvv, Davilla geeft net aan dat er geen discussie over mogelijk is en toch begin je een discussie? Dapper

28 januari 2019 om 11:25

Oeps, overheen gelezen. Bij deze mijn welgemeende excuses. Correctie: Na Krul, zijn Cillisen, Zoet en Vermeer de beste 3 keepers naar mijn mening.

28 januari 2019 om 10:58

2de Divisie in Engeland beter dan de Nederlandse???? Maakt overigens voor een keeper niet uit maar als ik hem bij AZ zag.......die ondergrens hebben Bizot en Padt niet eens.

28 januari 2019 om 14:55

Scherpen heeft de toekomst en doet niet veel onder voor deze jongens. Waarom hem niet oproepen het is toch maar de 3e keeper.

Padt vind ik al tijden een geweldige keeper (oke, groen-witte bril, maar goed). Ik denk dat we in Nederland op dit moment niet veel beter als derde keeper hebben. Bizot ben ik nooit erg gecharmeerd van geweest. Ik vind hem altijd erg vol van zichzelf en bij fouten niet de verantwoordelijkheid op zich nemen. Ik zie Padt op termijn wel een tussenpaus worden bij de top 3. Als Zoet of Onana weggaat, kan hij prima 1 of 2 seizoenen onder de lat, mocht er rond die tijd nog geen toptalent klaarstaan.

28 januari 2019 om 11:42

Snap ook niet zo goed waarom zoveel mensen een fan schijnen te zijn van Bizot. Ik heb Padt altijd een van de betere keepers uit de eredivisie gevonden. Kan me nog moment herinneren dat Padt niet te passeren leek. Natuurlijk is Bizot een prima keeper, maar mits in vorm vind ik Padt toch echt een stuk beter. Daar komt nog eens bij dat ik Vermeer, mits die keept, nog weer een stuk beter vind. Maar dan heb ik misschien wel mijn Feyenoord brilletje op.

28 januari 2019 om 12:00

Nouja, Padt heeft vaak zijn gewicht wel een beetje tegen gehad, soms terecht, soms minder terecht. Ook het trein incident heeft niet meegeholpen. Mede daardoor leek Padt de eerste helft van het seizoen wat minder in vorm, met die fout bij Heracles als dieptepunt. Ik hoop dat hij zijn vorm van vorig seizoen terug kan vinden. Afgelopen weekend begon het goed, hopen dat hij kan doorborduren daarop.

Bizot is ook wel een goede keeper, maar ik vind hem te grillig en een beetje, ik vind het lastig te zeggen, egoistisch? arrogant? Ik kan het woord niet helemaal vinden, maar goed, ik heb vaak het idee dat hij het voor Bizot doet en niet voor het team.

Vermeer heb ik al een tijdje niet genoeg zien keepen om een eerlijk oordeel over te geven.

28 januari 2019 om 11:43

Helemaal mee eens, gewoon een prima keeper.

Padt speelde zaterdag wel echt een dijk van een wedstrijd, zonder twijfel de beste man van het veld. Hield er zeker 2-3 ballen uit die vrijwel elke andere eredivisiekeeper door zou hebben gelaten.

dat een keeper veel passjes verstuurd zou niet uit moeten maken. Het is geen middenvelder zijn job is reddingen verrichten dus waarom dan van die overbodige cijfers erbij worden gehaald snap ik niet zo, geeft ook alleen maar aan hoe triest het is als je keeper de meeste balcontacten heeft

Hoe kan het dat die gozer zo dik is? Een prof-sporter die niet afgetraind is moet met kop en schouders boven zijn concurrenten uitsteken. Dat is bij Padt (mbt oranje) niet het geval.

28 januari 2019 om 12:07

Volgens mij valt het mee hoor. Die jongen is gewoon 1,97, staat een beetje voorover vaak en heeft een los shirt aan. Misschien zit er een klein buikje aan, maar ik denk dat Padt geen 100 kilo is.

Uiteraard zal Vermeer opgeroepen worden. Die gaat alles spelen bij Feyenoord en is ook een betere keeper dan Zoet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Actuele wedstrijden

18 fans
Keeper, 29 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 23 juli
Bayern München is om de tafel gegaan met de entourage van Leroy Sané. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren