Waterreus kritisch: ‘Ik heb me enorm gestoord aan die houding van Ajax’

Maandag, 28 januari 2019 om 08:34Chris Meijer

Ajax versterkte zich afgelopen weekeinde met Bruno Varela, die met een optie tot koop wordt gehuurd van Benfica. Het is aannemelijk dat de 24-jarige sluitpost als tweede doelman moet gaan fungeren, achter André Onana. Dat Kostas Lamprou zo snel al een plaats gedaald is in de pikorde, stoort Ronald Waterreus.

“Lamprou keepte vorige week een ongelukkige competitiewedstrijd tegen Heerenveen. En prompt haalde Ajax een nieuwe keeper naar Amsterdam. Ene Bruno Varela, een Portugees. Het werd niet impliciet zo gezegd, maar aan alles viel op te maken dat Lamprou door de technische staf verantwoordelijk werd gehouden voor het puntenverlies tegen Heerenveen. Moraal: zo'n keeper is Ajax-onwaardig”, schrijft Waterreus in zijn column in de Limburger.

Wie is Bruno Varela, de doelman die Ajax nog medisch moet laten keuren?

Lees hier wie Ajax met Bruno Varela in huis heeft gehaald.Lees artikel

“U mag gerust weten dat ik me enorm gestoord heb aan die houding van Ajax. Je verspeelt een keer punten tegen een subtopper en wat doe je als technische staf? Je legt de schuld ervan volledig neer bij je reservekeeper. Zo van: Het ligt niet aan de spelers, hoor. En zeker niet aan onze tactiek. Nee, die reservekeeper kan er gewoon niks van”, gaat de oud-doelman verder. Hij is van mening dat Ajax een ‘lachwekkend beleid’ voert en dat men de oren heeft laten hangen naar de critici aan tv-tafels.

“Die zetten Lamprou weer eens neer als een kabouter die niet bij de lat kan. En eigenlijk is dat best een treurige constatering. Opportunistisch vooral”, concludeert Waterreus. Hij vindt dat Ajax ook met Onana een ‘slappe indruk’ maakt en stelt dat het lijkt alsof de spelers geen zin meer hebben om onder Ten Hag te spelen. “Lamprou is niet het probleem. De onsamenhangende en ongeïnspireerde manier van voetballen; dát is het probleem. Het bewijs daarvan werd gisteren opnieuw geleverd.”


Poll

Ben jij het hiermee eens?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

29 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Eerste keer ooit dat ik het eens ben met Waterreus.

28 januari 2019 om 09:05

Nee Waterreus geeft zelf het grote voorbeeld van opportunisme. Waarom deze column niet afgelopen week. Nee lekker een scorebordcolumn doen na dit weekend en je eigen gelijk halen. En in de voetbalwereld is opportunisme koning. Tot en met de winterstop was het verhaal dat psv en Ajax op eenzame hoogte stonden, de andere clubs waren maar figuranten. 2 wedstrijddagen na de winterstop. 1e wedstrijddag psv en Ajax puntverlies. 2e wedstrijddag. PSV moet thuis tijdrekken tegen een degradatiekandidaat, van Bommel een schone onderbroek na die bal op de paal, en een hooghartig Ajax wordt vakkundig gefileerd in de Kuip en de complete opportunistische media (inclusief Waterreus!) Heeft alweer een heel ander verhaal paraat. Begrijp mij goed, juist dat onvoorspelbare maakt voor mij voetbal zo leuk. Je kan veel met beleid proberen te bereiken, maar uiteindelijk moet het op het veld gebeuren en gelukkig gebeuren daar nog steeds heel veel leuke verrassende onvoorspelbare uitslagen. Waterreus wordt voor mij pas een baas als hij een ingevuld toto formulier laat zien waarop hij afgelopen donderdag 5-2 of 6-2 voor Feyenoord had ingevuld.

28 januari 2019 om 09:23

"waarom deze column niet afgelopen week."

Was toen al bekend dat Ajax Varela ging halen dan?

28 januari 2019 om 09:27

omdat Lamprou niet alleen zondag afgemaakt werd, maar de hele week. Daarnaast werd Varela pas later gehaald

28 januari 2019 om 09:51

Er was al heel lang gedoe bij Ajax over Lamprou, dat speelde al in oktober. Denk je nou echt dat Overmars na het kijken naar een voetbalprogramma een keeper gaat halen?

28 januari 2019 om 11:57

Het was sowieso een rare aankoop. Lamprou had bij Feyenoord laten zien niet goed genoeg te zijn voor de top van de eredivisie dus waarom hij in Godsnaam is aangetrokken? Of een derde keeper van Benfica nou beter is vraag ik me echt af. Ziet er toch naar uit dat de kritiek in de media op het optreden van Lamprou tegen Heerenveen invloed heeft gehad op het aantrekken van een nieuwe reserve doelman.

28 januari 2019 om 12:30

Ik verwacht dat Ajax komende week ook een nieuwe eerste doelman gaat aantrekken. 6 doelpunten om de oren van Feyenoord.

Maar zonder dollen. Lamprou zag er misschien ongelukkig uit tegen Heerenveen. De verdediging liet de spits van Heerenveen ook alle ruimte om te schieten. Op het eind pakt hij wel fantastisch de bal in een 1 tegen 1 situatie. Dat Lamprou geen eerste keeper is wisten we allemaal. Maar voor die enkele wedstrijden is het een prima stand-in. In de beker gaat het toch ook goed.

Zelden eens met Waterreus, maar hier zegt hij iet zinnigs. Al weten we natuurlijk niet of Ajax voor Heerenveen ook al op zoek was. Is dat niet het geval, dan is dit inderdaad paniek en wanbeleid.

28 januari 2019 om 09:00

Met Ajax-bashen kan iedereen makkelijk scoren gisteren en vandaag. Maar dj, zoals je zegt: misschien was Ajax al op zoek naar een keeper, sowieso voor volgend jaar. Wat kan je dan beter doen dan een keeper voor een half jaar huren met optie tot koop. Als ie bevalt, neem je hem, als t niks is, gaat ie weer terug. Zijn er weinig die aan die optie denken deze dagen. Dus Ajax moet nu zijn rug rechten en laten zien dat ze het allemaal waard zijn

Vorige week Lamprou, deze week Onana? Het is in beide wedstrijden toch ook bij de technische staf van Ajax wel duidelijk geworden dat het probleem vooral bij de middenvelders en verdedigers ligt die altwee weken op rij open huis houden?

Er wordt een zondebok gezocht, om te maskeren wat er echt fout gaat. De ene keer Lamprou, dan een lachende wisselspeler. Terwijl dit Ajax te veel mooi weer spelers in de selectie heeft pp dit moment. Als het goed gaat dan is alles leuk en aardig, gaat het wat minder dan geven ze niet thuis. Hopelijk kunnen ze zich voor real wel optimaal motiveren.

28 januari 2019 om 15:29

@DVV20 Ajax en zelfreflectie gaan niet samen. Slecht resultaat wordt altijd weggemoffeld richting 1 persoon, meestal de scheids of andere randzaken zoals het veld. Never nooit aan de directe oorzaak in dit geval slechte instelling van de basis 11.

Och onze PSV keeper gaat zich bemoeien met de keepers van Ajax. Het beleid is juist heel soepel geweest voor lamprou. Kansen genoeg gehad en telkens blijkt dat hij voor dat niveau niet goed genoeg is. En heb je dan in deze periode nog de kans om die fout te herstellen dan moet je dat doen. Laat watergeus zich nu lekker met PSV bemoeien ipv een beetje stoken over de trainer van Ajax. Bij PSV zijn ze van Bommel ook beu. Voetbal is de laatste 2 weken slecht en trekken met moeite de punten binnen. Geen beker meer, geen championsleague alleen de titel kan ze nog redden helaas. Dus ja waterreus eerst maar even naar je eigen vriendjes kijken dacht ik.

28 januari 2019 om 09:03

Waarom moet Waterreus zich met psv bemoeien? Hij is analist dan moet je over iedereen iets zeggen of mag je alleen maar iets zeggen over de club waar je gespeeld hebt? Daarnaast waarom haal je psv erbij dit gaat over Ajax toch?

28 januari 2019 om 10:41

Goh is echt nieuw voor mij dat men van Bommel al beu is. Ik volg PSV op de voet en iedereen loopt weg met de trainer/mens van Bommel. En over ten Hag Kan ik niks zeggen, daar volg ik Ajax niet goed genoeg voor; maar wat Waterreeus voor de rest in dit stukje aankaart vind ik wel hout snijden

Ik schreef dat vorige week al hoe goedkoop het was om de schuld in de schoenen van Lamprou te schuiven. Schandelijk hoe Overmars voor de camera stond en Lamprou alle schuld in de schoenen schoof. Niemand die het ook maar in zijn hoofd haalt om de Ligt even kritisch te benaderen en zijn gebrek aan organisatorisch vermogen tegen het licht houdt. Er zijn een paar namen die zowel door ten Hag als door de supporters constant worden ontzien en excuses voor gemaakt worden. Daar begint het namelijk al. Altijd de 'zwakkeren' de schuld geven als het slecht gaat en de 'sterkeren' met de eer laten strijken als het goed gaat. Als je weigert verantwoordelijken aan te wijzen ongeacht naam dan ben je niet professioneel bezig maar met politiek. Iedereen ziet dat bijv Blind al weken als een natte krant speelt, geen meter teveel loopt en zijn man constant laat lopen. Ondertussen wordt hij constant beloond met posities waar een plekje vrij komt.

Onana heeft gisteren 6 doelpunten om zijn oren gehad. Gaat Ajax nu een eerste keeper halen? Wat een beleid zeg. Dit is niks meer dan handelen uit paniek.de verdediging was afgelopen 2 wedstrijden ook een slappe hap.

28 januari 2019 om 09:48

Kinderachtige reactie van je, lamprou bewijst elke keer dat hij niet een keeper is voor ajax dus logisch dat er een nieuwe reserve keeper komt. Onana is gewoon een topkeeper dus die gaat zeker niet vervangen worden.

28 januari 2019 om 10:26

Dit is een prima voorbeeld van Scorbordjournalistiek. Co Adriaanse zal het beamen. Je vergelijkt 6 doelpunten waarbij de keeper volstrekt kansloos is met 4 doelpunten, waarbij de doelman minimaal 2 keer matig uitziet.
Maar er mag ook naar ten Hag gekeken worden. Om Sinkgraven telkens kansen te geven is absurd. Die man kan echt totaal niet verdedigen. Laat hem naar een andere club vertrekken of zet hem op een andere positie. Je gaat Tadic toch ook niet als Centrale verdediger gebruiken. Ik ben ook geen fan van Kristensen, maar als je ziet dat Mazraoui totaal niet in de wedstrijd zit (of niet 100% fit is), waarom wissel je hem dan niet.

En ieder jaar zijn er fases waar Ajax hier last van heeft. Die gasten lopen op het veld alsof ze er geen zin in hebben. Bijna ieder jaar staat er weer voor de helft een andere ploeg, maar dat kan je er maar niet uit rammen.

Tuurlijk is het onzin om de schuld volledig bij Lamprou te leggen. Dat hebben meerdere ajacieden na afloop ook aangegeven. Het complete elftal heeft gefaald.

Maar, i.t.t. bij Lamprou, weet je dat het merendeel van de spelers het wel gewoon in zich heeft. Dat hebben ze de eerste seizoenshelft vaak genoeg aangetoond. Maar je mag tegenwoordig niks meer zeggen. Lamprou komt gewoon zwaar te kort. Punt. Met name centimeters. Gewoon een fout van de technische staf geweest om hem te halen. Een voetbalclub is geen liefdadigheidsinstelling.

je kan er niet 1 slechte speler uithalen deze wedstrijd. gisteren waren alle 11 spelers van Ajax echt bar slecht. letterlijk iedereen zakte door de ondergrens

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7972
2.PSV6535
3.AZ6428
4.Vitesse6019
5.Feyenoord5528
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3114
L. TraoréAanvaller127
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Vrijdag 7 mei
Arsenal heeft een bod van 9 miljoen euro uitgebracht op Thilo Kehrer. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren