Chelsea wint bij debuut Higuaín van Pelupessy en consorten

Chelsea heeft zich zonder al te veel problemen geplaatst voor de achtste finales van het FA Cup-toernooi. De titelverdediger won zondagavond op eigen veld dankzij treffers van Willian (twee) en Callum Hudson-Odoi van Sheffield Wednesday, de huidige nummer zeventien van de Championship: 3-0. Gonzalo Higuaín maakte als basisspeler zijn debuut voor the Blues, maar de Argentijnse spits wist niet te scoren.

Bij Sheffield Wednesday begon Joey Pelupessy in de basiself en de 25-jarige Nederlander was halverwege de eerste helft betrokken bij het eerste spectaculaire moment van de wedstrijd. Pelupessy ging in het strafschopgebied van Chelsea naar de grond na een duel met Ethan Ampadu, waarna Andre Marriner naar de stip wees. De beslissing van de arbiter om de bezoekers een penalty toe te wijzen werd na raadpleging van de videoscheidsrechter (VAR) echter teruggedraaid, doordat Pelupessy in eerste instantie een overtreding bleek te hebben gemaakt. Joost van Aken zat overigens niet bij de selectie van Sheffield Wednesday.

Amper vijf minuten later mocht Chelsea aan de overzijde wél aanleggen voor een strafschop. Sam Hutchinson beging een overduidelijke overtreding op César Azpilicueta, waarna Willian het buitenkansje op overtuigende wijze benutte: 1-0. Chelsea liep zonder sterspeler Eden Hazard niet over van creativiteit en slaagde er voor rust dan ook niet meer in verder afstand te nemen van Sheffield Wednesday. Debutant Higuaín was in de eerste helft één keer gevaarlijk: na een splijtende pass van Mateo Kovacic schoot de aanvaller voorlangs.

Kort na de onderbreking kwam Chelsea goed weg, nadat een voorzet van Adam Reach op de paal was beland, maar verder werd de ploeg van Maurizio Sarri nauwelijks aan het wankelen gebracht door Sheffield Wednesday. De 2-0 kwam na 64 minuten spelen van de voet van Hudson-Odoi. De achttienjarige buitenspeler, die in de nadrukkelijke belangstelling van Bayern München staat, werd na een lange pass van achteruit bereikt door Andreas Christensen, waarna hij met de hak ruimte voor zichzelf creëerde en succesvol afdrukte. Het slotakkoord werd zeven minuten voor tijd verzorgd door Willian: hij vond de verre hoek na een combinatie met Olivier Giroud, die een minuut ervoor als vervanger van Higuaín het veld had betreden.