Bayern München stelt na rust orde op zaken in eerste thuisduel van 2019

Bayern München heeft de eerste thuiswedstrijd van 2019 met ruime cijfers gewonnen. De ploeg van Niko Kovac speelde een moeizame eerste helft tegen VfB Stuttgart, maar stelde na rust orde op zaken: 4-1. Bayern komt daardoor weer op zes punten achterstand van koploper Borussia Dortmund, terwijl het drie punten meer heeft dan nummer drie Borussia Mönchengladbach.

Bayern, nog altijd zonder de geblesseerde Arjen Robben, won in zeventien van de laatste achttien wedstrijden tegen Stuttgart. Bovendien was de opponent bezig aan de slechtste Bundesliga-start ooit (veertien punten), dus weinigen rekenden op een spannende wedstrijd in de Allianz Arena. Zoals verwacht domineerde Bayern voor eigen publiek en dat leidde al na vier minuten tot de 1-0. Kingsley Coman stuitte vanaf de rechterzijde op doelman Ron-Robert Zieler, maar Bayern mocht het nog eens proberen. Vanaf vijftien meter kwam de bal voor de voeten van Thiago Alcântara, die overtuigend uithaalde in de linkerhoek.

Toch kwam Stuttgart gaandeweg de eerste helft beter in de wedstrijd. De eerste kans voor de bezoekers resulteerde zelfs in de gelijkmaker: vanaf ruim twintig meter schoot Anastasios Donis prachtig raak in de bovenhoek. Stuttgart had voor zondag al 38 doelpunte geïncasseerd in 18 duels, maar oogde defensief verrassend solide tegen Bayern en nam de gelijke stand mee de rust in. Na de onderbreking kwam Bayern toch weer op voorsprong. Zieler had knappe reddingen in huis op poginge van Robert Lewandowski en Thomas Müller van dichtbij, maar kon niet voorkomen dat Serge Gnabry via Christian Gentner de 2-1 maakte.

Lewandowski had er 3-1 van kunnen maken, maar faalde vanaf elf meter. Kort nadat Nicolás González namens Stuttgart de paal had getroffen, deed Lewandowski hetzelfde nadat hij werd gevloerd door Marc-Oliver Kempf. Duur was de misser niet, want Bayern liep in het restant van de tweede helft alsnog uit naar 4-1. Het derde doelpunt van de thuisploeg kwam van Leon Goretzka, die krachtig binnenkopte na een hoekschop van Joshua Kimmich, en zes minuten voor tijd revancheerde Lewandowski zich door Zieler te omspelen en zijn 99ste doelpunt te maken in de Allianz Arena.

Wordt Bayern München kampioen van Duitsland?