Vernietigend betoog: ‘We zijn ons vertrouwen in de arbitrage verloren’

Zondag, 27 januari 2019 om 16:00Demen Bulbul • Laatste update: 16:10

Fortuna Sittard wist de thuiswedstrijd tegen Vitesse zondagmiddag dankzij een spectaculair laatste kwartier met 2-1 te winnen. Nadat Lars Hutten in minuut 74 voor de gelijkmaker had gezorgd, bezorgde Finn Stokkers de Limburgse promovendus in de blessuretijd het volle pond. Ondanks de overwinning heeft men bij Fortuna na afloop het nodige aan te merken op de arbitrage.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

52 reacties (laatste reactie door tristenvdv)

Ik vind het eerlijk gezegd bespottelijk hoe deze man zich laat gaan. De VAR maakt fouten, de scheids maakt fouten. De VAR is de grootste stap naar een foutloze scheids die er is. Het staat nog een beetje in de kinderschoenen maar langzaamaan wordt het beter.

Hij klaagt hier steen en been, om vervolgens geen oplossing aan te dragen. Als hij geen vertrouwen heeft in de Nederlandse arbitrage, had hij in een ander land een club moeten kopen.

27 januari 2019 om 16:24

Als je de desbetreffende wedstrijden had gezien zou je deze frustratie goed begrijpen. Het zijn werkelijk waar allemaal opeenstapelende arbitrale fouten die de club benadelen. Ik zeg hier niet dat de knvb iets tegen Fortuna heeft, maar als je alles naast elkaar legt zijn het wel heel veel fouten.

Er word gewoon zo vaak een 'onterecht' nadelige beslissing genomen, waarvan de scheidsrechter achteraf van zegt dat hij een andere beslissing moet nemen. Moeten we dan echt alle scheidsrechters opnieuw opleiden? De VAR heeft niks te maken met 'de wedstrijd aanvoelen', als iemand een overtreding maakt, de bal met de hand wegduwt, of juist helemaal geen overtreding maakt, moet hier op een eerlijke manier over worden beslist.

27 januari 2019 om 16:32

Zo kan je wel doorgaan. De VAR heeft ook wel meerdere rare beslissing tegen Groningen gemaakt. Ook wel tegen Psv. Maar elke club meent dat de Knvb tegen ze is. De arbitrage maakt nog steeds fouten, dat klopt. De grootste fouten worden hier echter al uitgefilterd door de Var. Ook die maakt fouten, maar meestal van een minder formaat dan de arbiters zonder Var. En zoals ik zeg, de VAR is nog lang niet uitontwikkeld. Ik raad je aan om een bericht geplaatst door VZ rond 10 januari, over de evaluatie van de Var, te lezen. Dat geeft een redelijk inzicht in hoe ze het tot nu toe doen.

Daarnaast, ik snap wel dat hij misschien frustraties heeft, en dat hij het misschien niet eens is met een aantal beslissingen, blijft dit een ontzettend onhandige manier om het te botvieren, waarin hij de knvb en het scheidsrechterscorps compleet afbrand. Daar ga je toch nooit iets mee bereiken?

27 januari 2019 om 22:27

Het staat zeker nog in de kinderschoenen,en fouten.worden overal gemaakt maar het is echt geen toeval dat de topclubs altijd voordeel hébben van een var beslissing en de kleine clubs niet

27 januari 2019 om 18:49

Ik vind het bespottelijk hoe jij hierop becommentarierd, om vervolgens zelf geen analyse te doen. Kijk eerst eens alle wedstrijden en voorbeelden die hij bedoeld. Hij heeft gewoon gelijk. Het is zeker niet netjes. Maar gelijkt heeft Gun tot en met. Maar goed, dan zie ik je gebruikersnaam: FCG. Laten jullie nu net een van de tegenstanders zijn die zeer vreemd zijn bevooroordeeld.

27 januari 2019 om 19:58

Of je nou benadeeld word door de VAR of de scheids maakt geen zak uit. Ik, als internetwarrior mag hier reager hoe ik dat wil. Als sportbestuurder hoor je echter met enig fatsoen het boegbeeld van je club te zijn. Zie jij een Riemer van der Velde, of een Hans Nijland op hoge poten beginnen te tweeten? Dat vind ik het kwalijkste hier.

27 januari 2019 om 20:24

Als jij denkt dat Hans Nijland na zoveel wedstrijden zo opzichtig benadeeld te zijn, niet erop zou reageren.. Dan denk ik dat we uitgepraag zijn, internetwarrior(zonder analytisch vermogen).

27 januari 2019 om 21:16

Tuurlijk zal hij wel reageren, maar niet op zo'n manier. Hij het iets anders doen, ten eerste niet via een medium als twitter en ten tweede niet op zo'n onbeschofte wijze.

27 januari 2019 om 21:56

Onbeschoft? Niets aan zijn berichten is onbeschoft. Hij verwoordt het gevoelig, maar beledigd niemand. Weet je wat onbeschoft is? Wiedemeijer die op twitter namens de KNVB het een foutloze week voor de VAR noemt, na deze beslissing tegen Vitesse. Dat, FCG95, is onbeschoft. En dat laat meteen zien hoezeer de KNVB maling heeft aan dwalingen ten kosten van Fortuna.

27 januari 2019 om 19:56

“Langzaam aan wordt het beter” zeg jij. Héééél langzaam aan dan zeker. Zie wekelijks cruciale flaters voorbij komen die veelal in het voordeel van de grotere clubs uit pakken. Dat deze man zich laat gaan is gezien zijn status als clubeigenaar misschien niet handig, maar gelijk heeft hij wel!!

Dit moet Gun Bsoluut niet doen wanr je krijgt er alleen mensen mee tegen. Het is wel het derde discutabele moment in vier wedstrijden, maar als voorzittee moet je je fatsoen houden. You win some, you lose some, en als t dan paar keer tegen zit... gewoon niet doen Gun

Ik mag hopen dat de Knvb deze man keihard aan pakt. Wordt een beetje moe van die club eigenaren die geen enkel fatsoen lijken te kennen.

27 januari 2019 om 16:35

Neem aan met gebruik van de VAR?

27 januari 2019 om 16:36

Op basis van wat moet ie aangepakt worden? De beste man heeft groot gelijk. De willekeur van de VAR beslissingen is niet om aan te zien.....

27 januari 2019 om 17:38

Hij heeft totaal geen gelijk, de onderzoeken zijn duidelijk, in bijna alle gevallen zit de VAR goed. Het is gewoon gejank en niets anders omdat er een keertje een beslissing niet uitvalt zoals hij het graag ziet. En dan meteen met gestrekt been in de aanval tegen de Var, een voorzitter van een BVO onwaardig.

Het is echt de vraag, wil je dat dit soort figuren een Nederlandse BVO bezitten? Ik pleit echt voor een beter ballotage onderzoek, alvorens de Knvb de verkoop van clubs aan dit soort figuren te staat

27 januari 2019 om 17:41

Ben wel benieuwd waar je op doelt met 'dit soort figuren'?

27 januari 2019 om 17:54

Kijk naar de handsbal van afgelopen woensdag en vandaag. Vergelijkbare situatie. Willekeur ten top.

27 januari 2019 om 18:54

Wat een onzin, als je in drie van de laatste vier wedstrijden wordt benadeeld en twee soortgelijke situaties totaal anders beoordeeld worden dan is er iets mis met het systeem.

De VAR is zeer nuttig, maar zolang de scheidsrechters en de videorefs volledig willekeurig situaties beoordelen snap ik de reactie van deze voorzitter volledig. Fouten worden gemaakt, maar wanneer dit dusdanig vaak voor komt stel ook ik de effectiviteit van het VAR systeem en de arbiters in twijfel.

27 januari 2019 om 20:39

Topdrie heeft nog meeste profijt van die VAR, logisch dat die gastjes als schaapjes achter de bond aan kruipen.

Beetje vreemde reactie na een gewonnen wedstrijd. Al heeft hij ergens wel gelijk.

Laat die man dit in zijn eigen landje roepen. Hij dekt zich alleen maar in na de wedstrijd omdat ie dacht dat ie weer ging verliezen op het moment dat dit geplaatst werd. Laat hem zich maar focussen op zijn club. Want op het veld was het ook niet heel erg veel...

27 januari 2019 om 17:24

Ow, ik dacht dat je juist in Nederland vrijheid van meningsuiting had. Hij heeft gewoon gelijk, drie keer in vier wedstrijden.

27 januari 2019 om 19:22

Ga nou niet de moraalridder uithangen. Die man spoort gewoon niet. Regeert daar zo emotioneel als maar kan. Gelukkig is er daar een nieuwe achterban die de club weer wat beter regelt. Maar wat hij stuurt en hoe... die spoort niet. Kijk eens op zijn twitter en zie wat voor uitspraken die man doet... voordat zo een wijs antwoord geeft.

28 januari 2019 om 02:57

Op het veld was het niet veel? Je gaat met nul puntjes naar huis. Hoe slecht zijn jullie dan wel niet, met meer middelen? Tot ziens en bedankt.

28 januari 2019 om 20:47

Sorry. Ben niet voor Vitesse. Mijn club staat tenminste bovenaan... zondag: 6-0...

Hij dekt zich alleen maar in na de wedstrijd omdat ie dacht dat ie weer ging verliezen op het moment dat dit geplaatst werd. Laat hem zich maar focussen op zijn club. Want op het veld was het ook niet heel erg veel...

27 januari 2019 om 18:56

Wat een rare reactie. Die man heeft net zoveel recht om zijn ongezouten mening op twitter te gooien als dat jij hebt voor deze onzin op VZ te plaatsen.

27 januari 2019 om 19:23

Inderdaad. Man kraamt grote onzin uit. Misschien paar drankjes teveel op. Schande voor zo een club, schande voor het voetbal. Maar goed, dat is mijn mening .

27 januari 2019 om 20:02

Je kent de beste man duidelijk niet en weet al helemaal niet wat ie bewerkstelligt heeft in Sittard en baseert je oordeel op 1 enkele tweet...keertje in de spiegel kijken zou geen kwaad kunnen vriend.

28 januari 2019 om 20:49

Oh jawel hoor... ik ben toch aardig op de hoogte. Beste man is niet dé kracht achter Fortuna.
Merk je ook al aan deze opmerkingen.

De clubeigenaar van Fortuna heeft volkomen gelijk. Als je van de laatste vier wedstrijden er in drie wordt benadeeld is er wat mis met de arbitrage en var. En woody19, denk even na voor je onzin schrijft.

28 januari 2019 om 20:50

Onzin? Alle KNVB officials en veel analysten gaven de arbiters gelijk... tegen Feyenoord zijn ze benadeeld. Hier niet.

Ze moeten eens kijken hoe ze het aanpakken in de NFL qua scheidsrechters en VAR.

Daar hoort het publiek wat de scheidsrechters door hun microfoon zeggen en zien ze op grote schermen wat de scheidsrechters zien. Dit zorgt voor meer transparantie en automatisch voor meer begrip en eerlijkheid.

Nu heb je een VAR, maar wie controleert de VAR? We weten nog steeds niet wat in dat hokje gebeurt.

Martijn Schwillens (@martijnschwill) heeft op Twitter een mooie opsomming gemaakt van de keren dat Fortuna Sittard benadeeld werd door de Var:

#adofor ADO krijgt bij stand 1-0 een penalty. Is er geen. Na terugzien #var blijft beslissing toch gehandhaaft. ADO scoort en loopt uiteindelijk uit naar simpele 3-1 overwinning.

#nacfor: Buitenspelgoal voor Nac. Gevolgen vallen achteraf mee. Fortuna wint met 2-3 in Breda.

#heefor: Heerenveen scoort bij 2-1 een buitenspeldoelpunt. Na terugkijken door #var blijft de goal toch staan. Wedstrijd is beslist.

#foraz: Edwin de Graaf fluit enorm slecht. Een overtreding op Lamprou en een overduidelijke handsbal van een AZ-verdediger worden niet eens bekeken door de #var. In beide gevallen (bij stand 0-1) was een penalty de juiste sanctie geweest. AZ wint uiteindelijk met 0-3.

#forgro: Smeets krijgt bij stand 0-0 rood op advies van #var. Scheidsrechter geeft na afloop toe (op basis van dezelfde videobeelden als tijdens de wedstrijd 🙄) dat het geen rode kaart is. Fortuna (met 11 man beter) moet gehele tweede helft met tien man verder. Stand blijft 0-0.

Bij #feyfor valt Kai Heerings op de bal. De #var heeft 2:48 nodig om een beslissing te nemen: hands of niet. Beslissing van Gözübüyük blijft gehandhaafd. Feyenoord scoort de penalty: 2-1 blijkt de ommekeer en Fortuna verliest 4-1.

Bij #forvit wuift Perez eerst een duidelijke overtreding in de '16' op Novakovich weg en weigert in de tweede helft bal op de stip te leggen na duidelijke handsbal. #var kijkt ernaar en grijpt op onbegrijpelijke redenen niet in. Desalniettemin wint Fortuna 2-1.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Fortuna Sittard

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. van OschKeeper80
M. AnghaVerdediger80
D. DuarteMiddenvelder80
M. SeuntjensMiddenvelder85
T. TekieMiddenvelder80
T. LakeAanvaller71
S. BaghdadiAanvaller61
Voor de complete selectie: Clubpagina Fortuna Sittard.

5 fans
Verdediger, 31 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren